Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kamerūna iesit 89. minūtē un piekto reizi kļūst par Āfrikas čempioni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kamerūna iesit 89. minūtē un piekto reizi kļūst par Āfrikas čempioni
Kamerūnas prieki
Foto: AFP/Scanpix

Dramatiskā spēlē noskaidrota Āfrikas Nāciju kausa uzvarētāja. Kamerūna atradās iedzinējos pēc pirmā puslaika, tomēr divi vārti mača otrajā daļā ļāva ar 2:1 pieveikt Ēģipti, piekto reizi triumfējot kontinenta sacīkstēs.

Finālā pirmā vārtus guva Ēģipte, kas 22. minūtē panāca 1:0. Snaiperis Muhameds Salahs no "AS Roma" soda laukumā atrada Muhamedu Elneniju no Londonas "Arsenal". Viņam labajā malā bija brīva vieta un laiks, izdevās pietuvoties vārtiem un ar šāvienu tuvajā stūrī virs vārtsarga izvirzīt komandu vadībā.

Kamerūna izlīdzinājumu panāca tikai pēc 38 minūtēm. Centrējumam no kreisās malas sekoja "Lyon" aizsarga Nikolā N'Kolo precīzais sitiens ar galvu no dažu metru attāluma. Šķita, ka uzvarētājs tiks noskaidrots pagarinājumā, tomēr kamerūnieši bija citās domās.

Par varoni 89. minūtē kļuva Vensāns Abubakars, "Besiktas" uzbrucējs. Trīs Ēģiptes valstsvienības aizsargi neprata pārtvert tālo piespēli vai apturēt pretinieku uzbrucēju, un 25 gadus vecais spēlētājs, kurš laukumā devās otrā puslaika sākumā, bija precīzs no soda laukuma robežas.

Tādējādi Kamerūnas izlase svinēja uzvaru ar 2:1 un kļuva par Āfrikas spēcīgāko komandu. Tas izdevās piekto reizi, bet pirmo kopš 2002. gada, kad finālā izdevās 11 metru sitienu sērijā pieveikt Senegālu. Toreiz ceturtdaļfinālā ar 1:0 tika pieveikta Ēģipte.

Kamerūna grupā uzvarēja tikai vienu no trim spēlēm, divas reizes cīnoties neizšķirti. Ceturtdaļfinālā izdevās pendelēs apspēlēt Senegālu, bet pusfinālā ar 2:0 pieveikta iepriekšējā turnīra vicečempione Gana. Ēģipte uzvarēja savā grupā (divi panākumi un neizšķirts), ceturtdaļfinālā 1:0 pret Maroku, bet pusfinālā tikai pendelēs apspēlēta Burkinafaso.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-05 23:54, pirms 7 gadiem
Pelniiti! Kamerūna bija līmeni augstāka komanda šovakar!

  +3 [+] [-]

, 2017-02-06 00:02, pirms 7 gadiem
Kamerūna nospēlēja,ja es nemaldos, principā tāpat kā Portugāle Eiropas Čempionātā! Grupā 2 neizšķirti, viena uzvara. 1/4 finālā uzvara pēcspēles sitienos. 1/2 finālā uzvara ar 2:0. Un fināls - uzvaras vārti tika gūti spēles izskaņā!
Bet tā,labs fināls!!

     [+] [-]

, 2017-02-06 00:14, pirms 7 gadiem
Kļūdījos ar Ghanu!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-06 00:56, pirms 7 gadiem
Vecā labā Kamerūna ir atpakaļ.
viena no pirmajām Āfrikas komandām kas PK sāka pierādīt savu varēšanu.
kaut vai 1990.gada versija !