Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņinam un Rudņevam mega spēles, Gorkšs cīņā par 1. vietu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vaņinam un Rudņevam mega spēles, Gorkšs cīņā par 1. vietu
Artjoms Rudņevs
Foto: sportowefakty.pl

Šajā nedēļas nogalē Andris Vaņins un Artjoms Rudņevs aizvadīs spēles, kurām sekos (attiecīgi) visa Šveice un visa Polija. "Sion" spēlēs ar esošo un topošo čempioni "Basel", bet "Lech" viesos cīnīsies ar Ekstraklases līderi Varšavas "Legia". Tikmēr Kaspars Gorkšs, izpildījis svarīgāko uzdevumu (klubs ticis Premjerlīgā!), vēl pacīnīsies par 1. vietu Anglijas Čempionātā.

Šodien 27. no 30 kārtām sāksies Polijas Ekstraklasē. Alekseja Višņakova pastarīte "Cracovia", kas no drošās zonas atpaliek par četriem punktiem, uzņems Lodzas "Widzew" (#10). Toties kārtas centrālais mačs risināsies sestdienas vakarā, kad turnīra līdere Varšavas „Legia” uzņems Artjoma Rudņeva Poznaņas „Lech”, kas ir 5. vietā, taču no Eirokausu zonas (3. vietas) atpaliek vien par trim punktiem, bet no šīs pašas „Legia” – par septiņiem punktiem. Rudņevam šādās lielajās spēlēs jāpierāda, ka viņš ir lielas naudas vērts. Ar vicelīderi Vroclavas „Slask” svētdien savās mājās spēlēs Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana Gdaņskas „Lechia”, kura ir 14. vietā tieši virs izkrišanas zonas. Tuvākā sekotāja Lodzas LKS (#15) ar Oļegu Laizānu pirmdien "Eurosport 2" rādītā spēlē uzņems Kieļces „Korona” (#6).

Otrdien vietu Anglijas Premjerlīgā garantēja Kaspara Gorkša „Reading”, taču pavisam skaisti būtu, ja latviešu aizsargam otro sezonu pēc kārtas izdotos Čempionātā iegūt 1. vietu. Pārsvars pār „Southampton” ir trīs punkti un pirmspēdējā kārtā Redinga savu skatītāju priekšā tiksies ar „Crystal Palace” (#16 starp 24 komandām). Sauthemptonai tikmēr daudz smagāka cīņa – viesos pret „Middlesbrough”, kas ir 7. vietā un no „play-off” zonas atpaliek par četriem punktiem.

Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA galvaspilsētas derbijā spēkosies ar „Dinamo” – abas šīs komandas ieņem 3. un 4. vietu un izmisīgi cīnās par 2. vietu un ceļazīmi uz Čempionu līgu (turpat priekšā ir vicelīdere Maskavas „Spartak”). Pēdējā kārtā Cauņam pret topošo čempioni „Zenit” tika uzticēts viss 2. puslaiks.

Andris Vaņins un „Sion” turpinās ķert rokā „Lausanne Sport”, kura gan ir 10 punktu attālumā… Siona centrālajā mačā spēkosies ar čempioni un ļoti pārliecinošo līderi „Basel”, kas 2. vietu apsteidz par 16 punktiem. Jāmin, ka, ja nebūtu punktu soda, tieši „Sion” būtu tuvākā Bāzeles sekotāja, atpaliekot par 10 punktiem.

Ukrainas Premjerlīgā pie spēlēšanas netiek Ritvars Rugins, toties 1. līgā strauji par vienu no „Sevastopol” līderiem kļuvis Jevgeņijs Kosmačovs un šoreiz sestdien jāuzņem „Zirka” (#13). „Sevastopol” ieņem 3. vietu un no vicelīderes atpaliek par septiņiem punktiem. Tieši divas labākās komandas pēc sezonas noslēguma pārcelsies uz Ukrainas Premjerlīgu.

Krievijas 1. līgā kārtējās spēles mūsējo pārstāvētajiem klubiem „Baltika”, „Fakel” un „Enisey” (tikai pēdējā ar Edgaru Gauraču nav izkrišanas zonā). Azerbaidžānas čempionātā nedēļas nogalē tiks izspēlēta 29. (no 32) kārtām. Ģirta Karlsona „Inter” ir 3. vietā un uzņems 5. pozīcijā esošo Pāvela Doroševa „Qabala” (ar mūsu vārtsargu gan vairs nerēķinās). Māra Verpakovska un Denisa Ivanova 6. pozīcijā esošā „Baku” viesos spēlēs ar vicelīderi „Qarabaq”. Tāpat mūsējiem spēles Lietuvā, Igaunijā, Uzbekistānā, Maltā, Polijas 1. līgā un citviet.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 08:59, pirms 12 gadiem
Jācer ka kāds no viņiem tika laukumā!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 10:19, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Jācer ka kāds no viņiem tika laukumā!
visi!