Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

papildināts Kavani ar hetriku pārmāca ''Milan'', "Juventus" uzvar Sjēnā

Kavani ar hetriku pārmāca ''Milan'', "Juventus" uzvar Sjēnā
Edinsons Kavani
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Itālijas spēcīgākajā čempionātā ''Serie A'' tiks aizvadītas astoņas trešās kārtas spēles. Pirmajā no tām lietainajā Bergamo pilsētā mājiniece ''Atalanta'' uzņēma ''Palermo'' futbolistus. Pēc tam, kad vairāki futbolisti slapjā seguma dēļ guva savainojumus, vienīgos vārtus mājinieku labā guva Žermeins Deniss. Lietus gāzes pieauga, 61. minūtē tiesnesis pārtrauca spēli. Vēlāk gan tā tika pabeigta, un "Atalanta" izcīnīja minimālu uzvaru (1:0)

Bergamo" tiek pārtraukta "Atalanta" un "Palermo" cīņa

Pirmajā no šīs dienas astoņām spēlēm Bergamo pilsētā vietējā ''Atalanta'' uzņēma Sicīlijas ''Palermo'', kas veiksmīgi iesāka čempionātu (otrajā kārtā uzvara pār ''Inter'' ar 4:3). Arī Bergamo futbolistiem, kuriem jāatspēlē sešu punktu piešķirtais deficīts, iepriekšējā kārtā izdevās pārsteigt (2:2 viesos pret ''Genoa''). Sicīlieši viesos ar ''Atalanta'' no 17 reizēm uzvarējuši tikai trīs, bet astoņas reizes ticis atzīts mājinieku pārākums.

Jau no spēles sākuma futbolu grūtāk spēlējamu padarīja spēcīgais lietus, tomēr abas komandas aprada ar apstākļiem un apmainījās ar momentiem (mājinieka Esekjela Skeloto sitiens lidoja pāri, kamēr sicīlieša Fabricio Mikoli sitienu veiksmīgi bloķēja pretinieku aizsargs). Turpinājumā izcēlās līgas jaunpienācēja ''Atalanta'' – vispirms nedaudz veiksmes pietrūka Simonem Padoinam un Maksī Moralesam, bet vēlāk, pateicoties mitrajam segumam, saites sastiepa aizsargs Stefano Lukini. Mājinieki bija uz viļņa un 30.minūtē gandrīz izvirzījās vadībā – pēc Skeloto piespēles no vārtu priekšas sita Žermeins Deniss, bet, mezdamies bumbas ceļā, viesus no Sicīlijas glāba Džulio Miljačio.

Slapjais laukums sagrāba vēl vienu upuri – šoreiz visiem augšstilbu savainoja Edgars Alvaress, un, kamēr tika veikta maiņa, ''Atalanta'' izmantoja viena vīra pārsvaru. 34.minūtē Denisam izdevās pārspēt pretinieku veidoto mākslīgo aizmuguri un ar vēsu galvu pārspēt arī ''Palermo'' vārtsargu Corvasu (1:0 mājinieku labā). Pēc pārtraukuma nākamais savainojumu guva viesu futbolists Mikoli, bet tad Bergamo stadionā sākās kārtīgs negaiss. 61.minūtē tiesnesis nolēma spēli pārtraukt, jo bumbu vairs nevarēja ripināt, jo tā smagajā zālājā vienkārši apstājās. Pēcāk atlikušās minūtes tika izspēlētas, bet rezultāts vairs nemainījās.

Matri vārti nodrošina "Juventus" uzvaru Sjēnā

Dienas centrālajā mačā tikās turnīra līdere Turīnas „Juventus”, kas pēc ievērojamās pastiprināšanās vasaras periodā centīsies uzlabot savu pēdējos gados nesekmīgo sniegumu (divas septītās vietas pēc kārtas), un tās trenera Antonio Kontes bijušais klubs „Siena”.

