Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas klubu transfēru jaunumi

Agris Suveizda

Francijas klubu transfēru jaunumi
Žans Alēns Bumsons
Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais aizsargs Žans Alēns Bumsons nākamos trīs gadus spēlēs Atēnu "Panathinaikos", bet ASV izlases kapteinis Karloss Bokanegra pievienojies "St.-Etienne". Jau tuvākajā laikā acīmredzot jaunu klubu atradīs arī Rods Fanni, kurš ir tuvu pārejai uz Madrides "Atletico"

Pieredzējušais centra aizsargs Žans Alēns Bumsons oficiāli pievienojies Grieķijas čempionvienībai Atēnu "Panathinaikos", apstiprina Lionas "Olympique" mājaslapa. Lionas klubs par 30 gadus veco centra aizsargu saņems pusmiljonu eiro, kas ar bonusiem var sasniegt 750 tūkstošus. Bumsons ar "Panathinaikos" noslēgs līgumu uz trim gadiem un pievienosies bijušajiem komandas biedriem Sidnejam Govū ("Lyon" rindās) un Džibrilam Sisē ("Auxerre"). Pirms tam "Pao" vēlējās iegūt Viljamu Gallasu, taču bijušo Londonas "Arsenal" aizsargu neapmierināja finansiālie nosacījumi. Pirms Lionas Bumsons spēlēja pazīstamajā Turīnas "Juventus", kas aizsargu lioniešiem pārdeva par trim miljoniem eiro. Jāpiebilst, ka Bumsons šovasar nespēja iekļūt Francijas izlasē startam Pasaules kausa izcīņā.

Jaunu mājvietu atradis arī ASV izlases kapteinis Karloss Bokanegra, kurš pēc diviem gadiem Rennā pārcēlies uz Sentetjēnu. Par 31 gadu veco aizsargu "St.-Etienne" šķīrās no pusmiljona eiro. Bokanegra ASV izlases rindās aizvadījis 83 mačus. "St.-Etienne" papildinājusies arī ar labās malas aizsargu Albinu Ebondo (26 gadi), kurš visu līdzšinējo karjeru pavadīja "Toulouse" rindās. Viņš zaļajiem pievienojās kā brīvais aģents.

"Rennes" malējais aizsargs Rods Fanni (28), visticamāk, pievienosies pazīstamajam spāņu klubam Madrides "Atletico". Par 28 gadus veco Fanni interesējās arī Anglijā, taču futbolists atteica "West Ham" un "Sunderland", priekšroku dodot "Atletico". Palikušas vēl tikai formalitātes, un Fanni nākamsezon acīmredzot redzēsim Madrides vienības krekliņā. Līgums tiks noslēgts uz trim gadiem, un Fanni sezonā saņems 1,4 miljonus eiro. "Rennes" bankas konts tiks papildināts ar pieciem miljoniem eiro.

Ļoti iespējams, Lionu šovasar pametīs Bafetimbi Gomiss, par kuru "Fenerbahce" ir gatava maksāt 13 miljonus eiro (aptuveni summa, kuru vēlas arī "Lyon"). Lai arī Gomiss nebūt neaizvadīja sliktu sezonu, viņš tādējādi varētu atbrīvot vietu un līdzekļus, lai iegādātos Loiku Remī vai Andrē Pjēru Žinjaku - spēlētājus, kurus lionieši lenc jau vairāk nekā gadu. Jāpiebilst, ka "Fenerbahce" redzeslokā bija arī "Rennes" uzbrucējs Asamoā Gjans, par kuru turku klubs esot solījis līdz pat 16 miljoniem eiro.

Kaut arī Gelzenkirhenes "Schalke" nesen panāca vienošanos ar spāņu slavenību Raulu, vācu komanda joprojām vēlas savās rindās redzēt arī "PSG" uzbrucēju Gijomu Oaro, taču, kā vēsta franču prese, Parīzes puse noraidīja 10 miljonu vērtu piedāvājumu. Tā kā komandu šovasar atstāja brazīlietis Nenē, bet Musa Māzū pēc īres atgriezās Maskavas "CSKA", "Monaco" vēlas pastiprināt priekšējo līniju. Ja "Lorient" nevēlas šķirties no Kevina Gameiro, uz Monako acīmredzot pārcelsies Kongo izlases uzbrucējs Djemersi Mbokani (Lježas "Standard"), par kuru "Monaco" šķirsies no gandrīz septiņiem miljoniem eiro. Franču mediji ziņo, ka pāreja tiks noformēta šīs nedēļas laikā.

