Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Van Bastens: ''Leonardu rīkojās kā nodevējs''

Van Bastens: ''Leonardu rīkojās kā nodevējs''
Marko Van Bastens izmēģina veiksmi golfā
Foto: digitale/Scanpix

Itālijas kluba AC ''Milan'' leģenda un bijušais Nīderlandes izlases uzbrucējs Marko Van Bastens uzskata, ka bijušais ''Milan'' treneris Leonardu, pievienojoties Milānas ''Inter'', ir nodevis lielākos konkurentus. Tikmēr pats Leonardu savā pirmajā preses konferencē atzīst, ka respektē visus viedokļus.

Brazīliešu speciālists Leonardu, neskatoties uz to, ka ar ''Milan'' vistiešākajā veidā bija saistīts 13 gadus, nesen ieņēma Rafaela Benitesa vietu un kļuva par jauno Milānas ''Inter'' treneri. Par to savs sakāmais bija ''Milan'' kluba leģendai Marko Van Bastenam, kurš ''Milan'' spēlēja no 1987. – 1995. gadam un, gūstot 90 vārtus 147 spēlēs, palīdzēja sarkanmelnajiem izcīnīt 12 trofejas.

''Nevar tā vienkārši pamest vienu ģimeni un aiziet pie citas. Viņš (Leonardu – aut.) rīkojās kā nodevējs. Manā gadījumā es ''Milan'' klubā pavadīju vairākus gadus, kuros jutos laimīgs. Savukārt Leonardu gadījums ir pavisam kas cits. Viņš kā spēlētājs ''Milan'' vienībā bija neilgu laiku (tiesa, Leonardu aizvadīja piecas sezonas, kas ar nav maz – aut.) un tika atlaists. Tātad viņam bija problēmas, kuras man aizejot nebija. Domāju, ka ''Inter'' puse arī saprot manu filozofiju, '' tiešs savos izteikumos bija Van Bastens, kurš kā treneris līdz šim strādāja Amsterdamas ''Ajax'' klubā un četrus gadus vadīja Nīderlandes izlasi.

Slavenais 46 gadus vecais nīderlandietis turpināja: ''Pirms gada klīda baumas, ka varētu kļūt par ''Milan'' treneri, bet neviens konkrēts piedāvājums netika izteikts. Pašreizējai Milānas komandai ir augstas klases futbolisti, tomēr viņiem ir jāuzlabo sniegums, lai izcīnītu titulus Itālijā un Eiropā. Ļoti svarīga loma ir Ibrahimovičam, kurš bieži var izšķirt spēles likteni. Viņš ir emocionāls spēlētājs, kuram vajadzīga trenera un līdzjutēja palīdzība.''

Tikmēr aprunātais Leonardu aizvadījis savu pirmo preses konferenci kā Milānas ''Inter'' treneris. ''Nekad neaizmirsīšu ''Milan'' pavadīto laiku, tomēr es nespēju atteikt ''Inter''. Esmu jau runājis ar visiem komandas spēlētājiem, kuri kopā ar vadību mani uzņēma laipni. Vienmēr cenšos būt es pats. Neaizmirsīšu ''Milan'', kurā strādāju kā spēlētājs, kā tehniskais direktors un kā treneris. Pavadīju tur 13 gadus un šis brīdis manā dzīvē ir īpašs. Nemeklēju šādu darbu, bet, kad tika izteikts piedāvājums, es nespēju atteikt ''Inter'' un nepieņemt šo izaicinājumu. Daži mani uzskata par nodevēju - respektēju visus viedokļus,'' izteicās Leonardu.

Izrādās, ka tieši tagadējam brazīliešu trenerim, kurš savulaik bez nosauktajām profesijām ''Milan'' labā veica arī skauta pakalpojumus Brazīlijā, bija liela loma Kakā un Alešandre Patu piesaistīšanai Milānas klubam.

Izmantotie resursi:
Football Italia - the Italian football website...

  +2 [+] [-]

, 2010-12-30 07:51, pirms 13 gadiem
Leģendu, protams, jārespektē, lai gan mans viedoklis ir stipri neitrālāks. Diemžēl futbols vairs nav tāds, kāds agrāk bija, tur nu neko nepadarīsi. Vienas vērtības nomaina citas, krietni merkantīlākas.

  -2 [+] [-]

, 2010-12-30 09:51, pirms 13 gadiem
Ko tad viņam vajadzēja sūtīt dillēs Morati ar savu Inter...Principa pēc atteikt labu darbu

  +1 [+] [-]

, 2010-12-30 10:40, pirms 13 gadiem
emjay rakstīja: Ko tad viņam vajadzēja sūtīt dillēs Morati ar savu Inter...Principa pēc atteikt labu darbu
Protams! Man piemēram par Karlo aiziešanu uz Chelsea vispār nav iebildumu, jo Chelsea ir Chelsea, bet Inter ir Milānas niknākie sāncenši. Lai arī es saprotu Leonardo, zinot to, kā ar viņu aprīkojās kluba vadība, tomēr arī es nespēju aizvērt acis uz sava veida nodevību. Ja tas ir veids kā parādīt Berluskoni, ka viņš kā treneris netika novērtēts utt. AC Milan rindās, tad tas, manuprāt, ir diezgan pastulbs un arī nekorekts veids. Es vēl atceros viņa pēdējo spēli San Siro stadionā, kad fani vairākas reizes (arī spēles gaitā) veltīja viņam aplausus stāvot kājās - viņu respektēja lielākā daļa AC Milan fanu, neskatoties uz to, ka viņš vairs nebija komandas treneris un domāju, ka atteikt Inter būtu tikai skaists atbildes žests. Tagad šī cieņa ir zudusi. Ja Leonardo neizdosies darbs ar Inter, tad Milānā viņš varēs vairs nerādīties - tās noteikti vairs nebūs viņa 2. mājas...

  -4 [+] [-]

, 2010-12-30 12:23, pirms 13 gadiem
paši atmeta viņu, paši nodevēji. piespieda Leonardo šādi rīkoties. kā var atteikt Interam?

  -3 [+] [-]

, 2010-12-30 12:37, pirms 13 gadiem
Tieši tā jauns treneris,karjera priekšā...Ja Tu klubam neesi vajadzīgs, kāds vēl tur patriotisms!? Ceru ka viņam izdosies kārtīgs revaņš pret Milan! Neesmu nekāds fans abām team,bet novēlu lai Leonardo aiziet tā lieta! Nodevība būtu tad ja viņš pēc līguma beigām pasaka nē un aiziet uz Inter! Domāju Van Bastens lieki te pļūta, jo pats nav atšūts kā treneris Ac Milan!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-30 17:01, pirms 13 gadiem
termometrs rakstīja: kā var atteikt Interam?
Easy

     [+] [-]

, 2010-12-30 20:13, pirms 13 gadiem
Negribas neko pārmest Leonardu, jo tā ir viņa paša izvēle, kur un kad strādāt vai nestrādāt. Van Bastena teikto viņš mierīgi var laist gar ausi, jo tas neko neietekmē. Tas ir viens no viedokļiem, tāpat kā manējais. Protams, ka aizejot uz galveno konkurenti, vēl pie tam tajā pašā pilsētā, būs cilvēki, kas tevi uzskatīs par nodevēju. To jau vajadzēja gaidīt un zināt, ka tā būs. Tā ir vienmēr. Kaut vai ar Tevesu, kurš no MU pārgāja uz MC. United fani viņu neuzņem diez ko viesmīlīgi. Tāpat būs arī ar Leonardu un AC Milan.

     [+] [-]

, 2010-12-30 21:20, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Easy
...yo