Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "Braga" pārsteidzoši iekļūst finālā, tālāk arī "Porto"

Agris Suveizda

Eiropas līga: "Braga" pārsteidzoši iekļūst finālā, tālāk arī "Porto"
"Braga" futbolisti līksmo pēc vēsturiska panākuma
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītas UEFA Eiropas līgas pusfināla atbildes spēles. Spānijas "Villarreal" savā laukumā ar 3:2 apspēlēja "Porto", tomēr šā pāra liktenis jau tika izšķirts Portugālē - toreiz "Porto" uzvarēja ar 5:1. Savukārt otrā duelī "Braga" mājās nosargāja uzvaru 1:0 pret citu Portugāles klubu "Benfica", visai negaidīti iekļūstot finālā - divu maču summā rezultāts neizšķirts 2:2, tomēr "Braga" tālāk tika vairāk izbraukumā gūto vārtu dēļ.

Daudz tika runāts par iespējamo Portugāles klasiku Eiropas līgas finālā, tomēr pēc beigu svilpes līksmoja tieši "Braga", nevis pāra favorīte Lisabonas "Benfica". Lai arī "Braga" pirmajā mačā zaudēja, izbraukumā gūtie vārti Arhibīskpiem saglabāja visai labas izredzes uz uzvaru summā. "Braga" jau 19.minūtē izdevās gūt tik nepieciešamos vārtus - Kuštodiu veiksmīgi sita pēc Ugo Vianas izpildītā stūra sitiena (1:0)!

"Benfica" uzbruka, tomēr viesiem pietrūka veiksmes un meistarības uzbrukumu noslēguma fāzē. Lisabonieši neizmantoja vairākas iespējas, tiesnešu brigāde izlēma nepiešķirt 11m soda sitienu par spēli ar roku, bet pirmā puslaika izskaņā Havjers Saviola simboliski norībināja vārtu konstrukciju. "Benfica" turpināja uzbrukt arī pēc pārtraukuma, pirmajās 10 minūtēs iespiežot pretiniekus to laukuma pusē, taču joprojām taustāmu labumu neguva.

Laiks strādāja mājinieku labā. Teicami vārtos darbojās "Braga" vārtu vīrs Arturs, kurš izcili precīzi nospēlēja, ar izklupienu apturot Fabiu Koentrau izrāvienu - ja brazīlietis nokavētu kaut mirkli, epizode, visticamāk, beigtos ar pendeli un sarkano kartīti. 79.minūtē Arturs atvairīja Nikolasa Gaitana sitienu apakšējā vārtu stūrī. "Benfica" domāja tikai par uzbrukumu, bet nākamās bīstamās epizodes bija pie viesu vārtiem - 84. un 85.minūtē Roberto nācās glābt savu komandu.

88.minūtē "Benfica" bija vislabākā iespēja izraut uzvaru divu spēļu summā. Koentrau centrēja soda laukumā, "Benfica" futbolists vārtu priekšā tālāk piespēlēja Alanam Kardekam, un pēc brazīlieša raidījuma ar galvu glāba aizsargs Paulu, kurš noslaucīja bumbu no vārtu līnijas. "Braga" izdevās nosargāt minimālo pārsvaru un izcīnīt vēsturisku uzvaru, pirmo reizi iekļūstot Eirokausu finālā.

Otrā pusfināla pārī praktiski viss bija skaidrs jau pēc pirmās spēles. "Villarreal" otrajā puslaikā sabruka "Porto" spiediena priekšā un cieta pamatīgu sakāvi ar 1:5. Vismaz presē vairāki "Villarreal" futbolisti teicās vēl ticam uzvarai divu maču summā, tomēr pagaidām ceturtajam spēcīgākajam klubam bija jāpaveic brīnums, lai iekļūtu finālā. "Porto", kas šosezon nebija zaudējusi vēl nevienā izbraukuma spēlē, iespējams, tieši pirmās cīņas iespaidā aizvadīja ļoti bālu un vārgu pirmo puslaiku.

