Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Spēlētāji un vadība vienojas, Izraēlas līgā tomēr izspēlēs "play-off"

Andrejs Siliņš

Spēlētāji un vadība vienojas, Izraēlas līgā tomēr izspēlēs "play-off"
Telavivas "Maccabi"
Foto: LaPresse / Scanpix

Izraēlas Spēlētāju asociācija panākusi vienošanos ar Izraēlas basketbola čempionāta vadību un pārtraukusi iepriekš uzsākto streiku, līdz ar to izslēgšanas turnīrs norisināsies pēc iepriekš paredzētā plāna.

Ceturtdien tika oficiāli paziņots, ka spēlētāji un līga nav panākusi vienošanos par strīdus jautājumiem, līdz ar to spēlētāji uzsākuši streiku, kā rezultātā nav iespējams izspēlēt pēdējo regulārās sezonas kārtu un aizvadīt izslēgšanas turnīru, lai noskaidrotu 2018. gada valsts čempioni. Dienu vēlāk pienākusi jauna vēsts, šoreiz pozitīva - abas puses tomēr panākušas savstarpēji pieņemamus nosacījumus problēmjautājuma risināšanai, un līgas sezonu varēs pabeigt pēc iepriekš paredzētā scenārija.

Spēlētāju asociācija iebilda par līgas vēlmi no nolikuma dzēst punktu par obligātu vismaz divu vietējo spēlētāju vienlaicīgu atrašanos laukumā. Vietējie talanti baidījās, ka tā rezultātā izraēliešu basketbolistu spēles laiks un loma komandā mazināsies vēl vairāk jau tā amerikanizētajā čempionātā. Nule panāktā vienošanās paredz atstāt spēkā šo nolikuma punktu.

Vienai spēlei komandas sastāvā drīkstēs pieteikt līdz sešiem ārzemniekiem, taču komandas, kas izvēlēsies visas sezonas garumā spēlēm pieteikt ne vairāk par četriem ārzemniekiem vienlaikus, sezonas izskaņā saņems finansiālu balvu no līgas vadības. Tāpat paredzams, ka no 2019./2020. gada sezonas ārzemnieku skits tiks samazināts līdz pieciem, bet bonuss pēc sezonas pienāksies komandām, kad būs visas sezonas garumā izmantojušas ne vairāk par trim ārzemniekiem vienā mačā.

Sākotnēji Spēlētāju asociācija pieprasīja paturēt spēkā punktu par vismaz diviem vietējiem spēlētājiem laukumā vienlaikus uz nākamajām piecām sezonām, bet ārzemnieku skaitu samazināt līdz trim.

Regulārās sezonas pēdējā kārta paliks neizspēlēta, līdz ar to par regulārā turnīra uzvarētāju kļuvusi Holonas "Hapoel", kas apsteidza Telavivas "Maccabi" tikai labākas savstarpējās bilances dēļ. Ceturtdaļfinālā iekļuva astoņas no 12 komandām, uz otro līgu izkrita pagājušās sezonas vicečempione Haifas "Maccabi". Ceturtdaļfinālā uzvarētājas tiks noskaidrotas sērijās līdz divām uzvarām, bet no 11. līdz 14. jūnijam norisināsies "Final Four" turnīrs, kurā tiks noskaidrota 2018. gada čempione.

Pēdējo piecu gadu Izraēlas čempiones

GadsČempioneFināliste
2017Jeruzalemes HapoelHaifas Maccabi
2016Rišonas MaccabiJeruzalemes Hapoel
2015Jeruzalemes HapoelEliatas Hapoel
2014Telavivas MaccabiHaifas Maccabi
2013Haifas MaccabiTelavivas Maccabi