Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ar sitienu tukšos vārtos RFS pieliek punktu uzvarai pār "Mettu"/LU

Emils Ozerinskis

Ar sitienu tukšos vārtos RFS pieliek punktu uzvarai pār "Mettu"/LU
Roberts Savaļnieks
Foto: fkrfs.lv

"SynotTip" Virslīgas pirmajā spēļu kārtā savstarpējo cīņu aizvadīja divas Rīgas komandas. RTU stadionā ambiciozā RFS ar rezultātu 3:1 pieveica gados jauno "Mettu/LU".

Mājinieku rindās spēli starta sastāvā uzsāka pieci starpsezonā piesaistīti futbolisti, tostarp trīs leģionāri. Savukārt "Metta/LU" rindās vienīgā izmaiņa bija salīdzinoši ar pērno gadu bija Tamirlana Džamalutinova un Krista Gulbja iešana zaļo starta sastāvā.

Pirmais bīstamais moments spēlē bija pie RFS vārtiem, kur pēc soda sitiena izpildes bumbu vārtos mēģināja ievirzīt Kirils Ševaļovs, bet spēles instruments lidoja nedaudz garām vārtu četrstūrim. Pirmā puslaika vidū no kreisās puses bīstami soda laukumā bumbu raidīja Roberts Savaļnieks, bet Kaspars Ikstens ar dūrēm izsita bumbu no savas vārtu priekšas. Pēc neilga brīža vēlreiz Savaļnieks varēja pārspēt "Mettas/LU" vārtsargu, bet arī Dmitrija Platonova otrās iespējas sitiens rezultātu neatklāja.

Spēles rezultāts tika atklāts pēc nospēlētas pusstunas. Izpildot soda sitienu, RFS centrēja bumbu pretinieku soda laukumā, kur to ar galvu nometa Vjačeslavs Isajevs Kaspara Dubras priekšā, kurš komandas kapteiņa cienīgi guva komandas pirmos vārtus sezonā. Rezultāts 1:0. Valda Dambrauska komanda īsu brīdi vēlāk varēja dubultot pārsvaru, bet Laša Šergalašvili nodrebināja vārtu pārliktni. Tomēr vārtu guvums nekur neizpalika, jo Savaļnieks ar sitienu no soda laukuma sasniedza RFS labvēlīgo rezultātu 2:0. Pašās puslaika beigās Andra Riherta komanda izveidoja ļoti bīstamu situāciju pie RFS vārtiem, bet Ikstens sagrāba bumbu savās rokās pirms tā paspēja šķērsot vārtu līniju. Tādējādi pārtraukumā RFS devās ar divu vārtu pārsvaru.

Otrā puslaika sākumā Dāvja Oša sargātie vārti vairākkārt tika apdraudēti, vienu reizi bumbai pat nolēkājot pa vārtu līniju. Pēc dažām nerealizētām izdevībām mājinieki nedaudz nomierinājās, sākot pieturēt bumbu un spēlējot pozicionāli. Otrajā puslaikā, nākot uz maiņu, Riherta komandas rindās Virslīgas debiju piedzīvoja Jēkabs Lagūns. Mājiniekiem nedaudz iemiegot, dažus uzbrukumus izdevās noorganizēt arī "Metta/LU" futbolistiem un viens šāds izrāviens pretuzbrukumā ļāva Ņikitam Ivanovam nopelnīt 11 metru soda sitienu uz RFS vārtiem. Pendeli devās izpildīt Krievijas leģionārs Džamalutinovs, kurš savu komandu nepievīla un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 1:2. Noslēdzošajās desmit minūtēs "Metta/LU" centās izraut neizšķirtu un mačā kompensācijas laikā uz stūra sitiena izpildi pretinieku soda laukumā devās "Mettas/LU" vārtsargs Ošs. Tomēr spēles izlīdzināšanas vietā zaļie saņēma bumbu savos tukšajos vārtos. Uz maiņu nākušais Roberts Uldriķis aizskrēja viens pret pretinieku vārtiem un noslēdza maču ar vārtu guvumu, sasniedzot spēles beigu rezultātu 3:1.

VIrslīgas otrās kārtas spēli RFS aizvadīs 8. aprīlī mērojoties spēkiem ar "Riga" FC, bet "Metta/LU" dienu iepriekš samēros spēkus ar valsts čempioniem Jūrmalas "Spartaku".

