Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: "PSG" lieliskā spēlē ar 4:2 pieveic "Sevilla"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Eiropas līga: "PSG" lieliskā spēlē ar 4:2 pieveic "Sevilla"
Falkao sit iekšā arī sniegā - piecās spēlēs septiņi vārti
Foto: AP/Scanpix

Eiropas līgas šī vakara pirmās grupu turnīra spēles nav likušas vilties. Visaizraujošākajā no tām "Paris St.Germain" savā laukumā pelnīti ar 4:2 pieveica "Sevilla", bet "Liverpool" zaudēja punktus Bukarestē. Pie hat-trick jau izdevies tikt "Porto" uzbrucējam Falkao (jau septiņi vārti visā turnīrā), kā arī "Napoli" snaiperim Edinsonam Kavani.

Pirmā F grupas spēle starp Maskavas "CSKA" un Šveices otrās līgas klubu "Laussane" nekādus pārsteigumus nesarūpēja. Lai arī armijnieku rindās iztrūka vairāki pamatsastāva spēlētāji un komanda jau bija nodrošinājusi sev vietu nākamajā kārtā, visa mača garumā tieši maskavieši 16 grādu salā kontrolēja notikumus laukumā. Jau pirmajā puslaikā pretinieks tika sarūgtināts trīs reizes. Sākumā neviena nepiesegts ar galvu precīzi sita Tomašs Necids, tad izgājienu viens pret vienu realizēja Sejku Olise, bet punktu puslaikam pielika lieliskais Zorana Tosiča reids no laukuma centram līdz pat pretinieku vārtiem - 3:0! Alikušajā spēles daļā "CSKA" varēja sist iekšā vēl un vēl, ko divas reizes arī paveica, bet vienreiz veiksme uzsmaidīja arī viesiem - 5:1. Piecās spēlēs Krievijas klubam piecas uzvaras, kas garantē pirmo vietu apakšgrupā.

VKomandaSP
1.CSKA515
2.Sparta47
3.Palermo43
4.Laussane51

J grupa: Par fantastisku izrādi Parīzē šovakar parūpējas "PSG" un "Sevilla" vienības. J grupas līdervienības laukumā demonstrēja ļoti atklātu futbolu, kas, protams, nelika garlaikoties. Sākums vienkārši fantastisks padevās mājiniekiem, kuri uz pusi aizpildīto tribīņu priekšā izvirzījās vadībā ar 2:0. Abi vārti tika gūti pēc stūra sitienu izpildes. Pirmais iesita Bodmērs, bet jau pēc trīs minūtēm ar galvu veiksmīgi uzsita Oaro. "Sevilla" krietni vairāk kontrolēja bumbu, bet uzbrukumu noslēguma fāzē trūka izdomas, pie tam "PSG" regulāri biedēja ar saviem asajiem pretuzbrukumiem. Francūži savas iespējas neizmantoja, bet "Sevilla" paļāvās uz savu galveno ieroci Kanutē. Sākumā viņš guva vārtus ar galvu pēc centrējuma no labās malas, bet vēl pēc brīža noslēdza lielisku Peroti reidu pa kreiso malu. Šķita, ka pirmais puslaiks noslēgsies ar kaujiniecisko 2:2, bet pēdējā minūtē ar skaistu tālsitienu vadību mājiniekiem atjaunoja Nenē.

Panākuma iedvesmoti "PSG" pilnībā kontrolēja notikumus laukumā otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs. Jau trešajā minūtē viesi rupji kļūdījās pie sava soda laukuma, ko izmantoja Oaro, panākot iespaidīgo 4:2. Parīzes klubs turpināja uzbrukt, bet pamazām atdzīvojas "Sevilla", kas trāpīja pa vārtu pārliktni. Uz to "PSG" atbildēja ar Kamarā sitienu pa stabu. Tas vēl nebija viss, jo uzbrukumi te uz vieniem, te otriem vārtiem turpinājās līdz pat tiesneša finālsvilpei. Vērts piebilst, ka otrā puslaika sākumā uz tribīnēm tika izraidīts "PSG" galvenais treneris Antuāns Kombuarē, kurš aktīvi strīdējās ar tiesneša asistentu, uzskatot, ka tas nebija pamanījis asu pārkāpumu pret Šantomu. Pat bez viņa klātbūtnes parīzieši noturēja pelnītu uzvaru - 4:2. Panākums ļāvis pakāpties turnīra tabulā uz pirmo vietu, bet visa cīņa par pirmajām divām pozīcijām vēl tikai priekšā, jo otrā spēlē Dortmundes "Borussia" ar 3:0 apspēlēja Ukrainas "Karpaty". Trešos vārtus guva bijušais Pozņanas "Lech" uzbrucējs Roberts Levandovskis.

