Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pāridarītājai no Dānijas neizdodas sasniegt FIBA Eiropas kausa finālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ventspils" pāridarītājai no Dānijas neizdodas sasniegt FIBA Eiropas kausa finālu
Kirilo Fesenko
Foto: LaPresse/Scanpix

FIBA Eiropas kausā soli no fināla palika Dānijas spēcīgākais klubs "Bakken Bears", kas divu spēļu summā atzina itāļu "Sidigas Avellino". Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā dāņi no tālākas cīņas izslēdza Latvijas vicečempioni "Ventspili".

"Bakken Bears" no izbraukuma spēles pārveda trīs punktu deficītu (72:75), saglabājot labas izredzes parūpēties par pārsteigumu un sasniegt turnīra finālu. Tomēr sapnim nebija lemts piepildīties, jo savā laukumā jau pēc pirmā puslaika deficīts bija pieaudzis līdz 18 punktiem. Skaidrs, ka izrāpties no šādas bedres bija neiespējamā misija, tomēr dāņi nepadevās.

Nākamo desmit minūšu laikā viņi pretinieku pārsvaru samazināja par desmit punktiem, cīņu turpinot līdz pat beigām. Tomēr arī atbildes spēlē tika piedzīvots zaudējums (72:82), Eiropas kausa finālu sasniedzot "Sidigas Avellino". Divu spēļu summā Itālijas komanda ņēma virsroku ar 157:144. Itālieši ceturtdaļfinālā no tālākas cīņas izslēdza Utenas "Juventus".

Uzvarētāju rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija ukraiņu centrs Kirilo Fesenko, kurš no spēles realizēja astoņus no deviņiem metieniem un vēl pievienoja sešas atlēkušās bumbas. Par vienu punktu mazāk sāncenšu grozā iemeta Eriels Filojs, kurš trāpīja četrus tālmetienus. Savukārt 17 punktus guva "Bakken Bears" rezultatīvākais spēlētājs Darko Jukičs.

Otra fināliste tiks noskaidrota rītdien. Cita Itālijas komanda "Reyer Venezia" pēc pirmās spēles ir vadībā ar 82:72 pret "Donar" no Nīderlandes.