Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Kurš spīdēs "Euro2016"? Virslīga liek uz Grīzmanu, Pogbā, Ramosu, Noieru

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kurš spīdēs "Euro2016"? Virslīga liek uz Grīzmanu, Pogbā, Ramosu, Noieru
Serhio Ramoss 2012.gadā pēc Spānijas triumfa Kijevā
Foto: AFP/Scanpix

Pie durvīm klauvē "Euro 2016" finālturnīrs, un Sportacentrs.com lūkoja noskaidrot, ko par gaidāmajiem futbola svētkiem domā Virslīgas spēlētāji un klubu amatpersonas. Lūdzām prognozēt turnīra iznākumu un paredzēt futbolistus, kuri varētu kļūt par gaidāmā futbola foruma spīdekļiem!

Respondentu atlase

Virslīgā spēlē astoņas komandas, un katru komandu šajā mini prognožu konkursā pārstāvēs pieci dalībnieki - četri spēlētāji un viena amatpersona. Izvēloties četrus spēlētājus, vadījos pēc principa, ka jābūt pa vienam vārtsargam, aizsargam, pussargam un uzbrucējam, turklāt izvēlējos tikai vietējos spēlētājus, ignorējot leģionārus. Viens izņēmums gan gadījās - tā kā "Riga" pirmie divi vārtsargi ir leģionāri, bet trešais, Roberts Ozols, prognozēt nevēlējās (kopumā atteica tikai kādi 5 no 45 uzrunātajiem), tad tomēr piedāvāju izteikt prognozes ukraiņu leģionāram Ihoram Litovkam, kurš, kā redzēsiet, vienīgais Ukrainai prognozē pusfinālu.

Tāpat šis izklaidējošais prognožu konkurss paredzēts, lai (1) noteiktu labāko Virslīgas klubu prognožu izteikšanā, (2) jūs, lasītāji, neklātienē arī varētu sacensties ar Virslīgas dalībniekiem - varat vai nu šī materiāla komentāru sadaļā, vai kaut vai savā personīgajā blociņā pierakstīt savas prognozes un beigās salīdzināt rezultātu ar Virslīgas dalībnieku iespēto.

Jautājumi un punktu skaitīšana

Nevēlējos turnīru padarīt komplicētu, tāpēc uzdotie jautājumi bija pavisam vienkārši. Tos varat arī aplūkot šī materiāla pielikumā (fails "Prognozes.docx"). Ņemot vērā kuplo dalībnieku skaitu (5x8=40), pēdējie 2 no 12 jautājumiem bija bonusa jautājumi (atbilde - skaitlis), lai vienāda punktu skaita gadījumā varētu izšķirt vietas. Baidos, ka pat ar to varētu būt par īsu, lai izšķirtu absolūti visas vietas. Taču ceru, ka vismaz varēsim noteikt vienīgo uzvarētāju. Savukārt 13.jautājums "Par kurām trim izlasēm fanosi "Euro2016"?", protams, bija interesei un konkursa iznākumu nekādi neietekmēs.

Atskaitot bonusa jautājumus, vēl dažādību atbildēs mēģināju panākt ar iestrādātiem koeficientiem. Proti, 1.jautājumā "Kura komanda kļūs par Eiropas čempioni?" solīju lielāku punktu skaitu, ja uzvarētāja izrādīsies kāda no ne-favorītēm. Tomēr uz šīs ēsmas neuzķērās praktiski neviens un, ja vadāmies pēc bukmeikeru koeficientiem, tad tikai 3 no 40 respondentiem uzlika uz izlasēm, kas nav starp TOP5 favorītēm.

Līdzīgi provocēju, lūdzot noteikt katras grupas pēdējās vietas ieguvēju (jaunajā formātā tieši tas grupu turnīrā būs izšķiroši, jo pat ar 3.vietu četrās no sešām grupām pietiks, lai iekļūtu 1/8 finālā). Tomēr neviens no prognožu konkursa dalībniekiem nemēģināja paredzēt milzu sensāciju, lai izmakšķerētu lielu punktu skaitu un automātiski iegūtu milzu priekšrocību pār konkurentiem. Tā ka prognozes visā visumā ir savstarpēji līdzīgas un interesantāk ir analizēt nevis katra dalībnieka individuālos minējumus, bet gan sarēķināt Virslīgas (un atsevišķu komandu) kopējo viedokli par turnīru.

Tiesa, krietni lielākas atšķirības bija, mēģinot uzminēt simboliskās izlases dalībniekus pa pozīcijām. It sevišķi raibas izvēles bija pussargu pozīcijā - 40 dalībnieki nosauca 15 dažādus uzvārdus! Jāsaka, ka retos gadījumos dalībnieki nosauca nepareizas pozīcijas (piemēram, Krištianu Ronaldu, ja tiks simboliskajā izlasē, visdrīzāk būs uzbrucēju vidū, nevis starp pussargiem) - par šādu lietu pirms anketu izsūtīšanas neiedomājos un tagad esmu nolēmis, ka tādos gadījumos piešķiršu puspunktu viena punkta vietā.

Visu dalībnieku prognozes vienā tabulā apkopotas šī materiāla pašā apakšā, bet tagad paanalizēsim komandu atbildes uz katru atsevišķu jautājumu. Vēl tikai piebildīšu, ka atbildes bija jāiesniedz līdz 29.maijam, kas nozīmē, ka respondenti nevarēja reaģēt uz pēdējā brīža savainojumiem un pārbaudes spēļu rezultātiem - tieši 29.maijā, piemēram, slovāki ar 3:1 pārspēja Vāciju.

