Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Porto" ar 5:0 sasit Lesteru, dāņi ar tikai vienu zaudējumu paliek aiz borta

Rolands Eliņš

"Porto" ar 5:0 sasit Lesteru, dāņi ar tikai vienu zaudējumu paliek aiz borta
Andrē Silva svin vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas G grupas pēdējā kārtā „Porto” sarūpēja pirmo zaudējumu „Leicester” vienībai (5:0) un atstāja Dānijas „Copenhagen” trešajā vietā, neskatoties uz dāņu uzvaru pār „Club Brugge” (2:0).

„Porto” situācija pirms pēdējās kārtas matemātiski bija diezgan problemātiska – mačs pret vēl ne reizi nezaudējušo Anglijas čempioni „Leicester”, turklāt arī ar neizšķirtu portugāļiem varēja nepietikt, jo Dānijas „Copenhagen” bija nonākusi parocīgās pozīcijās, lai apsteigtu „Porto”. Taču „Leicester” sev neko neizšķirošajā mačā netaisījās šķērdēt spēkus un piedāvāja ne tuvu savu labāko sastāvu.

„Porto” tikmēr bija maksimāli motivēta, un jau pašā sākumā Andrē Silva to izvirzīja vadībā. Portugāles klubs pirmajā puslaikā dominēja un guva vēl divus vārtus, praktiski jau garantējot sev uzvaru. Otrajā puslaikā par Denija Drinkvotera pārkāpumu uz „Leicester” vārtiem arī tika nozīmēta pendele, ko realizēja Silva, bet 77. minūtē „Porto” guva arī piektos vārtus.

„Leicester” mača izskaņā izteikti gāja pēc goda vārtiem, taču rezultātu tai tomēr neizdevās mainīt. Lai gan Lestera tik un tā ieguva pirmo vietu grupā un šodienas neveiksmei ir skaidri redzams izskaidrojums, fakts paliek fakts – Anglijas čempione Portugālē zaudēja ar 0:5.

Tikmēr uz sensāciju tēmējošā „Copenhagen” savu darbiņu paveica, ar 2:0 pārspējot „Brugge”. Abus vārtus Dānijas klubs guva jau mača sākumā un pārliecinoši novadīja maču līdz uzvarai, taču izkļūšanai no grupas nepietika arī ar deviņiem punktiem, un „Copenhagen” ar tikai vienu zaudējumu pārcelsies uz Eiropas līgu.


G grupa

KomandasRezultātsVārtu guvēji
Porto-Leicester5:0 (3:0)Silva 6` 64` (11m) Korona 26` Brahimi 44` Žota 77`
Brugge - Copenhagen0:2 (0:2)Mehele 8` (s.v.) Jorgensens 15`

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Leicester City64117:613
2.Porto63219:311
3.Copenhagen62317:29
4.Club Brugge50062:140

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs: OTELO

  +7 [+] [-]

, 2016-12-08 00:24, pirms 7 gadiem
OTELO rakstīja: Nu ja nemiet portu mes atdodam redzesim lester izslegsanas speles bus atkal uz vilna!
šī apakšgrupa Lesteriem bija vis vieglākā! Sviestmaize! dabūs pretī kādu nopietnaku pretinieku un ar to arī beigsies viņu ceļš! tas ir skaidrs!

     [+] [-]

, 2016-12-08 01:21, pirms 7 gadiem
Pedeja karta visi ta lestera ar otro sastavu brjuge majas ari adodas kopengagenej nu krievin svaki tapat angli poveristi uz so cl tas ne tik aizraujos ka atrakos laikos.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-08 08:23, pirms 7 gadiem
Visu laiku bija Leičestera,tagad pēkkšņi Lestera,jo lūk tā pilsētas nosaukumu izrunā angļi....nu tad jau nevis Pleskava bet Pskov,nevis Maskava,bet Moskva,nevis Pekina,bet Beižin...vēl jau arī valstis varētu sākt izrunāt kā orģinālvalodā-Ingland, Doičland, Rasija...
Tā valodnieku ''mērkaķošanās'' sāk jau apnikt

