Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Proņins: "Koņevs mūs apmierina un varētu nostrādāt par galveno līdz sezonas beigām"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Proņins: "Koņevs mūs apmierina un varētu nostrādāt par galveno līdz sezonas beigām"
"Riga" FC ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins ar Latvijas kausu. Foto: Zigismunds Zālmanis ("Riga" FC)

Neilgi pirms Rīgas lielā derbija 1. jūnijā raidījuma "Futbolbumbas" ietvaros tikāmies ar čempiones "Riga" ģenerāldirektoru Aleksandru Proņinu, lai uzzinātu viņa domas par gaidāmo spēli pret RFS, peripetijām ap "Riga" galvenajiem treneriem, kā arī jauno zālienu "Skonto" stadionā.

Ar RFS debitējāt Virslīgā vienā gadā, 2016. gadā, toreiz ieņemot 5. un 6. vietu. Kurā brīdī, jūsuprāt, “Riga” un RFS kļuva par “Top” komandām Latvijā?
Uzskatu, ka mēs uzreiz pierādījām sevi kā cīnītājus. Centāmies šeit atgriezt visus Latvijas futbolistus, kuri spēlē ārzemēs – gan labi spēlējošos, gan tos, kuri jau sāka zaudēt savus līgumus. Parādījām savas ambīcijas. Pirmajā gadā uzreiz laikam bija grūti parādīt to, uz ko cerējām. Otrajā gadā mēs un arī RFS jau sevi parādījām. Brīžiem nepaveicās un fortūna aizgriezās, savukārt trešais gads jau deva rezultātu [“Riga” kļuva par čempioni].

Gribējāt šādu rezultātu sasniegt ātrāk? Jo runā, ka jūsu klubs Virslīgā tērē visvairāk.
Mēs patiešām tērējam lielu naudu, taču pie reizes arī cenšamies atbalstīt mūsu akadēmiju, Šitika Futbola skolu. Cenšamies veikt ieguldījumus arī infrastruktūrā – lūk, liela nauda ieguldīta, piemēram, šajā laukumā. Aiziet liela nauda, šogad esam iztērējuši jau vairāk nekā miljonu. Cenšamies uzturēt savu reputāciju un atkārtot savu pērnā gada rezultātu.

Kad sajutāt, ka RFS ir jūsu galvenais konkurents?
Kā galveno konkurentu sajutu to vēl 1. līgā – mūsu derbiji jau toreiz bija principiāli, ar sarkanajām kartītēm. Cerams, šodien iztiks bez tā. Atceros, kad vēl abas komandas bijām 1. līgā, tikāmies pat kausa izcīņā – mums bija viena vai divas sarkanās kartītes, bet mēs tāpat uzvarējām. Esam bijuši pārāki visus trīs gadus, un vienīgi aizpagājušajā gadā zaudējām divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Paskatīsimies, kas šodien būs. Šogad vienreiz zaudējām RFS, taču RTU laukums mums nav pārāk veiksmīgs. Šeit, savās reālajās mājās “Skonto” stadionā, mēs, domāju, uzvarēsim.

Arī spēlētāji migrē starp “Riga” un RFS – jūs Karašausku veikli nocēlāt, tikko Lemajičs pārcēlies no jums pie RFS. Kur slēpjas šo pāreju noslēpums?
Lemajiča gadījumā noslēpuma nav – viņam beidzās līgums un mums tika izvirzītas tādas prasības, kuras neakceptējām. RFS viņu paņēma. Savukārt Karašausku mēs nemaz nepirkām. Viņš uz Kipru aizbrauca mazliet negatavs, tur nederēja. Viņam, ko, pusgadu nespēlēt? Tāpēc paņēmām viņu īrē.

Sekojat citu komandu transfēriem? Skatāties, ko šai sakarā dara RFS?
Jā, mēs visam sekojam līdzi, skatāmies, kādas līnijas viņi pastiprina. Tagad viņiem ne pārāk sekmējas ar uzbrucējiem – atņem licenci [domāts Maksimova gadījums]. Ja šīs licences nebūs, viņi uzlabos uzbrukumu, esmu dzirdējis baumas par Šabalu. Skaidrs, ka arī Lemajičs pārcēlies. Protams, mēs sekojam līdzi visiem klubiem. Domāju, sezonas otrā puse vispār būs ļoti interesanta.

Ko gaidāt no šodienas spēles [saruna notika pirms Rīgas derbija, kurā "Riga" uzvarēja ar 2:0 - aut.]? Likme ir seši punkti?
Jā, ar RFS parasti izspēlējam sešus punktus. Ko te slēpt, gaidām uzvaru! Reāli gaidām uzvaru un ceram, ka to gūsim.

Kurš dosies uzbrukumā?
Domāju, ka mēs, jo RFS, ņemot vērā viņu situāciju, nespēlēs ar diviem uzbrucējiem. Domāju, viņi spēlēs kā otrais numurs, bet mēs dosimies uzbrukumā. Spēle noteikti būs interesanta.

Kas jums notiek ar treneriem? Visi šausminās, kāds haoss šai sakarā – treneri mainās, tagad ilgāku laiku vispār nav galvenā trenera.
Neteiktu, ka Koņevs nav galvenais [ir galvenā trenera pienākumu izpildītājs]. Mēs viņam esam devuši laiku – ja viņš sevi parādīs, tad domāju, ka mierīgi var strādāt līdz pat sezonas beigām.

Kad varētu tikt pieņemts lēmums, vai Koņevs kļūs par pilntiesīgu galveno treneri?
Kā reiz pirms mēneša mums bija sanāksme. Domāju, ka Koņevs mūs apmierina – viņa vadībā komanda reāli pamainījusi stilu. Komanda tagad ir kļuvusi skatāma, sākusi spēlēt agresīvi un interesanti. Uzlabots uzbrukums – tas, kas futbolā piesaista. Pret “Ventspili” nepaveicās, taču var paskatīties, cik momentus tur izveidojām, cik skaistas piespēles bija. Tāpat bija sitieni, taču pietrūka galvenā sitiena – lai bumba trāpītu vārtu tīklā.

Visbeidzot par jauno zālīti “Skonto” stadionā – cik iztērējāt?
Daudz iztērējām – kopā ar laistīšanas sistēmu, kas nodrošina pilnīgi visu laukumu ar ūdeni, 173 tūkstošus eiro.

Paldies par tik precīzu informāciju un lai veicas mačā!