Atbildes

1.jautājums: kura komanda kļūs par Eiropas čempioni?
Punkti:
• ja tiek likts uz Vāciju, Franciju vai Spāniju (un tiek uzminēts pareizi), tad tiek iegūti 3punkti.
• ja uz Angliju, Itāliju vai Beļģiju (un tiek uzminēts pareizi), tad 4 punkti.
• ja uz Portugāli, Horvātiju, Austriju vai Poliju (un tiek uzminēts pareizi), tad 5 punkti.
• ja uz jebkuru no pārējām izlasēm (un tiek uzminēts pareizi), tad 6 punkti.

40 dalībnieki nosauca 7 dažādas izlases, taču 31 no 40 dalībniekiem uzlika uz kādu no trim bukmeikeru favorītiem - Franciju (13), Vāciju (11) vai Spāniju (7). Vēl pieci uzlika uz bukmeikeru Nr.4 Angliju, viens uz Nr.5 Beļģiju un tikai trīs dalībnieki atļāvās neizvēlēties TOP5 izlases. "Spartaka" treneris Sergejs Golubevs un "Mettas"/LU pussargs Ingars Sarmis Stuglis izvēlējās Portugāli (Nr.7), bet "Daugavpils" pussargs Edgars Vērdiņš liek uz Horvātiju. Ja "Euro2016" triumfēs Portugāle vai Horvātija, uzminētājs(-i) spers milzīgu soli pretī uzvarai šai konkursā - uzreiz tiks iegūti pieci punkti (ja paanalizēsiet punktu sistēmu, redzēsiet, cik grūti iegūt punktus), kamēr pārējiem nullīte.

Par atsevišķu Virslīgas klubu izvēlēm:

KlubsFRAGERESPENGPORBELCROKopā
Liepāja3115
Ventspils415
Jelgava2215
Spartaks21115
Daugavpils415
Metta/LU21115
Riga12115
RFS1225
Kopā13117521140

Savdabīgi, ka "Ventspils" un "Daugavpils" tik ļoti tic attiecīgi Francijai un Vācijai, kamēr, piemēram, "Jelgavā" neviens no pieciem respondentiem neuzlika ne uz Franciju, ne Vāciju!

2.jautājums: kuras četras komandas iekļūs pusfinālā?
Punkti: par katru uzminēto izlasi tiek iegūti 2 punkti (ir atļauts nelikt to komandu, kura izvēlēta 1.jautājumā)
Perfekta minējuma gadījumā var savākt astoņus punktus. 40 dalībnieki nosauca 13 dažādas izlases, ne reizi pusfinālu neparedzot tādām izlasēm kā Šveice, Turcija, Zviedrija, Velsa un citām. Pārliecinoši visbiežāk nosauktās bija Vācija (34), Spānija (29), Francija (29) un Anglija (25). Tālāk 14 reizes nosaukta Beļģija, 11 reizes Itālija (kas interesanti, Antonio Kontes vadītajiem 2006.gada pasaules čempioniem un "Euro2012" finālistiem itāliešiem neviens no 40 konkursantiem neparedz triumfu), 6 reizes Portugāle, 5 reizes Horvātija, 3 reizes Krievija, bet pa 1 reizei Ukraina ("Riga" ukraiņu vārtsargs Litovka), Islande (Vladislavs Kozlovs no "Spartaka"), Austrija (Germans Māliņš no RFS) un Polija (Polijā uzspēlējušais Vladimirs Kamešs no "Liepājas").

Pa klubiem prognozes izskatās sekojoši:

KlubsGERESPFRAENGBELITAPORCRORUSUKRISLAUTPOLKopā
Liepāja5343112120
Ventspils444241120
Jelgava5523121120
Spartaks414421111120
Daugavpils445411120
Metta/LU44233111120
Riga543322120
RFS3453121120
Kopā3429292514116531111160

Tātad "Liepājā" visi tic Vācijai, "Ventspilī" ļoti, ļoti respektē Beļģijas potenciālu, "Jelgavā" liek uz Spāniju un Vāciju, bet nez kāpēc ir liela skepse par mājinieces Francijas perspektīvām, "Spartakā" ir apbrīnojama neticība Spānijai (Andrejs Kiriļins vienīgais no pieciem spartakiešiem Eiropas čempionei paredz vietu pusfinālā!), "Daugavpilī" sensācijas neprognozē un liek uz favorītiem, "Mettā"/LU sevišķi netic Francijai (gluži kā "Jelgavā"), toties tiek respektēta ne tikai Vācija un Spānija, bet arī Beļģija un Anglija, "Riga" bez ierunām klanās Vācijas futbola priekšā, bet RFS svēti tic mājinieces Francijas panākumiem.

3.jautājums: kura izlase ieņems pēdējo vietu A apakšgrupā (Francija, Šveice, Rumānija, Albānija)?
Punkti:
• ja tiek likts uz Albāniju, var iegūt 1 punktu.
• ja tiek likts uz Šveici vai Rumāniju, var iegūt 2 punktus.
• ja tiek likts uz Franciju, var iegūt 4 punktus.

Tikai Artis Lazdiņš ("Jelgava"), Sergejs Golubevs ("Spartaks") un Edgars Vērdiņš ("Daugavpils") izdarīja izvēli par sliktu Šveicei, kamēr pārējās 37 "balsis" tika atdotas Rumānijai un Albānijai. Jā, Rumāniju pēdējā vietā ielika pat vairāk dalībnieku nekā Albāniju (22 pret 15), kas pirmajā brīdī var šķist dīvaini, taču ņemiet vērā konkursa noteikumus - ja izdodas pareizi uzminēt, ka Rumānija paliks pēdējā vietā, tad tiek iegūti divi punkti, kamēr par pastarītes (uz papīra) Albānijas pēdējās vietas uzminēšanu pienāksies tikai viens punkts.

