Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G un H grupas: Vai "Sevilla" mājās tiks galā ar savainojumu mocīto "Juventus"?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

G un H grupas: Vai "Sevilla" mājās tiks galā ar savainojumu mocīto "Juventus"?
Kvadvo Asamoā pret Vitolo
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā pirms piektās kārtas tuvu izslēgšanas mačiem ir H grupas līderes "Sevilla" un "Juventus", kuras šovakar tiksies savā starpā. Pirmajā duelī vārti netika gūti. Savukārt G grupā iespēja nodrošināt ceļazīmi uz nākamo kārtu ir Anglijas čempionei Lesterai.

"Sevilla", kas trīs gadus pēc kārtas uzvarējusi UEFA Eiropas līgā, ir apņēmības pilna šoreiz nepalikt apakšgrupas trešajā vietā. Spānijas komanda atrodas labās pozīcijās, jo ir grupas līdere, taču šovakar cīņa ar galveno pretinieci "Juventus", kas pērn aizlika priekšā kāju un neļāva turpināt Čempionu līgas izslēgšanas kārtā.

14. septembrī spēle norisinājās Turīnā, tomēr nevienai komandai neizdevās gūt vārtus – 0:0. "Juventus" Eirokausos nav zaudējusi 18 mājas mačus pēc kārtas, tomēr nebija apmierināta ar punktu, jo otrā puslaika sākumā Gonsalo Igvaina sitiens ar galvu atdūrās pret "Sevilla" vārtu pārliktni.

Laukuma saimnieku galvenais treneris Masimiljāno Alegri pēc dueļa saņēma kritiku par Miralema Pjaniča nedošanos starta sastāvā. "Tas bija taktisks lēmums. Otrajā puslaikā spēle mainījās, jo "Sevilla" tikai aizstāvējās, tāpēc bija nepieciešama Pjaniča kvalitāte soda laukuma tuvumā. Viņš ļoti labi pamana brīvās vietas," aizstāvoties sacīja pieredzējušais speciālists.

"Protams, gribējām sākt ar uzvaru savā laukumā un savu līdzjutēju priekšā," teica Paulo Dibala, kurš tika atzīts par dueļa labāko spēlētāju. "Izveidojām vairākas iespējas, tomēr bumba nelidoja vārtos. Daudz uzbrukām, it īpaši otrajā puslaikā, tomēr nevarējām iesist. Pozitīvi ir tas, ka pret labu komandu ne reizi nebija jāriskē." Turīnas futbolisti sāncenšu vārtus apdraudēja 13 reizes, bet tikai trīs sitieni lidoja mērķī.

"Sevilla", kura ar uzvaru nodrošinās pirmo vietu grupā, šovakar būs labākās pozīcijās nekā iepriekš, un ne tikai tāpēc, ka spēlēs mājās. "Juventus" komandu ietekmējuši savainojumi – aizsardzībā būs jāiztiek bez Andreas Bardzalji un medi Benatijas, kamēr Džordžio Kjelīni sāks uz rezervistu soliņa. Uzbrukumā nevarēs palīdzēt Igvains, Dibala un Marko Pjaca, līdz ar to viss spiediens gulsies uz horvāta Mario Mandžukiča pleciem.

Pērn "Sevilla" savā laukumā apspēlēja "Juventus" ar 1:0, tomēr šogad tiek prognozēts, ka laukumā dosies tikai četri no uzvarošā vienpadsmitnieka. Arī mājiniekiem ir savainojumi, taču Samirs Nasri atsācis treniņus un varētu iesaistīties mačā. Tāpat ir bažas par zāliena kvalitāti pēc lietus.

Otrā spēlē "Lyon", kas sakrājusi divreiz mazāk punktu nekā priekšā esošie turīnieši, viesosies pie Zagrebas "Dinamo" – vienu no divām komandām, kuras joprojām ir bez punktiem. Pirmajā duelī francūži mājās iesita trīs vārtus pēc kārtas un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

G grupā "Leicester City" četrās spēlēs tikusi pie trim uzvarām un vienu reizi cīnījusies neizšķirti, un angļi joko, ka tā ir vienīgā komanda, kas nekad nav zaudējusi Čempionu līgā. Ja Premjerlīgā rezultāti ir vāji, tad Eiropā iespēja iekļūt nākamajā kārtā. Lai to paveiktu, nepieciešams vismaz viens punkts pret "Club Brugge", ko izbraukumā izdevās sakaut ar 3:0, Rijadam Mahrezam iesitot divus vārtus, vai jācer, ka "Kobenhavn" savā laukumā nepieveiks "Porto".

Mahrezs ir viens no Lesteras svarīgākajiem spēlētājiem. Premjerlīgā no spēles viņš nav iesitis kopš aprīļa, kamēr Čempionu līgā uzbrucēja kontā ir trīs vārti un viena piespēle, kā arī strādā saikne ar Džeimiju Vārdiju. Angļa sniegums gan ir viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem – pagājušajā gadā viņš novembra beigās iesita desmitajā spēlē pēc kārtas, bet tagad Vārdijs nav guvis vārtus 11 spēles pēc kārtas. Visas sezonas laikā Vārdijs pa vārtiem sitis nieka desmit reizes. "Reizēm pretinieki spēlē ciešāk kopā un nedod iespējas, tāpēc mums jāatrod citi risinājumi. Kad atrodam labus risinājumus, priekšā ir siena," problēmas uzbrukumā komentēja galvenais treneris Klaudio Ranjēri.

G grupas kalendārs

LaiksSpēle
21:45Leicester City – Club Brugge
21:45Copenhagen – Porto

H grupas kalendārs

LaiksSpēle
21:45Sevilla – Juventus
21:45Dinamo - Lyon

G grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Leicester City43105:010
2.Porto42114:37
3.Copenhagen41215:25
4.Club Brugge40041:100

H grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Sevilla43106:010
2.Juventus42206:18
3.Lyon41124:34
4.Dinamo Z40040:120

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-22 17:58, pirms 7 gadiem
Būs pat ļoti interesanti paskatīties, kā izdosies bez diviem pamata uzbrucējiem - tā nekad vēl nav spēlēts. Protams, daudz celsim uz Mario. Vairāk izvirzīti Sandro un Kvadrado, aiz tiem ļoti cienījams trio ar Marķīzu centrā... vajadzētu būt visam labi.
Forza Juve!