Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Postņikovs: "Vismaz Kubareva vadībā "Spartaks" centās spēlēt kombinacionāli"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Postņikovs: "Vismaz Kubareva vadībā "Spartaks" centās spēlēt kombinacionāli"
Jevgeņijs Postņikovs savulaik "Ventspils" kreklā
Foto: FK Ventspils

Pirmdien Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempionvienība tiksies ar Kazahstānas spēcīgāko klubu "Astana".

Par notikušo izlozi portālam sports.kz izteikušies daudzi, bet, pirmkārt, iepazīstināsim ar to futbolistu komentāriem, kuri Jūrmalas "Spartaku" pazīst pietiekami labi. 31 gadu vecais Jevgeņijs Postņikovs pārstāvējis Daugavpils "Daugavu" 2006.-2007. gadā, "Ventspili" 2010.-2011. gadā, bet pērn, kad leģionāru limita dēļ zaudēja vietu "Astana" pamatsastāvā, vēlreiz iegriezās Latvijā un "Ventspils" rindās sezonas otrajā pusē aizvadīja deviņus mačus, tiesa, pret topošajiem čempioniem no Jūrmalas viņam uzspēlēt nesanāca.

Postņikovs: "Jūrmalas "Spartaks" ir laba un organizēta komanda, nopietns pretinieks. Viņi pagājušajā gadā spēja uzvarēt Latvijas čempionātā un arī šogad atrodas turnīra vadībā. Tā ka viegli noteikti nebūs. Jūrmalnieki cenšas spēlēt kombinacionālu futbolu - vismaz tā bija pie iepriekšējā trenera [Oļega Kubareva], tagad gan komandu vada cits treneris [Mareks Zubs]."

Pagājušajā gadā "Spartaka" zelta sezonā šīs komandas rindās mazliet uzspēlēja kazahu futbolists Rinats Hairuļins (Virslīgā sešas spēles, pamatsastāvā tikai divas), kurš tagad pārstāv Kazahstānas Premjerlīgas klubu "Shakhter" no Karaghandiem. Hairuļins: "Domāju, "Astana" šajā pārī ir favorīts, jo kazahu komanda meistarības un Eirokausu pieredzes ziņā pārspēj "Spartaku". Taču tas ir futbols, kurā visādi mēdz gadīties - tāpēc miljoniem cilvēku mīl šo sporta veidu."

Kazahu portāls sazinājās arī ar 21 gadu veco Jevgeņiju Kazačoku, kurš nupat debitējis arī Latvijas izlasē. Kazačoks: "Mums pretī ticis ļoti nopietns pretinieks ar pieredzi Čempionu līgas un Eiropas līgas grupu turnīrā. Saprotams, ka šajā pārī favorīts būs "Astana". Taču mums ir divas spēles - cīnīsimies!"

"Astana" ir ambiciozs klubs un tādi nereti maina trenerus kā zeķes. Taču šis ir izņēmuma gadījums - bulgārs Stanimirs Stoilovs komandu vada jau kopš 2014. gada vasaras, tātad trīs gadus. Nav jābrīnās, ka viņš turas amatā - tieši Stoilova vadībā "Astana" 2015. gada augustā kļuva par pirmo Kazahstānas klubu, kas iekļuvis Čempionu līgas grupu turnīrā. Tajā izdevās sakrāt četrus neizšķirtus (0-4-2) pret tādiem pretiniekiem kā nākamo finālistu Madrides "Atletico", "Benfica" un "Galatasaray". Tāpat Stoilovs aizveda "Astana" līdz Kazahstānas čempionu titulam gan 2014., gan 2015., gan 2016. gadā un arī šogad ar bilanci 12-3-2 ir vadība ar divu punktu pārsvaru, plus spēle rezervē.

Stoilovs: "Jūrmalas "Spartaks" ir nopietns pretinieks - ne velti šī komanda pērn uzvarēja Latvijas čempionātā. Viņu sastāvā ir savākti pieredzējuši futbolisti, kuriem ir pieredze savas valsts izlasē." Vai paveicies ar izlozi? "Vienmēr esmu teicis, ka izlozi var novērtēt tikai pēc tam, kad notikušas spēles. Ja tiksim pāri "Spartakam", tad teiksim, ka paveicās. Tomēr Čempionu līgā nemēdz būt vieglu pretinieku, un mēs nekādā gadījumā nedrīkstam nenovērtēt "Spartaku". Turklāt mums acu priekšā ir piemērs - pagājušajā gadā mums ielozēja "Žalgiri". Daudzi uzskatīja, ka jau esam nākamajā kārtā, kaut gan realitātē mums nācās pielikt lielas pūles un tikai vārti atbildes mača pēdējās minūtēs mums ļāva tikt tālāk."

