Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

PSV laimīgi izrauj neizšķirtu, ''Monaco'' nespēj uzvarēt arī Brigē

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

PSV laimīgi izrauj neizšķirtu, ''Monaco'' nespēj uzvarēt arī Brigē
Slovēņu tiesnesis Slavko Viničičs parāda sarkano kartīti Igo Lorisam. Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas A un B grupu konkurencē šovakar aizvadītas divas agrās spēles. Sarkanā kartīte tika parādīta ''Tottenham Hotspur'' vārtsargam Igo Lorisam, un viena vīra pārsvaru izdevās izmantot '''PSV Eindhoven'', kas pamatlaika izskaņā izrāva neizšķirtu (2:2). Uzvarētājs netika noskaidrots arī cīņā starp ''Club Brugge'' un ''Monaco'' (1:1).

A grupas spēlē Brigē spēkiem mērojās abas grupas pastarītes - ''Club Brugge'' un ''Monaco'', Francijas čempionāta kluba galvenā trenera postenī debiju Čempionu līgā piedzīvojot leģendārajam uzbrucējam Tjerī Anrī. Mača pats sākums liecināja par to, ka vairāks uzbruks viesi, tomēr pakāpeniski iniciatīvu pārņēma tieši Briges futbolisti. Mājiniekiem arī pirmajiem izdevās raidīt bumbu vārtos, tomēr brazīliešu uzbrucējs Veslijs tobrīd atradās aizmugures stāvoklī, līdz ar to rezultāts saglabājās 0:0. ''Monaco'' komandas vārtus šodien sargāja vien 20 gadus vecais Loiks Badjašī, kuram nācās aizpildīt pamatvārtsargu savainojumu atstāto robu.

Monako komandas lazareti jau pirmā puslaika sākumā papildināja uzbrucējs Stevans Jovetičs, kurš sastiepa augšstilba muskuli, Anrī veicot piespiedu maiņu. Bumbas kontrolē neliels pārsvars piederēja ''Club Brugge'', tomēr pretuzbrukumā rezultātu atklāja ''Monaco''. Aleksandrs Golovins piespēlēja bumbu soda laukumā, kur lielisku ierāvienu veica 18 gadus vecais uzbrucējs Musa Silā, raidot bumbu pa zemi tālajā stūrī (0:1). Viesu prieki gan nebija ilgi, jo septiņas minūtes vēlāk Brigei izdevās panākt izlīdzinājumu, kad ar galvu precīzi sita Veslijs (1:1).

Iniciatīva ''Club Brugge'' futbolistiem piederēja arī otrā puslaika sākumā, kad mājinieki radīja vairākas labas iespējas izvrizīties vadībā. Itin pārliecinošs vārtos gan bija jaunais Badjašī, atvairot vairākus pretinieku sitienus, bet ''Monaco'' rindās arī bīstamu uzbrukumu atzīmējās Golovins. Mājinieki radīja vienu momentu pēc otra, tomēr bija izšķērdīgi. Lieliskā sitiena pozīcijā no soda laukuma vidus bija nonācis Rūds Vormers, taču raidīja bumbu augstu debesīs.

Pamatlaika izskaņā mājiniekiem bija vairākas izcilas iespējas izraut uzvaru un tikt pie trim punktiem, taču ''Monaco'' izdevās nosargāt neizšķirtu. Tādējādi Tjerī Anrī vadītās komandas neuzvarēto spēļu sērija visos turnīros ievilkusies līdz 12 mačiem.

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Dortmund22004:06
2.Atletico Madrid22005:26
3.Club Brugge30122:51
4.AS Monaco30122:61

B grupas duelī savā starpā tikās ''PSV Eindhoven'' un ''Tottenham Hotspur'' klubi. Spēli Eindhovenā ļoti apņēmīgi uzsāka abas komandas. Lukass Moura uzņēmās inciatīvu uzbrukumā, izmēģinot laimi ar sitieniem no tālienes, taču Totenhemas uzbrucējs sita neprecīzi. ''PSV Eindhoven'' rindās redzamākā figūra laukumā bija Meksikas izlases uzbrucējs Hirvings Lozano, kurš regulāri sagādāja problēmas viesu kreisās malas aizsargam Benam Deivisam un bieži piespiežot pretiniekus pārkāpt noteikumus. Par katru tiesneša svilpienu ''Tottenham Hotspur'' futbolisti reaģēja ļoti emocionāli, paužot lielu sašutumu.