KlubsROMALBSUIFRAKopā
Liepāja325
Ventspils325
Jelgava1315
Spartaks415
Daugavpils2215
Metta/LU325
Riga325
RFS325
Kopā22153040

Arī šeit pāris apbrīnas vērti fakti. Uzreiz pieci no astoņiem klubiem sadalīja pēdējās vietas starp Rumāniju un Albāniju identiski - trīs pret divi. "Jelgava" ir vienīgā, kas daudz vairāk netic Albānijai un ir gatava samierināties ar vienu (drošu?) punktu šajā jautājumā, savukārt absolūti izceļas "Spartaks" - neviens no pieciem pārstāvjiem neielika Albāniju pēdējā vietā, četri šo likteni paredzējuši Rumānijai.

4.jautājums: kura izlase ieņems pēdējo vietu B apakšgrupā (Anglija, Krievija, Velsa, Slovākija)?
Punkti:
• ja tiek likts uz Velsu vai Slovākiju, var iegūt 1 punktu.
• ja tiek likts uz Krieviju, var iegūt 2 punktus.
• ja tiek likts uz Angliju, var iegūt 4 punktus.

Spriežot pēc šīs aptaujas atbildēm, B grupā pēdējo vietu uzminēt ir visgrūtāk. Jā, neviens neuzdrošinājās paredzēt totālu izgāšanos Anglijai (kura PK2014 gan palika pēdējā, tiesa, grupā ar Urugvaju, Kostariku un Itāliju), toties pārējās trīs komandas nosauktas diezgan līdzīgu skaitu reižu - Slovākija 16 reizes, Velsa 14, Krievija 10. Krievus Virslīgas dalībnieki acīmredzot uzskata par favorītiem aiz Anglijas, jo tā tika minēta mazliet retāk nekā Velsa un Slovākija, turklāt par Krievijas pareizu nosūtīšanu 4.vietā varēja dabūt divreiz vairāk punktu nekā par Velsas vai Slovākijas uzminēšanu.

KlubsSVKWALRUSENGKopā
Liepāja1135
Ventspils55
Jelgava2215
Spartaks325
Daugavpils3115
Metta/LU325
Riga415
RFS235
Kopā161410040

"Ventspilī" ir pilnīga vienprātība - pēdējā vietā paliks Slovākija. Interesanti, ka "Riga" un "Spartaks" slovākus pēdējā vietā neielika ne reizi. "Riga" ir cita pārliecība - vairums uzskata, ka pēc grupu turnīra mājup noteikti dosies Velsa. Savukārt "Liepājā" pretēji kopējai noskaņai 3 no 5 pēdējo vietu noskatījuši Krievijas izlasei.

5.jautājums: kura izlase ieņems pēdējo vietu C apakšgrupā (Vācija, Ukraina, Polija, Ziemeļīrija)?
Punkti:
• ja tiek likts uz Ziemeļīriju, var iegūt 1 punktu.
• ja tiek likts uz Poliju vai Ukrainu, var iegūt 2 punktus.
• ja tiek likts uz Vāciju, var iegūt 4 punktus.

Lai gan par Ziemeļīrijas uzminēšanu pēdējā vietā var iegūt tikai vienu punktu, 28 no 40 dalībniekiem nekautrējās izvēlēties taktiku "labāk zīle rokā, nekā mednis kokā" un liek tieši uz ziemeļīriem. Es pats kā vienu no turnīra tumšajiem zirdziņiem uzskatu Ukrainu un nedomāju, ka ukraiņi būtu vājāki par poļiem. Taču aptaujā diezgan daudzi Ukrainu liek pēdējā vietā, kamēr Polijai palikšanu pastarītes lomā, pie reizes ķerot divus punktus, prognozējuši tikai divi - Sergejs Golubevs ("Spartaks") un Germans Māliņš (RFS).

KlubsNIRUKRPOLGERKopā
Liepāja55
Ventspils235
Jelgava55
Spartaks415
Daugavpils55
Metta/LU235
Riga325
RFS2215
Kopā28102040

"Liepāja", "Jelgava" un "Daugavpils" vienbalsīgi pēdējā vietā liek Ziemeļīriju, kamēr "Ventspils" un "Metta"/LU pa trim aptaujātajiem turnīra pāragru pamešanu atvēl Ukrainai.

6.jautājums: kura izlase ieņems pēdējo vietu D apakšgrupā (Spānija, Čehija, Turcija, Horvātija)?
Punkti:
• ja tiek likts uz Čehiju, Turciju vai Horvātiju, var iegūt 2 punktus.
• ja tiek likts uz Spāniju, var iegūt 4 punktus.

Lai gan arī bukmeikeri Horvātiju Nāves grupā liek 2.vietā un tās palikšana pēdējā vietā, viņuprāt, nav super-ticama, atšķirība koeficientos nav tik liela kā šajā aptaujā. Proti, ja bukmeikeri tomēr šādu iespēju pieļauj, tad no 40 Virslīgas pārstāvjiem tikai Pāvels Doroševs ("Liepāja"), Alans Siņeļņikovs ("Ventspils") un Aleksejs Višņakovs (RFS) min, ka horvātus varētu sagaidīt bēdu ieleja. Vairums tomēr sliecas domāt, ka pastarīte meklējama starp Turciju (22) un Čehiju (15). Interesanta sakritība - tāpat kā A grupas prognozēs, arī šeit precīzi tāds pats balsu sadalījums (22-15-3-0).

KlubsTURCZECROESPKopā
Liepāja1315
Ventspils415
Jelgava325
Spartaks235
Daugavpils325
Metta/LU325
Riga325
RFS3115
Kopā22153040

Kā redzams, gandrīz visu klubu pārstāvju prātos risinājās iekšējas cīņas un pretrunas, nespējot īsti izvēlēties starp Čehiju un Turciju. Vienīgi "Liepājā" drošāk lika uz Čehijas palikšanu pēdējā vietā, kamēr "Ventspilī" un RFS salīdzinoši lielāka pārliecība par turku neveiksmēm.