Spēli Juventus uzsāka pēc klasiskās shēmas 4-4-2 ar uzbrucējiem Mirko Vučiniču un Alesandro Matri priekšgalā. Aizsardzības centrā diskvalificētā Paolo de Celglies vietā atgriezies veterāns Fabio Grosso. Jau no spēles sākuma, pateicoties lielākoties Andrea Pirlo meistarībai bumbas kontrolē pārsvars piederēja Juventus komandai. Uzbrukuma noslēgumus komanda virzīja pamatā caur centrējumiem, ko pārsvarā no labās malas izpildīja Pepe. Diemžēl vai nu šie centrējumi izrādījās neprecīzi, vai arī Juventus uzbrucēji raidīja bumbu garām vārtiem. 34. minūtē pretējā laukuma pusē noteikumus pārkāpa „Sjēnas” aizsargs Kristiano del Groso un saņēma pirmo brīdinājumu šajā spēlē. Arī Pirlo izpildītais soda sitiens būtiskus sarežģījumus pretniekam nesagādāja, „Sjēnas” aizsargi bumbu veiksmīgi raidīja ārā no sava soda laukuma. Dažas minūtes vēlāk pretuzbrukuma sākumu nedaudz nogulēja „Junetus” aizsargs Andrea Barzcalji, tomēr mirkli vēlāk ar viņa un vārtsarga Džanluidži Bufona kopējām pūlēm uzbrucējs tika apturēts. Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās ar loģisku 0:0, jo kā vienas tā otras komandas uzbrucējiem reālu vārtu gūšanas iespēju bija maz.

Arī otro puslaiku aktīvāk iesāka „Juventus”, bet pirmajos uzbrukumos mēģinot pielietot centrējumus ar vārtu iekarošanu nesekmējās. Līdz 54.minūtē soda laukuma no labās malas Alesandro Matri uztvēra Mirko Vučiniča piespēli un uzbrucējam raksturīgā stilā raidīja to vārtu tīklā - 1:0 „Juventus” labā. Uzreiz pēc vārtu guvuma treneris veica maiņu un Vučiniča vietā laukumā devās čīlietis Arturo Vidals, bet pēc pāris minūtēm aizsardzībā Itālijas izlases aizsargu Kjellīni nomainīja salīdzinoši jaunākais Leandro Bonuči. Arī pēc šīm maiņām „Juventus” turpināja kontrolēt notikumus laukumā. Kaut gan bīstamas epizodes veidojās arī pie „Juventus” vārtiem. Pēc D’Agostīno soda sitiena par tikko laukumā uznākušā Larondo nogāšanu, bumbu ar galvu vārtos mēģināja raidīt Kalajo, bet trāpīja pa vārtu pārliktni. „Juventus” spēlētāji gan viņu pieturēja aiz krekla, bet tiesneši noteikumu pārkāpumu nemanīja un 11m soda sitienu nepiešķīra, tāpat kā dažas minūtes vēlāk netika sodīta Sjēnas komanda par Larondo spēli ar roku laukuma vidusdaļā.

74. minūtē „Juventus” spēlētājiem bija iespējas rezultātu dubultot, tomēr ne Arturo Vidals, ne Alessandro Matri līdz bumbai neaizsniedzās. neilgi pēc šīs epizodes laukumā devās „Juventus” kapteinis Alessandro del Pjēro (nomainot vārtu autoru Alessandro Matri). Spēle pamazām bija kļuvusi atklātāka. Pēcāk komandas apmainījās ar iespējām gūt vārtus, nedaudz garām sita gan Arturo Vidals, gan Franko Brjenca. Spēlei tuvojoties beigām Sjēnas futbolisti aizvien aktīvāk centās apdraudēt pretinieku vārtus un izglābties no zaudējuma tomēr „Juventus” uzvaru izdevās nosargāt, komandai otrā uzvara un kopā seši punkti no sešiem iespējamiem. Kompensācijas laikā vēl dzelteno kartīti par pārkāpumu pret Arturo Vidalu izpelnījās Klaudio Terci.

