Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Lyon" neizdodas nokopēt Barselonu, EL finālā iekļūst MU un "Ajax''

"Lyon" neizdodas nokopēt Barselonu, EL finālā iekļūst MU un "Ajax''
''Ajax'' atzīmē vienīgo vārtu guvumu
Foto: EPA/Scanpix

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfināla atbildes spēlē Lionas ''Olympique'' pamatīgi pakutināja nervus Amsterdamas ''Ajax'', uzvarot 3:1, taču, zaudējot summā (4:5). Otrā mačā Mančestras ''United'' spēlēja neizšķirti ar ''Celta'' 1:1 (summā 2:1).

Mančestras ''United'' – ''Celta Vigo''

Manchester United: Romero – Darmjans, Blinds, Bajī, Valensija – Pogbā, Errera, Fellaini – Mhitarjans (Keriks 77'), Rešfords (Smolings 89'), Lingārds (Rūnijs 86')

Celta Vigo: Alvaress – Honijs, Ronkaglija, Cabrals, Malo – Ernandess, Radoja (Bongonda 68') – Sisto (Bevuē 80'), Vass (Jozabeds 46'), Aspass – Gvideti

Mančestras ''United'' savās mājās atbildes cīņā uzņēma spāņu klubu 'Celta Vigo''. Pirmajā spēlē Žuzē Morinju vadītā komanda demonstrēja visai nestabilu sniegumu, taču uzvarēja, pateicoties Markusa Rešforda skaisti realizētajam brīvsitienam (1:0).

''Celta'' jau no pirmajām minūtēm nekautrējās pieturēt bumbu un darīja to veiksmīgi. Spānijas klubs uzbruka daudz vairāk nekā ''United'', taču pirmo 15 minūšu laikā izpildīja tikai divus sitienus vārtu virzienā. Tas, protams, bija daudz labāk par Mančestru, kas īsti pat nespēja piekļūt tuvāk ''Celta'' soda laukumam.

Tomēr par spīti notikumiem laukumā, futbola Dievs šovakar bija ''United'' sabiedrotais. Vienīgajā nopietnajā uzbrukumā 20 minūšu laikā Mančestras talantīgais uzbrukuma līderis Markuss Rešfords veica centrējumu uz tālo vārtu stabu, kur steidzās augumā raženais Maruāns Fellaini un bumbu ar galvu sita vārtos – 1:0.

Otrajā spēles nogrieznī Mančestra turpināja daudz aizsargāties, turklāt spēles izskaņā zaudēja vārtus. Pēc centrējuma visaugstāk uzlēca Facundo Ronkaglija, kurš sita bumbu vārtos ar galvu, izlīdzinot rezultātu - 1:1.

''Celta'' atlika gūt vēl vienus vārtus un tādā gadījumā spāņu komanda būtu izrāvusi papildlaiku. Pēc divām minūtēm abu komandu starpā izvērtās asumi un sarkanās kartītes saņēma Eriks Bajī un ''Celta'' vienīgo vārtu autors Ronkaglija. Rezultāts gan palika nemainīgs, un Mančestra ar lielām pūlēm iesoļoja finālā.

Lionas ''Olympique'' – Amsterdamas ''Ajax''

''Lyon'': Lopess – Morels (Ribuss 75'), Diakabī, Nkolou, Rafaels – Gonalonss, Toliso – Valbuenā (Gezals 77'), Fekirs, Kornets – Lakazets

''Ajax'': Onana – Vīrgevers, Ligts, Sančess, Veltmans (Tetē 65') – Ziječs, Šēns (van de Bīks 59'), Klāsens – Jouness (Kluiverts 82'), Dolbergs, Traorē

Amsterdamas ''Ajax'' šovakar viesos cīnījās pret Lionas ''Olympique''. Pirmajā spēlē bija vērojams fantastisks futbols, kas futbola skatītāja acij bija augstākā pilotāža. Abas komandas uzbruka ārkārtīgi daudz, taču graujošu uzvaru izcīnīja ''Ajax'' 4:1.

Salīdzinot ar pirmo maču, šīs spēles pirmajā puslaikā bija vērojams daudz zemāks temps. ''Ajax'' bija ieguvusi solīdu pārsvaru spēlē pirms nedēļas un šovakar nebija nekāda iemesla pārdroši skriet uzbrukumos. Puslaika vidusdaļā ''Ajax'' vēl vairāk pasliktināja mājinieku izredzes, jo vārtus guva talantīgais uzbrucējs Kaspers Dolbergs - 0:1.

