Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Urugvaja izrauj pirmo vietu "Copa America" grupā, Japānai neizdevīgs neizšķirts

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Urugvaja izrauj pirmo vietu "Copa America" grupā, Japānai neizdevīgs neizšķirts
Čīles izlases futbolists Gonzalo Hara cenšas iespert pa laukumā izskrējušo līdzjutēju. Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijā notiekošā "Copa America" grupu turnīrs noslēdzies ar Urugvajas izlases triumfu C apakšgrupā. Izšķirošajā mačā urugvajieši vien tā izskaņā izrāva panākumu 1:0 pār pašreizējo turnīra čempioni Čīli.

Spēles pirmajā puslaikā neviena no komandām nespēja izveidot ļoti bīstamus vārtu gūšanas momentus, biežāk sitienus izdarot Urugvajas futbolistiem. Taču jebkādi futbolistu centieni beidzās ar labākajā gadījumā pusmomentu. Neilgi pēc 15 minūšu pauzes fantastiska izdevība pavērās čīlietim Eduardo Vargasam, kurš bumbai pieslēdzās pēc partnera centrējuma. Tiesa Vagasa raidītais sitiens bija neprecīzs.

75. minūtē laukumā izskrēja kāds līdzjutējs, mača gaitai tiekot uz brīdi apturētai. Beigu beigās tas palīdzēja Urugvajas futbolistiem, kuri atrada veidu kā pārspēt čīliešu vārtsargu Gabrielu Ariasu. 82. minūtē izšķirošos vārtus pēc ļoti īsa Džonatana Rodrigesa centrējuma sitienā ar galvu guva Edinsons Kavani, ļaujot urugvajiešiem uzvarēt C apakšgrupā.

Savukārt paralēli notiekošajā cīņā izšķīrās grupas trešās vietas, kā arī atlikušās ceturtdaļfinālistes liktenis. Gan Ekvadorai, gan Japānai šajā mačā nederēja nekas cits kā vien uzvara, tādēļ laukumā bija vērojams bezkompromisa futbols. Jau 15. minūtē Japānas valstsvienība izvirzījās vadībā, kad ātro pretuzbrukumu veiksmīgi noslēdza Šoja Nakadžima. Tiesa pēc 20 minūtēm ekvadorieši atgrieza līdzsvaru (1:1), kad japāņu vārtsarga Eidži Kavašimas fantastiski atvairīto bumbu pretinieku vārtos trieca Anhels Mena.

Mača noslēgumā abu komandu uzbrukumi kļuva arvien izmisīgāki, kompensācijas laikā katrai izšķērdējot pa vienam lieliskam momentam. Tā pēdējās sekundēs gan Japāna guva vārtus, taču tiesnesis pēc ļoti ilgas un mokošas video atkārtojuma noskatīšanās nolēma japāņu, ļoti iespējams, uzvaras vārtus atcelt, liedzot uzlecošās saules zemei turpināt dalību turnīrā.

Brazīlijas un Paragvajas, kā arī Venecuēlas un Argentīnas ceturtdaļfinālu uzvarētāji savā starpā tiksies pusfinālā, tam potenciāli solot grandiozu un principiālu brazīliešu un argentīniešu cīniņu. Savukārt otrā pusfinālā spēlēs Kolumbijas - Čīles un Urugvajas - Peru pāru veiksmīgākās komandas.

"Copa America" izcīņa, C apakšgrupa

SpēleRez.Vārtu guvēji
Čīle – Urugvaja0:1Kavani 82`
Ekvadora – Japāna1:1 (1:1)Mena 35` - Nakadžima 15`

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Urugvaja32107:27
2.Čīle31206:25
3.Japāna30213:72
4.Ekvadora30122:71

Ceturtdaļfināli

Spēle
Brazīlija - Paragvaja
Venecuēla - Argentīna
Kolumbija - Čīle
Urugvaja - Peru

  -1 [+] [-]

, 2019-06-25 08:08, pirms 5 gadiem
Tā pēdējās sekundēs gan Japāna guva vārtus, taču tiesnesis pēc ļoti ilgas un mokošas video atkārtojuma noskatīšanās nolēma japāņu, ļoti iespējams, uzvaras vārtus atcelt, liedzot uzlecošās saules zemei turpināt dalību turnīrā.

Īsti neizprotu šo autora teikumu.Manuprāt pat uzvarot Japāna netiktu tālāk,jo augstāk par trešo vietu grupā nebūtu tā vai tā.

     [+] [-]

, 2019-06-25 09:34, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Tā pēdējās sekundēs gan Japāna guva vārtus, taču tiesnesis pēc ļoti ilgas un mokošas video atkārtojuma noskatīšanās nolēma japāņu, ļoti iespējams, uzvaras vārtus atcelt, liedzot uzlecošās saules zemei turpināt dalību turnīrā.

Īsti neizprotu šo autora teikumu.Manuprāt pat uzvarot Japāna netiktu tālāk,jo augstāk par trešo vietu grupā nebūtu tā vai tā.
Nav Tev taisnība. Jā, augstāk par par 3.vietu Japāna netiktu, ja būtu šonakt uzvarējusi, bet būtu starp 2 labākajām 3.vietu ieguvējām, kas nozīmētu to, ka tā kvalificētos 1/4 finālam. Tagad sanāca tā, ka gan B grupas 3.vietas ieguvējai Paragavajai, gan Japānai ir 2 punkti, bet vārtu starpība ir labāka Paragvajai, tāpēc tā tika tālāk. Labākā 3.vietas ieguvēja bija no A grupas - Peru ar 4 punktiem.

     [+] [-]

, 2019-06-25 09:41, pirms 5 gadiem
Brazīlija ar Paragvaju atkal tiksies Copa America 1/4 finālā - tā tas notika 2 no 3 iepriekšējiem turnīriem, kad Paragvaja izsita pendelēs Brazīliju. Vai vēsture atkārtosies? Domāju, ka šoreiz nē.

     [+] [-]

, 2019-06-25 16:53, pirms 5 gadiem
>>>H.E.N.R.Y.
Paldies par info.Atklāti,nebiju pētījis sacensību reglamentu.Domāju ,tālāk iet divas pirmās komandas.