Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Fantastiskā mačā ''Roma'' uzvar, bet Čempionu līgas finālā spēlēs ''Liverpool''

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Fantastiskā mačā ''Roma'' uzvar, bet Čempionu līgas finālā spēlēs ''Liverpool''
Divu vārtu autors Naingolans
Foto: AP/Scanpix

Abas UEFA Čempionu līgas finālistes ir noskaidrotas - 26. maijā Kijevā satiksies Madrides ''Real'' un ''Liverpool''. Angļu klubs šovakar aizraujošā spēlē zaudēja pret ''Roma'' (2:4), tomēr divu spēļu summā bija pārāka pār itāliešiem ar rezultātu 7:6. ''Liverpool'' spēlēs savā pirmajā finālā kopš 2007. gada, kad zaudēja pret ''Milan'' ar 1:2.

Kā bija sagaidāms, ''Roma'' laukumā sūtīja vairāk uz uzbrukumu vērstu izvietojumu atšķirībā no iepriekšējās savstarpējās spēles pirms nedēļas. Itālijas klubs trīs centra aizsargu vietā spēlēja ar diviem, uz soliņa atstājot Žuanu Žezusu. Pirmoreiz šajā Čempionu līgas sezonā Itālijas komandas pieteikumā netika iekļauts Kevins Strūtmens, kurš iedzīvojies savainojumā. Savukārt ''Liverpool'' vienīgā izmaiņa bija pussarga pozīcijā, kur traumētā Aleksa Oklseida Čemberlina vietu ieņēma Džordžino Vijnaldums.

Roma: Alisons - Kolarovs, Fazio, Manolass, Florenci - Naingolans, De Rosi, Pelagrini - El Šāravi, Džeko, Šiks

Liverpool: Kariuss - Robertsons, Van Daiks, Lovrens, Aleksandrs Arnolds - Vijnaldums, Hendersons, Milners - Manē, Firminu, Salāhs

Spēles pirmajās minūtēs ''Roma'' rādīja pārliecinošāku sniegumu, kas gan neliedza nonākt iedzinējos jau devītajā minūtē. Viens no komandas līderiem Radža Naingolans savā laukuma pusē neveiksmīgi piespēlēja bumbu Robertu Firminu. Brazīlietis devās pretuzbrukumā un ar piespēli atrada nenopietni nosegto Sādio Manē, kurš ar precīzu sitienu atklāja rezultātu - 0:1! Jāizceļ, ka tie bija pirmie Romas vienības ielaistie vārti savā laukumā šosezon Čempionu līgā.

''Liverpool'' uz brīdi pārņēma iniciatīvu un pat redzami sāka meklēt savus otros vārtus. Tomēr pa Alisona sargātajiem vārtiem nespēja raidīt bīstamus sitienus. 15. minūtē jau otrā laukuma pusē ''Roma'' izdarīja centrējumu pretinieces soda laukumā, bumbu ar galvu skāra Stefans El Šāravi, kurš to novirzīja vārtu priekšā. Pirmais pie bumbas tika Dejans Lovrens, ''Liverpool'' aizsargs centās to izsist no bīstamās zonas, bet ceļā atradās komandas biedrs Džeimss Milners, rikošetā trāpot vārtos - 1:1!

Drīz pēc tam lieliski uzbrukumā caur kreiso flangu izskrēja 19 gadus vecais ''Liverpool'' aizsargs Trents Aleksandrs Arnolds. Angļu talants nogādāja bumbu precīzi priekšā Manē, bet ar senegālieša sitienu no tuvas distances tika galā Alisons. Vārti gan nebija ilgi jāgaida, jo pēc sekojošā stūra sitiena ''Roma'' aizsargi nespēja izraidīt bumbu no sava soda laukuma, līdz tai aizsniedzās Džordžino Vijnaldums, ar galvu izvirzot angļus vadībā otro reizi šajā mačā - 1:2!

Abas komandas turpināja spēlēt atklāto futbolu, apmainoties ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem. 35. minūtē no pamatīgas distances pa viesu vārtiem šāva El Šāravi, bet itāliešu uzbrucēja sitiens trāpīja pa stabu.

Otrā puslaika sākumā lielisks individuālais skrējiens izdevās El Šāravi, kurš arī izdarīja sitienu pa ''Liverpool'' vārtiem. Lai arī Loriss Kariuss bumbu atvairīja, tā atleca tieši priekšā Džeko. Neviena neuzmanīts bosnietis brīdi apdomājās un sita vārtos - 2:2! Neilgi vēlāk ''Roma'' bija ļoti tuvu, lai jau izrautu vadību. Uz maiņu nākušais gados jaunais turku uzbrucējs Džengizs Inders vārtu priekšā sasniedza bumbu pēc fantastiskas tālās piespēles, tomēr nepaspēja nomērķēt garām Kariusam.