VKomandaSP
1.PSG511
2.Sevilla59
3.Borussia58
4.Karpaty50

K grupā par rezultativitāti parūpējās "Utrecht" un "Napoli". Jau piektajā minūtē "Napoli" vadībā izvirzīja Kavani, bet jau pēc minūtes mājinieki atspēlējās. Izcēlās van Volksvinkels, kurš 28. minūtē pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja holandiešus. 35. minūtē rezultāts kļuva jau 3:1 "Utrecht" labā, bet Edinsons Kavani šovakar bija izcils - vēl divi vārti viņam, kas ļāva komandai izraut neizšķirtu - 3:3. Šī gada Eiropas līgā Kavani jau četri vārti. Otrā grupas spēlē "Liverpool" Bukarestē neprata noturēt vienu vārtu pārsvaru pret "Steaua" (izcēlās Jovanovičs - 1:1), bet ar to pietika, lai nodrošinātu vietu nākamajā kārtā. Uz otro vietu pretendē gan "Steaua", gan "Napoli", gan "Utrecht".

VKomandaSP
1.Liverpool59
2.Steaua56
3.Napoli54
4.Utrecht54

Visbeidzot, L grupā cīņa par iekļūšanu nākamajā kārtā jau beigusies. "Porto", atspēlējoties no 0:1, Vīnes sniegā prata pārspēt vietējo "Rapid" - 3:1. Visus vārtus guva Falkao, kuram piecās spēlēs jau septiņi vārti! Otrā grupas spēlē "Besiktas" viesos ar 2:1 pieveica Sofijas "CSKA". Izslēgšanas spēlēs tikušas abas šodienas uzvarētājas.

VKomandaSP
1.Porto513
2.Besiktas510
3.Rapid53
4.CSKA Sofia53

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...

     [+] [-]

, 2010-12-02 22:09, pirms 13 gadiem
BATE šobrīd -17,5 grādi, ja vakar Pozņa izskatīajs, ka spēlētāji vienkarši salst nost, tad tur šobrīd izskatās, ka abu komandu spēlētāji labrāt vienkarši ietu pie kamina un lai beidzas 0:0. Spēli gan iespējams atcels, ja būs grūtibas! Vārtusargiem visgrūtāk!

     [+] [-]

, 2010-12-02 22:36, pirms 13 gadiem
Prieks par PSG

     [+] [-]

, 2010-12-02 23:10, pirms 13 gadiem
Gļēvulis Rojs vēl joprojām piekopj taktiku uz rezultāta noturēšanu, ja komanda ir vadībā ar 1 vārtu.
Ceru, ka Janvārī viņš tiks patriekts. Viņš burtiski gremdē komandu ar savām taktikām, aizsardzības futbolu uz rezultāta noturēšanu.

Man patiešām ir kauns skatīties

     [+] [-]

, 2010-12-02 23:10, pirms 13 gadiem
bonuks3333333333 rakstīja: Prieks par PSG
tas bij gaidams.. sevilla sjogad vnk buksee [uzvara dortmunde skiet bijveiksme!]
vel izbrinijos ka sjie panaca 2:2 no 2:0 bet 2.puslaika viss nostajas vietaas!

     [+] [-]

, 2010-12-02 23:14, pirms 13 gadiem
gludaiz rakstīja: Gļēvulis Rojs vēl joprojām piekopj taktiku uz rezultāta noturēšanu, ja komanda ir vadībā ar 1 vārtu.
Ceru, ka Janvārī viņš tiks patriekts. Viņš burtiski gremdē komandu ar savām taktikām, aizsardzības futbolu uz rezultāta noturēšanu.

Man patiešām ir kauns skatīties
njaa pec speles izskatijas ka steaua ir Eiropas grands

ps: stulbais Reina visu totjiku sacjakareeja!