Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Suns" ģenerālmenedžeris: "Man nav šaubu par Dončiča fizisko gatavību"

Andrejs Siliņš

"Suns" ģenerālmenedžeris: "Man nav šaubu par Dončiča fizisko gatavību"
Pablo Laso un Luka Dončičs
Foto: Sputnik / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" ģenerālmenedžeris Raiens Makdono norādījis, ka pirms jūnija beigās gaidāmā drafta, kurā klubam ir pirmās izvēles tiesības, viņam nav šaubu par slovēņu supertalanta Lukas Dončiča fizisko gatavību spēlēt līgā.

"Esam viņu redzējuši spēlējam daudz. Es personiski esmu viņa spēles redzējis četras vai piecas reizes pēdējo septiņu astoņu mēnešu laikā, [ģenerālmenedžera asistents] Pets Konelijs viņu arī ir redzējis. Igors [Kokoškovs, "Suns" nesen ieceltais galvenais treneris] viņu ir redzējis vairāk nekā jebkurš cits," Makdono atbildējis, cik rūpīgi klubs sekojis tik daudz aprunātā Dončiča sniegumam aizvadītajā sezonā.

"Tā kā viņš attiecībā pret savu augumu ir tik meistarīgs un viņam ir tik laba spēles izjūta, video ierakstos nemaz nevar apjaust to, cik viņš patiesībā ir liels. Viņš ir spējīgs izkārtot metienu sev pats. Viņš ir spējīgs nospēlēt ar spēku, viņš ir iemācījies tikt pie soda metieniem. Man nav nekādu šaubu par viņa fizisko gatavību," norādīja Makdono, atzīstot, ka, visticamāk, klubs neiesaistīsies maiņas darījumos, kuros varētu iekļaut savu pirmo izvēli draftā. "Fiziski viņu var salīdzināt ar Džo Džonsonu, kurš ir liels un spēcīgs aizsargs."

Lielākais Dončiča konkurents uz pirmā numura godu gaidāmajā draftā ir 19 gadus vecais bahamiešu centrs Deandrē Ajtons, kurš aizvadījis teicamu sezonu Arizonas universitātes "Wildcats" komandā. 216 centimetrus garais basketbolists vidēji guva 20,1 punktu, izcīnīja 11,6 atlēkušās bumbas, atdeva 1,6 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,9 metienus.

Papildus sniegumam koledžā, liels faktors, kāpēc "Suns" varētu sliekties par labu Ajtonam, kurš NCAA no tālienes grozam uzbruka ar 34,3% precizitāti, ir tas, ka viņš skaitās vietējais. Lai gan bērnību pavadījis Kalifornijā, jau vidusskolas laikā Ajtons pārcēlās uz Fīniksu un arī koledžu izvēlējās turpat Arizonā.

Izmantotie resursi:
https://eu.azcentral.com/

  +1 [+] [-]

, 2018-05-26 17:15, pirms 6 gadiem
Aytonam noteikti jābūt nr.1 draftā. Dončičs ir monstrs, tur nav šaubu, bet Aytons ir kkas starp Embīdu un Hakeem un tāds čalis nebūtu jālaiž garām.

  -4 [+] [-]

, 2018-05-26 17:22, pirms 6 gadiem
Jā, 10kg šur-tur, viens pīpis! Man ir aizdomas, ka cilvēki nesaprot, kas ir kas! Pat, ja viņš būtu 1:1 augumā, svarā ar Džonsonu (vai jebkuru citu tumšādaino) nav ne mazāko šaubu, ka kā baltais viņš nebūs konkurētspējīgs!!!
p.s. Kādreiz varētu universitāšu komanda uzraut ar kādu no Eirolīgas komandu-lai var redzēt to lielo atšķirību (tādai ir jābūt, ja reiz salīdzina potenciāli 1-2piku, tur nevajadzētu būt šaubu, kam ir labāka statistika, daudzpusīgums utt)

  +2 [+] [-]

, 2018-05-26 18:38, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Jā, 10kg šur-tur, viens pīpis! Man ir aizdomas, ka cilvēki nesaprot, kas ir kas! Pat, ja viņš būtu 1:1 augumā, svarā ar Džonsonu (vai jebkuru citu tumšādaino) nav ne mazāko šaubu, ka kā baltais viņš nebūs konkurētspējīgs!!!
p.s. Kādreiz varētu universitāšu komanda uzraut ar kādu no Eirolīgas komandu-lai var redzēt to lielo atšķirību (tādai ir jābūt, ja reiz salīdzina potenciāli 1-2piku, tur nevajadzētu būt šaubu, kam ir labāka statistika, daudzpusīgums utt)
Teikšu rupji, tak beidz muldēt. Ir arī baltie, kuri atlētiskumā pārsit melnos, kā piemēram Veselijs...Dončiča gadījumā, viņš ir pietiekami atlētisks, lai rezultātu uztaisītu un vairāk arī, priekš sākuma, nevajag...Man sāk rasties aizdomas, ka nevienu viņa spēli neesi redzējis

  -1 [+] [-]

, 2018-05-26 18:48, pirms 6 gadiem
Ai, pk..., galvenaiis lai viņa mamma parāda bāberi

     [+] [-]