Sākoties pēdējām desmit minūtēm, no apkaunojošas izgāšanās par mata tiesu izvairījās Alisons, kuram bumbu soda laukumā atņēma Mohameds Salāhs. Brazīliešu vārtsargs uz soda laukuma robežas ar grūtībām tomēr atbruņoja ēģiptieti.

87. minūtē Aleksandars Kolarovs piespēlēja bumbu Naingolanam, kurš, atrodoties ārpus soda laukuma, ar pirmo skārienu spēcīgi trieca garām Kariusam - 3:2! Ar to viss nebija galā, jo kompensācijas laikā ''Roma'' nopelnīja 11 metru soda sitienu. Igauņu aizsargs Ragnars Klavans savā soda laukumā skāra bumbu ar roku, par ko tiesnesis nevilcinājās svilpt pārkāpumu. Naingolans bija nekļūdīgs, tomēr ar šiem vārtiem Romas komandai nepietika - 4:2!

UEFA Čempionu līgas pusfināli

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Real Madrid – Bayern2:2 (1:1)Benzemā 11'46' – Kimmihs 3' Hamess 63'4:3
Roma – Liverpool4:2 (1:2)Milners (s.v) 15' Džeko 52' Naingolans 86' (11m) 90+3'- Manē 9' Vijnaldums 25'6:7
1 2 42 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2018-05-02 23:41, pirms 6 gadiem
Sveicu Liverpūli ar iekļūšanu finālā, bet zinot viņu pagātni, škiet, ka ja būtu jāspēlē vēl 5min, tad paspētu noliet šo spēli

  -4 [+] [-]

, 2018-05-02 23:41, pirms 6 gadiem
B*a tas Koscinkevičš zaj*bal, nu cik var jau, "kā, būtu, ja būtu, ja Roma atspēlētos 5:2, es papildlaikā liktu uz Romu". Kāda na*uj tam nozīme, fantazjors hrenovs, šizofrēniķis.

     [+] [-]

, 2018-05-02 23:41, pirms 6 gadiem
Tik iespeju neizmantoja Roma ,kkas lidzigs Bayern!

     [+] [-]

, 2018-05-02 23:42, pirms 6 gadiem
Tomēr nebija tik traģiski,kā domāju būs pēc 1-2, žēl, finālā neņemos spriest, kurš uzvarēs.

     [+] [-]

, 2018-05-02 23:42, pirms 6 gadiem
Fantastiska spēle tho!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-02 23:42, pirms 6 gadiem
san4ito rakstīja: B*a tas Koscinkevičš zaj*bal, nu cik var jau, "kā, būtu, ja būtu, ja Roma atspēlētos 5:2, es papildlaikā liktu uz Romu". Kāda na*uj tam nozīme, fantazjors hrenovs, šizofrēniķis.
Tāpēc jāskatās match tv

     [+] [-]

, 2018-05-02 23:42, pirms 6 gadiem
san4ito rakstīja: B*a tas Koscinkevičš zaj*bal, nu cik var jau, "kā, būtu, ja būtu, ja Roma atspēlētos 5:2, es papildlaikā liktu uz Romu". Kāda na*uj tam nozīme, fantazjors hrenovs, šizofrēniķis.
Ko tu nemies,vinsh neko tadu nepateica,vinsh vnk izteica savas domas!

     [+] [-]

, 2018-05-02 23:42, pirms 6 gadiem
Roma būtu nokapajuši visu speli, kā otro puslaiku..., Nainogala gols smuks, un tiesnesis to pendeli iedeva jebaķ xD bija citas rokas ari šija spēlē, bet nu tādu iedot xD

  +3 [+] [-]

, 2018-05-02 23:42, pirms 6 gadiem
njāā, visi tie neizmantotie sitieni, pārbrauca pāri Liverpūlei, tik pašiem jāsit iekšā

  -4 [+] [-]

, 2018-05-02 23:43, pirms 6 gadiem
Nu, lai izdodas piepildīt sapni Liverpool.