Lai arī pārsvars bija kļuvis visai liels par labu ''Ajax'', ''Lyon'' negrasījās padoties. Aleksandrs Lakazets puslaika izskaņā realizēja 11 metru sitienu, bet jau nākamajā uzbrukumā pēc spēcīgas Nabila Fekira piespēles Francijas futbolists bumbu raidīja tukšos vārtos no dažu metru attāluma - 2:1.

Intriga nebija mirusi un situācija kļuva vēl saspringtāka, kad 81. minūtē Rašīds Gezals spēcīgi sita bumbu ar galvu, tomēr vārtos neveiksmīgi nospēlēja Andrē Onana, ielaižot ne to bīstamāko sitienu. Spēles rezultāts kļuva 3:1 un mājiniekiem atlika gūt tikai vienus vārtus, lai psiholoģiski satriektu pretiniekus.

Fantastiska iespēja radās Maksvelam Kornetam, kurš nonāca aci pret aci ar Onanu, tomēr sita pavisam nedaudz garām vārtiem. Spēles beigās Liona pamatīgi spieda, taču mačs noslēdzās un finālā iekļuva Nīderlandas vienība. ''Lyon'' neizdevās atkārtot brīnumu, ko Čempionu līgā paveica ''Barcelona'', kas pirmajā spēlē zaudēja PSG 0:4, taču tad neticami izglābās, uzvarot 6:1.

UEFA Čempionu līga, pusfināli

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Manchester Utd – Celta1:1 (1:0)Fellaini 17' – Ronkaglija 85'2:1
Lyon – Ajax3:1 (2:1)Lakazets 45' 45+6' Gezals 81' – Dolbergs 27'4:5

Kura komanda triumfēs Eiropas līgā?

  • 153

  • 58


  +5 [+] [-]

, 2017-05-12 00:07, pirms 7 gadiem
Tipiska šīs sezonas MU. Iesit vienu, un beigās cenšas neielaist vienu, kas bieži vien neizdodas... Nu bet šis ir tas gadījums, ka viss labs, kas labi beidzas! (smaga nopūta )

     [+] [-]

, 2017-05-12 00:07, pirms 7 gadiem
Pēdējās spēles sekundēs elpa aizrāvās! Bet viss ir labs, kas labi beidzas. Tituls jāņem.

Lyon arī nedaudz nepaveicās, pārsvars šiem beigās bija nospiedošs. Lacazets pūdelēja vienu pēc otra.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 00:09, pirms 7 gadiem
Un kārtējais neizšķirts Old Traffordā... Labi, ka finālu nespēlēsim tur
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2017-05-12 00:17, pirms 7 gadiem
MU iisti mudaki, un jaa, papisu delj vinjiem!

     [+] [-]

, 2017-05-12 00:24, pirms 7 gadiem
Visu cieņu par rakstu Bruno!
Sarunājam ka Jose latviski rakstam, tāpat kā izrunājam,
neviens Jose neizrunā kā Žuzē, bet Džozē.

Spēle spraiga, aizkustinoša ar emocijām un asumu, skaisti.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 01:00, pirms 7 gadiem
MU- nabagi, nevar spāņu lejasgala komandu apspēlēt.

  +4 [+] [-]

, 2017-05-12 01:49, pirms 7 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: MU- nabagi, nevar spāņu lejasgala komandu apspēlēt.
Spāņu lejasgals šajā sezonā ir vinējis Barselonu, Real Madrid un Valensiju, arī Lestere kads ir Anglijas lejasgalā, izslēdza Sevilla, tāds ir futbols!
nabags esi tu ja nespēj baudīt skaistu spēli.
pelnīts fināls! GGMU

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 02:54, pirms 7 gadiem
Ajax ceļ kausu!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 06:49, pirms 7 gadiem
Finālā divas ļoti nestabili spēlējošas komandas, iespējams, ka neliela priekšrocība Ajax uz jaunības trakuma rēķina.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-12 06:56, pirms 7 gadiem
Nokopēt ko? Sarunāt, lai tiesesis 90% spēles izvelk ar mistiskiem nepenāļiem?

     [+] [-]

, 2017-05-12 07:53, pirms 7 gadiem
Vēl 1 spēle un Mančestrā nākamajā sezonā CL - 2 komandas !