Kavani hetriks nogremdē ''Milan'' kuģi

Pirmā iniciatīvu ieguva ''Milan'' un 12.minūtē spēja izvirzīties vadībā - pēc Antonio Kasano piespēles lēcienā vārtus ar galvu guva komandas jaunieguvums Alberto Akvilani. Bijušajam ''Liverpool'' spēlētajam tie bija pirmie vārti savas jaunās komandas sastāvā. Mājinieki atbildēja mazāk kā minūtes laikā – pēc Kristiana Madžo piespēles bumbu caur vārtsarga Kristiana Abiati kājām raidīja Edinsons Kavani, un 1:1. Turpinājumā komandas apmainījās ar momentiem, bet tad kārta atkal bija Kavani – urugvajietis pēc labas Valtera Gargano piespēles nevainojamā veidā panāca 2:1. Drīz pēc tam milānieši varēja izlīdzināt rezultātu, tomēr vispirms stabili nospēlēja mājinieku vārtsargs Morgans de Sanktiss, bet vēlāk nedaudz veiksmes pietrūka pirmo vārtu autoram Akvilani.

Neilgi pēc pārtraukuma El Matadors (Kavani iesauka) panāca jau 3:1 ''Napoli'' labā. Pēc Mareka Hamšika sitiena Abiati atsistā bumba nonāca pie Alesandro Nestas, tomēr pieredzējušais itālietis bumbu neizraidīja pietiekami tālu, tā nonāca pie Kavani, kurš, sitot no gaisa, bija precīzs. Vēlāk mājiniekiem uzsmaidīja veiksme – tiesnesis dīvainā kārtā nepiešķīra pendeli uz ''Napoli'' vārtiem, lai gan Paolo Kanavaro uzskatāmi ar paceltu roku mainīja Nočerino centrējuma virzienu. Ar bīstamiem sitieniem apmainījās Patu un Blerims Dzemailī, bet savu debija milāniešu rindās piedzīvoja Stefans El Šaravī, nomainot Akvilani. Spēles izskaņā Kavani sitiens lidoja vārtiem pa vidu, un Abiati bez problēmām to tvēra, bet Patu bīstamo reidu akrobātiskā veidā likvidēja Huans Suniga. Cīņa noslēdzās, un spēle parādīja, ka ''Napoli'' pie stabila snieguma var būt potenciāla Scudetto kandidāte.

No citām spēlēm jāatzīmē „Lazio” zaudējums Dženovā, kur vietējās „Genoa” komandas labā vārtus guva abi potenciālie „Inter” papildinājumi – argentīnietis Rodrigo Palasio un čehs Jurajs Kucka. Pirmo uzvaru izcīnīja arī „Parma”, kā labā abus vārtus guva bijušais „juventini” Sebastians Džovinko. Pēc šiem vārtu guvumiem viņš uz laiku kļuvis par Serie A otru rezultatīvāko spēlētāju, tomēr uz tālākiem vārtu guvumiem nāksies pagaidīt, jo spēles kompensācijas laikā nopelnīta sarkanā kartīte.

Itālijas čempionāts, 3. kārtas spēles

Datums/LaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
17.09/19:00Cagliari – Novara2:1 (1:0)Ribeiro 38'; Larivejs 86' – Marimoto 88'
17.04/21:45Inter – Roma0:0 (0:0)-
18.09/13:30Atalanta - Palermo1:0 (1:0)Deniss 34'
18.09/16:00Bologna – Lecce0:2 0:1Gjakomaci 37’ Grosmillers 60’
18.09/16:00Catania – Cesena1:0 (1:0)Lopess 45+1’
18.09/16:00Lazio – Genoa1:2 (1:0)Skulli 11’ - Palasio 54’ Kucka72’
18.09/16:00Parma – Chievo2:1 (1:0)Džovinko 24’ 90’ - Paloši 79’
18.09/16:00Siena – Juventus0:1 (0:1)Matri 54’
18.09/16:00Udinese – Fiorentina2:0 (2:0)di Natale 8’(11m) Isla 29’
18.09/21:45Napoli – Milan3:1 (2:1)Kavani 13' 36' 51' - Akvilani 12'

