Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Francijas "Rennes" pēc izstāšanās no Eiropas līgas kritizē Treimaņa brigādi

Agris Suveizda

Francijas "Rennes" pēc izstāšanās no Eiropas līgas kritizē Treimaņa brigādi
Klemāns Grenjē (Nr. 8) centās izprasīt Aleksandram Lakazetam otro brīdinājumu, bet dzelteno kartīti no Andra Treimaņa saņēma pats. Foto: AP/Scanpix

Francijas "Rennes" vakar aizvadīja lielāko spēli kluba pastāvēšanas vēsturē, tomēr izbraukumā ar 0:3 atzina Londonas "Arsenal" pārākumu un divu spēļu summā piekāpās ar 3:4, izstājoties astotdaļfinālā. Spēlētāji un treneris atzina "Arsenal" pārspēku, taču nevairījās norādīt arī uz Andra Treimaņa un viņa palīgu kļūdām.

"Spēles sākumā netikām līdzi pretinieku tempam. Gaidījām, ka "Arsenal" ļoti agresīvi uzbruks, bijām tam gatavi, taču tik un tā zaudējām divcīņās, ātrumā un atstājām pārāk daudz brīvas telpas," sacīja "Rennes" galvenais treneris Žiljēns Stefans, kurš tikai rudenī 38 gadu vecumā pirmoreiz stājās pie pieaugušo komandas stūres. "Otrajos vārtos bija acīmredzama aizmugure. Tas bija svarīgākais lēmums spēlē, un tas pats tiesneša asistents [Aleksejs Spasjoņņikovs] nekavējās celt karodziņu mūsu uzbrukumos otrā puslaika beigās ["Rennes" visā spēlē tika fiksētas desmit(!) aizmugures – A.S.]. Taču "Arsenal" bija pelnījusi uzvaru un tikšanu tālāk. Mēs tikai vēlētos, lai izšķirošie otrie vārti tiktu gūti citos apstākļos."

Līdzīgās domās bija arī viens no "Rennes" vidējās līnijas līderiem Klemāns Grenjē: "Ir liela vilšanās, jo mums bija ambīcijas, taču, godīgi sakot, ir jāatzīst, ka pretinieki bija soli priekšā. Ko es domāju par tiesāšanu? Tas, protams, nav attaisnojums, jo "Arsenal" šovakar bija spēcīgāka, bet ļoti žēl, ka tiesneši viņiem palīdzēja iejusties spēlē vēl vairāk – mūsu labā tiesnesis svilpa ļoti reti. Jau pirms spēles bijām gaidījuši, ka tā varētu būt, jo jau iepriekš vairāki lēmumi bija pret mums: 1) spēļu secības maiņa ["Rennes" tika ielozēta kā otrās spēles mājiniece, taču divu Londonas klubu dēļ secība tika mainīta – A.S.], 2) Lakazeta samazinātā diskvalifikācija [Aleksandram sākotnēji bija jāizlaiž arī vakardienas spēle – A.S.]. Un arī šajā vakarā bija lietas, kuras bija grūti saprotamas. Šajā turnīrā esam jauna komanda, un mums ne vienmēr ir tikusi tiesnešu labvēlība, taču mums ir jāatceras, ka atdevām maksimumu – mums nav pamata kaunēties par Eirokausu sezonu."

Pirmos un trešos vārtus spēlē guva Francijā dzimušais un uzaugušais uzbrucējs Pjērs Emeriks Obamejangs, tieši kuram liktenīgajos otrajos vārtos netika fiksēts aizmugures stāvoklis. 3:0 panākšanu gabonietis nosvinēja ar Melnās panteras maskas uzvilkšanu, par ko tika sodīts ar dzelteno kartīti. "Man vajadzēja masku, kas atainotu mani. Tā ir Melnā pantera, un Āfrikā un Gabonā mūsu nacionālā izlase tiek saukta par Gabonas melnajām panterām," maskas izvēli un šādas svinības skaidroja Obamejangs.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.arsenal.com/news/aubame...

  -2 [+] [-]

, 2019-03-15 12:32, pirms 5 gadiem
vajadzēja uzlikt, ka būs vairāk par 5 dzeltenajām...
Slēpts komentārs: Madzigais

  +3 [+] [-]

, 2019-03-15 12:53, pirms 5 gadiem
Ko gan citu viņi varētu darīt, ja ne kritizēt tiesnešus?
Pat ja tie otrie vārti netiktu ieskaitīti, tāpat Arsenal būtu aktīvi devušies uz priekšu un uzvarējuši ar vajadzīgo 2:0 (vai 3 vārtu pārsvaru, ja Rennes būtu guvuši vārtus).