Stoilova palīgs ir Grigorijs Babajans, kuru ziemā sauca par Kazahstānas izlases iespējamo nākamo galveno treneri (tas nenotika) un kurš par izlozi izteicās sekojoši: "Grūti sacīt, vai mums paveicās ar "Spartaku" vai nē. "Spartaks" ir stipra komanda, kas mācēja triumfēt Latvijas čempionātā pirmo reizi savā vēsturē. Ir jāsaprot, ka Eirokausos nemēdz būt viegli pretinieki un vieglas spēles. Turklāt latviešiem tāpat kā mums čempionāts rit pilnā sparā, tātad "Spartaks" mačos ar mums būs labā fiziskā formā." Ko "Astana" zina par "Spartaku"? "No šodienas sāksim ievākt informāciju par "Spartaku". Taču iesim no spēles uz spēli, jo pirms cīņas ar latviešiem mums vēl jāaizvada smagas spēles Kazahstānas čempionātā un šobrīd gatavosimies šīm cīņām."

Ar agresīvāko viedokli, ja tā drīkst izteikties, izcēlās 63 gadus vecais kazahu futbola speciālists Vladimirs Fomičevs, kurš 2000. gadā pabija Kazahstānas izlases galvenā trenera pienākumu izpildītāja lomā, ir vadījis Kazahstānas U-21 izlasi, kā arī virkni kazahu un uzbeku klubu. Fomičevs: "Var teikt, ka mūsu galvaspilsētas komandai ar izlozi paveicās. Nedomāju, ka Kazahstānas komanda pieļaus netikšanu pāri šādam pretiniekam. Pēc visiem parametriem "Astana" neapšaubāmi izskatās spēcīgāk par Latvijas klubu." Vai "Spartakam" var palīdzēt tas, ka atbildes spēle notiks Jūrmalā? "Uzskatu, ka, spēlējot ar šo pretinieku, "Astana" nav principiāli, kurā laukumā aizvadīt pirmo spēli. Domāju, visus jautājumus par iekļūšanu nākamajā kārtībā "Astana" noņems no dienas kārtības jau pirmajā spēlē."

Ne mazāk bravūrīgs bija cits kazahu treneris, 69 gadus vecais Vjačeslavs Ledovskis: "Visu mūsu komandu pretinieki Eirokausos principā ir pārspējami. Jūrmalas "Spartaks" neapšaubāmi ir klasi zemāks par mūsu čempionu. Izloze mums ir bijusi ļoti veiksmīga. Visām četrām mūsu komandām jātiek pāri bez problēmām [Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā "Kairat" tiksies ar Lietuvas "Atlantas", "Irtish" ar bulgāru "Dunav", bet "Ordabasy" ar bosniešu "Široki Brijeg" - aut.]. Vispār šogad gaidu no mūsu komandām sekmīgu startu Eirokausos - tam ir visi priekšnoteikumi. Pirmkārt, visas komandas ir nokomplektētas ar diezgan meistarīgiem futbolistiem un arī sniegums šosezon ir visai pieklājīgs."

Izmantotie resursi:
sports.kz

     [+] [-]

, 2017-06-20 00:30, pirms 7 gadiem
Maz ticams,bet butu forshi ja Spartaks shamos uzvilktu uz desas

  -1 [+] [-]

, 2017-06-20 00:40, pirms 7 gadiem
Spartaks var spēlēt savam priekam. Astanai budžets ir 8 reizes lielāks kā jūrmalniekiem, tāpēc nav pamata prasīt kaut kādu rezultātu. Spartaka tikšana tālāk būtu liels pārsteigums. 2009. gadā, kad Ventspils tika grupu turnīrā, 2. kārtā bija luksemburgieši. Un uzvarēta tika Bate 3. kārtā, kas ir apmēram Astanas līmeņa komanda. Tagad pat ar vienu šādu mega uzvaru pār Astanu grupu turnīrs vēl nebūtu izcīnīts. Tas nozīmē, ka tagad Latvijas klubiem vēl grūtāk ir tikt grupu turnīrā, jo ir jāizcīna 2 lielas uzvaras. Pag. gadā Liepājai arī bija praktiski necaurkožams rieksts. Reālākas izredzes bija vēl pirms tam Ventspilij, kas spēlēja ar ne neuzvaramajām Malmo un HJK. Astana un Zalcburga ir vēl pāris pakāpienus augstāka barjera par ziemeļniekiem

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 01:03, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Spartaks var spēlēt savam priekam. Astanai budžets ir 8 reizes lielāks kā jūrmalniekiem, tāpēc nav pamata prasīt kaut kādu rezultātu. Spartaka tikšana tālāk būtu liels pārsteigums. 2009. gadā, kad Ventspils tika grupu turnīrā, 2. kārtā bija luksemburgieši. Un uzvarēta tika Bate 3. kārtā, kas ir apmēram Astanas līmeņa komanda. Tagad pat ar vienu šādu mega uzvaru pār Astanu grupu turnīrs vēl nebūtu izcīnīts. Tas nozīmē, ka tagad Latvijas klubiem vēl grūtāk ir tikt grupu turnīrā, jo ir jāizcīna 2 lielas uzvaras. Pag. gadā Liepājai arī bija praktiski necaurkožams rieksts. Reālākas izredzes bija vēl pirms tam Ventspilij, kas spēlēja ar ne neuzvaramajām Malmo un HJK. Astana un Zalcburga ir vēl pāris pakāpienus augstāka barjera par ziemeļniekiem
8 nav 30-40 kā bija pret Zalcburgu.
Te ir varianti!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 08:46, pirms 7 gadiem
nav pat vajadzīgas uzvaras, pietiek arī ar neizšķirtiem