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsVārti
1.Edinsons KavaniNapoli3
2.Sebastjans DžovinkoParma3 (1)
3.Fabricio MikoliPalermo2
Maksi MoralessAtalanta2

     [+] [-]

, 2011-09-18 17:45, pirms 13 gadiem
Mačs tika pabeigts!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-18 19:44, pirms 13 gadiem
Mačs galu galā tika pabeigts, jo kā savādāk var paskaidrot vārtsarga Cosigli dzelteno kartīti 90.minūtē.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-19 00:25, pirms 13 gadiem
Milānas demonstrētā spēle šodien - tuvu katastrofai; grūti pat kādu izcelt vai ielikt atzīmi "apmierinoši". Napoli nospēlēja ļoti labi abās laukuma pusēs un, bez šaubām, pelnīti uzvarēja, savukārt AC Milan pilnīgi pretēji un neko vairāk par baranku pelnījuši nebija. Napoli jau CL ietvaros pret City nodemonstrēja savus letālos pretuzbrukumus - acīmredzot, Allegri to neņēma vērā, jo aizsargu kvartets/trio ne vienu reizi vien palika aci pret aci pret Napoli uzbrucējiem, un tas nav pārsteigums, jo vidū nespēlēja tie ātrākie pussargi.

Pirmkārt, (pēc spēles pret Barcelonu) aizsardzība izskatījās, maigi izskatoties, vāji. Bonera vispār ir "an accident waiting to happen" - pēc katras spēles, kuru viņš uzsāk pamatsastāvā, Antonini kandidatūra Boneras vietā sāk likties kā paradīze. Nesta, pretēji pagājušai izcilajai spēlei pret kataloniešiem, šodien maz ko parādīja, varēja tikt noraidīts (un ne vienīgais no Milānas), kā arī pieļāva vairākas izšķirošas kļūdas, īpaši pēdējos vārtos. Thiago Silva laikam ir vienīgais, kuru kritizēt nav liela pamata - lai arī neko īpašu neparādīja un nospēlēja nedaudz zem sava līmeņa, nevar teikt, ka viņa spēle bija slikta. Abate, tāpat kā Seedorfs, Pato un vēl daži šodien par daudz pārturēja bumbu, kad bija nepieciešams atdot vienkāršu piespēli. Pato varētu izcelt visvairāk - ja sākumā (pirmajās 2 sezonās) likās, ka viņam ir potenciāls būt par vienu no labākajiem pasaules spēlētājiem, tad ar katru nākamo sezonu manas prognozes paliek arvien bēdīgākas - ir jāsaprot, ka esi uzbrucējs, nevis saspēles vadītājs + laukumā neesi viens. Kasāno arī nekāds - iziet uz maiņu uzbrukumā (Milānas rindās) viņam sanāk, taču liekas, ka viņa vieta ir AMF, nevis uzbrucēja pozīcija; šodien ļoti smagnējs/slinks izskatījās. Pussargi MvB, Nocerino un Seedorfs bija ļoti tālu no tā snieguma, ko spēj parādīt nu jau Juventusā esošai maestro...

