Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaka" direktors skarbi kritizē tiesnešus un LFF DK

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Spartaka" direktors skarbi kritizē tiesnešus un LFF DK
Spartaks Melkumjans
Foto: no personīgā arhīva

Vakar SMScredit.lv Virslīgas kluba Jūrmalas "Spartaka" direktors Spartaks Melkumjans sarunā ar šo rindu autoru sacīja, ka viņa pacietības mērs tiesnešu un LFF DK (Disciplinārlietu komisijas) sakarā ir pilns. Šodien aprunājāmies, un Melkumjans detalizēti atklāja, kas raisījis viņā dusmas.

Spartaks Melkumjans, Jūrmalas "Spartaka" direktors: "Sākšu no paša sākuma - kāda bija visa šī stāsta priekšvēsture. Viss sākās ar to, ka uz "Skonto" - "Spartaka" spēli tika nozīmēts galvenais tiesnesis Mareks Ķere. Kad atbraucām uz spēli, negaidīti ieraudzījām, ka tiesās nevis Ķere, bet gan Aleksandrs Golubevs. Pirms paša spēles sākuma tāda nomaiņa. It kā jau nekas traks, mums vienalga. Taču jautāju Vadimam Čerņikovam, LFF Tiesnešu komitejas priekšsēdētājam, kāpēc tādas izmaiņas. Viņš: "Tā ir mūsu virtuve." Es saku: "Varbūt varat pateikt - Mareks slims, vai kā?" Čerņikovs atbild: "Nē, viņš slikti tiesāja iepriekšējo maču ["Ventspils" - "Ilūkste" 4:1 - aut.], tāpēc viņu nomainījām pret Golubevu."

Golubevam pirms tam bija jātiesā Rīgas "Daugavas" un "Jelgavas" spēle. Tur esot veikuši maiņu, jo Golubevs [galu galā tiesāja "Daugavas" - "Jelgavas" spēli - aut.] esot labāks nekā Naļivaiko.

Taču tie visi ir nieki. Man nav nekādu pretenziju pret "Skonto" vai Tamazu Pertiju, taču, kad sākās spēle, no Pertijas puses bija daudz lamu vārdu. Un viņš pameta savu tehnisko zonu, gāja virsū laukumā. Ceturtais tiesnesis Naļivaiko nekādi nereaģēja. Tāpēc bija gan manas, gan citu, ne "Spartaka" līdzjutēju, replikas, kāpēc tā. Bija replikas "Par ko jums, tiesneši, naudu maksā?" Nekādas reakcijas. Lamu vārdi lamu vārda galā [мат перемат - krievu val.].

Atceros arī to līdzjutēju [kura uzvedības dēļ "Spartaks" esot saņēmis 200 Ls naudas sodu - aut.], kurš sēdēja pirms mums mūsu sektorā, kurš visas 90 minūtes esot provocējis Pertiju un aizskāris arī viņa tautību, kā vēlāk ziņoja LFF DK. Atceros šo puisi - viņš atnāca "no ielas" ar savu draudzeni. Samaksājis četrus latus par ieeju, viņš žēlojās, ka tribīnēs ir netīri sēdekļi. Sak, par ko tie četri lati samaksāti un kāpēc viņam jāklausās lamu vārdi? Jo Pertija patiešām aizskāra tiesnešus. Naļivaiko, ceturtais tiesnesis, nereaģēja vispār.

Zvēru, ka šis līdzjutējs nebija mūsu līdzjutējs. Caur jums gribu to nodot Liholajam, LFF DK priekšsēdētājam - ja līdzjutējam nepatīk Pertija, un tiek izteiktas kaut kādas replikas, tas automātiski nenozīmē, ka tas ir mūsu līdzjutējs. Nezinu, kādā sakarā viņi noteica, ka tas ir mūsu līdzjutējs un piešķīra mums 200 latu sodu. Mūsu līdzjutēji bija nevis aiz Tamaza muguras, kā viņš saka, bet gan tālajā labajā stūrī un nemaz nevarēja viņam traucēt. Ja arī šis viens līdzjutējs tik ļoti Pertijam traucētu, "Skonto" apsardze būtu viņu aizvākusi, jo "Skonto" apsardzei ir ļoti pieredzējis vadītājs.

