Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Veinbergs: "Sezonu sāku veterānos, bet sakrita kārtis un pabeidzu Virslīgā"

Emils Ozerinskis

Veinbergs: "Sezonu sāku veterānos, bet sakrita kārtis un pabeidzu Virslīgā"
Valdis Veinbergs, Gatis Kalniņš un galvenais treneris Nikolajs Trubačovs. Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola Virslīgas sezona ir noslēgusies. Taču no saviem līdzjutējiem ar cieņu atvadījās turnīra tabulas noslēdzošajā pozīcijā esošie "Valmiera Glass/ViA" futbolisti, kuri savā laukumā ar 1:0 pieveica jelgavniekus. Pēc sezonas finālsvilpes ar Sportacentrs.com aprunājās savā ziņā par Valmieras kulta spēlētāju uzskatāmais Valdis Veinbergs.

Valmieras futbolisti ukraiņu galvenā trenera Nikolaja Trubačova vadībā sezonas izskaņā spēja tikt pie divām uzvarām. Ar 2:1 Staicelē tika pārspēts tobrīd vēl Latvijas čempiona godā esošais Jūrmalas "Spartaks", bet turnīra pēdējā kārtā valmierieši savā mājas laukumā ar 1:0 apspēlēja "Jelgavu". Abās uzvarās trīs punktus nesošos vārtus guva Gatis Kalniņš. Taču Valmieras stadiona skatītāju tribīnēs komandas līdzjutēji vēl vairāk jūsmo par citu 36 gadus vecu futbolistu. Par valmieriešu favorītu daudzu gadu laikā izveidojies Valdis Veinbergs, kurš nekad laukumā nav griezis ceļu pretiniekiem. Lai gan starptautiskajā futbola datubāzē Transfermarkt pussarga starus norādīts kā karjeru noslēdzis spēlētājs, taču Veinbergs atsaucās komandas aicinājumam palīdzēt aizlāpīt robus viduslīnijā, izejot laukumā sešās Virslīgas spēlēs. Pēc deviņdesmit minūšu aizvadīšanas sezonas noslēdzošajā spēlē, Veinbergs vēl pajokoja, ka fiziski gatavs vēl vismaz piecpadsmit minūtēm.

Sezonas pēdējā spēlē izcīnīta uzvara pār "Jelgavu". Kā vari raksturot šo maču?
Mums šī spēle bija vairāk ar ieskici uz nākamo gadu. Taču skatītāju dēļ treneris pieprasīja, lai uzspēlējam futbolu un gūstam labas emocijas. Tas īpaši svarīgi jaunajiem spēlētājiem, lai viņi apbružājas un varētu izveidot kādas iestrādnes nākamajai sezonai. Tā arī gājām laukumā - kā uz pēdējo spēli.

Cik svarīgi morālā ziņā komandai ir pabeigt sezonu ar uzvaru un uz pozitīvas nots?
Jebkura komanda grib aiziet lielajā atvaļinājumā ar pozitīvām emocijām. Mums šīs emocijas iegūt bija īpaši svarīgi. Kaut kad jau to vajadzēja izdarīt, tikai žēl ka ne ātrāk.

Sezonas sākumā skatījies spēles no tribīnēm, bet beigās jau no laukuma pozīcijām. Kā redzēji komandas progresu sezonas laikā?
Fiziskā izturība komandai ir ļoti laba, tikai kaut kādās epizodēs pietrūkst drosme jaunajiem čaļiem. Ir bailes kļūdīties, tāpēc ir tās tālās piespēles. Pārāk ātri atbrīvojās no bumbas ar tālajām piespēlēm, jāmācās pieturēt bumba. Šodien vismaz pāris epizodēs pamēģinājām uzspēlēt futbolu. Tas droši vien arī deva rezultātu.