, 2018-05-26 18:59, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Teikšu rupji, tak beidz muldēt. Ir arī baltie, kuri atlētiskumā pārsit melnos, kā piemēram Veselijs...Dončiča gadījumā, viņš ir pietiekami atlētisks, lai rezultātu uztaisītu un vairāk arī, priekš sākuma, nevajag...Man sāk rasties aizdomas, ka nevienu viņa spēli neesi redzējis
Dzīvosim redzēsim - eiropieši un NBA - tur visādi brīnumi mēdz notikt.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-26 19:02, pirms 6 gadiem
Galvenais lai puisim izdodas.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-26 19:17, pirms 6 gadiem
Dončiča sakarā daudzi piemirst viņa galveno trumpi, atlētisko basketbola smadzeni. Tik attīstīta, kā nevienam nekad šajā vecumā nav bijis un redzēts. Viņš spēlē precīzi, pārliecināti un nosvērti, kā veterāns ar padsmit gadu pieredzi un kaudzi titulu. Viņš ir viduvējs atlēts, bet viņa basketbola IQ un pārliecība to visu kompensē ar uzviju

  +3 [+] [-]

, 2018-05-26 19:20, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Dončiča sakarā daudzi piemirst viņa galveno trumpi, atlētisko basketbola smadzeni. Tik attīstīta, kā nevienam nekad šajā vecumā nav bijis un redzēts. Viņš spēlē precīzi, pārliecināti un nosvērti, kā veterāns ar padsmit gadu pieredzi un kaudzi titulu. Viņš ir viduvējs atlēts, bet viņa basketbola IQ un pārliecība to visu kompensē ar uzviju
perfekti pateikts

     [+] [-]

, 2018-05-26 20:55, pirms 6 gadiem
Par to ka Dončičs skolos tos koledžas tīņus vispār nav šaubu, tāpat kā viņš to dara ar visu vecumu un kalibra sedzējiem eiropā.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-27 00:27, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Aytonam noteikti jābūt nr.1 draftā. Dončičs ir monstrs, tur nav šaubu, bet Aytons ir kkas starp Embīdu un Hakeem un tāds čalis nebūtu jālaiž garām.
Nu jāskatās kāda ir PHO spēles filozofija. Nenāk atmiņā, ka viņi spēlētu lēnu basketu ar masīvu centru. Un arī fakts, ka līga nu galīgi neiet centru virzienā.

     [+] [-]

, 2018-05-27 08:11, pirms 6 gadiem
shitaa rakstīja: Par to ka Dončičs skolos tos koledžas tīņus vispār nav šaubu, tāpat kā viņš to dara ar visu vecumu un kalibra sedzējiem eiropā.
NCAA tīņus jā, bet ko viņš varēs izdarīt pret tiem NBA spēlētājiem, kas spēlējuši līgā jau 3+ gauds?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-27 10:33, pirms 6 gadiem
Viņš skolo šobrīd pieaugušus večus, visdažādākā kalibra, vēlreiz vajag atcerēties, ne jau dēļ atlētisma Dončičs ir tik labs, bet dēļ basketbola izjūtas un prasmēm. Viņam ir pluss tāds, ka viņš laukumā māk ļoti dažādas lietas, māk iemest, apspēlēt, piespēlēt, vākt atlecošās, provocēt sodus. Pat ja viņam iesākumā būs grūti, viņš saprot spēli un spēs pielāgoties, izcelt savas stiprās puses un būt sekmīgs.

     [+] [-]

, 2018-05-27 11:51, pirms 6 gadiem
Ambrē rakstīja: NCAA tīņus jā, bet ko viņš varēs izdarīt pret tiem NBA spēlētājiem, kas spēlējuši līgā jau 3+ gauds?
Nu pag.. To pašu tad uzdod par Aytonu un visiem pārējiem jaunajiem

     [+] [-]

, 2018-05-29 13:56, pirms 6 gadiem
shitaa rakstīja: Par to ka Dončičs skolos tos koledžas tīņus vispār nav šaubu, tāpat kā viņš to dara ar visu vecumu un kalibra sedzējiem eiropā.
Daudzi, kas spēlē Eirolīgā ir spēlējuši vairākus gadus NBA, tā kā var to pašu vien pateikt, varēs Dončičam visi pienest ūdeni

     [+] [-]

, 2018-05-30 09:29, pirms 6 gadiem
2-3 pozīcija....nav nemaz tik daudz Eiropas spēlētāju, kas izturējuši aiz dīķa! Pēdējais kas nāk prātā AK47 un Bogdanovičš, bet arī no soliņa...Ka tik nav Hezonjas variants

     [+] [-]

, 2018-05-30 09:49, pirms 6 gadiem
Ja nemaldos saucamie Eirolīgas superstāri - Navarro Memfisā, De Kolo Toronto un Ļuls Sixeros spēlējot par #2 noturējās tur labi ja gadu, tā kā teikt, ka Dončičs visus tur skolos būtu muļķīgi...nav jau ka slikts vnk pozīcija kurā viņš spēle... (pilnas koledžas ar čaļiem, par kuriem mēs vēl nezinam) pēdējos gadus, teiksim 15...no Eiropas ņem garos vai #1, kas arī pierādīši savu kvalitāti..AK47 #3 pozīcija, beigās spēlēja jau kā #4, jo bija kas met! Vai Dončičs izturēs, kad komandā būs zvaigzne un vismaz viens tikpat labs kā viņš, laiks rādīs?!