Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Maijā par Virslīgas labākajiem atzīti spartakieši

Emils Ozerinskis

Maijā par Virslīgas labākajiem atzīti spartakieši
Nuncio Dzavetjeri. Foto: Jānis Līgats

Par aizvadītā mēneša labāko spēlētāju "Optibet" futbola Virslīgā atzīts Jūrmalas "Spartaka" horvātu uzbrucējs Tins Vukmaničs, bet par mēneša treneri atzīts itāļu speciālists Nuncio Dzavetjeri, kurš ļāva savai komandai pakāpties uz trešo vietu turnīra tabulā.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība ”Latvijas Futbola Virslīga” aizvadītajā nedēļā izvirzīja piecus kandidātus Optibet futbola Virslīgas maija labākā spēlētāja balvai. Starp tiem bija Tosins Aijeguns (Ventspils), Tamirlans Džamalutdinovs (Metta), Edgars Gauračs (Spartaks), Naisirs Karmona (Daugavpils) un Tins Vukmaničs (Spartaks), kurš arī ar pārliecinošu balsu pārsvaru ieguva labākā spēlētāja balvu.

Horvātu pussargs Vukmaničs Optibet Virslīgā debitēja vien šosezon, taču spēlētājs, kurš aprīlī svinēja savu 20. dzimšanas dienu, jau no pirmajiem mačiem apliecināja sevi kā vienu no potenciālajiem komandas līderiem. Tieši lielā mērā pateicoties Vukmaniča veiksmīgajai spēlei un Dzavetjeri taktiskajiem risinājumiem ''Spartaks'' spilgti iesāka un turpina aizvadīt čempionāta 2. apli, kas sakrita ar maija sākumu. Vispirms rezultatīvā spēlē ar 4:3 tika uzveikta ''Ventspils'', kas tobrīd ieņēma vēl augsto 3. vietu kopvērtējumā, kam sekoja bezvārtu neizšķirts pret sezonas sākuma tabulas līdervienību ''RFS''. Trīs vērtīgus punktus ''Spartaks'' spēja iegūt nākošajā spēlē, kad ar 1:0 uzveica ''Liepāju'', savukārt negaidīti pārliecinošs panākums sekoja Jelgavā - 3:0, tai skaitā Vukmaničam vārtu guvums. Spēlēm bagātais maija mēnesis ''Spartaks'' vienībai turpinājās un noslēdzās ar vēl divām svarīgām uzvarām - 1:0 pret ''Mettu'' (vārtu guvums horvātu pussargam) un 2:1 viesos pret ambiciozo ''Valmiera Glass ViA''. Kā zināms, čempionāta otro apli ''Spartaks'' iesāka no pēdējās pozīcijas tabulā un, kā zināms, šobrīd atrodas jau augstajā 3. vietā.

Mēneša labākie ar piemiņas balvām tiks sumināti jau pirms gaidāmās spēles Slokas stadionā, kas šo svētdien notiks pl. 17.00. ''Spartaku'' sagaida cīņa pret ''Daugavpils'' komandu. Tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com TV.

Izmantotie resursi:
https://optibetvirsliga.lv/