Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFV prezentē Virslīgas stratēģiju, plāno futbola raidījumu veidošanu

Rolands Eliņš

LFV prezentē Virslīgas stratēģiju, plāno futbola raidījumu veidošanu
Foto: SynotTip Virslīga

"SynotTip" futbola Virslīgas mājaslapā šodien paziņots par piektdien, 5. oktobrī, viesnīcā ,,Mercure’’, Rīgā notikušo biedrības ,,Latvijas Futbola virslīga’’ (LFV) biedru kopsapulci, kurā, piedaloties arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdei un vadībai, no biedrības vadības puses tika prezentēta Virslīgas attīstības stratēģija.

Dienas kārtības galvenais punkts saistījās ar Virslīgas attīstības stratēģijas prezentēšanu klātesošajiem LFF valdes locekļiem un prezidentam Kasparam Gorkšam.

Prezentējot LFV attīstības stratēģiju, biedrības valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs akcentēja ievērojamo televīzijas lomu, kas, neskatoties uz cilvēku paradumu maiņu mediju satura patērēšanas ziņā, vēl joprojām spēlē nozīmīgu lomu kā efektīvs informācijas piegādes kanāls. Līdz ar to, domājot par nākotnes perspektīvām, LFV attīstības programmā būtiska loma ir televīzijas partnerības stiprināšanai, kā arī futbola un ar to saistīto raidījumu kā produktu veidošana. Cits būtisks aspekts, domājot par skatītāju un līdzjutēju sasniegšanu, ir mediji, tādēļ vēl viena svarīga prioritāte LFV prezentētajā attīstības programmā ir attiecību stiprināšana ar masu medijiem, tai skaitā domājot par sadarbības veidošanu ar konkrētiem medijiem interneta, laikrakstu un televīzijas segmentā. Plānojot līdzjutēju piesaistes aktivitātes, trešais būtiskais faktors, kas tāpat tika plaši iztirzāts attīstības stratēģijā, ir līdzjutēju pozitīvas pieredzes veicināšana stadionos, kas liktu tiem uz futbola mačiem klātienē atgriezties vairākkārt atkārtoti. Tieši tādēļ LFV plāno vairāk vērst uzmanību uz UEFA standartu ieviešanu virslīgas spēļu organizatoriskajā ziņā, kā arī sadarbībā ar klubiem realizēt dažādas līdzjutēju izklaides programmas.

Kā akcentēja M. Krivuņecs, visu iepriekšminēto faktoru izpildei būtu jāveicina līdzjutēju iesaistes palielinājums, jo virslīgai ir būtiski, lai šis pieaugums atspoguļotos kā apmeklētības un TV skatītāju skaita pieaugums. LFV valdes priekšsēdētājs min, ka tuvāko gadu galvenais izaicinājums saistās ar čempionāta kā produkta attīstību, lai tas kļūtu pievilcīgāks dažādiem ieinteresēto pušu virzieniem – sākot no pašiem klubiem, to līdzjutējiem, pašvaldībām, sponsoriem un beidzot ar Eiropas un Pasaules līmeņa organizācijām kā UEFA un FIFA. Pēc Virslīgas attīstības stratēģijas prezentācijas Maksims Krivuņecs dalījās arī iespaidos par dalību Pasaules futbola samitā, kas septembra izskaņā notika Madridē. Tiekoties ar kolēģiem no citu valstu futbola līgām, ir gūta pārliecība, jau šobrīd LFV virzās pareizā virzienā.

Izmantotie resursi:
SynotTip virslīga

  +1 [+] [-]

, 2018-10-12 08:05, pirms 6 gadiem
Artjoma komanda labi strādā!