Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

papildināts Eiropas līga: "Sevilla" zaudē "Porto", "Liverpool" neuzvar Čehijā, "Zenit" piekāpjas Šveicē

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Eiropas līga: "Sevilla" zaudē "Porto", "Liverpool" neuzvar Čehijā, "Zenit" piekāpjas Šveicē
Epizode no spēles Maskavā
Foto: AP

Aizvadītas pirmās šodienas Eiropas līgas 1/16 fināla spēles. Kazaņas "Rubin", aizvadot savu mājas spēli neitrālā laukumā pustukšu tribīņu priekšā, neprata pārspēt Nīderlandes "Twente", mača beigu daļā ielaižot divus vārtus pēc stūra sitienu izspēlēm - 0:2. Pie panākumiem viesos tika arī Leverkūzenes "Bayer", Kijevas "Dynamo", Maskavas "Spartak", "Porto" un Amsterdamas "Ajax".

Februāra mēnesī sals Krievijā nav nekas neierasts, tādēļ pastāvēja aizdomas, ka šodien paredzētais mačs starp Kazaņas "Rubin" un Nīderlandes "Twente" tiks pārcelts uz vēlāku laiku, taču komandas devās laukumā, neskatoties uz apmēram 13 grādus lielo salu. Mačs gan nenorisinājās Kazaņā, bet gan Maskavā, pie tam iesākās neierasti agrā laikā - plkst. 14:00 pēc Latvijas laika.

Aukstums, neitrālais laukums, kā arī darba dienas vidus nedeva "Rubin" spēlētājiem cerības tribīnēs sagaidīt lielu atbalstītāju pulku. Vien pāris simti skatītāju ieradās uz stadionu, lai pavērotu spēli. Mača pirmais puslaiks aizritēja diezgan vienmuļā spēlē, jo vārtu gūšanas iespēju praktiski nebija. "Rubin" krietni vairāk kontrolēja bumbu, kā arī uzbruka, taču patiešām baudāmu momentu nebija. Aktīvs nominālajiem mājiniekiem bija Vladimirs Djadjuns, kuram bija pāris pusiespējas izcelties. Centās arī citi spēlētāji, bet vārtu pirmajā puslaikā nebija. Vērts piebilst, ka "Rubin" vārtus sargāja lietuvietis Ģiedrs Arlausks, kuram pirmajās 45 minūtēs darba nebija praktiski vispār.

Otrā puslaika pirmā puse ne ar ko neatšķīrās no pirmā puslaika. "Rubin" uzbruka vairāk, bet uzbrukumu noslēguma fāzē allaž trūka precizitātes. Neitrālajam skatītājam garlaicīgais mačs pārvērtās puslaika otrajā pusē, kad uzbrukt arvien sparīgāk sāka "Twente". Viesi izveidoja vairākus pusmomentus līdz beidzot arī atklāja rezultātu. Pēc stūra sitiena izpildes lieliskus vārtus ar galvu guva Lūks de Jongs. Nepratuši izveidot neko bīstamu pie viesu vārtiem, "Rubin" 88. minūtē pamanījās ielaist vēl vienus vārtus, pie tam atkal pēc stūra sitiena. De Jonga sitienu ar galvu Arlausks atsita, bet pirmais pie bumbas piesteidzās Peters Visgerhofs, ieraidot to jau tukšos vārtos. "Twente" divu vārtu pārsvaru noturēja, sperot platu soli pretī iekļūšanai astotdaļfinālā.

Citā agrajā spēlē Harkovas "Metalist" neprata tikt galā ar Leverkūzenes "Bayer" uzbrukumu tempu, piekāpjoties ar 0:4. Vācijas klubam panākums Ukrainā ļauj ar paceltu galvu raudzīties uz izredzēm tikt labāko 16 turnīra komandu pulkā.

Vietējās publikas atbalstīti mājinieki mača pirmajās minūtēs spēlēja ļoti aktīvi, vairākkārt paviesojoties "Bayer" soda laukumā. Pamazām iniciatīva gan pārgāja meistarīgāko Vācijas kluba futbolistu rokās. Viens no viesu reidiem noslēdzās ar skaisti izspēlētu vārtu guvumu. Augusto adresēja piespēli uz kreiso malu, kur jau atradās Baličs. Vācijas futbolists nekavējoties izdarīja piespēli soda laukumā, kur bumbu ar vienu pieskārienu vārtu tīklā ieraidīja Erens Derdijoks. Līdz pirmajam pārtraukumam pa kādam bīstamam uzbrukumam izveidoja abas komandas, bet "Metalist" leģionārs Taisons pat trāpīja pa stabu. Vērts piebilst, ka pēdējā minūtē nesavaldījās Sems ("Bayer"), kurš ar brīvās cīņas cienīgiem paņēmieniem noguldīja mājinieku futbolistu.

