Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Pandevs - gada labākais Maķedonijas futbolists, Vučiničs - Melnkalnes

Pandevs - gada labākais Maķedonijas futbolists, Vučiničs - Melnkalnes
Gorans Pandevs
Foto: AFP/Scanpix

Par šī gada labāko Maķedonijas futbolistu atzīts Itālijas A Sērijas kluba Milānas ''Inter'' uzbrucējs Gorans Pandevs, Melnkalnes - ''AS Roma'' uzbrucējs Mirko Vučiničs, savukārt Vācijas Bundeslīgas kluba ''Borussia Dortmund'' pussargs Jakubs Blaščukovskis atzīts par aizvadītā gada labāko Polijas futbolistu.

Pandevs labākais Maķedonijā

27 gadus vecais Itālijas A Sērijas kluba Milānas ''Inter'' uzbrucējs Gorans Pandevs atzīts par šī gada labāko Maķedonijas futbolistu. Vērts pieminēt, ka pie šī goda Maķedonijas izlases kapteinis ticis jau piekto reizi. Iepriekš Pandevs par labāko tika atzīts arī 2004., 2006., 2007. un 2008. gadā. Pandevs, kurš ir Maķedonijas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs (23 vārti 56 mačos), pievienojās Milānas klubam šī gada janvārī, pārnākot no Romas ''Lazio''. Kopā ar ''Inter'' sezonas izskaņā maķedonietis triumfēja A Sērijā, Itālijas kausa izcīņā, Čempionu līgā, bet pēcāk arī Itālijas Superkausā un nesen FIFA klubu Pasaules kausa izcīņā. Balsojumā Pandevs apsteidza Vācijas Bundeslīgas kluba ''1. FSV Mainz 05'' kapteini, aizsargu Nikolči Noveski (31) un Kijevas kluba ''Dynamo'' aizsargu Goranu Popovu (26).

Vučiničs - Melnkalnē

Tikmēr cita A Sērijas kluba ''AS Roma'' uzbrucējs Mirko Vučiničs ceturto reizi ticis atzīts par gada labāko Melnkalnes futbolistu. Iepriekš 27 gadus vecais Melnkalnes izlases kapteinis pie šīs balvas tika arī 2006., 2007. un 2008. gadā. Pērn par labāko kļuva ''Fiorentina'' uzlecošā zvaigzne, uzbrūkošā tipa pussargs Stevans Jovetičs (21), kurš gan šogad vairāk ārstēja savainojumus nekā spēlēja. ''Euro 2012'' kvalifikācijas cikla ietvaros, kur Melnkalne spēlē G grupā kopā ar Angliju, Šveici, Bulgāriju un Velsu, Vučiničs guvis divus no trim komandas vārtiem, palīdzot komandai izcīnīt trīs uzvaras četros mačos (vēl viens neizšķirts), kas ļauj melnkalniešiem ar 10 punktiem ieņemt 1. vietu. Kluba rindās Vučiničs pagājušajā sezonā kļuva par A Sērijas vicečempionu (34 mačos 14 vārti), iekļuva Itālijas kausa finālā, bet Itālijas Superkausā zaudēja ''Inter''.

Blaščukovskis - Polijā

Savukārt gada labākā poļu futbolista gods ticis Vācijas Bundeslīgas kluba Dortmundes ''Borussia'' pussargam Jakubam Blaščukovskim. 25 gadus vecais sportists par labāko valsts futbolistu tiek atzīts otro reizi (iepriekš 2008.g.). Balsojumā Blaščukovskis apsteidza savu komandas biedru, bijušo Poznaņas ''Lech'' uzbrucēju Robertu Levandovski (22) un poļu kluba ''Jagiellonia'' pieredzējušo uzbrucēju Tomašu Frankovski (36). Vērts pieminēt, ka šī gada novembrī Blaščukovskis tika iecelts par Polijas izlases kapteini.

Izmantotie resursi:
www.uefa.com
www.sports.pl

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-12-27 19:38, pirms 13 gadiem
pavelsp rakstīja: Pandevs? Es labprāt balvu atdotu Fetajam
Piekrītu

  +1 [+] [-]

, 2010-12-27 19:45, pirms 13 gadiem
Pandevs ir futbolists ar vārdu Itālijā un Eiropā - tāpēc arī balva. Tieši tāpat tas ir ar melnkalnieti Vučiniču. Par poli gan mazliet varētu būt pārsteigums, bet nu Vācija ir futbola lielvalsts, Dortmundei Bundeslīgā labi veicas, tā kā nav brīnums...

  -1 [+] [-]

, 2010-12-27 19:50, pirms 13 gadiem
Go go Gorans!
Ja godiigi,tad neesmu vinja talanta piekriteejs,neskatosties uz to,ka esmu Inter atbalstiitaajs.
Domaaju,ja nebuutu izciiniiti tika daudz tituli pagaajushajaa sezonaa,tad balva aizietu pie kaada cita.Tomeer,lai arii kaa tur buutu-apsveicu vinju ar sho balvu!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-27 19:56, pirms 13 gadiem
Man patīk Levandovskis labāk,nekā Blaščukovskis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-12-27 20:25, pirms 13 gadiem
les blues rakstīja: vikipeedijaa pirmo reizi par vinju izlasiiji ? Par ko tad vinjam dot balvu ? kaut vienu reizi vinja speeli redzeeji ? aanusinj
Baigais asprātis esi,ja?ha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja