Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga skaitļos: Rudņevs vienā līmenī ar Kanutē un Adebajoru

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Eiropas līga skaitļos: Rudņevs vienā līmenī ar Kanutē un Adebajoru
Artjoms Rudņevs
Foto: lechpoznan.pl

Noslēdzies Eiropas līgas grupu turnīrs un sadalīti 1/16 finālu pāri, tādēļ pienācis pēdējais laiks atskatīties uz turnīra statistiku. Vairākās ailītēs parādās arī Artjoma Rudņeva vārds.

Eiropas līgas grupu turnīrā šosezon netrūka vairāku interesantu un kuriozu brīžu. Vairākkārt mačus nācās pārtraukt, jo apledoja un apsniga laukumi, fani mētāja sniega piciņas pa tiesnesi, rīkoja nekārtības, kā arī priecājās par dūmsveču radītajiem dūmiem, kā rezultātā futbolisti laukumā neredzēja neko. Šoreiz gan nepievērsīsim savu uzmanību visiem šiem notikumiem, bet gan mazliet aplūkosim līgas statistikas ciparus.

Pamatīgu fiasko grupu turnīrā piedzīvoja Itālijas klubi. No četrām dalībkomandām tikai viena ("Napoli") spēja iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet "Juventus", "Sampdoria" un "Palermo" savu dalību Eirokausos jau noslēgušas. Tas gan vēlreiz pierāda TOP līgu nenopietno attieksmi pret šo turnīru, jo vairākos mačos laukumā netika sūtīti labākie spēki.

Grupu turnīra latiņa izrādījās par augstu arī diviem spāņu ("Atletico", "Getafe"), kā arī vienam Vācijas klubam ("Borussia"). Vislielākā pārstāvniecība izslēgšanas mačos būs Portugālei ar Krieviju (pa četrām komandām), kā arī Nīderlandei, kuras godu aizstāvēs trīs komandas, bet kopumā tiks pārstāvēti 17 valstu klubi.

Valstu pārstāvniecība

ValstsKlubi
Portugāle4
Krievija4
Nīderlande3
Anglija2
Šveice2
Grieķija2
Vācija2
Spānija2
Ukraina2
Francija2
Itālija1
Skotija1
Beļģija1
Čehija1
Baltkrievija1
Turcija1
Polija1

Par grupu turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuvis "Porto" snaiperis Falkao, kurš sešās spēlēs pretinieku vārtsargu sarūgtināja septiņas reizes. Piecas reizes bumbu vārtu tīklā raidīja uzreiz pieci spēlētāji - Tomašs Necids, Artjoms Miļevskis, Edinsons Kavani, Džusepe Rosi, Vilfrēds Boni. Tālāk seko septiņu cilvēku grupa, kas guvuši pa četriem vārtiem, starp viņiem arī Artjoms Rudņevs. Kopējā sarakstā viņam 11. vieta. Tikpat vārtu, bet laukumā pavadot mazāk minūšu, guva tādi pazīstami futbolisti kā Emanuels Adebajors un Frederiks Kanutē. Šeit īpaši var izcelt arī Maskavas "CSKA" Sejdu Dumbiju, kurš guvis četrus vārtus laukumā pavadītajās 146 minūtēs! Rekordists šajā ziņā gan ir "Liverpool" pussargs Stīvens Džerards, kurš guvis trīs vārtus 44 minūtēs - vidēji nepilnās 15 minūtēs viņam vieni vārti! Trīs vārtus 79 minūtēs iespēja Aleksandrs Keržakovs.

Labākie snaiperi

VSpēlētājsKlubsVārti
1.FalkaoPorto7
2.Tomašs NecidsCSKA5
3.Džusepe RosiVillareal5
4.Bonijs VilfrēdsSparta5
5.Artjoms MiļevskisDynamo5
6.Edinsons KavaniNapoli5
7.Sejdu DumbijaCSKA4
8.Emanuels AdebajorsManchester City4
9.Fredriks KanutēSevilla4
10.Davids DegēnsYoung Boys4
11.Artjoms RudņevsLech4
12.Hans Henriks AndreasensOdense4
13.Patriks HelmessStuttgart4

Par labākajiem piespēlētājiem kļuvuši Artūrs Boka ("Stuttgart") un Romāns Jerjomenko no Kijevas "Dynamo". Viņiem pa piecām piespēlēm, bet starp labākajiem ticis arī Rudņeva komandas biedrs Semirs Stiličs, kuram trīs piespēles. Mūsu pašu Rudņevs izcēlies sitienu skaita ziņā. Kopumā viņš sešos mačos 15 reizes apdraudējis pretinieku vārtus - astoņas reizes trāpījis vārtu četrstūrī (četras reizes guvis vārtus - 50% precizitāte), bet septiņas reizes sitis garām. Astoņas reizes pa vārtiem trāpījuši arī tādi spēlētāji kā Helders Poštiga un Djego Forlans, bet visbiežāk pa kasti bliezis Edinsons Kavani (15) un Rosi (14). Labākais turnīra snaiperis Falkao realizējis 7 no 10 sitieniem vārtu rāmī. Polijā ar Rudņevu salīdzinātais Roberts Levandovskis "Borussia" rindās uz zālāja pavadījis 200 minūtes (vairāk nekā divas reizes mazāk par Artjomu), šajā laikā gūstot vienus vārtus un izdarot 16 sitienus.