RFS - Metta/LU 3:1 (2:0)
Vārti: Dubra 32', Savaļnieks 38', Uldriķis 90'+2 - Džamalutinovs 80' (11m)
Noraidījumi: -
Brīdinājumi: Sorokins, Isajevs - Abass, Emsis
RFS: Ikstens, Dubra. Isajevs, Sorokins, Šergelašvili, Kazačoks (Kļuškins 78'), Vačiberadze, Fertovs, Savaļnieks (Jaundzems 82'), Platonovs (Uldriķis 73'), Marusičs
Metta/LU: Ošs, Ševaļovs, Gulbis, Abass, Seriba, Ozoliņš (Birka 46'), Emsis, Fjodorovs, Džamalutinovs, Šibass (Lagūns 62'), Ivanovs (Varslavāns 80')
Galvenais tiesnesis: Ivars Caune

"SynotTip" Virslīga, 1. kārta

DatumsSpēleVietaRez
31.03.Liepāja/Mogo – Riga"Daugavas" stadiona rezerves laukums1:0
31.03.Ventspils – Valmiera Glass/ViAVentspils 2. pamatskolas laukums3:1
01.04.RFS – Metta/LURTU stadions3:1
01.04.Jelgava – SpartaksOlaines pilsētas stadions17:00
Slēpts komentārs: fkscd

  +8 [+] [-]

, 2018-04-01 15:11, pirms 6 gadiem
fkscd rakstīja: Neviennozīmīga uzvara. It kā kontrolējām notikumus laukumā, bet iesist vajadzēja vairāk. Pendele un vēl sanāca nevajadzīgi nervozas beigas. Jāsaka, ka arī sastāvs nebija optimāls, jo trūka Saviča, Solovjova, Apias, Ulimbaševa, Eduarda Višņakova
Pēc Spartaka uzvaras pagājušogad čempionātā teici, ka mēs esam čempioni. Tagad jau Tavējie ir RFS? Ja sezonā labāk ies Rigai, tad droši uz tiem pārslēgsies, ne?

  +5 [+] [-]

, 2018-04-01 15:12, pirms 6 gadiem
Prieks par kārtējo Mettas jaunā spēlētāja debiju virslīgā. Šodien laukumā bija četri 16gadīgi futbolisti. Pēc gadiem varēsim pateikties Mettai.

     [+] [-]

, 2018-04-01 15:30, pirms 6 gadiem
Atraduši ar ko lepoties. Nabagus sasituši. Vot ta prieks pilna māja, blad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-04-01 15:39, pirms 6 gadiem
Parasti saka,ka pirmais iespaids esot mānīgs,tomēr man izskatās,ka pērnais Mettas sastāvs bija spēcīgāks ar D.Indrānu (24/5);A.Abdullahi(23/2) un G.Kalniņu (19/3) ierindā.Šeit es vairāk domāju spēli uzbrukumā.Vakar noskatījos Valmieru,šodien Mettu un domāju,ka pagaidām abas komandas diezgan līdzīgas.Tiesa,tikai 5.kārtā varēsim par to pārliecināties.

     [+] [-]

, 2018-04-01 15:42, pirms 6 gadiem
sportacentrs.com vairāk nerādīs tiešraides??

  +1 [+] [-]

, 2018-04-01 15:50, pirms 6 gadiem
RFS daudzi slavē.
Bet neredzu ne ar ko labāku par Liepāju vai Rigu un VEN. Varbūt vienīgi 20 spēlētāji var iet laukumā. Tas arī viss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-01 16:29, pirms 6 gadiem
"spēles instruments lidoja nedaudz garām vārtu četrstūrim" - OMG!

     [+] [-]

, 2018-04-01 16:31, pirms 6 gadiem
RFS spēlētāji priecājās kā bērni pusaudžus sasituši paskatīsimies kă būs tad kad nāks pretī FK Rīga, FK Ventspils jeb smaržīgā Liepāja ar ķerto Tamazu priekšgalā

  +1 [+] [-]

, 2018-04-01 16:47, pirms 6 gadiem
Mettai pārāk daudz brāķa, vēl pie ātrumiem jāpierod, gan ieskriesies un iekodīs ne vienam vien. RFS arī nepārliecina, Ikstens vairāk momentus uz saviem vārtiem izveidoja kā Mettas uzbrucēji kopā. Izlases "motors" Indrāns nemaz netiek laukumā. Metta nav nekāds Gibraltārs

     [+] [-]

, 2018-04-01 16:54, pirms 6 gadiem
Ну прощай метта.7 твоя любимая цифра.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-01 17:23, pirms 6 gadiem
Ja nu kāds nezin Jelgava -Spartaks tiešraide:

https://www.youtube.com/watch?v=eBP...

Tikai kāpēc abas komandas spēlē vienādās formās?

     [+] [-]

, 2018-04-01 17:44, pirms 6 gadiem
aldenss rakstīja: RFS spēlētāji priecājās kā bērni pusaudžus sasituši paskatīsimies kă būs tad kad nāks pretī FK Rīga, FK Ventspils jeb smaržīgā Liepāja ar ķerto Tamazu priekšgalā
A ko viņiem raudāt par uzvaru ?
Mettai laba komanda, būs visiem grūti atņemt punktus no viņiem. RFS izdarīja ko vajadzēja

     [+] [-]

, 2018-04-01 18:59, pirms 6 gadiem
Tomēr RFS labāki par Mettu.