Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Sieviešu futbola līgā šogad nestartēs iepriekšējo piecu sezonu vicečempione "Liepāja"

Ints Megnis
Ints Megnis

Sieviešu futbola līgā šogad nestartēs iepriekšējo piecu sezonu vicečempione "Liepāja"
FS "Metta" galvenā trenere Liene Vāciete. Foto: Latvijas Futbola federācija

2019. gada Sieviešu futbola līgas (SFL) čempionātā nestartēs iepriekšējo piecu sezonu vicečempione "Liepāja".

Piektdien norisinājusies gaidāmās SFL un sieviešu futbola 1. līgas sezonas dalībnieku tikšanās ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sieviešu futbola nodaļu, izrunājot čempionātu aktualitātes un veicot kalendāra izlozi. Ievērojamas izmaiņas jaunajā sezonā piedzīvos SFL jeb Latvijas vadošā sieviešu futbola līga, kurā iepriekšējo četru komandu vietā startēs sešas vienības, četrām no tām esot jaunpienācējām. No pērnās sezonas dalībniecēm līdzās pēdējo sešu gadu čempionvienībai Rīgas Futbola skolai sacensībās arī šosezon startēs vienīgi "Riga United" FC. Līgu papildinājušas pērn 1. līgā startējušās FS "Metta", FK "Olaine" un BFC "Daugavpils" komandas, kā arī klāt nākusi spēcīgu sastāvu nokomplektējusī FK "Dinamo Rīga" vienība.

SFL turnīru paredzēts rīkot trīs apļos, katrai no komandām aizvadot pa 15 spēlēm.

Pēdējo gadu SFL vicečempione "Liepājas Futbola skola" šogad pārcelsies uz Sieviešu futbola 1. līgu, kur tai pievienosies arī pērn SFL turnīrā startējusī Rēzeknes BJSS vienība. Šajā turnīrā līdzīgi kā 2018. gadā spēkus samēros 11 komandas, starp kurām būs arī pērn tajā redzētās "Rīgas Futbola skola-2", Rēzeknes novada BJSS, FK "Laidze"/Talsu NSS, FK "Iecava"/FK "Jelgava", SK "Imanta" un SK "Super Nova". Trīs citas komandas apņēmušās kļūt par 1. līgas jaunpienācējām – FK "Priekuļi", FK "Dinamo Rīga-2" un FK "Auda". Priekuļu komanda pēc ilgāka pārtraukuma kādā no Latvijas sieviešu futbola līgām atgriezīs Vidzemes pārstāvniecību.

Sieviešu futbola 1. līgā, kurā pērn uzvarēja FS "Metta", sacensības notiks vienā aplī, kam sekos komandu sadalīšanās divās otrā posma grupās. Tajās vēl vienā aplī vienības savā starpā sadalīs 1./6. un 7./11. vietu. Sieviešu futbola sezonas sākums paredzēts aprīļa ievadā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11556/sieviesu...

  -1 [+] [-]

, 2019-02-15 23:22, pirms 5 gadiem
Jau visu pagājušo sezonu Liepājai bija sastāva problēmas. Uz spēlēm brauca bez maiņām vai pat mazākumā, tā ka diezgan loģisks lēmums.
Droši vien sastāvu šogad veidos gados jaunās FS futbolistes, viņām vēl tomēr jāizaug līdz augstākās līgas līmenim.