Visbiežāk noteikumi pārkāpti pret jau pieminēto Miļevski (30 pārkāpumi), bet biežākais pārkāpējs ir "BATE" pārstāvis Vitālijs Rodionovs (26). Rudņevs šajos rādītājos ir ļoti pieticīgs - seši pārkāpumi pašam un pieci pret viņu. Edgars Gauračs, kurš pārstāv Tiraspoles "Sheriff", piecās spēlēs izdarījis vienu sitienu, piecas reizes pārkāpis noteikumus un divas reizes uz to izprovocējis pretinieku. Laukuma viņš kopsummā pavadījis 114 minūtes.

Runājot par komandu statistiku, visvairāk vārtu guvuši Krievijas klubi "CSKA" un "Zenit". Abiem pa 18 vārtu guvumiem, bet "Lech" šajā rādītājā dala 7.-9. vietu ar 11 vārtu guvumiem. Tikpat izdievies iesist "Manchester City" un "BATE". Visvājākais uzbrukums bijis Zalcburgas "Red Bull", kas sešās spēlēs guva tikai vienus vārtus! Caurākā aizsardzība Šveices otrās līgas klubam "Lausanne" (16 ielaisti vārti), bet visdrošākie aizsardzības bastioni bijuši Leverkūzenes "Bayer" - tikai divi zaudēti vārti. Visvairāk pa vārtiem situši "CSKA" futbolisti (51), bet pavisam reti pretinieku vārtus apdraudēja "Karpaty" (16). Vieni no sliktākajiem rādītājiem arī "Lech", kas izdarījusi 25 sitienus. Jāsaka, ka "Lech" un "Sheriff" izceļas izdarīto pārkāpumu skaita ziņā - poļi ir otrajā vietā, bet Moldovas klubs trešajā.

Gauračs pret Rudņevu

RādītājsEdgarsArtjoms
Spēles56
Minūtes114447
Vārti04
Piespēles00
Sitieni115
Brīdinājumi01

Sheriff pret Lech

RādītājsSheriffLech
Punkti511
Vārti511
Ielaists78
Sitieni5954
Pārkāpumi107110
Stūri2427
Brīdinājumi1214

Vienīgā komanda, kas nezaudēja ne punkta, bija Sanktpēterburgas "Zenit". Vēl virkne tā arī nepiedzīvoja nevienu zaudējumu (CSKA, Bayer, PSV, Liverpool, PSG, Juventus, Porto), bet no šīm vienībām atsevišķi jāizceļ "Juventus", kas tā arī netika ne pie vienas uzvaras, zaudējot vietu nākamajā kārtā. Visas komandas tika pie vismaz viena punkta, kā arī guva vismaz vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European... pre

Slēpts komentārs: X-Men

  +8 [+] [-]

, 2010-12-17 16:43, pirms 13 gadiem
Autor! Krievijai EL izslēgšanas spēlēs spēlēs četri klubi: Zenit, CSKA, Rubin un Spartak M, nevis trīs, kā ir rakstīts. :-D

  +7 [+] [-]

, 2010-12-17 16:51, pirms 13 gadiem
Turklāt visi 4 vērti pret Juventus.
Cerams, ka par Braga būs vēl

  +1 [+] [-]

, 2010-12-17 16:52, pirms 13 gadiem
X-Men rakstīja: kam taa satistika salidzinot rudnevu ar gauravu?;o tapat visi zina ka gauraz ir mikstais bet rudnevs ir daudz labaaks visos raditajos!
Pāris gadus atpakaļ, kad U-21 spēlēja pret Rumāņiem, Gauračs guva 3 vārtus un Rudņevs 2. Toreiz pat izskatījās, ka Gauračs mazliet labāks par Rudņevu. Pagāja 2 gadi un tagad jau Rudņevs ir galvas tiesu pārāks. Ar to es gribu pateikt, ka Gauračam arī ir potenciāls, atliek tikai beigt braukāt pa īrēm, bet beidzot sākt spēlēt pamatsastāvā, kautvai LMT virslīgā.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-17 17:03, pirms 13 gadiem
X-Men rakstīja: kam taa satistika salidzinot rudnevu ar gauravu?;o tapat visi zina ka gauraz ir mikstais bet rudnevs ir daudz labaaks visos raditajos!
Kuri tad ir tie VISI!? varu derēt, ka tu esi viens no tiem kurš teica, ka Gauračam jābūt izlasē

  -4 [+] [-]

, 2010-12-17 17:42, pirms 13 gadiem
Eu comon vrb pietiks par Rundņevu rakstīt katru dienu!!! Tāda sajūta, ja nav pa ko rakstīt, tad rakstam par Rudņevu, nu ir viņš labs un LV slavu, bet nu nevaig viņu celt zvaigznēs!!! Būs viņš vēl augstāk

     [+] [-]

, 2010-12-17 20:23, pirms 13 gadiem
Kāpēc lai Gauračs nespēlētu izlasē? Kura tad mums ir tie superuberneaizstājamie uzbrucēji?

  +1 [+] [-]

, 2010-12-17 21:05, pirms 13 gadiem
Paldies. Ļoti interesants raksts un labs apkopojums.