Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vai Eiropas līgā angļi revanšēsies par tautiešu neveiksmēm Čempionu līgā?

Andrejs Siliņš

Vai Eiropas līgā angļi revanšēsies par tautiešu neveiksmēm Čempionu līgā?
Seads Kolašinacs un Unajs Emerijs. Foto: AFP / Scanpix

Šovakar 22:00 norisināsies abas UEFA Eiropas līgas pusfināla pirmās spēles - Londonas "Arsenal" mājās uzņems spāņu "Valencia", savukārt Frankfurtes "Eintracht" savā laukumā tiksies ar Londonas "Chelsea".

Anglijas Premjerlīga abos UEFA rīkotajos turnīros pārstāvēta plaši - gan Čempionu līgā, gan Eiropas līgā pusfinālos iekļuvušas pa divām angļu komandām. Ja otrdienas un trešdienas vakari Čempionu līgas angļu sekotājiem nesa vilšanos (zaudēja gan "Hotspurs", gan "Liverpool"), tad šovakar garastāvokli centīsies uzlabot divas Londonas vienības - "Arsenal" un "Chelsea".

Pirmajiem savā laukumā jātiekas ar "Valencia" - tā būs pirmā komandu savstarpējā spēle teju desmit gadu laikā. 2009. gada augustā komandas aizvadīja savstarpēju pārbaudes spēli, bet pirms tam iepriekšējā tikšanās reģistrēta pirms vairāk nekā 16 gadiem - 2003. gada pavasarī. Līdz ar to nav vērts atskatīties pagātnē šādā plāksnē. Tiesa, citā gan - piemēram, "Arsenal" galvenais treneris Unajs Emerijs savulaik četrus gadus strādāja tieši "Valencia" vienībā.

"Šī ir Eiropas līga - tā ir iespēja izcīnīt gan titulu, gan vietu Čempionu līgā. Vēlamies attiekties pret šo pusfinālu kā pret ko īpašu," norādīja spāņu futbola stratēģis. "Zinām, ka būs ļoti sarežģīti. Mums vajag spēlētājus, cīņas garu, enerģiju un mūsu atbalstītājus." Runājot par pirmo Emerija nosaukto nepieciešamību - spēlētājiem, visi tomēr nebūs komandas rīcībā. Ārons Remzijs un Deniss Svaress šosezon laukumā savainojumu dēļ vairs neatgriezīsies. Neliels savainojums ir arī Pjēram Emerikam Obamejangam, taču viņa dalība spēlē nav izslēgta. Načo Monreāls atguvies no savainojuma, ar komandu ir arī Mesuts Ezils, kurš izlaida svētdienas spēli Lesterā (0:3).

Tas bija viens no kopumā jau trim zaudējumiem Londonas komandai pēc kārtas, bet arī "Valencia" spēļu forma nedaudz iedragāta - zaudētas pēdējās divas spēles pēc kārtas. Spāņiem nevarēs palīdzēt vairāki spēlētāji, tostarp krievu pussargs Deniss Čeriševs (savainojums) un bijušais "Arsenal" pussargs Frānsiss Kokelēns. "Mūsu atskaites punkts ir "Arsenal" sniegums pret "Napoli" ceturtdaļfinālā," norādīja "Valencia" treneris Marselino. "Cīnīsimies pret lielisku komandu viņu laukumā. Tas būs ļoti, ļoti grūti... Un ceram, ka arī viņiem būs tāpat. Mums jāspēlē pret ļoti ātru komandu, tāpēc jāmēģina izvairīties no bumbas zaudēšanas savā laukuma pusē."

Otrā pusfināla pārī šovakar "Eintracht" uzņems "Chelsea" - arī šajā duelī tiksies komandas, kas iepriekšējo reizi savā starpā spēlējušas ļoti sen (pārbaudes mačs pirms deviņiem gadiem). Frankfurte savās mājās Eiropas līgā spēlējusi ļoti atzīstami - 11 nezaudētas spēles pēc kārtas, turklāt deviņās no tām izcīnītas uzvaras. "Chelsea" tikmēr šajā sezonā izcīnījusi 11 uzvaras un 12 mačos (viens neizšķirts) un ir labākā vārtu guvēja Eiropas līgā ar 30 precīziem sitieniem, bet arī Frankfurtei šajā jomā klājies labi (28).

Abām komandām pēdējā laikā klājies apbrīnojami līdzīgi - zaudējums, uzvara un divi neizšķirti. Kā vieniem, tā otriem pietrūks vesela virkne spēlētāju, bet "Chelsea" galvenais treneris Mauricio Sarri lielāko trauksmi jūt aizsardzības līnijā: "Mums ir problēmas ar centra aizsargiem. Esam nospēlējuši 58 mačus šosezon, savainojumi nav nekas neparasts. Iepriekš mums stāvēja klāt veiksme, taču ne pēdējo desmit dienu laikā." Sagaidāms, ka centrā aizsardzībā spēlēs Davids Luiss un gados jaunais dānis Andreass Kristensens.

"Svarīgi, lai mēs izbaudītu spēli. Spēlējam pusfinālā pret tik lielu klubu. Šis ir kas īpašs," pastarīšu statusu šajā duelī nenoliedza "Eintracht" treneris Adi Hiters. "Līdzjutēji vienmēr bijuši mūsu 12. spēlētājs. Būs svarīgi, lai mēs spēlētu par viņiem. Esam veikuši garu un grūtu ceļu, līdzjutēji vienmēr mūs atbalstījuši lieliski. Saprotam šīs spēles nozīmi mūsu klubam, tāpēc arī esam priecīgi."

UEFA Eiropas līga, 1/2fināls

Komandas1. spēle2. spēle
Arsenal - Valencia2. maijs9. maijs
Eintracht - Chelsea2. maijs9. maijs

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...
BBC

  -1 [+] [-]

, 2019-05-02 15:34, pirms 5 gadiem
EL pusfinālistes šosezon šajā turnīrā spēlējušas vnk fantastiski - kopā 42 spēlēs 34 uzvaras, 5 neizšķirti un tikai 3 zaudējumi. Neviena no 4 pusfinālistēm šosezon nav piedzīvojusi zaudējumu savā laukumā EL.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-02 15:42, pirms 5 gadiem
tajos klubos ir maz tautiešu

  -1 [+] [-]

, 2019-05-02 17:32, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: EL pusfinālistes šosezon šajā turnīrā spēlējušas vnk fantastiski - kopā 42 spēlēs 34 uzvaras, 5 neizšķirti un tikai 3 zaudējumi. Neviena no 4 pusfinālistēm šosezon nav piedzīvojusi zaudējumu savā laukumā EL.
īpaši fantastisks bija Arsenal zaudējums Bate februārī

  +1 [+] [-]

, 2019-05-02 18:13, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: īpaši fantastisks bija Arsenal zaudējums Bate februārī
Zaudējums bija Baltkrievijā. Londonā bija 3:0.

     [+] [-]

, 2019-05-02 18:23, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: īpaši fantastisks bija Arsenal zaudējums Bate februārī
Es par pusfinālistu kopējo bilanci biju domājis. Ne katru sezonu šajā fāzē klubiem ir tik iespaidīga statistika.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-02 19:19, pirms 5 gadiem
zanessa rakstīja: Zaudējums bija Baltkrievijā. Londonā bija 3:0.
vai tad teicu, ka zaudēja Londonā?

     [+] [-]

, 2019-05-02 19:27, pirms 5 gadiem
par frankfurti