Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Momentiem bagātā spēlē Urugvaja atspēlējas, taču nespēj pieveikt ātro Japānu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Momentiem bagātā spēlē Urugvaja atspēlējas, taču nespēj pieveikt ātro Japānu
Cīņa par bumbu mačā starp Urugvajas un Japānas izlasēm. Foto: AP/Scanpix

Pirmo punktu Brazīlijā notiekošajā "Copa America" izcīņā šonakt nopelnījusi Japānas izlase, kas divreiz izlaida minimālu pārsvaru Portualegri pilsētā nospēlējot 2:2 ar Urugvaju.

Pēc smagā zaudējuma (0:4) turnīra pirmajā mačā ar Čīli japāņiem šonakt neatlika nekas cits kā censties aizķert kaut punktu no Urugvajas izlases, kas savā pirmajā spēlē ar identisku rezultātu sagrāva Ekvadoru.

Notikumiem bagātā spēles sākumā abām komandām bija vairākas iespējas atklāt rezultātu. Urugvajiešu uzbrukuma smailē īpaši pamanāms bija Luiss Svaress, kamēr Āzijas kausa vicečempiones labā teju izcēlās Šindži Okazaki. 25. minūtē tālu piespēli no partnera laukuma vidusdaļā saņēma Koji Mijoši, kurš ar bumbu izrāvās līdz pat Urugvajas izlases vārtiem, no asa leņķa raidot to augšējā stūrī (1:0). Japāņu prieki gan nebija pārāk ilgi, jo jau pēc septiņām minūtēm Svaress ar precīzu 11 metru soda sitienu panāca neizšķirtu 1:1.

Līdz puslaika noslēgumam Urugvajai brieda otrais vārtu guvums, Edinsonam Kavani trāpot pa pārliktni, kamēr Hosē Marijas Himenesa raidījumu tikai ar lielām pūlēm atvairot pieredzējušajam Japānas izlases vārtsargam Eidži Kavašimam.

Pēc pārtraukuma Urugvajas pārsvars kļuva teju nospiedošs, pirmajai FIFA Pasaules kausa ieguvējai dominējot gan bumbas kontrolē (63:37 (%)), gan izdarītajos sitienos (15:4). Par spīti tam nākamos vārtus guva japāņi, kad Urugvajas vārtsarga Fernando Musleras sev priekšā atsisto bumbu urugvajiešu cietoksnī trieca Koji Mijuši (2:1). Tiesa arī šoreiz Urugvaja atbildēja pēc septiņām minūtēm, kad pēc stūra sitiena bumbu sitienā ar galvu Kavašimas sargāto vārtu tālajā stūrī precīzi raidīja Hosē Marija Himeness (2:2).

Atlikušajā laikā urugvajieši metās izraut uzvaru, kas viņiem gandrīz izdevās. 80. minūtē Japānu no nonākšanas zaudētājos pēc Svaresa sitiena glāba tikai vārtu pārliktnis.

Otrās spēļu kārtas noslēdzošais mačs gaidāms naktī uz sestdienu, kad 2:00 pēc Latvijas laika pašreizējā "Copa America" čempione Čīle eksaminēs Ekvadoru.

"Copa America" izcīņa, C apakšgrupa

SpēleLaiks/Rez.Vārtu guvēji
Urugvaja – Japāna2:2 (1:1)Svaress (11 m s. s.) 32` Himeness 66` - Mijoši 25` 59`
Ekvadora – Čīle02:00 / 22.06.

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Urugvaja21106:24
2.Čīle11004:03
3.Japāna20112:61
4.Ekvadora10010:41

  -1 [+] [-]

, 2019-06-21 10:13, pirms 5 gadiem
Prieks par Japánu. Žēl, ka viņu izredzes tikt tālāk krietni samazina 0-4 1.kārtā pret Čīli.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-21 12:36, pirms 5 gadiem
kkpd par to Japānu. Vispār kādā sakarā Coppa AMERICA spēlē Katara un Japāna ? ja trūkst komandu, tad mierīgi varēja aizstāt ar Meksiku un USA/Kanādu.

Japānas un Kataras dalība šajā turnīrā ir tikpat jēgpilna, kā ja UEFA uz nākamo EČ uzaicinātu Austrāliju vai Jaunzēlandi.

     [+] [-]

, 2019-06-22 09:49, pirms 5 gadiem
ventilators rakstīja: kkpd par to Japānu. Vispār kādā sakarā Coppa AMERICA spēlē Katara un Japāna ? ja trūkst komandu, tad mierīgi varēja aizstāt ar Meksiku un USA/Kanādu.

Japānas un Kataras dalība šajā turnīrā ir tikpat jēgpilna, kā ja UEFA uz nākamo EČ uzaicinātu Austrāliju vai Jaunzēlandi.
Meksika, ASV un Kanāda pašlaik cīnās Zelta kausā