Nebija nekāds pārsteigums, ka jau 17.minūtē rezultāta tablo vēstīja 1:0 spāņu kluba labā. Neveiksmīgi nospēlēja "Porto" aizsardzības līnija, un Kani no soda laukuma vidus ar precīzu sitienu noslēdza Marko Ruvena piespēli. Lai arī Ruvenam tiesneši kļūdaini nefiksēja aizmugures stāvokli, "Villarreal" bija pelnījusi izvirzīties vadībā. Mājinieki turpināja uzbrukt, 32.minūtē labu momentu izšķērdēja Džuzepe Rosi, un "Villarreal" samaksāja par to, ka nespēja dubultot pārsvaru. Halks 40.minūtē izdarīja sitienu no patālas distances, un bumba pēc veiksmīga rikošeta ielidoja vārtos - 1:1! Pāris minūtes pirms tam viesi varēja palikt mazākumā, taču galvenais tiesnesis pažēloja Radamelu Falkao.

Ja "Villarreal" izdotos pārtraukumā doties ar vismaz divu vārtu pārsvaru, cerība paliktu dzīva, tomēr Halka gols atvēsināja pretiniekus, savukārt Falkao 48.minūtē pilnībā izdzēsa Dzeltenās zemūdenes cīņassparu. Falkao soda laukumā apstrādāja bumbu pēc tautieša Fredija Guarina piespēles un pārspēja Djēgo Lopesu - 2:1! 64.minūtē Guarins izpildīja ļoti tālu tiešo brīvsitienu, un "Villarreal" glāba tikai pārliktnis. Līdz tam mājinieki neizmantoja vairākas labas izdevības, taču 75.minūtē Hoans Kapdevila lika Eltonam kapitulēt otro reizi. Pēc pāris minūtēm Rosi realizēja Nilmara nopelnīto pendeli - 3:2 ":Villarreal" labā, tomēr tas neglāba spāņu vienību no zaudējuma summā (4:7). Jāatzīmē, ka pārtrūka "Porto" lieliskā sērija - Andrē Vilaša Boaša padotie bija uzvarējuši 14 (!) iepriekšējās spēlēs.

UEFA Eiropas līga, pusfināls

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Braga - Benfica1:0 (1:0)Kuštodiu 19'2:2
Villarreal - Porto3:2 (1:1)Kani 17' Kapdevila 75' Rosi 80' (11m) - Halks 40' Falkao 48'4:7

Fināls 18. maijā notiks Dublinā.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-06 00:19, pirms 13 gadiem
Custodio, Arturs un visa Braga, ieskaitot jauno treneri - malachi!
Skiet, Bragai bija uzvaras garsha jau pirms speles un nokapaaja uz viena elpas vilciena. Un, kaa jau tas medz but tados gadijumos, tad ari veiksme pagriezhas uz shadi noskanjojushaas komandas pusi (88.minutes aizsarga seivs!)
Bravo, Braga!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-06 00:26, pirms 13 gadiem
Komanda spele stabili,varbuut ne paraak skaisti un ne ar uzbrukuma futbolu.........bet vinji ir finala,taads Mourinjo vien ir

  +6 [+] [-]