7.jautājums: kura izlase ieņems pēdējo vietu E apakšgrupā (Beļģija, Itālija, Īrija, Zviedrija)?
Punkti:
• ja tiek likts uz Īriju vai Zviedriju, var iegūt 2 punktus.
• ja tiek likts uz Beļģiju vai Itāliju, var iegūt 4 punktus.

Ar četriem punktiem nevienu neiekārdināju, un izvēle notika tikai un vienīgi starp Zviedriju un Īriju. Galu galā diezgan pārliecinoši "uzvarēja" Īrija - 29 prognozētāji ielika to pēdējā vietā, kamēr zviedriem netic tikai 11.

KlubsIRLSWEITABELKopā
Liepāja415
Ventspils55
Jelgava415
Spartaks325
Daugavpils415
Metta/LU415
Riga415
RFS145
Kopā29110040

Šeit atliek tikai piebilst, ka Īrija var lepoties ar RFS, kura pilnīgi pretēji kopējām noskaņām netic zviedru futbolam. Visās pārējās Virslīgas komandās pēdējā vieta tiek dāvināta Īrijai, turklāt "Ventspilī" - vienbalsīgi.

8.jautājums: kura izlase ieņems pēdējo vietu F apakšgrupā (Portugāle, Islande, Austrija, Ungārija)?
Punkti:
• ja tiek likts uz Ungāriju, var iegūt 1 punktu.
• ja tiek likts uz Islandi vai Austriju, var iegūt 2 punktus.
• ja tiek likts uz Portugāli, var iegūt 4 punktus.

Lai gan par Ungārijas uzminēšanu pēdējā vietā var iegūt tikai vienu punktu, acīmredzot šo izlasi (kuru rudenī PK2018 kvalifikācijā uzņemsim savā laukumā) Virslīgā uzskata par vājāko - rekordskaits, 32 balsotāji, ielika Ungāriju pēdējā vietā grupā, kura nudien netiek uzskatīta par ņiprāko. Austrija un Islande, kuras par futbola grandiem nenosauksi, tika minētas ļoti reti, un arī šajā reizē grupas nosacīto favorīti, šai gadījumā Portugāli, pēdējā vietā nelika neviens, atsakoties no iespējas tikt uzreiz pie četriem punktiem.

KlubsHUNAUTISLPORKopā
Liepāja55
Ventspils55
Jelgava325
Spartaks3115
Daugavpils325
Metta/LU415
Riga55
RFS415
Kopā3253040

"Liepāja", "Ventspils" un "Riga" bez ierunām pēdējā vietā nostāda Ungāriju, kamēr "Jelgava", "Spartaks" un "Daugavpils" par to nav tik droši - "tikai" 3 no 5 liek ungārus pēdējā vietā. "Jelgavā" divreiz pēdējo vietu dod Austrijai, kamēr Islande divas no trim pēdējām vietām šai aptaujā atrada "Daugavpilī".

9.jautājums: pēc turnīra UEFA nosauks simbolisko izlasi, kurā būs 23 spēlētāji – 3 vārtsargi, 6 aizsargi, 9 pussargi un 5 uzbrucēji. Nosauc 1 vārtsargu, 1 aizsargu, 1 pussargu un 1 uzbrucēju, kurš, tavuprāt, tiks simboliskajā izlasē!
Punkti: par katru uzminēto spēlētāju tiek iegūti 2 punkti.

Vārtsargi.
Precīzi pusi no balsīm sakrāja Vācijas izlases pamatvārtsargs Manuels Noiers (20), kamēr Spānijas izlases pamatvārtsargs Davids de Hea tika pie 9 balsīm. Šeit nedrīkst nepieminēt, ka Visente del Boske nemaz nav izlēmis, kurš būs Spānijas izlases Nr.1, jo arī Ikers Kasiljass (kuram šai aptaujā nevienas "balss") ir pretendents. Savukārt trīs respondenti aptaujā joprojām tic vienam no turnīra vecākajiem spēlētājiem Džanluidži Bufonam.

KlubsNoiHeaBufHārKurLorKopā
Liepāja3115
Ventspils11125
Jelgava2125
Spartaks415
Daugavpils2215
Metta/LU325
Riga21115
RFS3115
Kopā209333240

Secībā - Noiers, de Hea, Bufons, Hārts, Kurtuā, Loriss.

Visvairāk Noieru novērtē "Spartakā", reti izceltais Džo Hārts ir cieņā "Jelgavā", bet tikpat reti (trīsreiz) izvēlētais Tibo Kurtuā divas "balsis" sakrāja "Ventspilī". Taču interesantākais fakts tikai sekos - lai gan de Hea zaudēja Noieram ievērojami (9:20), no astoņiem Virslīgas vārtsargiem pieci izvēlējās tieši spāņu vārtsargu, kamēr Noiera meistarību visaugstākajā pakāpē atzīst vien Kurakins ("Spartaks") un Māliņš (RFS). Savukārt veterāns Doroševs (35 gadi) novērtē citu veterānu Bufonu (38 gadi).

Aizsargi.
Šeit vairums uzskata, ka drošākā izvēle ir spānis Serhio Ramoss - 24 no 40 balsīm. Ja par citām pozīcijām ir jautājumi, it sevišķi uzbrukumu, tad par aizsardzības centru Spānija acīmredzot var nesatraukties - vēl piecās prognozēs minēts Pikē.

KlubsRamPikHumBoaKjeBonAlaStoSmoKopā
Liepāja415
Ventspils3115
Jelgava21115
Spartaks21115
Daugavpils21115
Metta/LU415
Riga3115
RFS415
Kopā245331111140

Secībā - Ramoss, Pikē, Hummelss, Boatengs, Kjellīni, Bonuči, Alaba, Stounss, Smolings.

