Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Burkinafaso sarūgtina Ganu un izrauj bronzu Āfrikas Nāciju kausā

Agris Suveizda

Burkinafaso sarūgtina Ganu un izrauj bronzu Āfrikas Nāciju kausā
Burkinafaso spēlētāji atzīmē vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

Otro reizi pēdējo trīs turnīru laikā, taču tikai otro reizi izlases vēsturē pie Āfrikas Nāciju kausa medaļas tika Burkinafaso, kas cīņā par bronzu pamatlaika priekšpēdējā minūtē izrāva uzvaru pār Ganu (1:0). Pirms četriem gadiem Burkinafaso tika pie sudraba, finālā ar 0:1 zaudējot Nigērijai.

Kamēr Gana turnīru sāka ar uzvarām pār Ugandu (1:0) un Mali (1:0), tomēr trešajā spēlē zaudēja Ēģiptei (0:1) un grupā ieņēma otro vietu, Burkinafaso sāka ar neizšķirtiem pret Kamerūnu (1:1) un Gabonu (1:1), bet trešajā mačā pārspēja Gvineju-Bisavu (2:0) un triumfēja arī grupā.

Ceturtdaļfinālā Gana pārspēja Kongo DR (2:1) un Burkinafaso pieveica Tunisiju (2:0), bet pusfinālā tās piekāpās attiecīgi Kamerūnai (0:2) un Ēģiptei (1:1, 3:4 pendelēs). Ja Gana pēc pusfināla pamatsastāvā veica septiņas izmaiņas, Burkinafaso bronzas spēlei piegāja daudz nopietnāk, saglabājot desmit no vienpadsmit sākumsastāva futbolistiem.

Spēli sāka arī 32 gadus vecais uzbrucējs Aristīds Bansē, kurš "Riga" rindās pagājušajā Virslīgas sezonā aizvadīja astoņas spēles, vienus vārtus un karjeru turpina Kotdivuārā, bet par galveno varoni kļuva 28 gadus vecais "Kayserispor" pussargs Alēns Traorē, kurš bija vienīgais, kurš nesāka arī pusfinālu. Pamatlaika pēdējā minūtē viņš izpildīja standartsituāciju no labā flanga un prognozēta centrējuma vietā izpildīja lielisku – lai arī, iespējams, pat neapzinātu – sitienu tālajā augšējā vārtu stūrī (1:0).

Gana jau piekto reizi pēc kārtas iekļuva pusfinālā un jau piekto reizi pēc kārtas turnīru noslēdza ar zaudējumu, šajā laika posmā divreiz zaudējot finālā un trīsreiz – cīņā par bronzu. Finālspēle starp Ēģipti un Kamerūnu rītvakar paredzēta plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-04 23:35, pirms 7 gadiem
Perfekts sitiens, perfektā laikā.

     [+] [-]

, 2017-02-05 01:28, pirms 7 gadiem
ĀNK kaut kāds ārprāts - dominē rezultāts 1:0, rezultativitāte anomāli zema, 2:1 jau ir notikums... Kaut kas līdzīgs bija sen atpakaļ arī EURO finālturnīros, vēl 90. gados. Epizodiski arī vēlāk, bet nu tik traki nebija gan...

     [+] [-]

, 2017-02-05 02:12, pirms 7 gadiem
Ēģiptei vienmēr ĀNK tik labi iet, bet pasaules kausā nespēj tikt, kautkādi faraoni uzlikuši lāstus.

     [+] [-]

, 2017-02-05 02:16, pirms 7 gadiem
Prieks par Bansē. Varam palepoties, ka Virslīgā pērn spēlējis ĀNK tagadējais medaļnieks.