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 09:08, pirms 7 gadiem
Pārskatīju Lionas-Ajax spēles hailaitus, tur nekas līdzīgs Barselonas scenārijam pat tuvu nebija, abas komandas spēlēja uzbrukuma futbolu, tik atšķirībā no Amsterdamas spēles Ajax neiekrita pusmomenti + Onana otrajos un trešajos vārtos samērā neveiksmīgi nospēlēja. Ajax bija tikpat iespēju rezultātu izlīdzināt vai uzvarēt, kas šādā spēles stilā ir arī ļoti raksturīgi.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 09:12, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Ajax ceļ kausu!
Aizmirsti par to MU nedos nekādas cerbas to darīt

     [+] [-]

, 2017-05-12 09:43, pirms 7 gadiem
MU PIZD*, AJAX IZĢĒRBS TOS MĪKSTOS!

  +6 [+] [-]

, 2017-05-12 10:50, pirms 7 gadiem
Autors raksta: ''Celta'' atlika gūt vēl vienus vārtus un tādā gadījumā spāņu komanda būtu izrāvusi papildlaiku".
Ļoti skumji, ka par futeni raksta cilvēks, kas vispār neko nesaprot. Tā nav neuzmanības kļūda. Tā ir absolūta neizpratne par spēles noteikumiem.

Autor, ja Celta gūtu vēl 1 vārtus, tad būtu nevis papildlaiks, bet gan Celta tiktu finālā, pateicoties vairāk viesos gūtajiem vārtiem. Tas nekas, ka divu spēļu summā būtu 2:2 - tālāk tiktu Celta.

Es nesaprotu kā to var nezināt sporta (veči, SPORTA!!!) žurnālists, kas raksta par futeni.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 11:24, pirms 7 gadiem
murzilks rakstīja: Autors raksta: ''Celta'' atlika gūt vēl vienus vārtus un tādā gadījumā spāņu komanda būtu izrāvusi papildlaiku".
Ļoti skumji, ka par futeni raksta cilvēks, kas vispār neko nesaprot. Tā nav neuzmanības kļūda. Tā ir absolūta neizpratne par spēles noteikumiem.

Tāpēc, ka Autors ir atmarozaks, lohs kvadrātā !! Tinies projām no šī sporta veida.. Žurnaļugas ir un būs dibili, kurus vajag sist katru dienu!

Autor, ja Celta gūtu vēl 1 vārtus, tad būtu nevis papildlaiks, bet gan Celta tiktu finālā, pateicoties vairāk viesos gūtajiem vārtiem. Tas nekas, ka divu spēļu summā būtu 2:2 - tālāk tiktu Celta.

Es nesaprotu kā to var nezināt sporta (veči, SPORTA!!!) žurnālists, kas raksta par futeni.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 11:25, pirms 7 gadiem
Mjaaa, pēdējās sekundēs elpa aizrāvās, nez vai uz nervu rēķina, vai noguruma, bet Valencia neizdarīja savu darbu....ja celta būtu iesitusi, tas būtu Valensijas gols
Lai uzceltu kausu Mu būs ļoti jāpacenšas, prognozējams, ka CB pāris būs Smallings un Blinds. Smallingam nav spēļu prakses, bet Blinds kā CB spēlē ļoti nestabili, labas spēles mijas ar pilnīgām šausmām......

Glory glory Man united,
As the reds go marching on on on!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 12:14, pirms 7 gadiem
kasagrande rakstīja: Pārskatīju Lionas-Ajax spēles hailaitus, tur nekas līdzīgs Barselonas scenārijam pat tuvu nebija, abas komandas spēlēja uzbrukuma futbolu, tik atšķirībā no Amsterdamas spēles Ajax neiekrita pusmomenti + Onana otrajos un trešajos vārtos samērā neveiksmīgi nospēlēja. Ajax bija tikpat iespēju rezultātu izlīdzināt vai uzvarēt, kas šādā spēles stilā ir arī ļoti raksturīgi.
Neredzu, kur īpaši vainot GK, jo pie 2. gola Fekira centrējums bija ļoti pareizs, grūti aizsniedzams uz tālo stabu, ja kādam šajā epizodē piesieties, tad Fīrhēveram par švako clearance, bet pie 3. nepārorientējās pēc rikošeta no tuvas distances, katrā ziņā nepavisam ne no sērijas "goli, kurus nedrīkstēja ielaist"

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 12:30, pirms 7 gadiem
Nenoliedzot Lyon nopelnus, tomēr vēlreiz parādās, ka Ajax ir spējīgi paši sev sataisīt problēmas.

