Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

2006.gada pasaules labākais spēlētājs Kanavāro beidz karjeru

Agris Suveizda

2006.gada pasaules labākais spēlētājs Kanavāro beidz karjeru
Fabio Kanavāro
Foto: digitale/Scanpix

Slavenais itāliešu aizsargs Fabio Kanavāro nule paziņojis, ka 37 gadu vecumā beidz profesionālā futbolista karjeru. Kanavāro gan paliks Dubajas klubā "Al Ahly", kur darbosies direktora statusā. Kanavāro savas karjeras laikā spēlējis arī tādos klubos kā "Napoli", "Parma", "Inter", "Juventus" un Madrides "Real".

Fabio Kanavāro, kuram septembrī apritēs jau 38 gadi, piedzima Itālijas pilsētā Neapolē, kur arī uzsāka futbolista gaitas, vispirms pārstāvot "Napoli" jauniešu, bet tad arī pieaugušo komandu. Pēcāk Kanavāro septiņus gadus pavadīja "Parma", kā rindās divreiz ieguva Itālijas kausu, bet vienreiz – Itālijas superkausu un UEFA kausu. 2002.gadā Kanavāro pārcēlās uz Milānas "Inter", bet pēc diviem gadiem pievienojās Turīnas "Juventus". Vēl pēc diviem gadiem Kanavāro pārgāja uz Madrides "Real".

Pēc trim sezonām Spānijā, divreiz kļūstot par čempionu un vienreiz iegūstot Spānijas superkausu, Kanavāro 2009.gadā atgriezās "Juventus", bet pirms gada bez transfēra maksas pārgāja uz Dubaijas "Al Ahly", ar ko līgumu parakstīja uz divām sezonām. Diemžēl Kanavāro otro līguma gadu tā arī neizdosies atstrādāt. "Esmu ļoti bēdīgs, futbols man nozīmē pilnīgi visu. Diemžēl mans ceļgals vairs nespēj to izturēt," sacīja Kanavāro, piebilstot, ka turpmākos trīs gadus paliks klubā kā direktors.

Neapšaubāmi veiksmīgākais gads Kanavāro karjerā bija 2006., kad viņš kā kapteinis aizveda Itāliju līdz Pasaules kausam. Kanavāro, kurš ir netipiski īss centra aizsargam (tikai ap 177cm), saņēma tā saukto Sudraba bumbu, pēcāk tika apbalvots arī kā gada labākais futbolists pasaulē. Kanavāro ieguva arī "Ballon d'Or", kļuva par gada labāko Itālijas futbolistu, par labāko "A Sērijas" spēlētāju un aizsargu un tika iekļauts gan Pasaules kausa, gan Itālijas čempionāta, gan UEFA sastādītajās simboliskajās izlasēs. Itālijas izlasē Kanavāro aizvadījis 136 mačus un savulaik kļuvis arī par divkārtējo Eiropas U-21 čempionu.

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...
Sky Sports | Sport News

Slēpts komentārs: Rand.oM^

  +1 [+] [-]

, 2011-07-09 17:56, pirms 13 gadiem
Aiziet vienozimigi ka Zvaigzne Respect sim spaletajam! Vienmer paticis vins ar savu stilu un aktivitati!

  +1 [+] [-]

, 2011-07-09 19:07, pirms 13 gadiem
hedlefs rakstīja: Aiziet vienozimigi ka Zvaigzne Respect sim spaletajam! Vienmer paticis vins ar savu stilu un aktivitati!
speletajs kursh karjeru beidz nevis eiropaa, bet Dubajaa, kur galvenais ir naudas piepelnishana nevis speleshana, nevar aiziet kaa zvaigzne.
2006 vinjsh bija labakais aizsargs pasaulee bet pec tam sakas karjeras beigas, realaa jau nebija vilcejs bet 2009 kad atgriezas Juve bija diezgan katastrofals.
Bet eniivej viennoziimiigi top 3 aizsargs pedeja desmitgadee

  +3 [+] [-]

, 2011-07-09 19:15, pirms 13 gadiem
Visticamākais, ka daļējs iemesls tam ir nevēlēšanās (bailes) no Gorkša konkurences QPR sastāvā

  +4 [+] [-]

, 2011-07-09 19:51, pirms 13 gadiem
Tyr` rakstīja: speletajs kursh karjeru beidz nevis eiropaa, bet Dubajaa, kur galvenais ir naudas piepelnishana nevis speleshana, nevar aiziet kaa zvaigzne.
2006 vinjsh bija labakais aizsargs pasaulee bet pec tam sakas karjeras beigas, realaa jau nebija vilcejs bet 2009 kad atgriezas Juve bija diezgan katastrofals.
Bet eniivej viennoziimiigi top 3 aizsargs pedeja desmitgadee
Tas, protams, ir individuāli, bet lielāko daļu futbola speciālistu vidū viņš noteikti nav starp 10gades top 3 aizsargiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-09 23:25, pirms 13 gadiem
Vislielākais paldies par fantastiskajiem mirkļiem 2006.gadā Vācijā! Fabio tiešām bija viens no Itālijas triumfa stūrakmeņiem. Kaut vai ar to vien viņš manās acīs vienmēr paliks leģenda. Fantastisks aizsargs un lieliska personība. Visu cieņu! ';

  +2 [+] [-]

, 2011-07-10 09:29, pirms 13 gadiem
Pareizs lēmums. Labāk aiziet kā zvaigznei (kā to izdarīja arī Zidāns un Ronaldo), nevis mocīties, kad viss jau ir sasniegts. QPR variants tādējādi atkrīt. Vai nāks Materaci - to redzēsim. Kanavaro viennozīmīgi ir leģenda un 2006. gada varonis Itālijas triumfā.

     [+] [-]

, 2011-07-10 20:14, pirms 13 gadiem
Andromeeds rakstīja: Tas, protams, ir individuāli, bet lielāko daļu futbola speciālistu vidū viņš noteikti nav starp 10gades top 3 aizsargiem.
nu nosauc, tavuprat, kas butu pelnijushi tikt iekljauti ''top 3'' Kannas vietaa

  +1 [+] [-]

, 2011-07-10 23:08, pirms 13 gadiem
Tyr` rakstīja: nu nosauc, tavuprat, kas butu pelnijushi tikt iekljauti ''top 3'' Kannas vietaa
Ja kaut vai centra aizsargus ņemam, tad Turams, Nesta, Maldini/Pujols/Kjellīni. Tie ir tikai centra aizsargi, vēl jau ir malējie. Labs spēlētājs, paldies, par paveikto 2006. gada čempī un lielisko spēli Serie A vairāku gadu garumā, bet būsim objektīvi.