Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Renzings pievienojas ''Koln''; līgumus pagarina Bojans un Kapdevila

Renzings pievienojas ''Koln''; līgumus pagarina Bojans un Kapdevila
Mihaels Renzings
Foto: AFP/Scanpix

Strauji tuvojas janvāris, kad vaļā vērsies kārtējais transfēru logs, tāpēc vairāki spēlētāji steidz laicīgi parakstīt jaunus vai pagarināt esošos līgumus ar klubiem. Bijušais Minhenes ''Bayern'' vārtsargs Mihaels Renzings līdz sezonas beigām noslēdzis līgumu ar citu Vācijas bundeslīgas klubu ''Koln'', kamēr ''Barcelona'' uzbrucējs Bojans Krkičs un ''Villarreal'' aizsargs Hoans Kapdevila ir pagarinājuši līgumus savos klubos.

Bijušais Minhenes ''Bayern'' vārtsargs Mihaels Renzings janvārī pievienosies Vācijas Bundeslīgas vienībai ''Koln''. 26 gadus vecais vārtsargs, kurš vasarā lauza līgumu ar ''Bayern'', ar Ķelnes klubu noslēdzis līgumu līdz šīs sezonas beigām. Par Renzigu interesi izrādīja otrās Bundeslīgas klubs Berlīnes ''Hertha'', Spānijas ''Mallorca'' un Anglijas ''Championship'' (pēc spēka otrā līga) vienība ''Leicester City''. Viņš Ķelnē aizstās līdzšinējo pirmo numuru Faridu Mondragonu, kurš turpmāk savus spēkus izmēģinās Amerikā, precīzāk - MLS līgā. Pēc slavenā vārtsarga Olivera Kāna aiziešanas no Minhenes ''Bayern'' 2008. – 2009. gada sezonas sākumā Renzings nespēja nostabilizēties kā pamatvārtsargs, un viņa vietu ieņēma Hanss Jorgs Buts.

Savukārt divi Spānijā bāzētie futbolisti ir pagarinājuši līgumus ar saviem klubiem. ''Barcelona'' uzbrucējs Bojans Krkičs pagarinājis savu līgumu par divām sezonām un tagad Barsā plāno uzturēties līdz 2015. gadam. Spēlētāja izpirkuma maksa ir pieaugusi no 80 līdz 100 miljoniem eiro. Krkičs debitēja ''Barcelona'' pirmajā komandā pirms trīs gadiem un 146 spēlēs ir izcēlies ar 38 vārtu guvumiem.

Uz tikpat ilgu laiku savu līgumu pagarinājis Spānijas izlases un ''Villarreal'' aizsargs Hoans Kapdevila. Tagad Eiropas un Pasaules čempions dzelteno zemūdeņu sastāvā plāno uzturēties līdz 2013. gadam. 32 gadus vecais aizsargs, kurš 2007. gadā pārnāca no Lakorunjas ''Deportivo'', ir pilnībā apmierināts ar jauna līguma parakstīšanu.

Tikmēr Itālijas vienības AS ''Roma'' treneris Klaudio Ranjeri noliedzis baumas, ka janvāra transfēra loga laikā pārdos brazīliešu uzbrucēju Adrianu. Tiek baumots, ka bijušais Milānas ''Inter'' futbolists varētu atgriezties Brazīlijā un pievienoties ''Santos'' vai ''Corinthians'' vienībai, kurā pašlaik spēlē cits pazīstams uzbrucējs – Ronaldo. Adrianu vasarā no Brazīlijas ''Flamengo'' pievienojās Itālijas galvaspilsētas klubam, bet sevi pierādīt līdz šim viņam nav izdevies (vietējā Itālijas čempionātā Adrianu 17 spēlēs laukumā devās četrreiz).

''Daži spēlētāji atstās komandu janvārī, bet Adrianu nebūs viens no tiem. Lai cīnītos visās frontēs, (vietējā čempionātā ''Serie A'', Itālijas kausa izcīņā un Čempionu līgā – aut.) mums būs nepieciešami visi komandā esošie spēlētāji. Šis fakts pašiem futbolistiem jāuztver vairāk kā priekšrocība, nevis kā trūkums,'' izteicās ''Roma'' speciālists Ranjeri.

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...

  -4 [+] [-]

, 2010-12-22 17:00, pirms 13 gadiem
Nav raksta, ka Benitezs atlaists...

     [+] [-]

, 2010-12-23 00:15, pirms 13 gadiem
Nu jāvēl veiksmi Renzingam. Varbūt Ķelnē beidzot pierādīs savu potenciālu, to, kas Minhenē nesanāca, kad bija iespēja pēc Kāna aiziešanas no profesionālā sporta.

Liels prieks, ka Bojans paliek Barcā. Šim spēlētājam, tāpat kā lielai daļai Barcas komandas jauno spēlētāju, priekšā ir spoža nākotne.