Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Āfrikas Nāciju kausa revolūcija: sākums jūnijā, piedalīsies 24 izlases

Agris Suveizda

Āfrikas Nāciju kausa revolūcija: sākums jūnijā, piedalīsies 24 izlases
Nāciju kausa trofejas īpašniece Kamerūna
Foto: imago/PanoramiC

Lai arī 2019. gada Nāciju kausa atlases cikls jau ir sācies, Āfrikas Futbola konfederācija vakar Marokas galvaspilsētā Rabātā pieņēma divus ļoti būtiskus lēmumus – pirmkārt, finālturnīra dalībnieču skaitu palielināt no 16 līdz 24 izlasēm, kā arī, otrkārt, finālturnīrus turpmāk aizvadīt jūnijā-jūlijā, nevis janvārī-februārī.

Spēlēšanu jūnijā-jūlijā noteikti ļoti pozitīvi uzņems Eiropas futbola klubi, kuriem bieži sezonas gaitā nācās zaudēt virkni spēlētāju. Norises datumi varētu apmierināt arī valstsvienības, jo tām bieži vien nācās sastapties ar atteikumiem klubu karjeras dēļ – piemēram, šā gada Nāciju kausa ieguvēja Kamerūna finālturnīrā startēja bez vairāk nekā desmit potenciālajiem spēlētājiem.

Pieņemtais lēmums gan izpelnījies divējādu reakciju, jo spēles noteikumi mainīti jau atlases cikla laikā. "Man Nāciju kauss jau ir sācies," sacīja Kamerūnas Futbola federācijas prezidents Tombī A Roko. "Komandu skaita palielināšana ir Izpildkomitejas lēmums, un mēs ņemam to vērā. Taču finālturnīra rīkošana nozīmē daudzu lietu nodrošināšanu – viesnīcu, ceļu, lidostu, slimnīcu, drošības infrastruktūru -, un tagad mums vajadzēs slēgt jaunu vienošanos ar valdību."

Šā gada finālturnīrs Gabonā notika no 14. janvāra līdz 5. februārim, un finālā Kamerūna ar 2:1 apspēlēja Ēģipti. Arī turpmāk Nāciju kausa finālturnīri notiks ik pēc diviem gadiem. 2021. un 2023. gada finālturnīru rīkošanas tiesības piešķirtas attiecīgi Kotdivuārai un Gvinejai.

Izmantotie resursi:
Résolutions du Comité Exécutif de la CAF du 20...
Une CAN à 24 dès 2019 et en été - Afrique - RFI

  -1 [+] [-]

, 2017-07-21 16:34, pirms 7 gadiem
Prātīgi lēmumi, it īpaši par norises laiku.