  +1 [+] [-]

, 2016-12-08 09:00, pirms 7 gadiem
erudīts007 rakstīja: Visu laiku bija Leičestera,tagad pēkkšņi Lestera,jo lūk tā pilsētas nosaukumu izrunā angļi....nu tad jau nevis Pleskava bet Pskov,nevis Maskava,bet Moskva,nevis Pekina,bet Beižin...vēl jau arī valstis varētu sākt izrunāt kā orģinālvalodā-Ingland, Doičland, Rasija...
Tā valodnieku ''mērkaķošanās'' sāk jau apnikt
Leicester nu nekādi nevar būt "Leičestera", ja ir elementāras zināšanas angļu valodā.

     [+] [-]

, 2016-12-08 11:39, pirms 7 gadiem
Šeit Lesterē visiem uz to 5-0 pofig. Mums līgā viss ir slikti un ja nedabūsim beidzot kādu uzvaru, var sanākt ieslīdēt Relegation zonā. Un tad visi heiteri varēs teikt - I told you so - viena gada brīnums un viss.
Pazaudētt Kante uz Chelsea ir lielāks trieciens nekā "eksperti" gaidija. Un šo spēli nolikti tika atpūsties visi, kurus varēja nolikt atpūsties. Ja klubam būtu lielāks soliņš, tad no pamatsastāva vispār neviens nespēlētu. Līga šobrīd ir prioritāte, nevis spēle, kura neko neizšķir. Tā niecīgā prēmija par uzvarētu spēli nav 3 punktu vērti premjerlīgā.

     [+] [-]

, 2016-12-08 12:05, pirms 7 gadiem
VairogsLv rakstīja: Šeit Lesterē visiem uz to 5-0 pofig. Mums līgā viss ir slikti un ja nedabūsim beidzot kādu uzvaru, var sanākt ieslīdēt Relegation zonā. Un tad visi heiteri varēs teikt - I told you so - viena gada brīnums un viss.
Pazaudētt Kante uz Chelsea ir lielāks trieciens nekā "eksperti" gaidija. Un šo spēli nolikti tika atpūsties visi, kurus varēja nolikt atpūsties. Ja klubam būtu lielāks soliņš, tad no pamatsastāva vispār neviens nespēlētu. Līga šobrīd ir prioritāte, nevis spēle, kura neko neizšķir. Tā niecīgā prēmija par uzvarētu spēli nav 3 punktu vērti premjerlīgā.
Atpūtīsies, bet 3 punktus tā pat nedabūs. Ne prēmijas , ne 3 punktu. Un ko tu gribi teikt, ka, ja Kante šosezon būtu Lesterā, tad Lestera atkal būtu topā? Maksimums kādu vietiņu augstāk.

     [+] [-]

, 2016-12-08 13:06, pirms 7 gadiem
bac05 rakstīja: Atpūtīsies, bet 3 punktus tā pat nedabūs. Ne prēmijas , ne 3 punktu. Un ko tu gribi teikt, ka, ja Kante šosezon būtu Lesterā, tad Lestera atkal būtu topā? Maksimums kādu vietiņu augstāk.
Taisnība par tiem 3 punktiem ir, bet jāiet uz visu banku līgā, bez variantiem.
Kas attiecas uz Kanti - jā. Domāju būtu turpat aiz MU stabili desmitniekā. Tas darbs ko Kante izdara centrā un cik spēcīgs domino effekts no tā izveidojās, vienīgais tāds spēlētājs centrā, kurš ar melno darbu ir panācis līdzīgu efektu, nāk prātā - Makelele. Bet no tā ko esmu redzējis skatoties gandrīz visas spēles pagājušo gadu un kontrastam daļu no spēlēm šogad - Kante ir daudz labāks. Un Chelsea viņu dabuja par kapeikām. Ne tādām kapeikām kā Lestere, bet par tāda kalibra spēlētāju tās joprojām ir kapeikas.
Turklāt nebūs brīnums, ka Chelsea šogad pacels kausu. Un Ngolo Kante to izdarīs divas reizes pēc kārtas ar divām dažādām komandām.