Otrajā puslaikā laukumā ritēja līdzīga spēkošanās. Vienībām bija iespējas izcelties ar tālsitieniem un sitieniem no soda laukumu kreisajiem stūriem, bet vai nu vietā bija vārtsargs, vai arī paši futbolisti neprata trāpīt vārtu rāmī. Klusumu pārtrauca Gonsalo Kastro gūtie vārti spēles 72. minūtē. Lielu pateicību parādā viņš būs Derdijokam un Augusto, kuri noorganizēja šo uzbrukumu. Pēc Augusto sitiena bumbu no vārtu līnijas izsita mājinieku aizsargs, bet Kastro nekavējoties to raidīja vārtos. Viens no labākajiem "Bayer" futbolistiem šajā spēlē Derdijoks varēja pielikt punktu "Metalist" sapnim par iekļūšanu astotdaļfinālā, bet nerealizēja izgājienu viens pret vienu. Vēl pēc brīža lieliska iespēja bija arī Rolfesam, bet viņš netrāpīja vārtos. Ko nepaveica viņš, to spēles pēdējā minūtē un kompensācijas laikā paveica Sems, kurš izmantoja mājinieku rupjas kļūdas aizsardzībā, nodrošinot savai komandai graujošu uzvaru - 4:0.

Ar pusotru kāju nākamajā kārtā jau ir Amsterdamas "Ajax", kas šovakar viesos ar 3:0 pārspēja beļģu "Anderlecht". Vērts piebilst, ka mājinieki otrā puslaika sākumā nerealizēja pendeli, kas būtu devis iespēju izlīdzināt rezultātu. Par pārsteigumu gandrīz parūpējās Borisovas "BATE", kas savu skatītāju priekšā vēl priekšpēdējā spēles minūtē bija vadībā pret slaveno "Paris St.Germain", bet Lujindula 89. minūtē izlīdzināja rezultātu - 2:2.

Pamatīgu triecienu saņēma "Besiktas", kas Turcijā atzina Kijevas "Dynamo" pārākumu, pie tam zaudēja diegan apkaunojoši - 1:4. Vienus vārtus uzvarētājiem guva Andrejs Ševčenko. Nevar nepieminēt, ka atbildes spēlē turkiem nevarēs palīdzēt Rikardo Kvarežma, kurš kompensācijas laikā tika noraidīts.

Mača pēdējās 20 minūtēs gūstot divus vārtus, pie panākuma tika "Benfica" (2:1 pret "Stutgart"), bet "Napoli" un "Villareal" cīņā vārti tā arī netika gūti.

Vēlajās ceturtdienas spēlēs par lielāko pārsteigumu parūpējās "Porto", kas izbraukumā ar 2:1 pārspēja "Sevilla". Uzvaras vārti tika gūti spēles 85. minūtē. Lielisku otro puslaiku aizvadījusi Maskavas "Spartak" spēlētāji, kas viesos cīņā ar "Basel" atspēlējās no 0:2, uzvarot ar 3:2. Trešos vārtus izdevās iesist otrajā kompensācijas laika minūtē, kad precīzs bija Ananidze. "Basel" pēdējās 12 minūtes aizvadīja mazākumā.

Pēc līdzīga scenārija aizritēja cita Šveices un Krievijas klubu spēle. "Zenit" viesos izrāvās vadībā pret "Young Boys", bet otrajā puslaikā ielaida divus bezatbildes vārtus, pie tam otros ceturtajā kompensācijas laika minūtē! Arī šeit neiztika bez noraidījuma - pēdējās 20 minūtes mazākumā spēlēja krievi, jo noraidīts tika Bistrovs.

Par pārsteigumu parūpējās Prāgas "Sparta", kas savā laukumā nospēlēja 0:0 ar "Liverpool". Šī pāra uzvarētājs 1/8 finālā varētu tikties ar Artjoma Rudņeva "Lech". Vēl šodien "Rangers" nospēlēja 1:1 ar "Sporting" (portugāļi izglābās 89. minūtē), bet "Lille" 2:2 ar "PSV" (vēl 83. minūtē francūži bija priekšā ar 2:0).

UEFA Eiropas līga 1/16 finālu pāri

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Aris – Manchester City0:0
Napoli – Villarreal0:0
Anderlecht – Ajax0:3
Lech – Braga1:0
Besiktas – Dynamo Kyiv1:4
Rubin – Twente0:2
Benfica – Stuttgart2:1
BATE – PSG2:2
Metalist – Bayer0:4
Rangers – Sporting1:1
Sparta – Liverpool0:0
Basel – Spartak2:3
Young Boys – Zenit2:1
PAOK – CSKA0:1
Sevilla – Porto1:2
Lille – PSV2:2

  +7 [+] [-]

, 2011-02-17 16:09, pirms 13 gadiem

labs futbols -13 grādos...
visjaukāk droši vien vārtsargiem

  +4 [+] [-]

, 2011-02-17 16:12, pirms 13 gadiem
Normāli, UEFA, ta jau grūti nopelnīt klubiem naudu, popularitāte arī nav gluži kā Anglijā, un viņi vēl ņem un ieliek spēli plkst. 14:00 darbadienā, plus neitrālā laukumā, citā pilsētā! Mudaki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-02-17 16:20, pirms 13 gadiem
Worst Case Ontario rakstīja: Es kkur dzirdēju, ka Spēle ir Maskavā jo Kazaņā ir mežonīgs aukstums, varbūt kļūdos
da Kazaņā tikai -19 grādi un saule,diena kā radīta futboolam

GISMETEO.RU: Погода в Казани на сегодня,...