Ramosu sevišķi godā "Liepājā", "Mettā"/LU un RFS, bet neviens cits aizsargs kādā no Virslīgas klubiem nesaņēma vairāk par vienu "balsi". Humoram - Maksims Uvarenko ("Ventspils") arī izvēlējās Ramosu, taču blakus norādīja, ka tikpat labi šo godu varētu izpelnīties netradicionālu futbolu piekopjošais vārtsargs Noiers.

Pussargi.
Jau ievadā minēju, ka starp pussargiem aptaujas dalībniekiem bija visgrūtāk izšķirties. Populārākā izvēle bija francūzis Pols Pogbā, taču viņš savāca "tikai" ceturtdaļu balsu (10 no 40). Vairāk par trim balsīm saņēma vēl tikai beļģis Edens Azārs un spānis Andress Injesta.

KlubsPogAzāInjModKroGrīEziRonKopā
Liepāja2114
Ventspils2114
Jelgava3115
Spartaks112
Daugavpils3115
Metta/LU111115
Riga213
RFS21115
Kopā10653322233

Secībā - Pogbā, Azārs, Injesta, Modričs, Kross, Grīzmans, Ezils, Ronaldu.
Nav iekļauti septiņi pussargi, kuri anketās tika minēti pa vienai reizei.

Pogbā vislielākajā cieņā ir "Daugavpilī", kamēr Azārs trīs no sešām balsīm ieguva no "Jelgavas" balsotājiem. Interesantas bija "Spartaka" izvēles - trīs no pieciem izvēlētajiem pussargiem (Hamšīks, Jarmolenko, Alkantara) pārējās anketās netika minēti ne reizi.

Uzbrucēji.
Vismaz man pārsteidzoši, taču ar diezgan jūtamu pārsvaru visbiežāk pieminētais kā potenciālais simboliskās izlases spēlētājs ir francūzis Antuāns Grīzmans. "Atletico" uzbrucēju izvēlējās 14 reizes (tas gan arī ir tikai mazliet vairāk par trešdaļu no visām izvēlēm), un viņš būtiski apsteidza tādus dūžus kā Krištianu Ronaldu (7), Zlatans Ibrahīmovičs (6) un Tomass Millers (6). Protams, Ronaldu un Zlatana sakarā jāņem vērā viņu pārstāvēto izlašu cerības turnīra kopējā kontekstā.

KlubsGrīRonIbrMilVārKeiLukMarKopā
Liepāja111115
Ventspils3115
Jelgava111115
Spartaks1315
Daugavpils3115
Metta/LU21115
Riga21115
RFS111115
Kopā14766321140

Secībā - Grīzmans, Ronaldu, Ibrahīmovičs, Millers, Vārdijs, Keins, Lukaku, Marsiāls.

Grīzmans pieminēts visu klubu izvēlēs, bet visbiežāk uz viņu liek "Ventspils" un "Daugavpils". Ronaldu trīs no septiņām "balsīm" iekrāja no "Spartaka", bet "Liepāja" un RFS pa reizei izvēlējās vienus un tos pašus piecus uzbrucējus - Grīzmanu, Ronaldu, Ibrahīmoviču, Milleru un Vārdiju.

10.jautājums: kurš kļūs par turnīra rezultatīvāko spēlētāju?
Punkti: par pareizu atbildi 2 punkti.

Pirms četriem gadiem Francijas U-21 izlasē spēlējušais Grīzmans konkursā 14 anketās tiek minēts kā galvenais favorīts arī cīņā par rezultatīvākā spēlētāja godu. Astoņi prognozētāji dod priekšroku Milleram, bet seši Ronaldu, kuram (tā vismaz varam pieļaut) daudzi neparedz spīdēšanu Portugāles izlases ierobežotās konkurētspējas dēļ. Tikmēr četri respondenti paredz Vārdija neticamā stāsta turpinājumu.

KlubsGrīMilRonVārIbrŽirLevKopā
Liepāja21115
Ventspils3115
Jelgava1214
Spartaks12115
Daugavpils12115
Metta/LU11114
Riga2114
RFS11114
Kopā1286422236

Secībā - Grīzmans, Millers, Ronaldu, Vārdijs, Ibrahīmovičs, Žirū, Levandovskis.
Nav iekļauti četri spēlētāji, kuri anketās tika minēti pa vienai reizei.

Grīzmanu visbiežāk pieminēja "Ventspils", bet vismaz vienu reizi viņš tika pieminēts visu astoņu klubu pārstāvju anketās. Ronaldu divas no sešām reizēm pieminēts "Jelgavas" prognozēs.

11.jautājums (bonusa jautājums): cik vārtu grupu turnīrā (3 spēlēs) iesitīs kopā Francija un Vācija?
Punkti: par precīzu minējumu 2 punkti

Izvēlējos divas izlases, Franciju un Vāciju, kurām uzbrukuma potenciāls ir ļoti liels un kuru gūto vārtu skaitu grupu turnīrā ir grūti paredzēt - iespējamā amplitūda patiešām ir plaša. To var redzēt arī respondentu atbildēs - no 7 (Siņeļņikovs) līdz pat 19 (Kaspars Ikstens). Vidējā atbilde - 11.4 vārti.

12.jautājums (bonusa jautājums): cik punktu grupu turnīrā (3 spēlēs) kopā sakrās tās 3 izlases, kas spēlēja vienā grupā ar Latviju, proti, Čehija, Islande un Turcija?

Šeit reāli iespējamā amplitūda varbūt nav tik plaša, taču sarēķināt trīs dažādu izlašu kopējo punktu skaitu, manuprāt, ir ārkārtīgi sarežģīta padarīšana. Šķiet, matemātiskos aprēķinos mazliet apmaldījās Ritvars Rugins, kurš ļoti optimistiski paredz 17 punktus, vismazāk, nieka 4 punktus, prognozē "Daugavpils" vārtsargs Jevgeņijs Nerugals, bet vidēji tika likti 9.3 punkti. Redzēsim, kam beigās būs taisnība.

