Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Berluskoni: "Pārdodot Ibrahimoviču un Silvu, domājām par finansiālo Fair Play"

Agris Suveizda

Berluskoni: "Pārdodot Ibrahimoviču un Silvu, domājām par finansiālo Fair Play"
Silvio Berluskoni
Foto: AP/Scanpix

Itālijas futbola kluba "Milan" prezidents un īpašnieks Silvio Berluskoni kluba televīzijā vēlreiz izskaidroja, kādēļ nolēma pārdot divus, iespējams, svarīgākos komandas spēlētājus Zlatanu Ibrahimoviču un Tjagu Silvu. Berluskoni izteicās, ka sākotnēji esot noraidījis PSG piedāvājumu, taču Parīzes klubs esot turpinājis cīņu un beigu beigās veselais saprāts uzvarējis.

"Nevēlējāmies pārdot Ibru un Tjagu Silvu. Leonardu kontaktējās ar mums, bet mēs pateicām "nē". Taču PSG turpināja mums vaicāt. Domājām, ka mūsu atbilde PSG bija nepārprotama. Un tad sekoja piedāvājums par Zlatanu, kuram šogad paliks 31 gads. Veselais saprāts uzvarēja. Vairs nevarējām klubā iepludināt vairāk naudas, kā to esam darījuši iepriekš," sacīja Berluskoni. "Domājām arī par finansiālo Fair Play. Šis ir pēdējais gads, kad kāds klubs varētu izdarīt tikpat astronomisku piedāvājumu kā PSG. Mana sirds raudāja, kad pārdevām Ibru un Silvu, taču esam pārliecināti, ka komandā ir lieliski spēlētāji. Nedomāju, ka uzbrukumā mums pietrūks Ibrahimoviča. Mums ir pieci čempioni - [Alešandre] Patu, Robinju, Boa [Kevins Prinss Boatengs], [Stefans] El Šāravi un [Antonio] Kasāno. Milāna joprojām var aizvadīt lielisku sezonu, labāku nekā pagājušo, kurā mums bija daudz savainojumu."

"Milan" pēc veiktā darījuma, par kuru bez bonusiem iekasēs aptuveni 62 miljonus eiro, bet algās turpmāko gadu laikā atbrīvos kopumā 108 miljonus, joprojām nav veikusi nevienu papildinājumu. Kā viens no reālākajiem pirkumiem tiek minēts Francijas čempions Mapū Jangambivā, kuram līgumā ir atlicis tikai viens gads. Taču "Montpellier" īpašnieks Luijs Nikolēns izteicās, ka ar septiņiem miljoniem "Milan" būs krietni par maz, lai veiktu darījumu. "Finansiālā situācija mums neļauj tērēt tikpat daudz naudas kā deviņdesmito gadu sākumā," Berluskoni turpināja. "Nevaram vairs pārmaksāt par spēlētājiem, kā tas darījumu tirgū noticis pēdējos gados. Mums jāizveido laba komanda, balstoties uz jauniešiem. Tas ir tas, ko izdarīja "Barcelona". Atceros zvaigžnoto Milānu, kas sākās tieši tā - ar [Paolo] Maldīni, [Franko] Barēzi un [Alesandro] Kostakurtu. Faniem vēlos teikt, ka mums, par spīti ekonomiskajai situācijai, ir iespēja izveidot aizraujošu un efektīvu komandu. Tās ir perspektīvas pārmaiņas."

"Klubu, kuri turpina tērēt daudz naudas, īpašnieki ir vai nu no Krievijas, vai Emirātiem. Tieši šo klubu dēļ tiks ieviests Financial Fair Play. Šogad klubi tērē daudz naudas, jo zina, ka nākamgad FFP dēļ to vairs nevarēs darīt. Agrāk bija iespējams nopirkt lieliskus spēlētājus, bet tagad iestājusies vēl nebijusi krīze. Mana ģimene katru gadu futbolā investējusi 50 miljonus. Šobrīd mums tas vairs nav iespējams. Vēlamies samazināt izmaksas un vairs nevaram atļauties tērēt šādas summas Milānai, kas ir izklaide. Nevarējām atteikt PSG piedāvājumam, jo tas mums ļaus stabilizēt finanses vairākus gadus," teica Berluskoni. "Futbolā nav nekādas garantijas, ka tie, kas tērēs vairāk, arī izcīnīs vairāk. To pierāda [Romāns] Abramovičs un "Chelsea". Viņš tikai tagad uzvarēja Čempionu līgā - pēc visiem šiem tērēšanās gadiem. Kakā? Ar Adriāno Galjāni neesam runājuši par šo tematu. Bet neizslēdzu viņa atgriešanos, tas ir atkarīgs no darījuma nosacījumiem."

