Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

''Copa America'' Covid-19 dēļ no Argentīnas pārceļ uz Brazīliju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Copa America'' Covid-19 dēļ no Argentīnas pārceļ uz Brazīliju
Foto: Imago Images/Scanpix

Prestižo ''Copa America'' izlašu turnīru otro reizi rīkotājiem nācies pārcelt uz citu valsti. Covid-19 vīrusa izplatības dēļ Argentīna nevar uzņemt turnīru un to uzņems Brazīlija, kura uzvarēja 2019. gadā. Plānots, ka ''Copa America'' sāksies 13. jūnijā.

Sākotnēji ''Copa America'' bija plānots Kolumbijā, taču 20. maijā tā atteicās no turnīra rīkošanas pēc tam, kad notika demonstrācijas pret Kolumbijas valdību valsts ielās. Tika lemts turnīru organizēšanu piešķirt Argentīnai, taču iejaucās Covid-19 pandēmija. 22. maijā Argentīna lēma par deviņu dienu visas valsts mērogā esošo lokdaunu. Maija beigās katru dienu Argentīnā ar Covid-19 sasirga 35 tūkstoši iedzīvotāju. Arī Argentīnā politiķu vidū sākās bažas par šāda turnīra organizēšanu šajos apstākļos.

Rezultātā pirmdien tika paziņots, ka Argentīnā turnīrs nenotiks. No 13. jūnija ''Copa America'' notiks Brazīlijā, tā lēmuši organizatori. ''Pasakāmies Brazīlijas prezidentam un Brazīlijas Futbola federācijai par durvju atvēršanu drošākajam pasākumam pasaulē. Brazīlijā redzēsim visas Dienvidamerikas spožākās zvaigznes,'' teikts paziņojumā. Arī Brazīlijā ar Covid-19 ierobežošanu nesokas spīdoši. No vīrusa nomiruši 460 tūkstoši iedzīvotāju, kas ir otrs augstākais rādītājs pasaulē aiz ASV. Sestdien valstī notika plaši protesti pret esošo valdību un prezidentu.

2019. gada turnīrā uzvarēja tieši Brazīlija, finālā ar 3:1 apspēlējot Peru. Trešo vietu izcīnīja Argentīna, kura ar 2:1 pārspēja Čīli.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2021-05-31 20:37, pirms 3 gadiem
Kaut kā neticas, ka Brazīlijā būs drošāk nekā Argentīnā, bet nu lai izdodas.

     [+] [-]

, 2021-05-31 21:14, pirms 3 gadiem
Vispār interesanti.No viena kovid melnā cauruma pārnes uz citu vēl lielāku kovida melno caurumu