Ļoti bīstamu soda sitienu izpildīja Gastons Pereiro, tomēr bumba lidoja nedaudz secen vārtu tuvajam stūrim. Otrā laukuma galā teicama iespēja gūt vārtus bija arī angļu klubam, tomēr Harijs Keins ar galvu raidīja bumbu pa vārtu pārliktni. Viesiem bija izdevies iegūt ievērojamu pārsvaru bumbas kontrolē, bet vadībā pirmie izvirzījās ''PSV Eindhoven'' futbolisti, izmantojot neveiksmīgu Totenhemas centra aizsargu saspēli. Davinsons Sančess atspēlēja Tobijam Alderveireldam, kurš vilcinājās ar tālāku darbību, un Lozano aizsargam bumbu atņēma. Lozano izdarīto sitienu gan aizsargs paspēja patraucēt, bet bumba tik un tā pārlidoja pāri izgājušajam Igo Lorisam, ielidojot vārtos (1:0).

''Tottenham ''Hotspur'' ar laukumā notiekošo nebija mierā un uzņēma arvien lielākus apgriezienus, Lukasam Mouram 39. minūtē panākot izlīdzinājumu. Brazīlietis pēc teicamas Kīrana Tripjēra piespēles guva vārtus no soda laukuma vidus (1:1). Pašā puslaika izskaņā lieliska iespēja bija Pereiro, tomēr pussargs no aptuveni 13 metru attāluma trāpīja pa pārliktni.

Arī otrais puslaiks sākās ar pamatīgu ''Tottenham'' spiedienu. Mājinieku vārtsargs Jeroens Zūts glāba savu komandu pēc Kristiana Eriksena tālsitiena, tomēr nebija glābējs brīdi vēlāk, kad pēc teicama Eriksena centrējuma soda laukumā ar galvu precīzi sita Keins (1:2). Rezultāts pēc vēl viena Keina sitiena ar galvu no pāris metru attāluma varēja kļūt vēl nepatīkamāks Eindhovenas komandai, taču šoreiz izcili nospēlēja vārtsargs, neticamā veidā bumbu atvairot.

Vārtu pārliktni norībināja arī Eriks Lamela, sitot no tuvas distances. Laiks ritēja, tomēr mājiniekiem tā arī otrajā puslaikā nebija izdevies nopietni apdraudēt viesu vārtus. 81. minūtē gan ''PSV Eindhoven'' sagaidīja lielo iespēju. Eriksens pazaudēja bumbu centrā, un mājinieku pussargs nekavējoties deva tālu piespēli uz priekšu, kur jau ieskrējies bija Lozano. Uzbrucējs palika aci pret aci ar Lorisu, un vārtsargs, cenšoties glābt situāciju, notrieca pretinieku no kājām. Mača galvenais tiesnesis parādīja pieredzējušajam vārtsargam sarkano kartīti, Lorisa vietā vārtos stājoties Mišelam Vormam. Holandietim nācās komandu glābt jau pirmajā epizodē, atvairot ļoti bīstamu Pereiro soda sitienu.

''PSV Eindhoven'' turpināja doties uz priekšu un 87. minūtē arī panāca savu, kad soda laukuma vidū nepieskatīts palika Lūks de Jongs, no gaisa raidot bumbu vārtos un panākot izlīdzinājumu (2:2). Tiesnesis piešķīra veselu piecu minūšu ilgu kompensācijas laiku, tomēr arī tas nepalīdzēja atrisināt jautājumu par uzvarētāja noskaidrošanu, abām komandām iegūstot pa punktam.

B grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona22008:26
2.Inter22004:26
3.Tottenham30125:81
4.PSV30123:81

Čempionu līgas spēles, 24. oktobris

SākumsGrupaSpēleRezultātsVārtu guvēji
19:55ABrugge - Monaco1:1 (1:1)Veslijs 39` - Sijā 31`
19:55BPSV - Tottenham2:2 (1:1)Lozano 30` De Jongs 87` - Moura 39` Keins 55`
22:00BBarcelona - Inter
22:00ABorussia D - Atletico
22:00DGalatasaray - Schalke
22:00CLiverpool - Crvena Zvezda
22:00DLokomotiv - Porto
22:00CPSG - Napoli

  -1 [+] [-]

, 2018-10-24 22:04, pirms 6 gadiem
Ehh, ka vajadzēja spurs šo uzvaru nosargāt. Tiesneši ar bišķ apzaga