Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Le Havre" negrasās atsaukt sūdzību par "Manchester United"

Agris Suveizda

"Le Havre" negrasās atsaukt sūdzību par "Manchester United"
FPL prezidents (pa kreisi) Frederiks Tjirē sola atbalstu "Le Havre"
Foto: AFP

Francijas futbola kluba "Le Havre" prezidents Žans Pjērs Luvēls negrasās atsaukt savu sūdzību par to, ka, viņaprāt, "Manchester United" nelikumīgā ceļā ieguvusi talantīgo Polu Pogbā.

"Es varu garantēt, ka "Manchester United" rīcība saistībā ar futbolistu un viņa vecākiem bija pilnībā korekta. Šī apsūdzība ir nākusi no kāda sašutuša franču kluba prezidenta, taču viņam to nāksies atsaukt," presei pirms neilga laika sacīja Alekss Fergusons, apliecinot, ka talantīgā franču pussarga Pola Pogbā vecākiem klubs nav samaksājis.

Tomēr "Le Havre" prezidents Žans Pjērs Luvēls nedomā ne atsaukt savu apsūdzību angļu klubam, ne arī atvainoties: "Tā ir jauna spēlētāja ļaunprātīga izmantošana. Viņam bija līgums ar mums un parakstīta vienošanās. Šie nav draudi, kurus mēs ņemtu atpakaļ. Mūsu juristi iesniegs lietu FIFA, ja nepieciešams - arī Sporta arbitrāžas tiesā. Lielie klubi nedrīkst tā rīkoties.Spēlētājs ir zaudēts, taču ceram, ka sekos sankcijas."

Vienam no talantīgākajiem franču jaunās paaudzes futbolistiem Polam Pogbā bija parakstīta vienošanās ("non-solicitation agreement" jeb vienošanās nepāriet uz citu klubu ar klubu). To parakstīja visas trīs iesaistītās puses - pats futbolists, viņa vecāki un klubs. Lai arī tas nav profesionāls līgums, tomēr Francijas Profesionālās līgas Tieslietu komiteja apstiprināja, ka tai bija šovasar jāpārvēršas līgumā ar "Le Havre", kas nav noticis. Savu atbalstu šajā lietā Francijas otrās līgas klubam solīja arī Francijas Profesionālās futbola līgas prezidents Frederiks Tjirē. Tomēr "Manchester United" apgalvo, ka viss noticis likumīgi.

''Esam pārliecināti, ka uzvarēsim šajā procesā, jo mēs pārstāvam ne tikai savas, bet arī pasaules sporta intereses. Katru gadu no sava 12 miljonus lielā budžeta mēs tērējam piecus miljonus eiro akadēmijai. Mums tā ir liela nauda. Mēs to darām tāpēc, lai dotu iespēju jaunajiem spēlētājiem debitēt pirmajā komandā, bet ne tam, lai viņi dotos uz citām sporta skolām. Kāda tad jēga ieguldīt naudu akadēmijā, ja futbolists 16 gados dodas prom?" sacīja "Le Havre" direktors Alēns Belsuārs.

Saistītie raksti:
sportacentrs.com: "Le Havre": ""Manchester United" nozaga mūsu...
sportacentrs.com: ''United'' draud tāds pats sods kā ''Chelsea''?

Izmantotie resursi:
lequipe.fr
hac-foot.com
uk.reuters.com

  -3 [+] [-]

, 2009-09-12 14:01, pirms 15 gadiem
Angļi

     [+] [-]

, 2009-09-12 14:02, pirms 15 gadiem
Stulbi sanāca - nesanāca

  +2 [+] [-]

, 2009-09-12 14:21, pirms 15 gadiem
Nu cik man ir sanācis izlasīt dažādās vietās informāciju par šito lietu, tad Pogba bija noslēgta pirmslīguma vienošanās ar "LeHavre" un Pogba nedrīkstēja šajā laikā slēgt līgumus vai vienošanos ar kādu citu klubu! Tomēr ir viena nianse, šādas pirmslīguma vienošanās "darbības zona" ir tikai Francijas teritorija, respektīvi valsts kurā tā noslēgta! Līdz ar to klubam no Anglijas (no juridiskā viedokļa) šāda pirmslīguma vienošanās nav saistoša. Protams no morālā viedokļa viss nebūt neizskatās smuki, bet nu nedzīvojam jau pasaku zemē Kamēr būs iespējas, tikmēr lielie klubi apbižos mazākos, tāpēc lai jau nu rīkojas Platinī vai kāds cits kundziņš, lai šo situāciju padarītu vienlīdzīgu visiem! Īpaši jau neticās, bet ja MU tomēr ir pārkāpuši kaut ko, tad jau sodu saņems un tas būs pelnīti!

     [+] [-]

, 2009-09-12 14:24, pirms 15 gadiem
Tāpēc gaidām, kad angļi (un netikai) vairs nevarēs morāli cūkoties un visiem likumi būs vienlīdzīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-12 17:22, pirms 15 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tāpēc gaidām, kad angļi (un netikai) vairs nevarēs morāli cūkoties un visiem likumi būs vienlīdzīgi.
Lielie itāļu un spāņu klubi tā nedara, ne?

     [+] [-]

, 2009-09-12 18:58, pirms 15 gadiem
raishis rakstīja: Lielie itāļu un spāņu klubi tā nedara, ne?
ne tik izteikti. un valsts likumdoshana neljauj. Anglijaa likumdoshana dod iespeju EPL klubiem atrak slegt Pro contract nekaa Francijaa, Spanijaa, laikam ari Italijaa..