Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņam puslaiks pret čempioni "Zenit"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Cauņam puslaiks pret čempioni "Zenit"
Aleksandrs Cauņa
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien spēles nacionālajos futbola čempionātos aizvadījuši vairāki Latvijas futbolisti. Īpaši jāizceļ pussarga Aleksandra Cauņas pavadīto 2. puslaiku Krievijas Premjerlīgas mačā pret valsts čempioni un pārliecinošo turnīra līderi Sanktpēterburgas "Zenit".

Aleksandram Cauņam ziemas pārtraukumu izbojāja savainojums, kā rezultātā viņš izlaida lielu daļu sagatavošanās posma, netika pie teikšanas Čempionu līgā pret Madrides "Real" un arī Krievijas Premjerlīgā viņa spēles laiks ir limitēts. 2012. gadā līdz sestdienai viņš divreiz bija nācis uz maiņu pašās spēļu izskaņās, toties šodien cīņā pret čempioni un turnīra līderi Cauņam tika dots viss 2. puslaiks (nomainot Tošiču, kad rezultāts bija 0:0), cīnoties pret tādiem vīriem kā Aršavins, Keržakovs, Bistrovs, Semaks, Zirjanovs un citi. Diemžēl Cauņam neizdevās atzīmēties ar efektīvām darbībām, un "Zenit" uzvarēja ar 2:0, iesitot Bistrovam un Aršavinam. CSKA joprojām saglabā 2. vietu, taču Maskavas "Spartak", kas atpaliek par punktu, savu 39. kārtas spēli vēl tikai aizvadīs. Tikmēr "Zenit" jau praktiski var kronēt arī par šīs sezonas čempioni.

Ukrainas 1. līgā jau piekto uzvaru ar jauno komandu "Sevastopol" guvis Jevgeņijs Kosmačovs. Šoreiz 3. vietā esošajam mūsu pussarga klubam izdevās viesos ar 1:0 salauzt tuvākās sekotājas "Arsenal" pretestību, vienīgos vārtus gūstot 5. minūtē. Kosmačovs soda sitienu 1. puslaika izskaņā raidīja sieniņā, 54. minūtē uzsita pa vārtiem (vārtsargs bumbu tvēra), tāpat izpildīja stūra sitienus, savukārt 68. minūtē Žeņa glāba savu komandu, metoties bumbas ceļā, kad pretinieks to raidīja pustukšos vārtos pēc vārtsarga atvairījuma. 76. minūtē Kosmačovu nomainīja. Kompensācijas laika 5. minūtē "Arsenal" ieguva tiesības sist 11 metru soda sitienu, taču vārtsargs laimīgā kārtā glāba "Sevastopol", uzlabojot cerības pacīnīties par TOP2, kas iegūs ceļazīmes uz Premjerlīgu. Ritvars Rugins pagājušajā kārtā spēlēja "Illichivets" dublieru komandas sastāvā, bet šajā kārtā atkal jau bija ar galveno komandu, tiesa, laukumā netika, paliekot rezervē.

Polijas čempionātā Oļegs Laizāns pēc divām izlaistām spēlēm šodien nāca Lodzas LKS sākumsastāvā, taču nepalīdzēja izvairīties no zaudējuma izbraukuma cīņā pret čempioni Krakovas "Wisla" - 2:3. LKS spēles gaitā bija iedzinējos ar 0:3, panāca 2:3 un 82. minūtē tieši Laizāns ar skaistu tālšāvienu no 35 metriem bija tuvu izlīdzinājumam, taču igauņu vārtsargs Pareiko ar pūlēm glāba. Laizānam pilna spēle. Polijas 1. līgā joprojām nav debitējis Kaspars Dubra, toties Katovices GKS ar Denisu Rakelu (spēlēja līdz 53. minūtei) 2 200 skatītāju klātbūtnē negaidīti ar 1:0 pārspēja vienu no līderēm "Bogdanka" komandu.

