Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Milan" cer uz kompromisu ar UEFA un gatava izstāties no Eiropas līgas

Rolands Eliņš

"Milan" cer uz kompromisu ar UEFA un gatava izstāties no Eiropas līgas
"Milan" futbolisti. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas mediji vēsta, ka slavenais futbola klubs “AC Milan” plāno atteikties no dalības Eirokausos šosezon, atstājot brīvu savu vietu Eiropas līgas grupu turnīrā, lai iegūtu vairāk laika sakārtot savas finanses saistībā ar finansiālā “Fair Play” noteikumiem. Tas ir kā kompromiss ar UEFA saistībā ar UEFA uzsākto disciplinārlietu par “Milan”, un Itālijas mediji ziņo, ka UEFA ir noskaņota šo kompromisu pieņemt.

“Milan” ar piekto vietu A Sērijas sezonā jau atkal palika ārpus Čempionu līgas dalībnieču loka, taču ieguva tiesības startēt Eiropas līgā, kurā varētu sākt savu dalību no grupu turnīra. Taču Milānas sakarā jau ilgāku laiku tika piesaukta iespējamā nespēja izpildīt UEFA finansiālā “Fair Play” noteikumus.

UEFA pagaidām ir apturējusi savu disciplinārlietu par “Milan”, kas apskata laika periodus no 2014.-2017. gadam un no 2015.-2018. gadam, gaidot, kad Sporta arbitrāžas tiesa izskatīs “Milan” apelāciju. Apelācijas izskatīšana nav paredzēta vismaz līdz augusta vidum, attiecīgi paverot ceļu “Milan” startēt Eiropas līgā šajā sezonā, taču tas reizē nozīmē, ka potenciālais UEFA sods varētu sekot, sākot no 2020./21. gada sezonas. Tas var izrādīties daudz sāpīgāk, jo "Milan" nākamajā sezonā var izcīnīt vietu Čempionu līgā. "Milan" ČL nav spēlējusi jau vairākus gadus un atgriešanos tajā izvirzījusi kā vienu no svarīgākajiem tuvāko gadu mērķiem.

“Milan” no potenciālā soda atlikšanas nolēmusi izvairīties, panākot kompromisu ar UEFA jau tagad. “Milan” labprātīgi atdos savu vietu šīs sezonas Eiropas līgā un iegūto laiku izmantos, lai sakārtotu savu grāmatvedību tādā veidā, kas apmierina UEFA. Šo vairāku Itālijas mediju ziņoto informāciju plānots oficiāli apstiprināt šodienas Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas izlozē.

“Milan” izstāšanās, visticamāk, nozīmēs to, ka tās vietu EL grupu turnīrā ieņems A Sērijas sestās vietas ieguvēja “Roma”, savukārt kvalifikācijā tiks septītās vietas ieguvēja “Torino”.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/139...

     [+] [-]

, 2019-06-19 12:15, pirms 5 gadiem
Cienījams un pareizs lēmums. Milan jebkurā gadījumā ir vajadzīga sakārtošanās, stabilizēšanās sezona. Ar Maldini un Bobanu priekšgalā var notikt pat ļoti labas lietas. Nu, protams, izņemot scudetto Bet iekļūšana ČL gan.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-19 12:58, pirms 5 gadiem
Ļoti izdevīgi iemainīt nespēlēšanu nevienam grandam nevajadzīgā Eiropas līgā, kur uzvarētājs kopumā saņem mazāk naudas (prēmijas + nauda par raidtiesībām) nekā ČL grupu turnīra dalībnieks, pret garantiju, ka varēs spēlēt ČL.

     [+] [-]

, 2019-06-19 13:10, pirms 5 gadiem
nu, garantiju gan būs jāsagādā arī uz laukuma
septembris rakstīja: Ļoti izdevīgi iemainīt nespēlēšanu nevienam grandam nevajadzīgā Eiropas līgā, kur uzvarētājs kopumā saņem mazāk naudas (prēmijas + nauda par raidtiesībām) nekā ČL grupu turnīra dalībnieks, pret garantiju, ka varēs spēlēt ČL.

     [+] [-]

, 2019-06-19 13:48, pirms 5 gadiem
timoty rakstīja: nu, garantiju gan būs jāsagādā arī uz laukuma
bez tā neiztikt
vēl man patika šī vieta rakstā: "lai sakārtotu savu grāmatvedību tādā veidā, kas apmierina UEFA".
Tātad, nevis, lai pēc būtības palielinātu ienākumus/samazinātu izdevumus, bet, lai sakārtotu grāmatvedību tā, lai tas patiktu UEFA, kuras bijušajam prezidentam tikko izvirzīta apsūdzība korupcijā

     [+] [-]

, 2019-06-19 16:32, pirms 5 gadiem

septembris rakstīja: bez tā neiztikt
vēl man patika šī vieta rakstā: "lai sakārtotu savu grāmatvedību tādā veidā, kas apmierina UEFA".
Tātad, nevis, lai pēc būtības palielinātu ienākumus/samazinātu izdevumus, bet, lai sakārtotu grāmatvedību tā, lai tas patiktu UEFA, kuras bijušajam prezidentam tikko izvirzīta apsūdzība korupcijā