Nu ko... vai būsim vienīgā Baltijas valsts bez Čempionu līgas uzvarētāja, vēl pāragri teikt, bet par vienīgo valsti bez finālista laikam jau kļūsim gan
Slēpts komentārs: gravitons
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  -4 [+] [-]

, 2018-05-02 23:46, pirms 6 gadiem
Modritis rakstīja: Ko tu nemies,vinsh neko tadu nepateica,vinsh vnk izteica savas domas!
Modrītis arī tikai regulāri izteica sava domas par Boltu un dopingu visas viņa karjeras garumā

  -3 [+] [-]

, 2018-05-02 23:46, pirms 6 gadiem
Tiesnesis tika ar trešo reizi iedeva pendeli beidzot... Ja ne tā, tad Liverpool viss beigās varēja izvērsities bēdīgi. Neesmu Roma fans, tāpat kā arī ne Liverpool – tāpēc nelaba pēcgarša pēc šī mača. Roma bija pelnījusi vismaz atspēlēties.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-02 23:47, pirms 6 gadiem
Apsveicu Liverpool un tos fanus! Finālā es par Liverpool ,lai arī esmu Chelsea un Rangers fans. Vajag kronēt jaunus čempionus!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-02 23:47, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Tiesnesis tika ar trešo reizi iedeva pendeli beidzot... Ja ne tā, tad Liverpool viss beigās varēja izvērsities bēdīgi. Neesmu Roma fans, tāpat kā arī ne Liverpool – tāpēc nelaba pēcgarša pēc šī mača. Roma bija pelnījusi vismaz atspēlēties.
Pret City jau arī tur sūdīgi notiesāja Poolei par labu, tikai neatceros, vai tā bija 2. spēle CL, vai PL spēle!!!

     [+] [-]

, 2018-05-02 23:49, pirms 6 gadiem
kasagrande rakstīja: njāā, visi tie neizmantotie sitieni, pārbrauca pāri Liverpūlei, tik pašiem jāsit iekšā
Vienīgi tie centrējumi pēc centrējumiem no ASR puses vnk sāka jau apnikt pat skatīties. Liverpool abi fullbacki jau nu nav tādi, ka nevarētu šos tur iztamborēt. Saprotu, ka ASR auguma pārsvars ar Džeko, bet nu vienalga par daudz, manuprāt.

  -4 [+] [-]

, 2018-05-02 23:49, pirms 6 gadiem
VIDEO: Roma 4:2 Liverpool - spēles apskats: https://skaties.lv/sports/futbols/l...

     [+] [-]

, 2018-05-02 23:49, pirms 6 gadiem
Modritis rakstīja: Ko tu nemies,vinsh neko tadu nepateica,vinsh vnk izteica savas domas!
Kas tā par modi fantazēt visu laiku vienkārši, Kreipāns arī pēdējā laikā sāk piekopt šo tradīciju. Tik pat labi var runāt, par to kā būtu, ja ūdens vietā no krāna tecētu alus. Fantazēt tu vari mājās, komentē spēli.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-02 23:51, pirms 6 gadiem
san4ito rakstīja: Kas tā par modi fantazēt visu laiku vienkārši, Kreipāns arī pēdējā laikā sāk piekopt šo tradīciju. Tik pat labi var runāt, par to kā būtu, ja ūdens vietā no krāna tecētu alus. Fantazēt tu vari mājās, komentē spēli.
Tā nav fantāzija: https://www.youtube.com/watch?v=HG_...

     [+] [-]

, 2018-05-02 23:53, pirms 6 gadiem
Ne bez nerviem. Rezultāts panākts, tagad tik atliek visu nokārtot Kijevā. No pašas bērnības patīk Real (jo toreiz visus uzvarēja), vēlāk sāka patikt Liverpool (vajadzēja kaut ko Anglijā). Šobrīd dillema, ko atbalstīt finālā. Droši vien Liverpool, viņiem to vajag krietni vairāk kā Madridei. Par skaistu futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-03 00:03, pirms 6 gadiem
Modritis rakstīja: Tik iespeju neizmantoja Roma ,kkas lidzigs Bayern!
Ja tu būtu tedzējis šīs spēles tā nerunātu, bayern bīja spēcīgāgi par real it īpaši savās mājās, tajā pat laikā roma izbraukumā nospēlēja kā real 3 uzbrukumi 2 vārti. Atškirība tāda ka aknubaseins tomēr spēj realizēt savus momentus vismaz savās mājās

  -3 [+] [-]

, 2018-05-03 00:09, pirms 6 gadiem
Neiedota pendele pēc neesošas aizmugures un neiedota reāla pendele pēc spēles ar roku arī noraka Romu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-03 00:17, pirms 6 gadiem
Ļoti traki,labi ka tiesneši var ietekmēt spēli ir vismaz par ko pārrunāt...