Vienkārši bija tā, ka Tamazs slikti uzvedās, pats to saprata, labi noorientējās un pārvērta sevi no pārkāpēja upurī. Nosauca to par nacismu no līdzjutēja puses. Tur no nacisma nebija ne miņas. Taču lieta ne šajā apstāklī - varu atkārtoties, ka man nav pretenziju ne pret Tamazu, ne "Skonto", kas iet pretī savam panākumam, kā var. Man ir pretenzijas pret tiesnešiem - par ko mēs viņiem maksājam? Tam pašam Naļivaiko vai tiem pašiem inspektoriem.

Pēc spēles Golubevam pajautāju, par ko Mickevičam iedota otrā dzeltenā kartīte [pēc kuras sekoja noraidījums - aut.], jo biju tālu no notikuma vietas. Golubevs man atbildēja, ka par to, ka sacīja krieviski "за**ал". Es saku: "Bet "Skonto" treneris šādus vārdus arī lietoja!" Viņš atbild: "Es nedzirdēju." Es saku: "Tev taču 4. tiesnesis to varēja pateikt." Naļivaiko saka: "Es nedzirdēju." Inspektors saka: "Es nedzirdēju." Nu kā tā? Par ko viņi saņem naudu? Golubevs varēja nedzirdēt, viņš strādāja laukumā, bet Naļivaiko taču dzirdēja! Bet nekādas reakcijas nav. Inspektors ar neesot dzirdējis.

Pēc spēles Čerņikovs aizskrēja uz tiesnešu istabu un pasūdzējās inspektoram, ka esmu aizvainojis 4. tiesnesi Naļivaiko. Pats zinu, ka uzvedos slikti - apvainojumu, protams, nebija, bet replikas bija. Par to es savu 100 latu soda naudu samaksāšu, nekādu iebildumu. Bet klubam uzliktie 200 lati - tas nebija mūsu līdzjutējs. Saprotu, kāpēc LFF DK nevēlējās tikt skaidrībā un nevēlējās uzklausīt ne mūs, ne stadiona apsardzi. Jo trīs no četriem LFF DK locekļiem vienlaikus ir arī spēļu inspektori. Tas ir nonsenss! Cilvēki vērtē savu kolēģu darbu vai pat paši sevi! Vienu dienu Liholajs ir spēles inspektors un, kad ir problēmas, nākamajā dienā viņš novērtē pats sevi. Tas ir acīmredzams interešu konflikts. Tā tam nav jābūt. Jau divreiz Virslīgas sapulcēs uz to esmu norādījis, taču nekas nemainās.

Sāpīgi, kad vieni var un citi nevar. Man tas bija pirmais pārkāpums šajā sezonā un saņēmu 100 latu sodu. "Skonto" trenerim tas bija otrais pārkāpums, un pirmais bija par tādu pašu pārkāpumu - 200 lati. Nonsenss, kad par atkārtotu tādu pašu pārkāpumu iedod mazāku sodu [100 latus - aut.] nekā pirmajā gadījumā. Vai ne? Man sāp, ka cenšamies darīt savu darbu, bet ir spēkā šādi dubultie standarti. Esmu pārliecināts, ka ne Tamazs, ne "Skonto" nav vainīgi, un viņi neprasa mainīt tiesnesi, taču var just šo tiesnešu, inspektoru noskaņojumu. Nez kāpēc Pukijanam bija interesanti, kurš "izplatīja" nacismu, bet nebija interesanti, ka tehniskā zona "Skonto" stadionā ir tuvāk nekā teikts noteikumos - mazāk nekā metrs līdz sānu līnijai. Līdz ar to trenerim ar pussoli pietika, lai būtu laukumā. Pukijanam nez kāpēc nebija interesanti, ka viesu komandai nebija bezmaksas auto stāvvietas. Viņam nebija interesanti, ka bumbu padevēji bija sarkanās formās - gluži kā "Skonto" komanda, un tas traucēja abām komandām. Un 4. tiesneša pienākums ir tam visam sekot.

Par ko mēs, Virslīgas klubi, viņiem maksājam naudu? Gribam, lai viņi dari savu darbu, bet, ja viņš stāv blakus un neko nedzird vai negrib dzirdēt, tad to es nevaru saprast. Tiesnešiem un inspektoriem ir tāds stils, ka, ja viņiem uzdod jautājumus, ja tev ir pretenzijas un tās izsaki, tad bieži saņem naudas sodu. Lai vairs nerunātu un neradītu viņiem problēmas. Šādu stilu manīju jau 1. līgā. Un LFF DK ir tie paši spēļu inspektori. Paši nāk uz spēlēm, ir inspektori, bet nākamajā dienā viņi tevi arī soda. Jums jāpiekrīt, tas nav pareizi.