  +6 [+] [-]

, 2011-02-17 16:28, pirms 13 gadiem
''Aukstums, neitrālais laukums, kā arī darba dienas vidus''

Varēja Rīgas OSC spēlēt. Kur tad bija Indriksons un Abdulmuslimovs?

  -1 [+] [-]

, 2011-02-17 16:30, pirms 13 gadiem
vot vot Lužņikos tā skatītāju čupiņa izskatījās pret visu, it kā kāds sētas futbols būtu laukumā

  +5 [+] [-]

, 2011-02-17 16:35, pirms 13 gadiem
Un nākošgad šajā stadionā darbadienās ap pusdienlaiku varēs spēlēt visas janvāra un februāra spēles. Nesaprotu ko Krievijas futbola federacija domā, pārejot uz ziemas kalendāru.

  -4 [+] [-]

, 2011-02-17 16:51, pirms 13 gadiem
nezināju ka ir sala Maskava...

  +1 [+] [-]

, 2011-02-17 18:12, pirms 13 gadiem
Abām komandām jau apstākļi vienādi, prieks par Twenti

  +1 [+] [-]

, 2011-02-17 18:38, pirms 13 gadiem
Sākumā tas mačs bija paredzēts vakarā, taču lielā sala dēļ to pārcēla uz dienas vidu, kad tas sals tomēr mazāks...
Tikai nesaprotu vienu - ja jau pārcēla uz citu pilsētu, kāda joda pēc uz Maskavu - taču varēja uz dienvidiem, kur tādu salu nav, būtu mačs vakarā, un arī skatītāju vairāk... Āži.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-17 18:48, pirms 13 gadiem
denebs rakstīja: Sākumā tas mačs bija paredzēts vakarā, taču lielā sala dēļ to pārcēla uz dienas vidu, kad tas sals tomēr mazāks...
Tikai nesaprotu vienu - ja jau pārcēla uz citu pilsētu, kāda joda pēc uz Maskavu - taču varēja uz dienvidiem, kur tādu salu nav, būtu mačs vakarā, un arī skatītāju vairāk... Āži.
trūkst kvalitatīvu UEFa standartiem atbilstošu stadionu dienvidos. Bija sarunas, bet visas beidzās nesekmīgi.

     [+] [-]

, 2011-02-17 22:37, pirms 13 gadiem
Wow. Esmu pārsteigts, ka Dynamo tā Basiktas izlikuši. Vēl nesen Sheriff, kad Gauračs tur spēlēja, pakāsa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-02-18 00:14, pirms 13 gadiem
Pragas Sparta vartsargs ir gauzaam beedigs. Siivakar spele 0 atvairitu sitienu, ka tadu vispar var njemt komanda?

  +2 [+] [-]

, 2011-02-18 00:17, pirms 13 gadiem
Zenit skaisti izspeleja stura sitienu, pec kura arī guva savus vārtus.
Tadu izspeli kaut ka vel nebiju redzejis.

     [+] [-]

, 2011-02-18 00:23, pirms 13 gadiem
Compilation rakstīja: Pragas Sparta vartsargs ir gauzaam beedigs. Siivakar spele 0 atvairitu sitienu, ka tadu vispar var njemt komanda?
Yeah.. uz šo spēli kantori labi uzvārījās.
--------------------
Zvaigžņotais Besiktas drīz vairs nebūs tik zvaigžņots

     [+] [-]

, 2011-02-18 00:43, pirms 13 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: trūkst kvalitatīvu UEFa standartiem atbilstošu stadionu dienvidos. Bija sarunas, bet visas beidzās nesekmīgi.
Skaidrs, redz kur tad tā skabarga... Tādā gadījumā krievu futbolvīriem pēdējais laiks šo jautājumu risināt, lai izvairītos no līdzīgām situācijām nākotnē!
P.S. Gan jau vispār viņiem projektiem jābūt, jo taču Soči vairs nav tālu...

     [+] [-]

, 2011-02-18 01:03, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Wow. Esmu pārsteigts, ka Dynamo tā Basiktas izlikuši. Vēl nesen Sheriff, kad Gauračs tur spēlēja, pakāsa!
Varbūt tapēc ka tur atgriezas Jurijs Sjomins un komanda atkal sāka labi spēlēt viņa vadībā , tāpat pirms viņš to nepameta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja