Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Lestera nodrošina pirmo vietu, Kopenhāgena tuvojas pārsteigumam

Lestera nodrošina pirmo vietu, Kopenhāgena tuvojas pārsteigumam
''Leicester City'' pēc Rijada Mahreza vārtu guvuma
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas spēlēs ''Leicester City'' pārspēja ''Club Brugge'' 2:1, nodrošinot pirmo vietu G grupā, savukārt ''Porto'' spēlēja neizšķirti 0:0 ar ''Copenhagen'', kas nozīmē, ka otrās vietas liktenis izšķirsies pēdējā kārtā.

''Leicester City'' līdz šim Čempionu līgā nebija zaudējusi ne spēli, ar 10 punktiem ieņemot pirmo vietu grupā un savu tuvāko sekotāju ''Porto'' apsteidzot par trīs punktiem. Šovakar Klaudio Ranjēri vienībai bija lieliska iespēja nodrošināt sev pirmo vietu grupā, tomēr obligāta prasība bija uzvara pret Beļģijas čempioni ''Club Brugge''. Lesteras sastāvā izgāja aizvadītās sezonas nepārspējamais uzbrucēju duets ar Džeimiju Vārdiju un Šinji Okazaki ierindā. Tāpat mačam netika pieteikts vārtsargs Kaspers Šmeihels, kuram savainojums, tomēr viņa vietā spēli uzsāka Rons Cīlers. Traumu dēļ Ranjēri mačam nepieteica arī Islamu Slimani un Nampalī Mendī.

Lestera spēli sāka vareni, labi pacīnoties aizsardzībā un atņemot Beļģijas komandai bumbu uzbrukuma fāzē, turklāt šoreiz labi nostrādāja Anglijas čempiones izslavētais pretuzbrukums - bumbu kreisajā flangā uztvēra Kristians Fukss, kurš izpildīja ārkārtīgi precīzu centrējumu Šinji Okazaki, kurš savukārt apsteidza savu pretspēlētāju un nekļūdīgi sita bumbu vārtos – 1:0.

''Leicester'' pret savu nomināli vājāko konkurenti nespēlēja kā otrais numurs, bet centās bumbu pieturēt, kas veiksmīgi izdevās. Arī ''Club Brugge'' nemeta plinti krūmos un mēģināja veidot uzbrukumus, taču ik reizi pietrūka meistarības, lai pārspētu mājinieku aizsardzību. Pēc nospēlētas gandrīz pusstundas savā soda laukumā noteikumus pret Marku Olbraitonu pārkāpa Dions Kols, izpelnoties 11 metru soda sitienu, kuru realizēja aizvadītās sezonas Premjerlīgas vērtīgākais spēlētājs Rijads Mahrezs, panākot 2:0.

Puslaika beigās spēlē aktīvāk nācās iesaistīties Cīleram, kurš slaidā lēcienā izvilka Hosē Iskverdo sitienu, tomēr tas arī bija viss uz ko spējīgi viesi un pēc neilga brīža tiesneša svilpe vēstīja par puslaika beigām. Otrā puslaika sākumā Lestera izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas izdevības, kuras palika nerealizētas, tomēr par pretēju scenāriju parūpējās Iskverdo, kurš veica garu skrējienu pa labo flangu un, pietuvojoties vārtiem, izpildīja spēcīgu sitienu tuvajā augšējā stūrī, gūstot skaistus vārtus – 2:1.

Nedaudz vēlāk Vārdijs guva ļoti elegantus vārtus gluži Zlatana Ibrahīmoviča stilā, tomēr tie netika ieskaitīti, jo uzbrucējs atradās aizmugurē. Uzreiz nākamajā uzbrukumā ''Club Brugge'' guva vārtus, taču arī tie netika skaitīti, jo Klaudemirs atradās jau daudz lielākā aizmugurē. Viesu sastāvā laukumā nāca Antonijs Limbombe, kurš uzreiz apsteidza divus lesteriešus un nokļuva labā sitiena pozīcijā, taču šāva bumbu ļoti neprecīzi garām mērķim.

