Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Anglijas čempione Lestera turpina perfekti - trešā uzvara

Anglijas čempione Lestera turpina perfekti - trešā uzvara
Lesteras līderi Džeimijs Vārdijs un Rijads Mahrezs
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā risinājās G apakšgrupas mači. ''Leicester City'' savās mājās uzvarēja ''Koebenhavn'' 1:0, un ''Club Brugge'' pakutināja nervus ''Porto'', tomēr zaudēja 1:2.

''Leicester City'' galvenais treneris Klaudio Ranjēri šovakar laukumā sūtīja nomināli spēcīgāku sastāvu nekā pēdējā Anglijas Premjerlīgas mačā pret ''Chelsea'' (0:3). Pamatsastāvā izgāja gan draudīgais uzbrucēju duets Džeimijs Vārdijs un Islams Slimani, gan arī komandas uzbrukuma līderis Rijads Mahrezs un malējais aizsargs Denijs Simpsons. Rezervē, neskaitot Džefriju Šlupu, Luisu Ernandesu un Ahmedu Musu, palika arī Daniels Amartijs, kura vietā Endijs Kings. ''Koebenhavn'' savukārt pēdējā nacionālā čempionāta mačā pieveica ''Silkeborg'' 2:0, taču šajā spēlē laukumā laida piecus rezerves spēlētājus, atpūtinot līderus pussargu un aizsargu līnijās, kuri sākumsastāvā izgāja šovakar.

Neskatoties uz to, ka Kopenhāgena ir nomināli vājāka komanda par Lesteru, tomēr jau no spēles pirmajām minūtēm dāņi nekautrējās uzbrukt vairāk un droši pieturēja bumbu. Anglijas Premjerlīgā ''Leicester'' spēlē izteiktu uz aizsardzību balstītu pretuzbrukumu futbolu, kas bija vērojams arī šovakar. Puslaika pirmajā pusē Kopenhāgenai nebija daudz izdevību iegūt pārsvaru, taču Lesterai gan bija iespējas izvirzīties vadībā gan pēc Vārdija sitieniem, gan pēc dažiem bīstamiem centrējumiem, kurus nolasīja pretinieku aizsargi.

Puslaika beigās sekoja augstas trajektorijas centrējums, pēc kura bumbu otrajā stāvā izcīnīja Slimani, un Mahrezs ar elegantu sitienu pārspēja pretinieku vārtsargu, panākot 1:0. Pēc īsa brīža viesi atbildēja ar standartsiutāciju, pēc kuras Robertu Hutu apsteidza Andreass Korneliuss un izpildīja bīstamu sitienu ar galvu, bumbu sitot nedaudz garām vārtu stabam. Pirmais puslaiks tādējādi noslēdzās ar minimālu mājinieku pārsvaru.

Otrajā mača nogrieznī Lesterai divu vārtu pārsvaru varēja iegūt Mahrezs, kurš no flanga pārvietojās uz centra zonu un izpildīja sitienu, kas nebija sekmīgs. Nedaudz vēlāk Lesteras futbolisti līksmoja jau otro reizi mačā, jo vārtus guva Slimani, tomēr galvenais tiesnesis Paolo Tagliavento tos neieskaitīja, jo alžīrietis atradās minimālā aizmugurē. Viesi puslaika izskaņā aktīvi uzbruka un mēģināja glābt situāciju. Lesteras sastāvā notika uzbrucēju maiņa, Vārdiju un Slimani nomainot Šinji Okazaki un Hosē Uljoam, taču viesi gandrīz izlīdzināja rezultātu! Pēc piespēles pretinieku soda laukumā sitienu izpildīja Fereriko Santanders, taču fantastisks vārtos bija Kaspers Šmeihels, kurš bumbu atsita un ļāva saglabāt pārsvaru. Spēle noslēdzās 1:0, kas Lesterai deva trešo uzvaru pēc kārtas.

Šovakar G grupā tikās arī abas lejasgala komandas "Club Brugge" un "Porto". Beļģijas čempione iepriekšējās divas grupu turnīra spēles zaudēja, tādējādi ieņemot pēdējo vietu, bet ''Porto'', kas tika uzskatīta par vienu no favorītēm uz izkļūšanu no grupas, piekāpās Lesterai 0:1 un tad cīnījās neizšķirti ar Kopenhāgenu 1:1.

Pirmajā puslaikā neliels pārsvars bumbas kontrolē bija portugāļiem, tomēr ar to nebija pietiekami, lai kāda bumba iekristu beļģu vārtos. Tieši pretēji. ''Club Brugge'' izveidoja uzbrukumu, kad kreisajā flangā teicami nospēlēja Antonijs Limbombe, kurš labi uzņēma bumbu, tika garām pretspēlētājam un iedeva piespēli Jellem Vosenam, kura sitienu no dažiem metriem nobloķēja aizsargs, taču bumba atlēca pie Vosena, un uzbrucējs ar atkārtotu sitienu panāca 1:0, ļaujot uzgavilēt sanākušajiem faniem.

Otrajā spēles nogrieznī ''Porto'' mēģināja uzbrukt vairāk, kas arī izdevās. Portugāles komanda arī vairāk sita pa vārtiem, cerot, ka izdosies izglābties no neveiksmes. Rezultātu izdevās izlīdzināt, kad aizsargi pienācīgi neuzmanīja Migelu Lajunu, kurš visi brīvi aizskrēja līdz pretinieku soda laukumam un sita tuvajā augšējā stūrī - 1:1. Spēles izskaņā beļģiem nepaveicās, jo noteikumus savā soda laukumā pārkāpa Klaudemirs, nopelnot 11 metru soda sitienu. To izpildīja Andrē Silva un darīja to precīzi, ļaujot ''Porto'' svinēt pirmo uzvaru.

UEFA Čempionu līga, grupu turnīra trešā kārta

DuelisRezultātsVārtu guvēji
Leicester City – Koebenhavn1:0 (1:0)Mahrezs 40'
Club Brugge – Porto1:2 (1:0)Vosens 12' – Lajuns 68' Silva 90+2' (11m)

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Leicester33005:09
2.Kobenhavn31115:24
3.Porto31113:34
4.Club Brugge30031:90
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-10-18 23:46, pirms 8 gadiem
Cik kofs ka lipmans aptirsisies?

     [+] [-]

, 2016-10-18 23:48, pirms 8 gadiem
Kirovs Lipmanis rakstīja: Lestera iet pec CĻ šoka, cik kofs ka šie kausu pacels?
Ka beidzas si vakara hokejs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-10-19 00:31, pirms 8 gadiem
Porto skaistuļi, vismaz toķiks pateicoties viņiem izgāja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-19 08:48, pirms 8 gadiem
nez kā veiktos nopietnākā grupā

     [+] [-]

, 2016-10-19 10:48, pirms 8 gadiem
Lesterai uz uzvaru ČL 1.3 koef