Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kamerūna uzvaras vārtus gūst 72. minūtē un iekļūst ĀNK finālā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kamerūna uzvaras vārtus gūst 72. minūtē un iekļūst ĀNK finālā
Kamerūna svin uzvaras vārtus
Foto: AFP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa finālā cīnīsies Ēģipte un Kamerūna, kas šovakar pusfinālā guva uzvaras vārtus 72. minūtē un ar 2:0 pieveica Ganu.

Kamerūnas valstsvienība vārtus, kas nodrošināja ceļazīmi uz Āfrikas Nāciju kausa finālu, guva pēc standartsituācijas. Pēc centrējuma no labās malas un Ganas vārtsarga un aizsarga kļūdām bumba nonāca līdz Maiklam Ngadeu-Ngadžui. Aizsargam, kurš atradās tālā staba tuvumā, bija laiks apstrādāt bumbu un sagatavot sitienu zem pārliktņa – 1:0.

Likumsakarīgi, ka Gana pēc nonākšanas iedzinējos devās uz priekšu, tomēr kompensācijas laika trešajā minūtē cerības pazuda pavisam. Sāncenši aizskrēja pretuzbrukumā, uzbrucējs Kristians Basogogs nonāca vienatnē pret vārtsargu un izgājienu realizēja ar sitienu apakšējā stūrī – 2:0, un Kamerūna varēja līksmot.

Cīņā par Āfrikas labākās komandas godu būs jātiekas ar Ēģipti, kas vakar ar 2:1 pēcspēles sitienu sērijā pieveica Burkinafaso. Ēģiptieši netrāpīja pirmo 11 metru sitienu, bet turpinājumā nekļūdījās, kamēr pretiniekiem pietrūka aukstasinības – realizēti pirmie trīs, bet netrāpīti pēdējie divi 11 metru sitieni.

Gan Kamerūnas, gan Ēģiptes izlases turnīra ietvaros nav zaudējušas. 2015. gada Āfrikas Nāciju kausa ietvaros Kamerūna palika pēdējā apakšgrupā, neuzvarot nevienu no trim spēlēm, savukārt Ēģipte nepiedalījās, ciešot fiasko kvalifikācijā.

Fināls notiks svētdien pulksten 21:00.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-03 02:34, pirms 7 gadiem
Par cameroon

     [+] [-]

, 2017-02-03 08:43, pirms 7 gadiem
Nu re... Āfrikā viss pa vecam.
Iespējams, finālā atkal kāds dabas brīnums no velns viņ zin kurienes (jo arī pats Ēģiptē tālāk par abiem Kairas lielajiem klubiem diži neorientējos), kā reiz Gedo, iesitīs un prātīga 1:0 Ēģiptes uzvara.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-03 09:17, pirms 7 gadiem
Atceramies tavus vārdus.

RAGNARS, 2017-02-02 00:02, vakar, ignorēt, atbildēt
Gana paņems kausu! Atcerās manus vārdus!