Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Anglija sēro. Anglija sēro?

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Anglija sēro. Anglija sēro?
Anglijas fani pārdzīvo izlases zaudējumu Pasaules kausa pusfinālā
Foto: Reuters/Scanpix

Esot Londonā, nevarēju nepievērst uzmanību, kā Anglijā fani seko Pasaules kausam futbolā. Pēc zaudējuma pusfinālā Horvātijas izlasei viss notika mierīgāk, nekā biju gaidījis.

Redzot, ka pēc Francijas izlases iekļūšanas Pasaules kausa finālā Parīzē simtiem tūkstošu fanu piepildīja Elizejas laukus, prātoju, ka Anglijas panākuma gadījumā Londonā var gaidīt ko līdzīgu. Īpaši, zinot, ka futbola dzimtenes pārstāvji pēdējoreiz Pasaules kausa finālā spēlēja pirms vairāk nekā piecdesmit gadiem.

Biju gaidījis, ka ažiotāža ap Pasaules kausu Anglijā būs lielāka. Jā, daudzās mājās uz balkoniem izkārti Anglijas karogi; ielās redzamas mašīnas ar karodziņiem. Protams, sākoties mačam ar Horvātiju satiksme kļuva brīvāki, metro vagoni - patukšāki.

Prasīju vietējiem, kur Londonā gaidīt lielākās svinības. Prātīgākie angļi, tostarp viens no Vimbldonas turnīra komentatoriem stāstīja, ka Anglijas izlases mačus izvēlas skatīties mājās, jo to bardaku viņi pieredzēt nevēlas. Saņēmām ieteikumu doties uz Pikadīlijas laukumu (Picadilly Circus). Ierodoties tur īsi pirms otrā puslaika, pārņēma neliela izbrīna - veikaliņi bija vaļā un arī dzīve uz ielas turpināja iet ierastajā ritmā. Bars cilvēku bija sapulcējies, lai vērotu breikdansa priekšnesumu. It kā nemaz nebūtu futbola... Tālumā gan ik pa brīdim varēja dzirdēt emocijas, kas liecināja, ka spēle notiek. Tie bāri (tādu nebija daudz), kas rādīja futbolu, tiešām bija pārpildīti un pie ieejas darbinieki stāstīja, ka iekšā vairs nelaižot. Patiesībā pat negribējās tur spraukties... Beigās ar kolēģi tikām pie galdiņa kādā itāliešu restorānā, kur valdīja mierīga atmosfēra, un lielākā daļa personāla un publikas juta līdzi... Horvātijai.

Pēc mača devāmies ielās, un neko īpašu nenovērojām. Uzvaras gadījumā droši vien būtu citādāk. Jā, redzēju kādu fanu raudam draugam uz pleca, bet pārējie līdzjutēji Anglijas izlases kreklos lēnām izklīda pa mājām. Autobusā uz Patniju gan sakāpa vairāki apdzērušies fani, izraisot bardaku un mudinot vadītāju ar skaļruņa palīdzību ieviest kārtību.

Anglijas laikraksti ceturtdien iznāca ar virsrakstiem "Pasaules (kausa) gals", "Spēriens Balkānos", "Kauss nebrauks mājās" ("It's not coming home"). Citādi dzīve turpinās. Nav sajūtas, ka kāds dikti pārdzīvotu, ka kārotā trofeja gājusi gar degunu.

     [+] [-]

, 2018-07-12 15:01, pirms 6 gadiem
Vēl jau vienā spēlē priekšā?

  +3 [+] [-]

, 2018-07-12 15:09, pirms 6 gadiem
Ndeki rakstīja: Vēl jau vienā spēlē priekšā?
Ambiciozās valstis vai nu izcīna pasaules kausu vai to neizcīna.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-12 15:13, pirms 6 gadiem
Jā, itāļi par horvātiem, pirmkārt, kaimiņvalsts, otrkārt, vakardienas abi varoņi spēlē A Sērijā.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-12 15:39, pirms 6 gadiem
Nez kurā vietā šis stāstnieks bijis Londonā? 90% cilvēku no ielām dēļ furbola bija kā izgasuši, visi pub, kur bija kāds televizors bija pilni līdz malām, nespēju iedomāties, ja tas nav nekas iespaidīgs tad ko autors domāja ar vārdiem - "mierīgāk, nekā biju gaidījis", arīdzen cilvēki, kas bija uz ielām vai skatījās, ko citu bija tikai furbola heiteri vai tūristi, man acīs krita, ka 100%, cilvēku uz ielām bija ķīnieši, laikam viņi nezin kas notiek.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-12 15:42, pirms 6 gadiem
kasagrande rakstīja: Ambiciozās valstis vai nu izcīna pasaules kausu vai to neizcīna.
Tā bronzas spēle manuprāt ir palicis tāds piedēklis no amatieru laikiem.

     [+] [-]

, 2018-07-12 15:45, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Tā bronzas spēle manuprāt ir palicis tāds piedēklis no amatieru laikiem.
Tā der, lai atrādītu kādu rezervistu ārzemju skautiem.

     [+] [-]

, 2018-07-12 17:06, pirms 6 gadiem
es tak teicu ka horvati paņems čempi

  +2 [+] [-]

, 2018-07-12 17:11, pirms 6 gadiem
serbs rakstīja: es tak teicu ka horvati paņems čempi
Tad tu 1ns to domā no 1000

     [+] [-]

, 2018-07-12 17:41, pirms 6 gadiem
aldenss rakstīja: Tad tu 1ns to domā no 1000
es tad esmu 1 no nākošajiem 1000

     [+] [-]

, 2018-07-12 17:46, pirms 6 gadiem
Tiešām Haidparkā nekas nebija? tad tie video ar milzums cilvēki ir feiki..

  +1 [+] [-]

, 2018-07-12 18:37, pirms 6 gadiem
kasagrande rakstīja: Ambiciozās valstis vai nu izcīna pasaules kausu vai to neizcīna.
Diezin vai angļiem šobrīd ir pamats uz kaut kādām lielām ambīcijām. Pusfināls šā brīža Anglijas izlasei, ņemot vērā tās sniegumu, ir labs sasniegums. Ja izcīnīs 3. vietu, varēs teikt, ka PK ir lieliski izdevies.