, 2011-05-06 00:26, pirms 13 gadiem
Fantastiska Eirokausu sezona Bragai. Vispirms Chempionu L. kv. kārtās apspēlēja Glasgow Celtic un Sevilla (šo klubu uzvarēja abās spelēs), tad grupu t. savā laukumā uzveica Arsenal, Eiropas Līgā līdz finālam izsita tādus klubus kā Liverpool, Kijevas Dinamo un tagad arī Benficu. Interesanti, ka spēlējot savā laukumā šajā turnīrā Braga 4 spēlēs neielaida nevienus vārtus. Cepuri nost šīs komandas priekšā par šajā sezonā paveikto. Bragas galv.tr. pirms spēles teica, ka šī bija kluba svarīgākā spēle tā pastāvēšanas vēsturē un tajā tika izcīnīta tik nozimīga uzvara.
Ja par Porto, tad beidzās viņu fantastiskā sērija - neviena zaudējuma šosezon spēlējot izbraukumā (pa visu sezonu tikai 4 zāģi kopā), bet nedomāju, ka Porto komanda par to ļoti bēdājas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-06 00:27, pirms 13 gadiem
timoty rakstīja: Custodio, Arturs un visa Braga, ieskaitot jauno treneri - malachi!
Skiet, Bragai bija uzvaras garsha jau pirms speles un nokapaaja uz viena elpas vilciena. Un, kaa jau tas medz but tados gadijumos, tad ari veiksme pagriezhas uz shadi noskanjojushaas komandas pusi (88.minutes aizsarga seivs!)
Bravo, Braga!
Njā, tas seivs izdevās izcili veiksmīgs, ne tikai izglāba no vārtu zaudējuma, bet arī tieši GK rokās trāpīja, pilnībā novēršot iespējamos draudus.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-06 00:37, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Njā, tas seivs izdevās izcili veiksmīgs, ne tikai izglāba no vārtu zaudējuma, bet arī tieši GK rokās trāpīja, pilnībā novēršot iespējamos draudus.
tur nu es pat viens pats skatoties smaidiju pa visu giimi un sapratu, ka sodien Bragai vienkarshi lemts vinnet - un vinju uzvara likaas tik pelnita, godiga un skaista loti labas emocijas, seviski pec tam visaam ne tik priecigajaam citaa sporta veidaa..

     [+] [-]

, 2011-05-06 00:52, pirms 13 gadiem
timoty rakstīja: tur nu es pat viens pats skatoties smaidiju pa visu giimi un sapratu, ka sodien Bragai vienkarshi lemts vinnet - un vinju uzvara likaas tik pelnita, godiga un skaista loti labas emocijas, seviski pec tam visaam ne tik priecigajaam citaa sporta veidaa..
Saprotu, ka tāpat kā es esi skatījies šo maču. Gribeju pajautāt - man atkārtojumā pie vienīgā gola likās, ka viens no Bragas spēlētājiem cīņā par bumbu pagrūda pretinieku, pēc tam bumba nonāca pie Kuštodiu. Kaut ko tādu ievēroji?

     [+] [-]

, 2011-05-06 01:56, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Saprotu, ka tāpat kā es esi skatījies šo maču. Gribeju pajautāt - man atkārtojumā pie vienīgā gola likās, ka viens no Bragas spēlētājiem cīņā par bumbu pagrūda pretinieku, pēc tam bumba nonāca pie Kuštodiu. Kaut ko tādu ievēroji?
nee, neko tadu neieveroju
Custodio pirms stura centrejuma vispar bija pataalu no vartiem (ap 14m) un strauji devaas iekshaa, veiksmigi un negaiditi Benficas aizsargiem "noceljot" bumbu - tirs, skaists un principa netverams sitiens ar galvu
ja nu tur kadi citi pa to laiku pagrustijaas, tad tam nebija nozimes
Tu biji domajis, ka kads vinjam tjipa atbrivoja celju? man liekas, ka ne

     [+] [-]

, 2011-05-06 02:08, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kaut ko tādu ievēroji?
05-05-2011 Braga - Benfica 1-0 Highlights Video...
ja kas - paskaties velreiz!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-06 08:45, pirms 13 gadiem
lieliski! neticami pilnīgi. Braga to bija pelnījuši!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-06 11:32, pirms 13 gadiem
Vēl derētu pieminēt to, ka Porto uzrucējs Falkao, gūstot šajā mačā vārtus, ir labojis UEFA kausa/Eiropas Līgas rekordu 1 sezonā gūtajos vārtos. Viņam ir 16 vārti, iepriekšējais rekords piederēja Klinsmanam, kurš 1995./96. g. sezonā Bayern rindās guvas 15 vārtus. Falkao ir lieliska iespēja šo rekordu vēl vairāk uzlabot Dublinā.