Pats sezonu sāki dublieros, bet beigās jau pamatsastāva spēlētājs Virslīgā un spēlēji visas deviņdesmit minūtes.
Precīzāk, sezonu sāku pat veterānu turnīrā. Šogad biju aizbraucis uz turnīru. Pēc tam treneris palūdza, lai uzspēlēju arī dublieros un palīdzu jaunajiem. Beigās sanāca situācija, ka vairāki spēlētāji vairs nevarēja apvienot darbus ar lielo futbolu. Sāku trenēties ar galveno komandu. Sezonas izskaņā vēl (komandas kapteinis) Mārcis [Ērglis] satraumēja plecu un treneris sāka mani iespēlēt sastāvā viduslīnijā. Tīri apstākļu sakritība noveda līdz Virslīgai. Kā saka - kārtis sakrita.

Kā pats fiziski jūties, spēlējot Virslīgas līmenī?
Tagad jau labi. Sešas spēles atpakaļ likās, ka būs ļoti grūti. Ar kārtīgu darbu treniņos un disciplīnas ievērošanu kaut kādu puslīdz atbilstošu formu atkal varēju sasniegt.

Spēles stils ar gadiem, laikam, gan nav mainījies. Agresīvi cīnies un ja vajadzīgs savējos laukumā vienmēr aizstāvi.
Jā, mēs par saviem čaļiem Valmierā vienmēr stāvam un krītam. Pašam liekas, ka esmu jau nedaudz nomierinājies. Kaut kādās epizodēs, protams, sanāk uzvilkties. Tas tikai normāli, ka tiek spēlēts ar emocijām. Sarkano šogad nedabūju, tā kā viss kārtībā.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-12 13:14, pirms 5 gadiem
Tas jau patiesiba parada virsligas limeni, ne speletaja prasmes!!!

  +3 [+] [-]

, 2018-11-12 14:09, pirms 5 gadiem
Valdi, visu cieņu! Tu esi kārtīgs Valmieras puika, esmu lepns, ka Tevi pazīstu. Ceru, ka vēl uzspēlēsi arī citugad...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-12 14:35, pirms 5 gadiem
Valmiera labi nospēlēja, žēl, ka nākamsezon malsies 1.līgā

     [+] [-]

, 2018-11-12 16:38, pirms 5 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Valmiera labi nospēlēja, žēl, ka nākamsezon malsies 1.līgā
vaitad netiek runats par komandu skaita palielināšanu līdz 10, kas nozīmētu, ka Valmiera paliek ?

     [+] [-]

, 2018-11-12 16:44, pirms 5 gadiem
Vajadzēja palielināt uz 9 vai 10.

  -1 [+] [-]

, 2018-11-12 16:52, pirms 5 gadiem
mytila rakstīja: vaitad netiek runats par komandu skaita palielināšanu līdz 10, kas nozīmētu, ka Valmiera paliek ?
Redzēsim, kas tiks nolemts starpsezonā. Ļoti gribētos, lai Valmiera paliek un futbols pilsētā turpina progresēt. Domāju, ka pāris čaļiem no Valmieras sastāvā būs piedāvājumi arī no citiem Virslīgas klubiem pat, ja komandai atkal nāksies vismaz gadu pavadīt 1. līgā.

  +3 [+] [-]

, 2018-11-12 19:56, pirms 5 gadiem
Visu cieņu Valdim - viens kārtīgs un cienījams valmierietis!

Jebkurš viesis, kurš iegriežās Valmierā, laipni aicināts uzmeklēt Valdim piederošo kafejnīcu/bāru Strops - runā, ka labākās picas Valmierā tur var uz kārā zoba likt!

     [+] [-]

, 2018-11-12 21:51, pirms 5 gadiem
Paldies, Valdīt!

     [+] [-]

, 2018-11-12 23:40, pirms 5 gadiem
Vēl var spēlēt un spēlēt. Sers Stenlijs Metjūss Anglijas premjerlīgā vēl 50 g vecumā spēlēja, 55 g vēl Maltā ar paša trenētā klubā uzspēlēja .

     [+] [-]

, 2018-11-16 23:20, pirms 5 gadiem
Režīmu ievērot vajag un varēs spēlēt ikkatrs.