Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" mazākumā sabrūk Francijā, "Chelsea" neatstāj cerības ukraiņiem

Rolands Eliņš

"Arsenal" mazākumā sabrūk Francijā, "Chelsea" neatstāj cerības ukraiņiem
"Rennes" futbolisti pēc mača priecājas par uzvaru. Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgā aizvadītas pirmās piecas astotdaļfinālu spēles. Londonas „Arsenal” viesos ar 1:3 piekāpās „Rennes”, bet „Villarreal” ar tādu pašu rezultātu viesos apspēlēja Sanktpēterburgas „Zenit”. Nosacīta neveiksme arī Milānas „Inter”, kas neizmantoja 11 metru soda sitienu un spēlēja 0:0 Vācijā pret „Eintracht”, bet Čehijas komanda "Slavia" prata viesos Spānijā tikt pie neizšķirta 2:2 pret "Sevilla".

„Arsenal” izbraukuma spēlē Francijā, kas bija Londonas kluba vārtsarga Petra Čeha satikšanās ar savu jaunības komandu, izvirzījās vadībā jau pirmajās minūtēs, vārtus gūstot nigēriešu futbolistam Aleksim Ivobi. Taču pirmā puslaika turpinājums „Arsenal” izvērtās daudz sliktāks, jo dažu minūšu intervālā divas dzeltenās kartītes nopelnīja Sokraris un „Rennes” līdz puslaika beigām panāca izlīdzinājumu.

Otrajā puslaikā „Rennes” jau kontrolēja mača gaitu. Vadību Francijas komanda pārņēma 65. minūtē pēc Načo Monreāla neveiksmīga sitiena savos vārtos, bet pašā mača izskaņā „Rennes” arī nostiprināja pārsvaru, panākot 3:1, kad tika realizēts pusātrais uzbrukums.

Ar 1:3 zaudējumu cieta arī „Zenit”, tiesa, darot to savā laukumā pret šosezon pieticīgi Spānijā spēlējošo „Villarreal”. Tikmēr šodienas spēlē maksimumu neizdevās paveikt „Sevilla”, kas savā laukumā spēlēja 2:2 pret Prāgas „Slavia”. „Sevilla” vārtus sargāja Čehijas vārtsargs Tomāšs Vaclīks, kurš gan tika nomainīts traumas dēļ, kad rezultāts jau bija 2:2. „Slavia” divreiz nokļuva iedzinējos, bet abas reizes atspēlējās, lai gan visā spēlē izdarīja tikai trīs sitienus vārtu rāmī.

Zagrebas „Dinamo” parūpējās par nelielu pārsteigumu, savā laukumā ar 1:0 pieveicot „Benfica”. Vienīgie vārti tika gūti ar 11 metru soda sitiena palīdzību. Savukārt „Eintracht” savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Milānas „Inter”, kas saņēma dāvanu no tiesneša 11 metru soda sitiena izskatā, bet pendeli nerealizēja Marselo Brozovičs.

No vēlajām spēlēm visupirms jāmin Londonas "Chelsea" pārliecinošais panākums pār Kijevas "Dynamo" - 3:0. Pirmajā puslaikā "Chelsea" spiedienu veiksmīgi realizēja Pedro, 17. minūtē panākot 1:0. Savukārt otrajā puslaikā Vilians un Kalums Hadsons-Odoi ar vāriem attiecīgi 65. un 90. minūtēs pirms atbildes mača Kijevā mājiniekiem panāca komfortablo 3:0.

Labā noskaņojumā uz atbildes spēli varēs doties arī "Napoli", kas jau līdz mača 18. minūtei spēja iekrāt divu vārtu handikapu pret Zalcburgas "Red Bull". Otrajā puslaikā viesi bumbu raidīja savos vārtos, ļaujot neapoliešiem triumfēt ar rezultātu 3:0.

Cerīgāk uz nākotni var raudzīties cita pirmajā spēlē zaudējusī komanda - "Krasnodar". Lai gan pēc diviem Rodrigo precīziem sitieniem rezultāts mačā pret "Valencia" Krievijas klubam bija neapskaužams (0:2), tomēr vairāk bumbas savos vārtos viesi neielaida. Tā vietā 63. minūtē zviedrs Viktors Klēsons samazināja rezultāta starpību līdz 1:2, kas "Krasnodar" dod labas izredzes iekļūt Eiropas līgas ceturtdaļfinālā.