  +5 [+] [-]

, 2019-03-15 12:57, pirms 5 gadiem
Pirms nedēļas gan viņi nemaz neprotestēja, kad tiesāja frančiem par labu. Un tiesnesis dāļāja dzeltenās kartītes Arsenal, roku nenolaižot.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-15 12:58, pirms 5 gadiem
Nekad neesmu dzirdējis ka zaudētāji būtu kko labu teikuši par tiesnešiem neatkarīgi no tā kā viņš notiesājis konkrēto spēli.

Interesanti ja Treimanis varētu kko teikt pēc spēles par zaudētāju komandu - treneris izvēlējās nepareizu taktiku, spēlētāju sastāvs bija zem katras kritikas nu kkā tā

Citu darbu vienmēr ir vieglāk un ērtāk kritizēt.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-15 12:59, pirms 5 gadiem
Arsenal guva vārtus izbraukumā, Rennes neguva. Labāk lai pakritizē savu uzbrukumu, nevis tiesnešus.

     [+] [-]

, 2019-03-15 12:59, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Ko gan citu viņi varētu darīt, ja ne kritizēt tiesnešus?
Pat ja tie otrie vārti netiktu ieskaitīti, tāpat Arsenal būtu aktīvi devušies uz priekšu un uzvarējuši ar vajadzīgo 2:0 (vai 3 vārtu pārsvaru, ja Rennes būtu guvuši vārtus).
Arsenalam pietika taču arī ar 2:0, jo viesos zaudēja ar 1:3 un pateicoties pretinieku laukumā gūtajiem vārtiem pietiktu arī ar šo 2:0!

Rennes nebija nekādi varianti vakar!

  +2 [+] [-]

, 2019-03-15 13:14, pirms 5 gadiem
Baigais brīnums. Arī ČL komandas kas izkrita kritizēja tiesnešus 😅 neviens ta neatzīs ka paši nopūdelēja 😅

     [+] [-]

, 2019-03-15 13:31, pirms 5 gadiem
Nu man šķiet ka Treimanis nedaudz par brīvu atļāva spēlēt. Nu teiksim pārāk rupji. Jo tur bija vairāki izklupieni uz kartiņas robežas. Tas pats lakazets tika pažēlots 2 epizodēs, visticamāk tāpēc ka jau bija 1 dzeltenā.
Bet nu vispārīgi Rennes nav ko čīkstēt, jo spēle bija vienos vārtos anyway.
Otrais gols tāds 50/50. Vairāk jau teiktu ka bija aizmugure nekā nē, bet tīri subjektīvi, paldies dievam ka ieskaitīja, jo nepatīk ka nozog vārtus šādus vārtus dēļ milimetriem.

     [+] [-]

, 2019-03-15 14:49, pirms 5 gadiem
Ko citu gaidīt? Zaudētāju sindroms.....( it sevišķi ,ka 1. reizi tik tālu tikuši)

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 14:57, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Arsenalam pietika taču arī ar 2:0, jo viesos zaudēja ar 1:3 un pateicoties pretinieku laukumā gūtajiem vārtiem pietiktu arī ar šo 2:0!
Un ko es teicu? Minēju taču, ka būtu uzvarējuši ar vajadzīgo 2:0, jo tas bija minimālais rezultāts, kuru viņiem vajadzēja dabūt...

     [+] [-]

, 2019-03-15 15:02, pirms 5 gadiem
Nepacēl karodziņu aizmugurei, otrajos vārtos

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 15:27, pirms 5 gadiem
Bet aizmugure ta bija. Un tā bija rupja kļūda no tiesneša. Treimanis izlaida vienu brīdi spēli no rokā, kad abas puses sāka diezgan atklāti sist pa kājām, saprotot, ka dzeltenās nedos. Beigās jau sadūšojās un sāka dalīt. pietrūka pautu iedot Lekazetam otru dzelteno!

  -1 [+] [-]

, 2019-03-15 15:36, pirms 5 gadiem
Pilnīgi piekrītu- otrie, kļūdaini ieskaitītie, vārti salauza spēli. Uzreiz pēc tam Rennes palika nekādi. It īpaši vēl pēc pāris neiedotām kartiņām par iebraukšanu kājās no aizmugures Rennes midfīlderiem. Saporotu, taupīja Arsenal spēlētājus, lai nesanāk kā iepriekšējā spēlē, bet tomēr par objektīvu tiesāšanu šajā spēlē nosaukt nevar.
Bet noteikti tas tikai pieaudzēja Treimaņa autoritāti UEFA tiesnešu korpusa un vadības acīs, jo tur tādi, kas rada skandālus un par kuriem runā, nav svarīgi- labu vai sliktu, ir ļoti pieprasīti. Uz izšķirošajām spēlēm parasti tos neaicina, bet uz vajadzīgajām spēlēm gan!