Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pagājušās sezonas Virslīgas spēlētājs gūst uzvaras vārtus ĀNK 1/4 finālā

Rolands Eliņš

Pagājušās sezonas Virslīgas spēlētājs gūst uzvaras vārtus ĀNK 1/4 finālā
Aristīds Bansē atzīmē uzvaru nesošos vārtus
Foto: AP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa pusfinālā iekļuvusi Burkinafaso (2:0 pret Tunisiju), kuras rindās uzvaras vārtus guva bijušais "Riga" uzbrucējs Aristīds Bansē, un Kamerūna, kas pēcspēles sitienos pieveica Senegālu. Izšķirošo neveiksmi pendeļu sērijā pieļāva "Liverpool" pārstāvis Sadio Manē.

Pirmajā ceturtdaļfinālā Burkinafaso spēja izturēt aizsardzībā un mača izskaņā pārsteigt par favorīti uzskatīto Tunisiju. Izšķirošos vārtus 81. minūtē guva spēlētājs, kurš pagājušajā sezonā bija redzams Latvijas futbola Virslīgā "Riga" sastāvā, proti, Aristīds Bansē. Viņš nāca uz maiņu 77. minūtē un pavisam drīz tika iespējas izpildīt standartsituāciju. Bansē trāpīja apakšējā vārtu stūrī un izvirzīja Burkinafaso vadībā.

Tie izrādījās uzvaru nesošie vārti, jo atlikušajā laikā Burkinafaso vēl tikai palielināja savu pārsvaru un ar 2:0 iekļuva pusfinālā, kur spēlēs ar Ēģiptes un Marokas dueļa uzvarētāju. Burkinafaso izlase pusfinālu sasniegusi trešo reizi savā vēsturē un centīsies pārspēt savu 2013. gada sasniegumu, kad ieguva otro vietu Āfrikas Nāciju kausā.

Bansē šie bija 19. vārti izlases rindās, kamēr Latvijas Virslīgā aizvadītajās astoņās spēlēs Bansē "Riga" sastāvā guva vienus vārtus. Latvijā vismaz pagaidām gan viņš neatgriezīsies, jo pievienojies Kotdivuāras komandai "ASEC Mimosas".

Otrajā šodienas ceturtdaļfinālā Senegāla neprata ne pamatlaikā, ne papildlaikā gūt vārtus pret Kamerūnu, lai arī krietni vairāk kontrolēja bumbu (60% pret 40%). Sekojošajā pēcspēles sitienu sērijā neviens nekļūdījās līdz pat piektajai sitienu kārtai, kad savu iespēju nerealizēja senegālietis Sadio Manē, kurš ikdienā pārstāv "Liverpool" vienību Anglijas Premjerlīgā. Viņa sitiens tika atvairīts, bet Kamerūnai Vensāns Abukakārs no turku "Besiktas" nekļūdījās un ieveda savu izlasi pusfinālā.

Četrkārtējā Āfrikas čempione Kamerūna nepiedzīvo savu labāko ēru un arī šodienas mačā pret Senegālu netika uzskatīta par favorīti, taču sasniegusi pusfinālu pēc astoņu gadu pārtraukuma. Iepriekšējā reizē Kamerūna pusfinālā bija ar Samuelu Eto`o priekšgalā 2008. gadā.

Āfrikas Nāciju kausa ceturtdaļfināli

KomandasRez.
Burkinafaso-Tunisija2:0
Senegāla-Kamerūna0:0; p.s. 4:5
Kongo DR - Gana29.01. 18:00
Ēģipte-Maroka29.01 21:00

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

  +4 [+] [-]

, 2017-01-29 00:53, pirms 7 gadiem
Spēlētājiem no LAtvijas nervi tur, premjerlīga nobāl

     [+] [-]

, 2017-01-29 23:41, pirms 7 gadiem
Prieks par Bansē. Jāvēl aizcīnīties līdz titulam!