"Rennes" rindas papildinājis 31 gadu vecais pussargs Stefans Dalmā, par kuru "Sochaux" saņēma pusotru miljonu eiro. Dalmā savulaik spēlējis tādos slavenos klubos kā "Inter", Marseļas "Olympique", "Bordeaux" un "PSG". Tikmēr uz "Sochaux" beidzot oficiāli pārcēlies bijušais "Le Mans" uzbrucējs Modibo Maiga, kurš var spēlēt arī vidējā līnijā. Līgums ar 23 gadus veco Maigu noslēgts uz četriem gadiem, bet pārejas summa tiek lēsta divarpus miljonu eiro apmērā. Tā kā uz četriem mēnešiem no ierindas izkritis "Sochaux" pamatvārtsargs Tedijs Rišērs, "Sochaux" meklē pastiprinājumu vārtsarga pozīcijā. Baumo, ka klubam esot piedāvāti Ganas izlases Ričarda Kingsona (32) pakalpojumi. Kingsons pašlaik ir bez kluba.

Bijušajam Lionas "Olympique" labās malas aizsargam Fransuā Klēram nāksies šķirties no 130 tūkstošiem eiro, jo 2006.gadā noslēdza pagaidu līgumu ar Marseļas "Olympique", taču pēcāk neievēroja to un palika Lionā. Sākotnēji šovasar par Klēru liela interese bija Itālijā, taču nu reālākais variants esot "West Ham". Pēc veiksmīgas pagājušās sezonas joprojām Grenoblē ir serbu uzbrucējs Danijels Ļuboja (viņa līguma izpirkšanas maksa ir pat ļoti neliela - pusmiljons eiro), kurš vēlas spēlēt augstākā līmenī par otro līgu: "Godīgi sakot, pēc desmit vārtiem iepriekšējā sezonā, gaidīju, ka jaunu komandu atradīšu daudz ātrāk. Sākumā atraidīju vairākus klubus, cerot, ka saņemšu labākus piedāvājumus. Atraidīju vairākus vācu klubus, kas nebija slikti, un tagad domāju, ka varbūt vajadzēja piekrist."

Izmantotie resursi:
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...
France Football : actualité sportive du...

  +3 [+] [-]

, 2010-07-30 13:53, pirms 14 gadiem
Patiešām dīvaini ka Kingsons joprojām bez kluba...

     [+] [-]

, 2010-07-30 14:00, pirms 14 gadiem
Kingsona vieta nav Sochaux, bet kādā labākā klubā, tomēr kādu sniegumu viņš rādija PK.
Es nesaku ka Sochaux ir slikta komanda, bet man liekas ka Kingsonam tas klubs ir par zemu

  +4 [+] [-]

, 2010-07-30 14:07, pirms 14 gadiem
Eminger rakstīja: Kingsona vieta nav Sochaux, bet kādā labākā klubā, tomēr kādu sniegumu viņš rādija PK.
Es nesaku ka Sochaux ir slikta komanda, bet man liekas ka Kingsonam tas klubs ir par zemu
Paskatoties, kādos klubos Kingsons spēlējis līdz šim, neliekas gan, ka Sochaux viņam būtu par zemu. Katrā ziņā Kingsons noteikti nav tik labs gk, kā daudzi iedomājas. Tāpat visu slavētais nigērietis Enjeama spēlē Izraēlā...

     [+] [-]

, 2010-07-30 14:13, pirms 14 gadiem
Nu atkal labs raksts par Francijas transfēriem, bet varētu arī šādu rakstu uzrakstīt par citām TOP līgām (Premierleague, Bundesliga, Seria A un La Liga)

  +1 [+] [-]

, 2010-07-30 14:15, pirms 14 gadiem
polis999 rakstīja: Nu atkal labs raksts par Francijas transfēriem, bet varētu arī šādu rakstu uzrakstīt par citām TOP līgām (Premierleague, Bundesliga, Seria A un La Liga)
Par Bundeslīgu - Bundeslīgas klubu jaunākie pirkumi un plāni .

  +1 [+] [-]

, 2010-07-30 14:51, pirms 14 gadiem
polis999 rakstīja: Nu atkal labs raksts par Francijas transfēriem, bet varētu arī šādu rakstu uzrakstīt par citām TOP līgām (Premierleague, Bundesliga, Seria A un La Liga)
Jā kamēr Agris un Miķelis regulāri sniedz ieskatu par transfēriem apkopojumā tikmēr pārējie guļ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-30 20:07, pirms 14 gadiem
Ljuboja nav slovēnis, bet gan serbu futbolists

     [+] [-]

, 2010-07-30 22:15, pirms 14 gadiem
MVP4 rakstīja: Ljuboja nav slovēnis, bet gan serbu futbolists
Taisnība, paldies.