     [+] [-]

, 2018-05-03 00:31, pirms 6 gadiem
gahhans rakstīja: Neiedota pendele pēc neesošas aizmugures un neiedota reāla pendele pēc spēles ar roku arī noraka Romu...
Ja tu uzskati ka komandaij jāvinnē ar pendelu palīdzību tad tev jāiet deputātu muguras mazgaats nevis sporta karalis jāskatās 🐒

  +3 [+] [-]

, 2018-05-03 02:35, pirms 6 gadiem
richukpumpis rakstīja: Ja tu uzskati ka komandaij jāvinnē ar pendelu palīdzību tad tev jāiet deputātu muguras mazgaats nevis sporta karalis jāskatās 🐒
kāds sakars, debloīd? tāpēc arī ir tāda lieta kā noteikumi sportā - ja spēlē ar roku (man patika kā vienu no šīm epizodēm komentēja angļu komentētājs, proti, spēlētājs izstiepa roku uz sāniem, tādējādi padarot sevi lielāku), tad tas ir pārkāpums - ja spēlē ar roku soda laukumā, tas ir penālis un nav ko te jēli tirst un moralizēt. Principā biju neitrāls skatītājs, bet priecājos par Pooles iekļūšanu finālā, jo ticu, ka Poole var cienīgi sacensties ar RM, tomēr tajā pašā laikā esmu par godīgu futbolu - šajā spēlē tiesnes vismaz 2 reizes nolažoja par labu Lpool un tas ir fakts!

     [+] [-]

, 2018-05-03 03:19, pirms 6 gadiem
Andzzeys rakstīja: kāds sakars, debloīd? tāpēc arī ir tāda lieta kā noteikumi sportā - ja spēlē ar roku (man patika kā vienu no šīm epizodēm komentēja angļu komentētājs, proti, spēlētājs izstiepa roku uz sāniem, tādējādi padarot sevi lielāku), tad tas ir pārkāpums - ja spēlē ar roku soda laukumā, tas ir penālis un nav ko te jēli tirst un moralizēt. Principā biju neitrāls skatītājs, bet priecājos par Pooles iekļūšanu finālā, jo ticu, ka Poole var cienīgi sacensties ar RM, tomēr tajā pašā laikā esmu par godīgu futbolu - šajā spēlē tiesnes vismaz 2 reizes nolažoja par labu Lpool un tas ir fakts!
Vienu un to pašu beigās atdeva!

     [+] [-]

, 2018-05-03 05:50, pirms 6 gadiem
Eu, piena susļiki, jums tiešām pašiem neapnīk???
BRAZĪLIEŠU UZBRUCĒJA TRIECIENS ATSITĀS PRET STABU...............

     [+] [-]

, 2018-05-03 06:00, pirms 6 gadiem
Народ недавно нашли уникальный способ как без диет, без спорта и без мед.препаратов сделать свое тело красивым и подтянутым.Я сразу решил протестировать и был в шоке: за 2 недели убрал пивное пузо и начали проступать кубики, подкачал руки и спину, и скинул даже пару килограмм. Теперь и жена захотела попробовать вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал да и цена вoпpоca кoпeeчнaя,а вычитал об этом способе здесь --- Блог Домашнего качка

  -2 [+] [-]

, 2018-05-03 06:45, pirms 6 gadiem
Domaju ka real atkal uzvares atkal visas zvaigznes nostajas par labu saldajam.neredzu variantus liverpool.bet protams ceresim ka saldais nepacels šoreiz trofeju.jo salahs ir pelnijis ar šadu speli kadu titulu.

     [+] [-]

, 2018-05-03 06:50, pirms 6 gadiem
Aizsardziba Pūlei nepārliecina nemaz, lai gan pret MC jau parādīja kā spēlē, kad tiek uzskatīti par otro numuru, tādēļ cerēsim, ka Klops savirzīs tā, ka ar diviem vārtiem titulam varētu pietikt. Ar vieniem stopudova būs par īsu. Jebkurā razkladā tas Kariuss Navalam var pienest ūdeni, tādēļ jācer uz Klopu

  +1 [+] [-]

, 2018-05-03 07:05, pirms 6 gadiem
Romai pietrūka individuālās meistarības lai uzvarētu pusfinālu
Apsveicam Liverpūli un gaidam lielisku finālu!

     [+] [-]

, 2018-05-03 08:32, pirms 6 gadiem
AicisAicis rakstīja: Ne bez nerviem. Rezultāts panākts, tagad tik atliek visu nokārtot Kijevā. No pašas bērnības patīk Real (jo toreiz visus uzvarēja), vēlāk sāka patikt Liverpool (vajadzēja kaut ko Anglijā). Šobrīd dillema, ko atbalstīt finālā. Droši vien Liverpool, viņiem to vajag krietni vairāk kā Madridei. Par skaistu futbolu.
Man tavas problēmas
1 2 42 komentāri