Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Stekelenburhs pamet laukumu bezsamaņā, ''Inter'' un ''Roma'' izspēlē bezvārtu neizšķirtu

Stekelenburhs pamet laukumu bezsamaņā, ''Inter'' un ''Roma'' izspēlē bezvārtu neizšķirtu
Foto: digitale/Scanpix

Itālijas spēcīgākajā čempionātā ''Serie A'' aizvadītas pirmās divas 3. kārtas spēles. Vienā no tām tikās divi grandi - Milānas ''Inter'' savā laukumā uzņēma ''Roma''. Abām komandām bija daudzas iespējas gūt vārtus, tomēr neviena no tām beigās netika izmantota, kā rezultātā - 0:0.

Abas šīs dienas pretinieces sezonu iesākušas neveiksmīgi. ‘’Inter’’ iepriekšējā kārtā 41 minūtēs ielaida četrus vārtus un atzina ‘’Palermo’’ pārākumu (3:4). Nedēļas vidū notiekošajā Čempionu līgas spēlē pret ‘’Trabzonspor’’ milāniešu treneris Džanpjero Gasperini veica izmaiņas taktiskajā zīmējumā, bet tik un tika atzīts turku futbolistu pārākums (0:1). Ņemot vērā zaudējumu Itālijas Superkausā pret ‘’Milan’’ augusta sākumā, ‘’Inter’’ šis ir sliktākais sezonas sākums kopš 1922. gada. Viegli neiet arī ‘’Roma’’ nometnē, kur vienības speciālistam Luisam Enrikem vēl nav izdevies izveidot no spēlētājiem pirmā četrinieka komandu (to var saprast, jo starpsezonā iegādāti 11 jauni spēlētāji). Tomēr abu klubu prezidenti ir uzticīgi ieceltajiem speciālistiem un izteikušies, ka dos viņiem laiku sevi pierādīt.

Cīņas starp ‘’Inter’’ un ‘’Roma’’ vienmēr bijušas saistošas un pēdējos gados rezultatīvas (3:2 ‘’Roma’’ uzvara 2005-2006. gada sezonā, 3:3 2008-09. gada sezonā, 5:3 ‘’Inter’’ uzvara pagājušajā sezonā). Milāniešiem nevarēja palīdzēt Maikons, vārtsargs Emiljano Vivjano, Tjagu Mota, Kristans Kivu un no ‘’Sampdoria’’ izīrētais pussargs Andrea Poli, kamēr romiešiem – Sisinju, Žuans, Leandro Greko un Hosē Anhels.

Viesiem no Romas radās pirmā izdevība, kad Pablo Osvaldo sitienu atvairīja ''Inter'' vārtsargs Žuliu Sēzars. Milānieši atbildēja ar Lusiu iespēju, kas beidzās diezgan baisi ''Roma'' vārtsargam Martinam Stekelenburham. Lusiu pārspēja romiešu veidoto mākslīgo aizmuguri, bet atdūrās Nīderlandes vārtsargā. Brazīlijas aizsargs cenzdamies noslēgt uzbrukumu, ar kāju iesita Stekelburgam pa galvu, kā rezultātā vārtsargs palika bezsamaņas stāvoklī. Lusiu saņēma dzelteno kartīti, bet Stekelenburhs pēc desmit bezsamaņas minūtēm ar divām šuvēm pamodās slimnīcā, kur tika konstatēts, ka ar vārtsargu veselību viss ir kārtībā. Neskatoties uz to, nīderlandietis turpmāko nakti papildus izmeklēšanas dēļ bija spiests pavadīt Milānas slimnīcā.

Spēle turpinājās, un ''Inter'' labā savu izdevību palaida garām Djēgo Milito, kurš pēc Tadeja apspēlēšanas nespēja pārspēt Stekelenburha vietā uznākušo vārtsargu Bogdanu Lobontu. Iespējas radās te vienai, te otrai komandai, bet bumba vārtos negāja. Bijušais ''Chelsea'' un tagadējais Itālijas U-21 izlases pārstāvis Fabio Borini pēc Frančesko Toti piespļes bija neprecīzs, bet vēlāk pēc lieliskas saspēles ''Inter'' japānis Juto Nagatomo sita tikai nedaudz pāri vārtiem. Komandas vēl apmainījās ar izdevībām, un pirmais puslaiks bija noslēdzies.

Otrais puslaiks iesākās ar ''Inter'' pussarga Veslija Sneidera kļūdu, pēc kuras briesmas nācās likvidēt vārtsargam Sēzaram. Pēc pārtraukuma mājinieki darbojās pasīvi, tomēr tajā pašā laikā spēja bloķēt daudzus romiešu sitienus. ''Inter'' atbildēja ar lielisku Milito iespēju, ko argentīnietis pamanījās izšķērdēt, pēc Sneidera piespēles no sešiem metriem kritienā ar galvu nespēdams ieraidīt bumbu vārtos. Iespēju lietus turpinājās – ''Inter'' jaunieguvuma Mauro Zarates reids noslēdzās ar neprecīzu sitienu, bet vēlāk gan pieminētais Zarate, gan Djēgo Forlans savus izmēģinājumus nespēja īstenot (abiem sitieni lidoja gar vārtu pārliktni). ''Inter'' visu nokārtot varēja 85.minūtē,tomēr dāņu aizsargs Simons Kjērs spēja bumbu izsist no vārtu līnijas. Spēle noslēdzās ar Sneidera sitienu, kuru atvairīja Lobonts, un abas komandas ar nelielu vilšanās sajūtu varēja doties uz ģērbtuvēm.

Itālijas čempionāts, 3. kārtas spēles

Datums/LaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
17.09/19:00Cagliari – Novara2:1 (1:0)Ribeiro 38'; Larivejs 86' – Marimoto 88'
17.09/21:45Inter – Roma0:0 (0:0)-
18.09/13:30Atalanta - Palermo
18.09/16:00Bologna – Lecce
18.09/16:00Catania – Cesena
18.09/16:00Lazio – Genoa
18.09/16:00Parma – Chievo
18.09/16:00Siena – Juventus
18.09/16:00Udinese – Fiorentina
18.09/21:45Napoli – Milan
Slēpts komentārs: W W E

  +4 [+] [-]

, 2011-09-18 02:57, pirms 13 gadiem
W W E rakstīja: Kur info par Stekelenburgu?
apmēram raksta vidū.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-18 09:12, pirms 13 gadiem
Briesmīgi! Tiešām ceru, ka nebūs paliekošu seku. Pietika jau ar Čehu.

     [+] [-]

, 2011-09-18 09:39, pirms 13 gadiem
Vispār tas kas iespēra bija nevis Samuels, bet Lucio
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-09-18 10:46, pirms 13 gadiem
piedāvāju runkuļus pa 5 ls kg rakstīja: labs tas vārtusargs stekelenburgs, bet snaideram vajadzēja pāriet uz Mančesteru
pats saprati ko uzrakstīji,kāds te sakars ar Snaideru un MU?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-18 12:10, pirms 13 gadiem
žēl Stekelenburgu, protams. tur bija bez domāšanas jādod sarkanā kartiņa. saprotams, ka negribēja Lusio neko sliktu un tas sitiens bija reflektorisks, taču sitiens ir sitiens, turklāt vārtsargam, kurš iesaistās spēlē, bloķējot sitienu ar savu ķermeni, tur ir jāsoda spēlētājs neatkarīgi no tā, gribēja viņš sist vai nē. uzskatu, ka Lusio ir pelnījis pāris spēļu diskvalifikāciju. viņš pat nepiegāja un neapskatījās, kas ar Stekelenburgu notiek!