13.jautājums: par kurām trim izlasēm fanosi „Euro2016”?

Šis jautājums kopvērtējuma punktus ne dos, ne atņems, taču zemāk tabulā varat redzēt, kurš par kuru fano. Skaidrs, ka vairums krievu tautības futbolistu un klubu amatpersonu jutīs līdzi Krievijas izlasei, tomēr visbiežāk pieminēta daudzviet populārā Anglijas izlase - tieši puse no konkursa dalībniekiem minēja šo komandu kā vienu no trim, kurai sevišķi jutīs līdzi. No turnīra favorītēm daudz atbalstītāju arī Francijai (16) un Vācijai (13), bet no "mazajām izlasēm" salīdzinoši lielas simpātijas ir mūsu grupā spēlējušajai Islandei (7). Nevienā anketā netika minētas sešas komandas - Ziemeļīrija, Albānija, Rumānija, Ungārija, Slovākija un Turcija.

IzlaseSk
Anglija20
Krievija17
Francija16
Vācija13
Beļģija11
Spānija10
Itālija8
Islande7
Horvātija3
Ukraina3
Portugāle3
Polija2
Austrija2
Šveice1
Īrija1
Čehija1
Velsa1
Zviedrija1

Nu un, lūk, pilnā tabula ar 40 dalībnieku prognozēm:

DalībnieksTituls1/21/21/21/2A4B4C4D4E4F4Vārts.AizsargsPussargsUzbrucējsSnaiperis11.12.Fanošu par
TrušēlisFRAFRAGERPORESPALBRUSNIRCZESWEHUNNoiersRamossPogbāRonalduŽirū1410FRA;SUI;IRL
DoroševsGERGERITAESPFRAROMRUSNIRCROIRLHUNBufonsRamossAzārsMillersMillers811RUS;ENG;ITA
KļavaFRAFRAGERBELENGALBWALNIRTURIRLHUNNoiersStounssGrīzmansVārdijsGrīzmans138FRA;GER;ITA
KamešsESPESPENGGERPOLROMRUSNIRCZEIRLHUNNoiersRamossSilvaIbrah.Vārdijs128ESP;POL;RUS
IkaunieksFRAGERFRAPORENGROMSVKNIRCZEIRLHUNLorissRamossPogbāGrīzmansGrīzmans1010FRA;GER;AUT
ButriksFRAFRAESPGERENGALBSVKNIRTURIRLHUNHārtsPikēPogbāGrīzmansGrīzmans108RUS;ENG;BEL
UvarenkoFRAFRAGERBELITAROMSVKUKRTURIRLHUNDeHeaRamossGrīzmansMillersGrīzmans1311RUS;CZE;GER
RuginsENGENGGERESPBELROMSVKNIRTURIRLHUNKurtuāRamossDe BreineGrīzmansLevand.1417BEL;POL;ESP
SiņeļņikovsFRABELFRAPORESPROMSVKUKRCROIRLHUNNoiersHumelssPogbāKeinsGrīzmans79FRA;RUS;BEL
KarlsonsFRAFRABELGERESPALBSVKUKRTURIRLHUNKurtuāRamossModričsGrīzmansRonaldu911BEL;FRA;ENG
VugulsENGFRAENGGERESPALBSVKNIRCZEIRLHUNHārtsPikēAzārsKeinsKeins1310ENG;BEL;WAL
IkstensESPGERPORENGESPALBSVKNIRTURIRLHUNDeHeaSmolingsAzārsRonalduRonaldu1910ENG;ITA;GER
FreimanisESPGERITAFRAESPROMRUSNIRCZESWEAUTHārtsRamossKrossGrīzmansGrīzmans1411GER;ESP;FRA
LazdiņšBELGERBELESPCROSUIWALNIRTURIRLAUTNoiersRamossAzārsMarsiālsRonaldu99BEL;GER;CRO
TurkovsENGENGESPGERITAALBWALNIRTURIRLHUNNoiersBoatengsInjestaVārdijsVārdijs104ENG;ESP;RUS
GolubevsPORFRAGERPORITASUIWALPOLCZESWEHUNNoiersHumelssHamšīksRonalduRonaldu99ITA;GER;CRO
KurakinsGERGERFRAENGRUSROMWALNIRCZEIRLAUTNoiersBoatengsJarmol.Ibrah.Vārdijs108GER;FRA;RUS
BulvītisENGFRAGERBELENGROMRUSNIRTURIRLISLNoiersPikēAlkantaraRonalduMillers105ENG;ISL;UKR
KiriļinsFRAFRAGERESPENGROMWALNIRTURIRLHUNNoiersRamossInjestaRonalduMillers109POR;FRA;RUS
KozlovsFRAISLENGCROBELROMRUSNIRCZESWEHUNDeHeaRamossModričsGrīzmansGrīzmans128ENG;ISL;CRO
IsakovsGERFRAENGGERESPROMSVKNIRTURIRLHUNNoiersAlabaPogbāGrīzmansŽirū1214GER;FRA;ENG
NerugalsGERESPFRAGERENGALBRUSNIRCZESWEISLDeHeaBoatengsKrossGrīzmansGrīzmans114RUS;ENG;GER
SokolovsGERGERESPITAFRAALBSVKNIRTURIRLISLDeHeaBonučiPogbāMillersMillers126GER;ITA;RUS
VērdiņšCROENGFRACRORUSSUIWALNIRTURIRLHUNKurtuāRamossAzārsIbrah.Millers88ENG;RUS;UKR
FjodorovsGERGERESPFRAENGROMSVKNIRCZEIRLHUNNoiersRamossPogbāGrīzmansRonaldu167POR;RUS;ISL
ĒrglisGERGERFRABELESPALBSVKNIRTURIRLHUNNoiersKjellīniPogbāLukakuLukaku1212ITA;BEL;ISL
GrigorjevsFRAITACROBELRUSROMSVKUKRTURIRLHUNDeHeaRamossModričsGrīzmansGrīzmans1216FRA;RUS;ESP
StrodsFRAFRAGERESPENGROMRUSUKRCZEIRLHUNNoiersRamossEzilsGrīzmansMillers136ENG;FRA;SWE
StuglisPORPORESPGERENGROMRUSNIRCZESWEHUNNoiersRamossRonalduMillersRonaldu116POR;ISL;ENG
KalniņšESPESPBELGERENGALBSVKUKRTURIRLAUTDeHeaRamossAzārsIbrah.Ibrah.911ENG;BEL;ISL
NagaicevsGERGERESPITAFRAALBWALUKRCZESWEHUNBufonsRamossGeceGrīzmansGomess118RUS;ESP;GER
LitovkaESPGERFRABELUKRROMWALNIRTURIRLHUNDeHeaPikēEzilsIbrah.Grīzmans168UKR;ESP;BEL
TimofejevsFRAFRAESPGERENGROMWALNIRTURIRLHUNNoiersRamossInjestaGrīzmansGrīzmans1314FRA;RUS;ENG
PētersonsGERGERITAESPENGALBRUSUKRCZEIRLHUNNoiersRamossInjestaRonalduLevand.109BEL;ITA;ENG
SavaļnieksENGGERENGBELESPROMWALNIRTURIRLHUNLorissHummelssKokeMillersMillers117ENG;FRA;BEL
UsovsESPGERFRABELCROROMWALNIRCZESWEHUNNoiersPikēInjestaRonalduGrīzmans119RUS;ITA;ENG
MāliņšESPESPGERFRAAUTALBWALPOLTURSWEHUNNoiersRamossPogbāGrīzmansNolito119ESP;AUT;ISL
KrjauklisFRAESPENGFRAITAROMSVKUKRTURSWEAUTBufonsRamossPogbāVārdijsVārdijs1012ENG;ESP;FRA
VišņakovsGERESPFRAITAENGROMWALUKRCROSWEHUNNoiersRamossRonalduIbrah.Ibrah.1013ESP;GER;FRA
IvanovsGERGERFRAESPENGALBSVKNIRTURIRLHUNDeHeaRamossKrossMillersMillers107ENG;FRA;RUS

