Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Karlsona "Inter" iegūst Sadraudzības kausu, Verpakovskim 67 minūtes pret "Aris"

Karlsona "Inter" iegūst Sadraudzības kausu, Verpakovskim 67 minūtes pret "Aris"
Ģirts Karlsons (pa kreisi)
Foto: azerifootball.com

Latvijas uzbrucēja Ģirta Karlsona pārstāvētā Baku "Inter" vienība svētdien Sadraudzības kausa izcīņas finālspēlē futbolā ar rezultātu 6:5 pēcspēles sitienu sērijā uzveica Soļigorskas "Šahtjor" no Baltkrievijas. Kārtējās spēles aizvadījuši arī citi leģionāri - Māris Verpakovskis aizvadīja 67 minūtes pret Saloniku "Aris" (0:0), bet "Sivasspor" bez Denisa Ivanova ierindā zaudēja Stambulas "Galatasaray" (0:1)

Karlsona "Inter" triumfē finālā

Spēles pamatlaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu - 0:0. Karlsons, kuram otrā puslaika vidū bija laba iespēja gūt vārtus, laukumā pavadīja visu spēli. Papildlaikā vārti arī netika gūti, un uzvarētāja noskaidrošanai bija jāizmanto pēdējā iespēja - pēcspēles 11 metru sitienu sērija. Karlsons veica pirmo sitienu savas komandas rindās un bija nekļūdīgs. Veiksmīgi uzsākto sēriju izdevās noslēgt ar uzvaru - 6:5.

"Šahtjor" kļuva par Latvijas čempionu "Skonto" pāridarītājiem turnīra pusfinālā (1:2), savukārt "Inter" savā pusfinālā ar 5:0 sakāva Sanktpēterburgas "Zenit" jauniešus. Šajā mačā Karlsonam "hat-trick", bet visā turnīrā septiņi vārtu guvumi.

Tieši Karlsons kļuva par visa kausa labāko bombardieri, tuvāko sekotāju apsteidzot par diviem vārtu guvumiem. Azerbaidžānas klubs Sadraudzības kausu ieguva trešo reizi. To iepriekš bija izdevies paveikt arī "Neftchi" un "Khazar Lankaran". Uzvarētāju kausu Baku futbolisti saņēma no FIFA prezidenta Zepa Blatera rokām. Finālu noskatījās ap septiņiem tūkstošiem skatītāju.

Verpakovskim 67 minūtes, Ivanovs nespēlē

Grieķijas Superlīgas 19.kārtas spēlē Hēraklejas "Ergotelis" savā laukumā uzņēma Saloniku "Aris". Vienam no spēcīgākajiem grieķu klubiem šī gan nav tā veiksmīgākā sezona – pirms mača "Aris" ar 23 izcīnītiem punktiem ierindojās vien devītajā vietā, bet otrdien no galvenā trenera amata atkāpās pazīstamais argentīnietis Ektors Kūpers. Arī "Aris" izbraukuma bilance nebija tā labākā – deviņās spēlēs tikai septiņi punkti.

"Ergotelis" pirms spēles atradās augstajā sestajā vietā, taču turnīra tabulas vidusdaļā komandas izvietojušās ļoti blīvi – šāvakara pretinieku krētieši apsteidza tikai par vienu punktu, bet izkrišanas zona bija tikai piecu punktu attālumā. Spēli labāk uzsāka viesi, kas izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas un pat guva vārtus, taču tie netika ieskaitīti. 19.minūtē lieliska iespēja bija Mārim Verpakovskim. Bumba pēc stūra sitiena nokļuva pie Māra, taču viņa sitienu no tuvas distances atvairīja Grieķijas izlases vārtu vīrs Mihalis Sifakis.

Verpakovskis spēli uzsāka sākumsastāvā, taču pēcāk 67.minūtē tika nomainīts. Pirmās 45 minūtes noslēdzās bez vārtu guvuma, un pie rezultatīva sitiena neviena no komandām netika arī otrajā puslaikā. Mačs noslēdzās ar neizšķirtu 0:0, par ko no turnīra tabulas viedokļa īsti apmierinātas droši vien nevar būt abas komandas. Abu komandu spēle pirmajā aplī noslēdzās ar minimālu "Aris" uzvaru - 1:0.