UEFA Eiropas līga, astotdaļfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Dinamo Z – Benfica1:0 (1:0)Petkovičs 38` (11m)
Eintracht F – Inter M0:0-
Rennes – Arsenal3:1 (1:1)Borigo 42` Monreāls 65` (s.v.) Sarrs 88` Ivobi 3`
Sevilla – Slavia P2:2 (2:2)Ben Jeders 1` Munīrs 28` - Stohs 25` Krāls 39`
Zenit – Villarreal1:3 (1:1)Azmouns 35` - Iborra 33` Moreno 64` Morlaness 71`
Chelsea – Dynamo K3:0 (1:0)Pedro 17` Vilians 65` Hadsons-Odoi 90`
Napoli – Salzburg3:0 (2:0)Miliks 10` Ruiss 18` Onguene (s.v.) 58`
Valencia – Krasnodar2:1 (2:0)Rodrigo 12` 24` - Klēsons 63`

  +1 [+] [-]

, 2019-03-07 22:15, pirms 5 gadiem
Diez, kura komanda ir vairāk neapmierināta - "Eintracht" par daudzajiem neizmantotajiem momentiem vai "Inter" par nerealizēto pendeli?

     [+] [-]

, 2019-03-07 22:47, pirms 5 gadiem
Tiesneši šodien ļoti nemīlēja Arsenal.

     [+] [-]

, 2019-03-07 23:21, pirms 5 gadiem
Deportivo rakstīja: Diez, kura komanda ir vairāk neapmierināta - "Eintracht" par daudzajiem neizmantotajiem momentiem vai "Inter" par nerealizēto pendeli?
Par parādīto sniegumu (jeb nesniegumu) otrajā puslaikā priecāties galīgi nevar, Kandreva ir sācis ''meklēt foulus'' un simulēt, tā jau nebija nekāda dieva dāvana, bet tagad ir trakāk, godīgi sakot, paveicās ar neizšķirtu, atbildes spēlē jau vajadzētu būt citam sastāvam un spēlei.

     [+] [-]

, 2019-03-07 23:26, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Par parādīto sniegumu (jeb nesniegumu) otrajā puslaikā priecāties galīgi nevar, Kandreva ir sācis ''meklēt foulus'' un simulēt, tā jau nebija nekāda dieva dāvana, bet tagad ir trakāk, godīgi sakot, paveicās ar neizšķirtu, atbildes spēlē jau vajadzētu būt citam sastāvam un spēlei.
Kas tur ir ar Ikardi? Kad viņš atkal spēlēs?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-07 23:47, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Par parādīto sniegumu (jeb nesniegumu) otrajā puslaikā priecāties galīgi nevar, Kandreva ir sācis ''meklēt foulus'' un simulēt, tā jau nebija nekāda dieva dāvana, bet tagad ir trakāk, godīgi sakot, paveicās ar neizšķirtu, atbildes spēlē jau vajadzētu būt citam sastāvam un spēlei.
Negribu būt klišejisks un teikt, ka atbildes spēlē "Eintracht" varēs spēlēt uz pretuzbrukumiem, bet Frankfurtei tiešām tāds stils ir parocīgāks nekā pozicionālā spēle. Būs interesanti!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-08 00:12, pirms 5 gadiem
Slavia spēlētājs otro vārtu guvumā, kur nemaz netika izdarīts apzināts sitiens, labu brīdi pat nesaprata, ka guvis vārtus.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-08 00:40, pirms 5 gadiem
Kijevas aukstumā: Ģinama-Čeļsi 3:0 un viss OT! 70K skatītāju piebeigs UK brexitus! Tīri papīri! Būsim klāt un vērosim rūpīgi!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-08 02:04, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kas tur ir ar Ikardi? Kad viņš atkal spēlēs?
Ikardi superaģente, Wanda, sačakarēja visas attiecības ar klubu un tagad Ikardi ir ''tipa trauma'', bet nespēlēšot, kamēr viņam neatvainosies un neatdos kapteiņa aproci, kaut kā tā.
Cerības, ka uz atbildes spēli būs ierindā, vai ja būs, tad spēlēs ar pilnu atdevi samērā mazas.

     [+] [-]

, 2019-03-08 02:05, pirms 5 gadiem
Deportivo rakstīja: Negribu būt klišejisks un teikt, ka atbildes spēlē "Eintracht" varēs spēlēt uz pretuzbrukumiem, bet Frankfurtei tiešām tāds stils ir parocīgāks nekā pozicionālā spēle. Būs interesanti!
Vispār Lautaro un Asamoah diskābelis uz nākamo spēli, par Perišiču nav skaidr zināms, kas un kā, izskatās, ka Frankfurte varētu būt pat favorīti šajā situācijā.

     [+] [-]

, 2019-03-08 06:13, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Ikardi superaģente, Wanda, sačakarēja visas attiecības ar klubu un tagad Ikardi ir ''tipa trauma'', bet nespēlēšot, kamēr viņam neatvainosies un neatdos kapteiņa aproci, kaut kā tā.
Cerības, ka uz atbildes spēli būs ierindā, vai ja būs, tad spēlēs ar pilnu atdevi samērā mazas.
Paldies.