Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: Vienīgā intriga starp "Braga" un "Dynamo"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Eiropas līga: Vienīgā intriga starp "Braga" un "Dynamo"
"Dynamo" un "Braga" spēkošanās solās būt karsta
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar noskaidrosies visas Eiropas līgas pusfinālistes. Trīs pāros intrigas praktiski vairs nav, jo pirmajās spēlēs pie pārliecinošām uzvarām tika "Benfica", "Porto" un "Villareal", toties "Braga" un Kijevas "Dynamo" cīkstiņā vēl viss ir iespējams.

Eiropas klubu turnīru cienītāji šosezon ir nedaudz vīlušies, jo ceturtdaļfinālu spēles nedz Čempionu līgā, nedz Eiropas līgā cerēto spriedzi nesarūpēja. Gan vienā, gan otrā turnīrā reāla cīņa gaidāma tikai vienā pārī. Prestižākajā turnīrā "Manchester United" izsita "Chelsea", bet Eiropas līgā vienīgā intriga valda starp portugāļu "Braga" un Kijevas "Dynamo".

Portugāle pusfinālā ar trīs komandām?

Fantastiski šī gada turnīrā spēlē Portugāles klubi, kuri vareni iesākuši arī ceturtdaļfinālu sērijas. Lisabonas "Benfica" savā laukumā ar 4:1 pārspēja Eindhovenas "PSV". Atbildes mačā portugāļi nedrīkst atļauties zaudēt ar trīs un vairāk vārtu pārsvaru. Šovakar uzdevuma izpildei nevarēs palīdzēt uzbrucējs Nuno Gomešs, bet pārējie vīri ir ierindā. Vērts piebilst, ka "PSV" savā laukumā Eirokausos nav zaudējis jau 12 mačus pēc kārtas, pie tam arī komandas galvenais treneris Freds Rūtens pirms atbildes mača bija kaujinieciski noskaņots. Viņš gan nevarēs paļauties uz tādiem spēlētājiem kā Orlando Engelārs, Vilfrīds Bouma, Ola Toivonens un Eriks Pīterss.

Vēl labākās izejas pozīcijas ir Portugāles čempione "Porto", kas savā laukumā mača izskaņā iznīcināja pagalam švaki spēlējošo Maskavas "Spartak". Krievu klubam neveiksmes mājas čempionātā pārmetušās arī uz Eirokausiem. Komandas galvenais treneris Valērijs Karpins pirms atbildes cīņas aicināja savus padotos nospēlēt godam, taču uz uzvaru divu spēļu summā viņš īpaši necerot. Viņu apmierinās uzvara ar jebkādu rezultātu, jo pirmās cīņas iznākums neattainoja patiesos notikumus laukumā, kam piekrita arī portugāļu kluba vadonis.

Vissmagāk pusfinālā tikt būs "Braga", kas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā no tālākās cīņas izsita Artjoma Rudņeva "Lech". "Braga" pirmajā spēlē Kijevā nospēlēja 1:1 ar vietējo "Dynamo", kaut arī kijeviešiem piederēja liels pārsvars. Interesanti, ka viens no mača antivaroņiem bija pieredzējušais Andrijs Ševčenko, kurš otrā puslaika vidū tika noraidīts no laukuma. Īsā laikā Andrijam divi brīdinājumi, pie tam otrais pavisam muļķīgs - par sitiena izdarīšanu pēc svilpes. Loģiski, ka viņš nevarēs palīdzēt savējiem atbildes spēlē Bragā. Neliela priekšrocība pirms atbildes cīņas ir "Braga", kuru pilnībā apmierinās arī bezvārtu neizšķirts.

Ceturtajā pārī intrigas praktiski nav. "Villareal" savās mājās pārspēja "Twente" ar 5:1, un tikai retais šaubās par to, ka spāņi nenoturēs vietu pusfinālā.

Visas spēles, atskaitot maču Maskavā, sāksies plkst. 22:05 pēc Latvijas laika. "Spartak" un "Porto" duelis iesāksies 20:00.

UEFA Eiropas līga. Ceturtdaļfinālu pirmās spēles

LaiksPāris1. spēle2. spēle
20:00Spartak - Porto1:5
22:05Twente - Villareal1:5
22:05PSV - Benfica1:4
22:05Braga - Dynamo1:1

     [+] [-]

, 2011-04-14 15:45, pirms 13 gadiem
Nepavisam nav interesanti, ka gandrīz visās 5-1 n 4-1

  -3 [+] [-]

, 2011-04-14 17:02, pirms 13 gadiem
Skatītos spēli Twente-Villareal, bet tā kā tur faktiski viss ir skaidrs, jāskatās to vienīgo spēli, kurā ir intriga - Braga vs. Porto.

Finālā tomēr būtu interesantāk, ja netiktos divi Portugāles klubi.