Pēc ziemas pārtraukuma atsākusies Turcijas Superlīga. "Sivasspor" izbraukumā tikās ar Stambulas milzi "Galatasaray", kas gan šosezon spēlē ļoti vāji. "Sivasspor" pirmajā aplī izdevās uzvarēt (2:1), taču šoreiz pārāka bija Karpatu Maradonas Georges Hadži trenētais "Galatasaray" - 1:0. Deniss Ivanovs spēlei netika pieteikts.

Izmantotie resursi:
Αρχική σελίδα | Superleague Ελλάδα
İnternet Spor, Spor haberleri, Yerel spor,...


, 2011-01-23 18:59, pirms 14 gadiem
labaiz
Slēpts komentārs: kegums
, 2011-01-23 19:15, pirms 14 gadiem
Karlsons malochix,plus veel bombardieris !!!
, 2011-01-23 19:25, pirms 14 gadiem
Ļoti labi! Prieks!
Slēpts komentārs: alguns
, 2011-01-23 19:51, pirms 14 gadiem
Ja skonta būtu C vai D grupās,tad vien būtu turpat kur Igauņi un Leiši.
, 2011-01-23 20:01, pirms 14 gadiem
Andris5 rakstīja: Ja skonta būtu C vai D grupās,tad vien būtu turpat kur Igauņi un Leiši.
Kas būtu, ja būtu... Tikpat labi, būtu tikuši pret Zenīta jaunatni, būtu tikuši finālā.
, 2011-01-23 20:14, pirms 14 gadiem
karlsons visā sadraudzibas kausā labi nospēlēja pelnīta uzvara
, 2011-01-23 20:32, pirms 14 gadiem
Kvalitāte tam turnīram, tomēr vairs nav tādā, kā pirms gadiem 8-10... Tad ja Karlsonam šāds sniegums būtu - visi Krievijas un Ukrainas grandi atplestām rokām gaidītu.
, 2011-01-23 20:46, pirms 14 gadiem
Prieks par Karļiku un Inter. Šis turnīrs viņiem un it īpaši Karlsonam bija ļoti veiksmīgs. Šķiet, iezīmējas jaunais komandas līderis un Starkova bieds otrajā sezonas pusē. Karlsons šajā turnīrā bija neapturams un viennozīmīgi labākais. Lai veicas viņam un komandai arī turpmāk.
Slēpts komentārs: alguns
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-23 22:41, pirms 14 gadiem
kas notiek ar Ivanovu? Baigi žēl ka viņam Turcijā kautkā nejiet. Tur laikam viņš uztrāpīja tieši uz trenera maiņu, kad tas treneris kurš viņu tieši gribēja, tika nomainīts. Dienvidāfrikā viņš taču bija stabils pamatsastāva spēlētājs un rādīja pārliecinošu sniegumu arī LV izlases rindās.

blogu arī šķiet vairs neraksta te sportacentram
Kristers Tobers. Foto: gcz.ch
1

Cigaņika Lucerna atgūstas no 0:2 un Šveicē kļūst par līderi, Tobers atgriežas laukumā

Šveices futbola Superlīgas kopvērtējumā uz pirmo vietu pakāpusies Andreja Cigaņika pārstāvētā Lucernas komanda, savā laukumā atspēlējoties no 0:2 un spēkojoties 2:2 pret Lozannas "Sport".
"Helmond" futbolisti. Foto: Helmond Sport

Šita "Helmond" izcīna punktu pret "Ajax" jauniešiem, bet nepārņem pirmo vietu

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā Latvijas valstsvienības uzbrucēja Dario Šita "Helmond Sport" savā laukumā galotnē atspēlējās (1:1) pret Amsterdamas "Ajax" jaunatnes komandu jeb "Jong Ajax".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Šits un Jaunzems cīņās iesaistās otrajos puslaikos

Nīderlandes otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb "Eerste Divisie" piekto uzvaru aizvadītajās astoņās spēļu kārtās izcīnīja Helmondas komanda, šovakar ar 3:1 pārspējot Eindhovenas PSV kluba jauniešu vienību.