Protams, Robinho, Ibrahimoviča un Boatenga prombūtne arī spēlēja noteiktu lomu, taču šodien parādītā neizpratne gandrīz visās laukuma daļās lika aizdomāties vai šī ir tā pati komanda, kas pagājušo sezonu uzvarēja Scudetto. Tāda sajūta, ka komanda tika vakar savākta un šodien tai jau bija jādemonstrē savas spējas, jo neprecīzas piespēles, bumbas atstāšana pretiniekiem, nesaprotami centrējumi, "izrāvieni uz nekurieni" pret 3-4 pretinieku spēlētājiem sekoja viens pēc otra. Vārdu sakot, gandrīz nekādas kustības, kā arī 0 radošuma. Varbūt arī Ibra varētu izveidot kaut ko no neskaitāmajiem krosiem, bet šis noteikti nebija tas gadījums, lai tā spēlētu.
Esmu drošs, ka 5 punkti ir atspēlējami ļoti ātri, īpaši jau Serie A ietvaros, nerunājot jau par 36 atlikušajām kārtām, taču milāniešiem jāsaprot, ka šādi spēlēt nedrīkst - lai tā ir Napoli, Juventus, Cesena vai Siena. Vienīgais prieks par El Shaarawy atrādīšanos - domāju, ka nākotnē varētu kaut kas labs sanākt...

  +3 [+] [-]

, 2011-09-19 00:33, pirms 13 gadiem
Uzteicams rezultats Juvei. Siena nav taa komanda kuru viegli apspelet viesos. Pirlo ir vislabakais papildinajums. Beidzot izskataas ceriga sezona.

     [+] [-]

, 2011-09-19 01:54, pirms 13 gadiem
Pirlo vienkārši debešķīgs! Dīvaini bija redzēt Markizio spēlējam labajā malā. Varēja būt arī lielāks rezultāts, bet priekš izbraukuma spēles pret sīkstu komandu ir ok. Apsveicu arī "Napoli" atbalstītājus!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-19 09:33, pirms 13 gadiem
Nē, nu lol. Aizsardzības centrs Groso un De Ceglie. Uzvārdus netulko, pēdējā laikā sākam haltūrēt

     [+] [-]

, 2011-09-19 09:38, pirms 13 gadiem
Nu ko tur Pato pārmest? Čalim piespēle vienmēr bijusi vājā vieta

     [+] [-]

, 2011-09-19 09:47, pirms 13 gadiem
Andromeeds rakstīja: Nē, nu lol. Aizsardzības centrs Groso un De Ceglie. Uzvārdus netulko, pēdējā laikā sākam haltūrēt
Vēl jau Žermeins Deniss..
Jebkurā gadījumā prieks par Napoli lielo klubu kompleksa pārvarēšanu.

     [+] [-]

, 2011-09-19 10:12, pirms 13 gadiem
Pagaidām manas prognozes par Kavāni neattaisnojās. Nebiju gaidījis, ka spēs tādu līmeni noturēt arī šajā sezonā. Tas gan tikai sezonas sākums. Sebastjans gan priecē. Varbūt Prandelli atcerēsies, ka trequartistas pozīcijā ir jau viens lielisks kadrs. Akvilāni un Montolivo var iet bekot.

     [+] [-]

, 2011-09-19 10:28, pirms 13 gadiem
Andromeeds rakstīja: Pagaidām manas prognozes par Kavāni neattaisnojās. Nebiju gaidījis, ka spēs tādu līmeni noturēt arī šajā sezonā. Tas gan tikai sezonas sākums.
Es arī uztraucos, vai spēs noturēt tādu pašu rezultativitāti, jo Napoli no viņa goliem tomēr ir ļoti atkarīgi, bet pagaidām šķiet, ka viņu mūsu prognozes un uztraukumi neinteresē.
Tomēr gan jau ka pats Macari arī neiebilstu pret vairāk goliem no citiem spēlētājiem, ne tikai Kavāni.

     [+] [-]

, 2011-09-19 13:51, pirms 13 gadiem
Es tik teikšu tā. Lai vien Napoli priecājās, bet kad milāna būs saspēlējusies un būs pilns sastāvs, tad lai tie mēģina atkārtot to vēlreiz!

  -1 [+] [-]

, 2011-09-19 18:59, pirms 13 gadiem
Tabulu gan derētu, autor!