Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Portugāle pret Spāniju Eiropas līgas pusfinālos

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Portugāle pret Spāniju Eiropas līgas pusfinālos
UEFA prezidents Mišels Platinī ar Eiropas līgas trofeju
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Lisabonā un Portu notiks UEFA Eiropas līgas pusfinālu pirmās spēles. "Benfica" divu Portugāles komandu duelī tiksies ar "Braga", bet "Porto" savās mājās uzņems "Villarreal". Abu maču sākums plkst. 22:05.

Potenciāli saistošākais no mačiem šovakar būs "Estádio do Dragão" arēnā Portu, kur šī turnīra galvenā favorīte "Porto" tiksies ar spāņu "Villarreal". Portugāles čempionvienība sezonas finiša posmā sasniegusi fantastisku formu, uzvarot pēdējās 12(!) spēles. "Porto" šī vakara cīņai gatavojas lieliskā noskaņojumā, jo pēdējā mačā Portugāles kausa izcīņā tā viesos ar 3:1 pieveica "Benfica", atspēlējot pirmajā spēlē noorganizēto divu vārtu deficītu. Turpretī "Sevilla" savā pēdējā mačā ar 2:3 zaudēja Seviļā. "Villarreal" zaudējusi trīs no pēdējām sešām spēlēm.

Spāņiem optimismu var raisīt labā formā Eiropas līgā – tur uzvarētas pēdējās divas izbraukuma spēles – 3:1 pret "Twente" un 3:2 pret "Bayer". Eirokausos šīs komandas savā starpā nav spēlējušas. Kopumā abas komandas uz Eiropas skatuves spēlē atzīstami. "Porto" uzvarējusi pēdējās četras spēles, bet savā laukumā zaudējusi tikai vienu no pēdējiem astoņiem mačiem, kamēr "Villarreal" zaudējumu rūgtumu Eiropas līgas ietvaros nav izjutusi jau astoņās spēlēs pēc kārtas.

Abās komandās mīl spēlēt uzbrukuma futbolu un abās netrūkst labu izpildītāju. "Porto" uzbrucējs Falko ar 11 vārtiem ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs, bet desmit bumbas pretinieku vārtos raidījis "Villarreal" itāliešu uzbrucējs Džuzepe Rosi, kuram allaž gatavs asistēt Nilmars. Brazīlietis būs atpakaļ ierindā pēc diskvalifikācijas dēļ izlaistās otrās spēles pret "Twente. Spāņiem noteikti pietrūkst tādu vīru kā Anhels un Gonzalo Rodrigess. Visticamāk, malā paliks arī pieredzējušais pussargs Markoss Senna. Tikmēr "Porto" būtisku zaudējumu sastāvā nav.

Šī pāra uzvarētājs finālā tiksies ar "Benfica" un "Braga" dueļa spēcīgāko komandu. "Braga" ceturtdaļfinālā pārsteidza Kijevas "Dynamo". Abi mači noslēdzās neizšķirti (1:1, 0:0), bet "Braga" tālāk tika, pateicoties viesos gūtajiem vārtiem. Zīmīgi, ka divos mačos pret kijeviešiem "Braga" neguva nevienus vārtus (pirmajā spēlē bumbu savos vārtos raidīja Oļegs Gusevs), taču tas netraucēja šai pieticīgajai komandai uzvarēt divu maču summā.

Ņemot vērā to, ka abas komandas ir no vienas valsts, savstarpējo maču netrūkst. Šosezon spēlēts trīs reizes, uzvaras izcīnot mājiniecēm. Līgā pirmajā aplī (1:0) un kausā pārāka ar 2:0 bija "Benfica", bet marta sākumā "Braga" savā laukumā Lisabonas komandu apspēlēja ar 2:1. "Braga" šodien būs jāiztiek bez diskvalificētā uzbrucēja Paulu Sēzara, bet citu problēmu sastāva sakarā nav. "Benfica" sastāvā iztrūkumu vairāk – veselības likstas piemeklējušas Nikolasu Gaitanu, Karlušu Martinu (guva vienīgos vārtus pret "Braga" oktobrī Portugāles čempionātā) un Sēzaru Peišotu. Paredzams, ka "Braga" neatkāpsies no saviem principiem un arī šodien spēlēs fizisku spēli, akcentu liekot uz pretuzbrukumiem.

Atbildes spēles 5. maijā, bet fināls 18. maijā Dublinā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +2 [+] [-]

, 2011-04-28 12:57, pirms 13 gadiem
No visām pusfināla komandām, gribētu lai Villarreal paņem.
Par skaistu futbolu EL.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-28 13:06, pirms 13 gadiem
Kas portugaalee futbols taa pacelies shogad ka 3 komandas pusfinalaa?

  +1 [+] [-]

, 2011-04-28 13:19, pirms 13 gadiem
rronijs rakstīja: Kas portugaalee futbols taa pacelies shogad ka 3 komandas pusfinalaa?
Portugāļu čempis ir stiprs un vienmēr bijis. Lūk, arī spilgti pierādījumi.

     [+] [-]

, 2011-04-28 13:55, pirms 13 gadiem
Par benfiku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-28 15:01, pirms 13 gadiem
Fināls Porto-Benfica.
UEFA Eiropas līgas uzvarētājs - Porto! Falko visu nokārtos!

     [+] [-]

, 2011-04-28 16:39, pirms 13 gadiem
droši,ka sasodīti grūti atspēlēt 2vārtu deficītu un beigās uzvarēt ar 3:1!nez kā Porto tas izdevās?:d saprotu,ka noņem punktus turnīra tabulā par šo un to,bet par ko atņem spēles laikā jau ieskaitītus vārtu guvumus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-28 17:22, pirms 13 gadiem
Par Villarreal.