Diemžēl arī tagad esmu gatavs, ka par šīm atklāsmēm mani sodīs - esmu tam gatavs. Taču, ja mēs visi par to runāsim un nevis kuluāros, kafejnīcās, koridoros, bet publiski, tad... Varu, protams, uzrakstīt paskaidrojošu vēstuli LFF DK par to, ka tas nebija mūsu līdzjutējs, taču neticu, ka viņi mainīs savu verdiktu. Neticu, ka viņi labos šo kļūdu, norādot, ka kolēģis kļūdījies.

Bet vēlreiz - neesmu ne pret Tamazu, ne pret "Skonto", mums ir normālas attiecības. Tās nav viņu problēmas, tā ir Naļivaiko un citu tiesnešu, inspektoru problēma. Ķere esot slikti notiesājis un atstādināts. Tai pašā laikā Andra Treimaņa dzeltenā kartīte Karašauskam anulēta, taču tiesāja arī nākamo spēli..."

1 2 40 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2013-08-22 22:13, pirms 11 gadiem
Diez vai pie šīs vadības LFF kkas mainīsies, šķiet,ka pat apzināti tiek čakarēts viss turnīrs.

  +9 [+] [-]

, 2013-08-22 22:14, pirms 11 gadiem
Jo tālāk,jo paliek interesantāk.

 +10 [+] [-]

, 2013-08-22 22:18, pirms 11 gadiem
LFF nekur nevar atrast DK "kārtības rulli" - kādas vēstules un iesniegumi jāizskata, kādi nē, kad jāskatās video un kad pietiek ar zvanu inspektoram ... Pagaidām DK darbojas pilnīgās patvaļas, bezkontroles un "totātā pofigisma" gaisotnē.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-22 22:20, pirms 11 gadiem
Es par to vairs nebrīnos. Pietiek jau redzēt kā LFF DK pieņem lēmumus un uz kādiem pantiem pamatojas. Ir pilnīgās auzās! Pie tam, Discplinārlietu reglamentā nav neviena punkta, kur drīkst sodīt kluba amatpersnas!!!

 +12 [+] [-]

, 2013-08-22 22:20, pirms 11 gadiem
Latvijas futbola ētikai atbilstoši ir būt vienlaicīgi par inspektoru un DK locekli, kā arī ētiski ir dažreiz būt dzirdīgam, bet citreiz puskurlam

 +17 [+] [-]

, 2013-08-22 22:23, pirms 11 gadiem
Latvijas futbola ētika pieļauj arī DK priekšsēdētāja un "no Latvijas futbola diskvalificētas personas" draudzīgu apkampšanos un saviesīgas sarunas stadiona VIP zonā pie konjaka glāzes

  +7 [+] [-]

, 2013-08-22 22:27, pirms 11 gadiem
Trīs īsas replikas par LFF DK:

1. 2014.gadā LFF DK būs cits vadītājs (Liholajam pirmdien palika 70);
2. 2014.gadā LFF DK ne tikai iekasēs sodus eiro, bet visdrīzāk palielinās arī sodu apmēru (diez vai 100 LVL pārvērtīsies par 142,29 EUR);
3. Gaidels ir tikai protokolists, tā kā DK locekļu skaits ir trīs ( LFF: LFF Komitejas un komisijas ).

  +5 [+] [-]

, 2013-08-22 22:35, pirms 11 gadiem
Savukārt LFF TK lēmumi ir noslēpti (kaut gan vēl 2011.gadā kaut ko publicēja par tiesnešu diskvalifikācijām).

 +11 [+] [-]

, 2013-08-22 22:35, pirms 11 gadiem
fkv-skonto. Pertiju 4. tiesnesis vairākas reizes uzrunā, diskutē ar viņu, taču pirmais aizrādījumu no galvenā saņem Pučinsks par teju pirmo izvirdumu. Pieminēju un piefiksēju to arī reportāžas laikā.

  +6 [+] [-]

, 2013-08-22 22:42, pirms 11 gadiem
Un vēl no vēstures:

LFF amatpersonas panāk soda mīkstināšanu FK...

Pēc minētā incidentā LFF DK vadītājs Viktors Kausiņš ir nosūtījis federācijas prezidentam Guntim Indriksonam vēstuli, kurā lūdz atbrīvot viņu no ieņemamā amata, jo, ņemot vērā, ka uz DK tiek veikts spiediens lēmumu pieņemšanā, Kausiņš neuzskata par iespējamu turpināt komitejas vadīšanu. 2007.gads

Latvijas vadošie futbolisti nosoda LFF...

Tāpēc futbolisti aicina LFF prezidentu un masu mediju pārstāvjus izvērtēt Disciplinārās komisijas darbību, kā arī tās vadītāja Vitālija Liholaja atbilstību amatam. Futbolisti arī aicina pārbaudīt iespējamo Jāņa Skredeļa personīgo ieinteresētību, izskatot šīs lietas. 2008.gads

  -4 [+] [-]

, 2013-08-22 22:49, pirms 11 gadiem
Kāpēc alguns neaizstāv tiesnešus un neuzsver cilvēcības faktoru tiesnešu sakarā?

  +4 [+] [-]

, 2013-08-22 22:53, pirms 11 gadiem
Diemžel nesaglabājās mans plašs komentārs par to, kas notika tribinēs. Bet īsumā varu pateikt, ka Spartaks saldu di**š. Tas cilvēks, kurš Pertiku 90 minutes provocēja un pats lamājās bija Spartaka kreklā u treniņterpā un acīmredzami bija ir pašu Melkumjanu labi pazīstams. Bet tas puisi par kuru viņš te stasta ne reizes Pertiķi neuzrunāja, vienīgi paris reizes patwica kaut ko tiesnešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-08-22 23:00, pirms 11 gadiem
[+] [-]Ziņot
balkons, 22:49, pirms 9 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Kāpēc alguns neaizstāv tiesnešus un neuzsver cilvēcības faktoru tiesnešu sakarā?

Kāpēc neraksti zem sava īstā nika.

  +7 [+] [-]

, 2013-08-22 23:06, pirms 11 gadiem
A, un vel par niansēm - tas "ar klubu absolūti nesaistītais cilvēks" Melkumjanam tamborēja, ka Mickeviču jau droši vien vajadzētu sodīt ar naudu par noraidījumu, jo ne jau pirmo reizi vinš "mūs" iegaž. Tā lūk. Saprastu vel sūdzības par tiesnešiem, bet telot tē "celkas" nevajadzētu, kad paši ne ar ko labāki nav

     [+] [-]

, 2013-08-22 23:08, pirms 11 gadiem
Oho, cik interesanti. Tik atklāti Latvijas futbolā, šķiet, neviens nav runājis sen. Pēdējais laikam bija Tamisārs, kurš arī sportacentrā par sodiem sūkstījās un pēc tam vēl dabūja pēc pilnas programmas par tiesneša publisku apvainošanu. Ka tik Spartaks nedabū ko līdzīgu, bet skaidrs ir viens - labāk lai runā, nekā viss tiek noklusēts.

Vispār ļoti interesanti viedokļi par DK, piemēram. Tas jau nu ir reāli akmens viņu dārziņā un tas tiešām ir pamatīgs interešu konflikts, ja cilvēks pats vērtē savu darbu. Diez neviens cits struktūrās nav par to iedomājies vai vienkārši nevienu tas nerausta līdz brīdim, kad tiek ietekmētas paša intereses?

Mazliet auzās, manuprāt, Spartaks vienīgi iebraucis ar to līdzjutēja raksturošanu, jo nu lēmumu pēc šāda Melkumjana pamatojuma: "Es to puisi zinu, viņš atnāca ar draudzeni un nebija mūsu līdzjutējs", protams, ka neviens nemainīs. Skonto līdzjutējs jau arī tas nebija, ja Pertiju lamāja. Var jau būt, ka neitrāls un vienkārši debīls.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 23:10, pirms 11 gadiem
Taa kaa biju blakus, tad varu tikai apstiprinat, ka Spartakam taisniba. (Bet "Sartaka treninterps" piesejaas Nalivaiko. Ar Pertiju lecaas neitralais dzeks)
Slēpts komentārs: Andris5
Slēpts komentārs: balkons

  +2 [+] [-]

, 2013-08-22 23:12, pirms 11 gadiem
algun, ko nu nebļauj neko,nesen tikai Dobriks bija tas muldētājs par DK un tiesnešiem,tātad Dobrikam bija taisnība?

  -2 [+] [-]

, 2013-08-22 23:15, pirms 11 gadiem
Viņs bļauj mikrofonā savā Ventspils stadionā pēc katriem FKV vārtiem un pūš LFF stabulē.
TORES rakstīja: algun, ko nu nebļauj neko,nesen tikai Dobriks bija tas muldētājs par DK un tiesnešiem,tātad Dobrikam bija taisnība?

  +2 [+] [-]

, 2013-08-22 23:19, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: Taa kaa biju blakus, tad varu tikai apstiprinat, ka Spartakam taisniba. (Bet "Sartaka treninterps" piesejaas Nalivaiko. Ar Pertiju lecaas neitralais dzeks)
tieši tā, bet 100% otradāk. Naļivaiko "piesienās" tas puisis kepkā, kas bija ar draudzeni, bet lecās treniņterps, bīdot tekstus par Latvijasizlasi, čemodan-vokzal-tbilisi utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-08-22 23:36, pirms 11 gadiem
Ko jūs man te uzklupuši?Tiesnešus arī aizstāvēšu,ja uzskatīšu ,ka tiek apvainoti nepareizi,jo viena daļa šeit nezin pat elementārus futbola noteikumus.Pat viens SC komentētājs kādā spēlē brīnījās ,kāpēc netiek fiksēta aizmugure pēc izmestā auta.Ko te vairāk runāt.
Kas attiecās uz LFF ,man ar to nav nekāda sakara ,stabule man pašam sava un tajā pūšu tā kā uzskatu par vajadzīgu. Pagaidām es tikai brīnos ,kāpēc LFF kā strausi iebāzuši galvas smiltīs un tēlo ,ka nekas nenotiek,kaut gan SC ir sācies totāls uzbrukums gan uz LFF,gan tiesnešiem,DK,ne tikai no SC rakstu komentētājiem,kas būtu štrunts,bet gan no atbildīgiem virslīgas klubu pārstāvjiem,kas vairs galīgi nav štrunts.Tieši tāpēc arī rakstīju,jo tālāk,jo interesantāk.

     [+] [-]

, 2013-08-22 23:37, pirms 11 gadiem
Njaaaa.... Melot vińš prot... Kapēc nepoemonēja to ko vińš kledza pec spēles pie Skonto lozas??? Un ka apvainoja klubu ka vińi nomainija tiesnesi ????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-08-22 23:51, pirms 11 gadiem
čerņikovs ir lajuka vērts.....

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 23:56, pirms 11 gadiem
>>>!Leitnants_Aldo, 23:48, pirms dažām sekundēm, ignorēt, atbildēt
Algunam kā vienmēr, kad pienāk nopietnas runas, tā aste starp kājām

Kādā sakarībā?Vai gribi ,lai komentēju Spartaka Melkumjana interviju?
Zinu to,ko tagad izlasu šajā rakstā.Gribētos dzirdēt arī otrās puses atbildi uz šiem apvainojumiem.Patiesiem ,vai nepatiesiem.Nezinu.Tieši tāpēc rakstīju,ka LFF uzvedās kā strausi.Un viss.Paskaidro varbūt savas replikas būtību,jeb vari tikai tukši muldēt ,izspļaujot vienu "pārgudru" frāzi.

  +4 [+] [-]

, 2013-08-22 23:56, pirms 11 gadiem
fktk rakstīja: tieši tā, bet 100% otradāk. Naļivaiko "piesienās" tas puisis kepkā, kas bija ar draudzeni, bet lecās treniņterps, bīdot tekstus par Latvijasizlasi, čemodan-vokzal-tbilisi utt.
kāda starpība kuras komandas fans? priekš tam ir domāta stadiona apsardze, lai izmestu tādu aiz durvīm, nevis 90 min. ļautu šim ņemties. vienmēr visur ir bijis tā, ka par šādiem gadījumiem atbild mājinieki un viņu stadiona apsargi, nevis tiek meklēts pēc krekla, šalles vai kā cita, kuras komandas fans tas ir.

     [+] [-]

, 2013-08-23 00:23, pirms 11 gadiem
Kāds šim visam murgam ir sakars ar Latviju?

  -1 [+] [-]

, 2013-08-23 00:26, pirms 11 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: fkv-skonto. Pertiju 4. tiesnesis vairākas reizes uzrunā, diskutē ar viņu, taču pirmais aizrādījumu no galvenā saņem Pučinsks par teju pirmo izvirdumu. Pieminēju un piefiksēju to arī reportāžas laikā.
Tavā "objektivitātē" pretīgi klausīties, ja arī runā patiesību sen vairs tev ticēt negribas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-08-23 09:03, pirms 11 gadiem
Rio77 rakstīja: čerņikovs ir lajuka vērts.....
Tiesnešiem labs metodiskais materiāls no Čerņikova pēdējās spēles Virslīgā:
LFF noraida Rīgas "Daugavas" protestu, kaut arī...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-23 11:41, pirms 11 gadiem
LFF DK ATKĀPIES!
1 2 40 komentāri