Jaunībai savi plusi un savi mīnusi - visiem jau patīk entuziasms, atklāta spēle, bet tas kompensējas ar precizitātes trūkumu aizsardzībā (pendeles epizode) un nerealizētiem saviem momentiem (nesaprašanās, novilcināšanās utt. dēļ)

Kgan drusku paradoksāli, ka lielus podus taisīja arī abi malējie aizsargi, kas ne tuvu nav zaļi gurķi, attiecīgi 27 un 25 gadus vecie Fīrhēvers (tie 2 tackli, par kuriem savāca abas dzeltenās, pilnīgi pārgalvīgi un nevietā. Ja finālā spēlēs Rīdevalds, kas visdrīzāk arī notiks, tad cerams, būs labāk. Kgan ja šams būtu tik ļoti pārāks, tad spēlētu pamatā) un Feltmans (kurš pēc dzeltenās savākšanas turpināja spēlēt uz robežas un pamatoti tika nomainīts pret Teti, kurš labi nospēlēja un kuram derētu spēlēt arī finālā)

MU finālā ir favorīti tieši šāda Ajax stabilitātes trūkuma dēļ. Arī tādēļ, ka Ajax gan pret Schalke, gan Lyon rezultātu principā uztaisīja mājas spēlē, bet finālā šādas priekšrocības nebūs, kā arī tādēļ, ka MU līdzšinējie rezultāti parāda, ka viņi spēj vinnēt mazrezultatīvas spēles. Zināmu cerību gan dod tas, ka finālā MU būs mazāk saspēlēts aizsargu pāris, bet to visu tad redzēs laukumā.

Bet nu malači enivei, es jau ierastajā pesimismā, pie kura Ajax mani ir pieradinājuši, sagaidīju, ka turnīrs beigsies jau pret Schalke, tā kā vismaz šobrīd jau ir pārsniegtas daudzu, pat fanu, ekspektācijas

Atsevišķa tēma par to, vai MU būtu jāspēlē šāds futbols ar saviem resursiem, no aizsardzības pret Celtu Old Traffordā. Saprotams, ka šobrīd daudziem faniem galvenais tas, ka komanda ir finālā. Tomēr pietiekami daudzi arī uzdod retorisko jautājumu - ja izdosies pacelt UEFA kausu, tad cik ļoti lielā mērā komanda, spēs pielikt sniegumā nākamajā sezonā ČL, jo Maura pieeja Eirokausiem maz ticams ka mainīsies un būs atkal spēle uz rezultātu.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 13:55, pirms 7 gadiem
march_2k rakstīja: MU finālā ir favorīti tieši šāda Ajax stabilitātes trūkuma dēļ. Arī tādēļ, ka Ajax gan pret Schalke, gan Lyon rezultātu principā uztaisīja mājas spēlē, bet finālā šādas priekšrocības nebūs, kā arī tādēļ, ka MU līdzšinējie rezultāti parāda, ka viņi spēj vinnēt mazrezultatīvas spēles. Zināmu cerību gan dod tas, ka finālā MU būs mazāk saspēlēts aizsargu pāris, bet to visu tad redzēs laukumā.

Atsevišķa tēma par to, vai MU būtu jāspēlē šāds futbols ar saviem resursiem, no aizsardzības pret Celtu Old Traffordā. Saprotams, ka šobrīd daudziem faniem galvenais tas, ka komanda ir finālā. Tomēr pietiekami daudzi arī uzdod retorisko jautājumu - ja izdosies pacelt UEFA kausu, tad cik ļoti lielā mērā komanda, spēs pielikt sniegumā nākamajā sezonā ČL, jo Maura pieeja Eirokausiem maz ticams ka mainīsies un būs atkal spēle uz rezultātu.
aizmirsi pieminēt kad Ajaxam līga ir beigusies un 12 dienas varēs gatavoties finālam, bet United priekšā 3 spēles! un tad fināls. tākā spēļu grafiks Premjerlīgā ir pavisam cits, kā citur 2 mēn laikā 18 spēles, nav brīnums kad komanda ir nodzīta un radušās traumas un nespēlē kā būtu jāspēlē.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 13:59, pirms 7 gadiem
man_junaited_862731123855687680 rakstīja: aizmirsi pieminēt kad Ajaxam līga ir beigusies un 12 dienas varēs gatavoties finālam, bet United priekšā 3 spēles! un tad fināls. tākā spēļu grafiks Premjerlīgā ir pavisam cits, kā citur 2 mēn laikā 18 spēles, nav brīnums kad komanda ir nodzīta un radušās traumas un nespēlē kā būtu jāspēlē.
nerunā niekus, Ajax līga vēl nav beigusies un atšķirībā no MU ir izredzes kļūt par čempioniem

     [+] [-]

, 2017-05-12 14:03, pirms 7 gadiem
march_2k rakstīja: Neredzu, kur īpaši vainot GK, jo pie 2. gola Fekira centrējums bija ļoti pareizs, grūti aizsniedzams uz tālo stabu, ja kādam šajā epizodē piesieties, tad Fīrhēveram par švako clearance, bet pie 3. nepārorientējās pēc rikošeta no tuvas distances, katrā ziņā nepavisam ne no sērijas "goli, kurus nedrīkstēja ielaist"
Nē, nē, nebūt nebiju domājis, ka Onana būtu ielaidis obligāti ņemamus golus, droši vien neprecīzi izteicos, bet jāatzīst, ka Amsterdamā veiksme vairāk bija gan uzbrucēju, gan arī Onanas pusē, šoreiz bija tā, ka varēja būt arī labāk, kaut kur varēja nospēlēt savādāk, kaut kur varēja vairāk paveikties. vakar vairāk paveicās Lionai, bet par laimi ar to bija par maz.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 15:34, pirms 7 gadiem
murzilks rakstīja: Autors raksta: ''Celta'' atlika gūt vēl vienus vārtus un tādā gadījumā spāņu komanda būtu izrāvusi papildlaiku".
Ļoti skumji, ka par futeni raksta cilvēks, kas vispār neko nesaprot. Tā nav neuzmanības kļūda. Tā ir absolūta neizpratne par spēles noteikumiem.

Autor, ja Celta gūtu vēl 1 vārtus, tad būtu nevis papildlaiks, bet gan Celta tiktu finālā, pateicoties vairāk viesos gūtajiem vārtiem. Tas nekas, ka divu spēļu summā būtu 2:2 - tālāk tiktu Celta.

Es nesaprotu kā to var nezināt sporta (veči, SPORTA!!!) žurnālists, kas raksta par futeni.
Vēl skumjāk, ka autors pat nav izlabojis kļūdu

     [+] [-]

, 2017-05-12 15:35, pirms 7 gadiem
Kā var nokopēt Barselonu, ja bija atšķirīgi 1.spēļu rezultāti? Ļoti muļķīgs virsraksts

     [+] [-]

, 2017-05-12 16:34, pirms 7 gadiem
kasagrande rakstīja: Nē, nē, nebūt nebiju domājis, ka Onana būtu ielaidis obligāti ņemamus golus, droši vien neprecīzi izteicos, bet jāatzīst, ka Amsterdamā veiksme vairāk bija gan uzbrucēju, gan arī Onanas pusē, šoreiz bija tā, ka varēja būt arī labāk, kaut kur varēja nospēlēt savādāk, kaut kur varēja vairāk paveikties. vakar vairāk paveicās Lionai, bet par laimi ar to bija par maz.
Tu ļoti lielu uzsvaru liec tieši uz veiksmi

Man šķiet, ir jānovērtē gan Ajax, gan Lionas centība katram savā mājas spēlē

Ja vakar Liona spieda un, ņemot vērā, ka jamiem tomēr ir diezgan talantīga priekšējā līnija, arī iespieda 3 golus, lielā mērā uz Ajax aizsargu pieredzes trūkuma rēķina..

Tad Amsterdamā pie uzvaras arī liels nopelns bija tieši Ajax entuziasmam savu skatītāju priekšā. Ajax nospēlēja, man šķiet, krietni virs sava "vidējā līmeņa" - momentu pietika pat, lai sasistu visus 7 golus. To gan lielā mērā pieļāva paši Lyon spēlētāji (aizsardzība bija ārkārtīgi pavirša un robaina), bet pie tā paši vien bija vainīgi.