Izmantotie resursi:
Ultime notizie sportive - La Gazzetta dello Sport
Twitter

  -1 [+] [-]

, 2012-07-31 16:05, pirms 12 gadiem
Itkā runā saprātīgi! Vislabāk man patīk portugāļu variants, kā viņi pelna ar futbolu, iepērk lētos brazīliešus,apviļā tos pa eiropu un tad par 3x lielāku summu pārdod grandiem. Ļoti labs biznesa plāns, kuru varētu ieviest arī Latvijā, ja vien pie futbola varas sēdētu cilvēki, kuru pirmais mērķis nebūtu atvērt virslīgas alus bāru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-31 16:41, pirms 12 gadiem
Maikl25 rakstīja: ko Tu tur fantaze? kada LAtvija,aizbrauc un paskaties Portualu klubu infrastrukturu,kura ir ieguldits milzu summas,plus ir labs klimats,tiem pasiem braziliem,plus valoda taapati! fantaze ka latviesi var tadu biznesu taisit ar raziliem,cik Tev gadu,man jajauta?
nu nevajag to super infrastrukturu vai klimatu, lai atrastu tadus speletajus ka Rudnevs un pardot par paris miljoniem. Portugales Portu atrada Hulk speletaju Japana, kursh speleja nepavisam pirmaja kopmanda un agstakaja liga, bet tagad vina vertiba ir astranomiska!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2012-07-31 16:42, pirms 12 gadiem
Un Berluskoni manuprat blefo .... vinam pietrukst naudas izklaidem un mafijai!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-07-31 17:07, pirms 12 gadiem
latgaliits rakstīja: Un Berluskoni manuprat blefo .... vinam pietrukst naudas izklaidem un mafijai!!!
Un tev ir saskābūšas smadzenes!

  +1 [+] [-]

, 2012-07-31 17:10, pirms 12 gadiem
latgaliits rakstīja: nu nevajag to super infrastrukturu vai klimatu, lai atrastu tadus speletajus ka Rudnevs un pardot par paris miljoniem. Portugales Portu atrada Hulk speletaju Japana, kursh speleja nepavisam pirmaja kopmanda un agstakaja liga, bet tagad vina vertiba ir astranomiska!!!!!!!!!!!
Neaizmirsti tikai, ka lielajiem klubiem Dienvidamerikā ir ntie skauti un pazīšanās. Kad Boašs pārgāja uz Chelsea, viņš gribēja ņemt līdzi galveno cilvēku, kas atbild par skautingu Dienvidamerikā - Porto paprasīja vēl 10-15 miljonus (precīzu summu neatceros), kas Chelsea aizbiedēja. Ja par Halku runājam, tad Porto par viņu jebkurā gadījumā ir samaksājusi lielu summu (un līdz ar to reālais ieguvums nemaz tik astronomisks vairs nav), jo Dienvidamerikā un ar tās spēlētājiem ļoti izplatīta ir situācija, kad tiesības uz spēlētāju pieder trešajai pusei, nevis pašam klubam

     [+] [-]

, 2012-07-31 17:17, pirms 12 gadiem
Lv jau arī pietrūkst līdzekļi, lai kvai 200 000 varētu samaksāt par kcik perspektivus speletaju, un tad uzaudzet, lai varētu pārdot tālāk... plus vēl ar 700 ls lielu algu neatvilināsi arī baigos spēlmaņus, tādēļ jau mūsu klubi skatās uz mazāk populārām valstim, spilgtākais piemērs ir Skontietis - Hulio, ko atveda no Panamas tikai un vienigi ar mērķi uztrenēt Eiropas futenei un pārdot gada laikā.

protams, vēl ir vesela jūra ar Spartakiešiem :d
tik nez cik tur īsti klubs dabūt par tiem spēlētājiem, jo šaubos, ka kādam tur ir ilglaicīgs līgums

  +1 [+] [-]

, 2012-07-31 17:34, pirms 12 gadiem
Nevajag domāt tik sekli, tad arī biznesu var uztaisīt..

Maikl25 rakstīja: ko Tu tur fantaze? kada LAtvija,aizbrauc un paskaties Portualu klubu infrastrukturu,kura ir ieguldits milzu summas,plus ir labs klimats,tiem pasiem braziliem,plus valoda taapati! fantaze ka latviesi var tadu biznesu taisit ar raziliem,cik Tev gadu,man jajauta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-31 23:10, pirms 12 gadiem
Domāju ,ka Milan iekšējam klimatam par labu nāks Ibras pārdošana. Nebiju pirms tams redzējis viņa cūciskos izgājienus.
Vienā saitā uzdūros,kur bija video kā šis treniņā vnk iedod pendeli Strasseram,un SWE treniņā komandas biedram arī no visa spēka iemauca pa sēžamvietu. Saprotu visu-izņemot komandas biedru iekaustīšanu...
Nav ko tur Berluskoni gausties,ka pārdeva viņu. Laiks jaunai komandas būvēšanai.
starpcitu "milānietis" Taivo dodas uz Kijevas Dinamo

     [+] [-]

, 2012-08-01 01:50, pirms 12 gadiem
man ti jautājums,vai tas fair play ko piedāvā Platini ir domāts tikai lielajiem klubiem vai visiem?Nedomāju ka kaut tiem pašiem Latvijas klubiem,Albānijas vai citiem ārpus top-5 līgu labākajiem klubiem ienākumi ir lieli gada kontekstā,sanāk ka tas pats skonto,pēc likuma stāšanās spēkā transfēru tirgū var iztērēt labi ja štuku latu,plus vēl sanāk,ka CL uzvarētājs iegūst papildus priekšrocības,jo par uzvaru saņem kādus pāris milj vairāk