1/2 - prognozes par pusfināla komandām.
A4, B4 utt. - prognoze par pēdējās vietas ieguvēju attiecīgajā grupā.
11. - bonusa jautājums par to, cik vārtus grupu turnīrā kopā gūs Francija un Vācija.
12. - bonusa jautājums par to, cik punktus grupu turnīrā kopā izcīnīs Čehija, Islande un Turcija.
Pirmie pieci dalībnieki pārstāv "Liepāju", tālāk dalībnieki no "Ventspils", "Jelgavas", "Spartaka", "Daugavpils", "Mettas"/LU, "Riga" un RFS.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-07 10:37, pirms 8 gadiem
Par Angliju vnm fano, jo tā ir klasika, bet par Rus fano, laikam, jo pusei izcelsme ir RUS.

     [+] [-]

, 2016-06-07 10:40, pirms 8 gadiem
Klau, kāds nav dzirdējis vai būs Prognožu spēle priekš EČ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-06-07 11:12, pirms 8 gadiem
Paldies autoram par rakstu!

p.s.
Dīvaini, ka Futbola sadaļā es redzu apakšadaļu "PK2014" un nav EČ2016. Tūlīt ies vaļā gada galvenais pasākums. Par kaut ka'dām prognožu spēlēm laikam pat nav ko sapņot.

     [+] [-]

, 2016-06-07 11:17, pirms 8 gadiem
ā, tomer atradu sadaļu pašā apakšā. Tomēr cerēju ka tā būs ar kalendāru, tabulām u.t.t.. nevis pliks rakstu arhīvs

  +1 [+] [-]

, 2016-06-07 11:25, pirms 8 gadiem
Protams, interesanta aptauja. Pavisam skaisti būtu, ja būtu izdevies atrast kādu, kas uzprogrammē šito tā, lai kopā ar futbolistiem prognozēt varētu arī līdzjutēji - tad tiešām būtu aizraujoši. Nu, varbūt nākošreiz...

  -3 [+] [-]

, 2016-06-07 11:30, pirms 8 gadiem
Ronaldu arī pie pussargiem pieminēts, ko Stuglis un Višņakovs pīpē?

Francijai būs labi, ja līdz pusfinālam tiks, tāpat Anglijai.

Un protams, smirdīgie krievelēni par Rasiju fanos

     [+] [-]

, 2016-06-07 11:33, pirms 8 gadiem
njā,paskaties "Fanošu par" lodziņu kur ir RUS un tad uz uzvārdu un viss paliek skaidrs!

     [+] [-]

, 2016-06-07 11:46, pirms 8 gadiem
Baigi sarežģīta un gara aptauja. Pat negribas iedziļināties.

     [+] [-]

, 2016-06-07 12:14, pirms 8 gadiem
Es protams par Portugāli,kas diemžēl neko daudz visticamāk neiespēs. Ronaldu jācer, ka no jaunatnes izlasēm uz nākamo PK vai EČ būs pastiprinājumi,kas ļaus cīnīties par titulu

  +3 [+] [-]

, 2016-06-07 12:18, pirms 8 gadiem
Jigsaw rakstīja: Ronaldu arī pie pussargiem pieminēts, ko Stuglis un Višņakovs pīpē?