Beļģijas čempione mača beigās saviem pretiniekiem radīja pamatīgas galvassāpes un, neskatoties uz to, ka zaudējusi pat teorētiskas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm, tomēr lūkoja iekost Lesterai un nedot Anglijas komandai vieglu ceļu uz pirmo vietu grupā. Lai arī viesi centās, tomēr rezultāts palika nemainīgs, un "Leicester" tādējādi nodrošināja sev vēsturisku pirmo vietu vienu kārtu pirms grupu turnīra noslēguma.

Lai saglabātu teorētiskas izredzes otro reizi kluba vēsturē kvalificēties UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēm ''Copenhagen'' šovakar bija jāizcīna vismaz punkts pret leģendārā Ikera Kasiljasa pārstāvēto portugāļu dūzi ''Porto''. Šāda iznākuma gadījumā Dānijas komandai būtu jācer uz ''Porto'' zaudējumu pēdējā spēlē un pašiem būtu jāizcīna uzvara. Portugāles komanda, protams, negribēja šovakar piedzīvot kaunu un laukumā sūtīja spēcīgāko sastāvu, kāds bija pieejams.

Pirmais puslaiks noslēdzās līdzīgā cīņā un nebija ne miņas no Portugāles vienības dominances. Kopenhāgena pat bija sakrājusi lielāku bumbas kontroles procentu (58% – 42%) un arī sitienu attiecība bija dramatiska (8 – 2). Ar šādu sniegumu ''Porto'' nevarēja cerēt uz veiksmīgu iznākumu, tādēļ otrajā puslaikā laukumā devās ar manāmi lielākiem spēkiem, biežāk pārbaudot pretinieku vārtsargu.

Puslaika izskaņa, protams, bija spraiga, taču ''Porto'' sniegums noteikti nebija labāks par ''Copenhagen''. Dāņi veiksmīgi neitralizēja visus pretinieku uzbrukumus un paši veidoja iespējas uzbrukumā, kuras nebija ne par mata tiesu sliktākas par ''Porto''. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar nemainīgu rezultātu 0:0, kas nozīmē, ka pēdējā kārtā Kopenhāgenai jāuzvar grupas pastarīte ''Club Brugge'', bet jātur īkšķi par Lesteru cīņā pret savu konkurenti par otro vietu ''Porto''. Jāpiebilst, ka ''Copenhagen'' ir iespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs otro reizi kluba vēsturē, jo 2010/11. gada sezonā Dānijas vienībai tas jau vienreiz izdevās.

UEFA Čempionu līgas G grupa, 22. novembris

DuelisRezultātsVārtu guvēji
Leicester – Club Brugge2:1 (2:0)Okazaki 5' Mahrezs 30' – Iskverdo 52'
Copenhagen – Porto0:0 (0:0)

G grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Leicester City54107:113
2.Porto52214:38
3.Copenhagen51315:26
4.Club Brugge50052:120

  +1 [+] [-]

, 2016-11-22 23:48, pirms 7 gadiem
Autors uzskata, ka spēle bija Kopenhāgenā bija līdzīga, tas nekas ka 2.puslaikā sitienu attiecība bija 13:0 par labu Porto. Kopenhāgena nekam netuvojas, Porto tuvojas iziešanai no grupas.

     [+] [-]

, 2016-11-23 01:25, pirms 7 gadiem
Nepiesienies Brunim - viņš mums tāds SC īpašais puikiņš!

     [+] [-]

, 2016-11-23 05:38, pirms 7 gadiem
Porto ir bomzi, ceru, ka netiks ārā no grupas.

     [+] [-]

, 2016-11-23 08:15, pirms 7 gadiem
Lestera nav sarūpējusi pārsteigumu?