Azerbaidžānas čempionātā diskvalifikācijas dēļ (sakrātas dzeltenās kartītes) šodien "Baku" nevarēja palīdzēt Māris Verpakovskis, toties pilna spēle Denisam Ivanovam. "Baku" padevās negaidīti laba spēle, mājās 500 skatītāju klātbūtnē ar 4:1 pārspējot "Khazar". "Baku" joprojām ir 6. vietā, taču parādījusies iespēja tikt līdz 4. vietai. Trijnieku noslēdz Baku "Inter", kas šodien viesos ar 1:2 zaudēja "Neftchi" - Ģirts Karlsons nāca uz maiņu 77. minūtē, kad rezultāts jau bija 1:2 par sliktu viņa komandai. Rezervē šodien palicis Pāvels Doroševs, kura "Qabala" ar 1:0 pārspēja "Qarabag". Doroševa komandai 5. vieta.

Lietuvas čempionātā 6. kārtā jau ceturto sauso spēli "Kruoja" komandas sastāvā aizvadījis Māris Eltermanis, palīdzot viesos 200 skatītāju klātbūtnē ar 1:0 pārspēt "Atlantas". Otrs mūsējais "Kruoja" sastāvā Valērijs Čistjakovs protokolā atzīmējies ar dzelteno kartīti un tika nomainīts 90. minūtē. "Kruoja" pacēlusies uz 4. vietu, par diviem punktiem atpaliekot no vadošā trio ("Ekranas", "Žalgiris", "Sūduva"), kas savas 6. kārtas spēles vēl nav aizvadījis. Intara Kirhnera un Igora Kozlova "Šiauliai" Viļņā ar 1:3 zaudēja "Reo".

Otro spēli pēc kārtas Maltas čempionātā rezervē atstāts Aleksandrs Čekulajevs. Viņš nāca uz maiņu 86. minūtē, bet "Valletta" ar 1:0 uzvarēja "Balzan Youths", platiem soļiem soļojot pretim čempionu titulam.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-15 01:31, pirms 12 gadiem
Laikam tomēr Cauņa nav tā līmeņa spēlētājs lai spēlētu CSKA Šajā sezonā kur vēl daudz savainoto iespējams vel uzspēlēs kaut cik.. Bet nākamaja diezvai

  -1 [+] [-]

, 2012-04-15 01:34, pirms 12 gadiem
Nesaprotu to, kāpēc Čekulajevs pēc tik veiksmīga starta Maltā uz beņķa sēž. Un interesanti arī kāpēc Doroševs malā nosēdināts. Patīkami lasīt par Eltermani. Šķiet, ka Lietuvā viņam veicas daudz labāk nekā pērn Daugavas rindās.

  -2 [+] [-]

, 2012-04-15 01:34, pirms 12 gadiem
jenkijs3 rakstīja: Laikam tomēr Cauņa nav tā līmeņa spēlētājs lai spēlētu CSKA Šajā sezonā kur vēl daudz savainoto iespējams vel uzspēlēs kaut cik.. Bet nākamaja diezvai
Viņam ir ilgtermiņa līgums.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-15 06:59, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Viņam ir ilgtermiņa līgums.
Un?

     [+] [-]

, 2012-04-15 06:59, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Nesaprotu to, kāpēc Čekulajevs pēc tik veiksmīga starta Maltā uz beņķa sēž. Un interesanti arī kāpēc Doroševs malā nosēdināts. Patīkami lasīt par Eltermani. Šķiet, ka Lietuvā viņam veicas daudz labāk nekā pērn Daugavas rindās.
Laikam 600 vaarti Igaunijas Premjerlīgā nav īsti rādītājs

     [+] [-]

, 2012-04-15 09:13, pirms 12 gadiem
Nu nav jau tas futbols mums!!!

     [+] [-]

, 2012-04-15 10:44, pirms 12 gadiem
Kvalitatīva spēle bija, lielisks otrais puslaiks un Pītera leģendārā saikne atkal darbībā, gluži kā pirms 7-8 gadiem, neticami!

Cauņa iegāja spēlē ļoti neizdevīgā brīdī, kad Zenīts pārņēma iniciatīvu vidējā līnijā un aizslaucīja zirgus no laukuma.

     [+] [-]

, 2012-04-15 11:16, pirms 12 gadiem
Skatijos speli vinsh bija ljoti aktivs. ka vinsh aizgaja uz kreiso malu tad ari uzbrukumi gaja .Redzams ka pietruks spelju prakses.

     [+] [-]

, 2012-04-15 14:17, pirms 12 gadiem
nerakstiet lūdzu par Azerbaidžānas leģionāriem nu neinteresē

  +1 [+] [-]

, 2012-04-15 15:10, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Viņam ir ilgtermiņa līgums.
Tas arī ir slikti .