Francijai būs labi, ja līdz pusfinālam tiks, tāpat Anglijai.

Un protams, smirdīgie krievelēni par Rasiju fanos
Kāpēc nevar just līdzi Krieviajs izlasei? Tiešām nevar nomierināties un nepīt sportu iekšā ar politiku? Lai fano par vien grib. Es tikai ceru, ka tiks gāzti no troņa spāņi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-06-07 14:46, pirms 8 gadiem
Vai gadījumā nav ieviesusies kļūda prognozēs, jo kolonnā kurā ir noradīts prognozējamā titula īpašniece, nav pieminēta pusfinālā? (piemēram, Usovs uzskata, ka uzvarēs Spānija, taču pusfinālā ir ielicis Vāciju, Horvātiju, Beļģiju un Franciju,bez Spānijas. Tad to var interpretēt divējādi, pirmkārt, Spānija netiks vai nespēlēs pusfinālā, taču kaut kādā veidā automātiski kvalificēsies finālam, kas ir neiespējami, savukārt otrā versija ir tāda, ka viņš nav izpratis jautājumu (varbūt neprecīzi pajautāts) un nosaucis 5 dalībnieces pusfinālam.)
P.s. Ļoti interesants un labs raksts!

     [+] [-]

, 2016-06-07 16:30, pirms 8 gadiem
laba un interesanta lasāmviela. būs jāizveido arī savas prognozes un jāsalīdzina ar šiem futbola cilvēkiem

tie, kas vēlas uzspēlēt Euro 2016 FANTASY futbolu, droši reģistrējaties un pievienojaties Sportacentrs.com līgai LĪGAS KODS: 447138XJ

links: UEFA.com

  -1 [+] [-]

, 2016-06-07 17:26, pirms 8 gadiem
Igdrasils rakstīja: Vai gadījumā nav ieviesusies kļūda prognozēs, jo kolonnā kurā ir noradīts prognozējamā titula īpašniece, nav pieminēta pusfinālā? (piemēram, Usovs uzskata, ka uzvarēs Spānija, taču pusfinālā ir ielicis Vāciju, Horvātiju, Beļģiju un Franciju,bez Spānijas. Tad to var interpretēt divējādi, pirmkārt, Spānija netiks vai nespēlēs pusfinālā, taču kaut kādā veidā automātiski kvalificēsies finālam, kas ir neiespējami, savukārt otrā versija ir tāda, ka viņš nav izpratis jautājumu (varbūt neprecīzi pajautāts) un nosaucis 5 dalībnieces pusfinālam.)
P.s. Ļoti interesants un labs raksts!
iespējams, ka sajaucis kaut ko, bet tik pat labi to darīja speciāli. es, piemēram, arī atbildēju uz visiem jautājumiem. Uzbrucējs, kurš būs simboliskajā izlasē, liku Griezmanu, bet par rezultatīvāko izvēlējos Žirū. Tas tā, lai lielāka iespēja sakrāt punktiņus. Ja es prognozētu, ka Žirū būtu rezultatīvākais un simboliskajā izlasē, bet beigās viņam turnīrs nepadodas, man ir vēl cerība uz Griezmanu kaut kā tā

  +1 [+] [-]

, 2016-06-07 17:39, pirms 8 gadiem
Jā, doma šeit, ka var menedžēt savu taktiku dažādi. Iekopēšu vēlreiz jautājumu par pusfinālistēm (pievērst uzmanību pasvītrotajam):

2.jautājums: kuras četras komandas iekļūs pusfinālā?
Punkti: par katru uzminēto izlasi tiek iegūti 2 punkti (ir atļauts nelikt to komandu, kura izvēlēta 1.jautājumā)

     [+] [-]

, 2016-06-07 17:39, pirms 8 gadiem
Laba aptauja. Tikai nesaprotu, kāpēc pussargu izvēlē Azārs, kurš šogad īsti neko nav parādījis, ir dabūjis 6 balsis, kamēr viņa komandas biedrs, es teiktu, Beļģijas līderis De bruyne dabūjis apaļu nulli

  +1 [+] [-]

, 2016-06-07 18:13, pirms 8 gadiem
atstarpe rakstīja: Laba aptauja. Tikai nesaprotu, kāpēc pussargu izvēlē Azārs, kurš šogad īsti neko nav parādījis, ir dabūjis 6 balsis, kamēr viņa komandas biedrs, es teiktu, Beļģijas līderis De bruyne dabūjis apaļu nulli
sezonas pēdējās spēlēs Azārs bija ļoti labā formā. Izārstējies no savainojumiem. Līdzjutēji nav zaudējuši ticību

     [+] [-]

, 2016-06-07 18:27, pirms 8 gadiem
NOLITO(paarbaudes speelees zveers!) - Spaanija

     [+] [-]

, 2016-06-07 21:03, pirms 8 gadiem
A kas uzvarētājam - sc abonaments vai hūdijs?

     [+] [-]

, 2016-06-07 22:18, pirms 8 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Klau, kāds nav dzirdējis vai būs Prognožu spēle priekš EČ?
UEFA EURO 2016 - Standings – UEFA.com

     [+] [-]

, 2016-06-07 23:49, pirms 8 gadiem
Par Angliju!Viņi spēlēs vismaz pusfinālā un ceru,ka duo Keins-Vārdijs parādīs kur vēži ziemo

     [+] [-]

, 2016-06-08 02:31, pirms 8 gadiem
Januks rakstīja: Kāpēc nevar just līdzi Krieviajs izlasei? Tiešām nevar nomierināties un nepīt sportu iekšā ar politiku? Lai fano par vien grib. Es tikai ceru, ka tiks gāzti no troņa spāņi!
Nu tu gan esi aizgulējies smagi. Šīs lietas neiet viena bez otras jau kopš pasaules pirmsākumiem.